Şimdi Ara

Shell'in benzini dahamı çabuk bitiyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
8.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzine,mazota hergün zam gelirken,farketmez ben zaten 50 tl lik alıyorum diyen adam sonunun bu başlık olacagını hiç düşünmemişti.
  • olurmu öyle şey yahu

bence sizin istasyonda sorun var solvent falan vardır yakıtta
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Shell'in mazotuda cabuk bitiyor

Cihancım nasıl bir sürüş stili sergiliyorsun bilemiyorum.

ama ben 60 lt GTL ile 1200 km yi görüyorum çok rahat klima açık 4 yetişkin ve bagaj dolu vaziyette.

gaza nasıl ve ne kadar bastığınızla alakalı bir durum bence.

+1 Hocam bende size katiliyorum 60 lt GTL ile 1180 km yaptm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir de bana da en yakın istasyon Shell (OGÜ nün yanı) olduğu için çoğu zaman shell alıyorum-97 oktan; ama ekstra bir durum performans, ataklık, uzun menzil vs. söz konusu değil.
    Total 97 oktan bence Shell 97 oktana göre daha verimli (çekiş artıyor ses azalıyor). Öncesinde dizel araç kullanırken keşfetmiştim totali :) Ama kesinlikle benzinide dizeli gibi iyi.
    BP de sevdiğim şey mesela Shell gibi sürekli farklı isimlerle ürün piyasaya sürmemesi. Sonuçta satılan 2 çeşit benzin var 95 ve 97 oktan bunu shell gibi her yıl farklı isimlerle piyasaya sürmek yerine BP gibi müşterilerinin bilinçli olduğunu kabul etmek hoş [simage][/simage]. BP de mantelite nasıl basit ve dürüstse bence ürün kaliteside öyle. Çok iyi olmasada sürekli aynı kalitede olan bir ürün portföyü BP deki yani kötü sürpriz yok.
    Opet İstasyonlarına çeki düzen vererek bu noktada diğer firmalara referans olma özelliği ile çoğu tüketiciden olumlu puan aldı sanırım. Yakıtı BP gibi çok iyi olmasa da kesinlikle kötü sürpriz yok. Ki bu durum bile aslında ülkemizde tek başına avantaj. Opet bence istasyonları ve akaryakıtı ile en sıkı takip edilen ve müşterisini istasyon sahibinin vicdanına bırakmayan ender firmalardan.
    PO son yıllarda sürekli el değiştirdiğinden bir türlü piyasada ne olduğunu henüz anlatamadı. Şu anki büyük ortağı Avusturyalı OMV diye bir şirket. Büyük bir şirketmiş vs. vs. bakalım sonuç ne olacak.
    Luk oil; sanırım piyasaya en net ve iddialı giren kendini en iyi anlatan firma oldu. Biz dürüstüz ucuzuz ve kalitesiz ürün satmayız. Rusya nın en iddialı enerji firması olan Luk oil kalite ve fiyat rekabeti konusunda bence yakın zamanda birşeyler değiştirecek. Eğer istasyonu yolum üzerinde olsaydı arada kesinlikle bir çaylarını içmeye uğrardım :)
    Şimdilik aklıma gelen firmalar bunlar. Cevap yazan olursa devam ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filenperno -- 19 Mayıs 2014; 23:28:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: filenperno

Eskişehir de bana da en yakın istasyon Shell (OGÜ nün yanı) olduğu için çoğu zaman shell alıyorum-97 oktan; ama ekstra bir durum performans, ataklık, uzun menzil vs. söz konusu değil.
    Total 97 oktan bence Shell 97 oktana göre daha verimli (çekiş artıyor ses azalıyor). Öncesinde dizel araç kullanırken keşfetmiştim totali :) Ama kesinlikle benzinide dizeli gibi iyi.
    BP de sevdiğim şey mesela Shell gibi sürekli farklı isimlerle ürün piyasaya sürmemesi. Sonuçta satılan 2 çeşit benzin var 95 ve 97 oktan bunu shell gibi her yıl farklı isimlerle piyasaya sürmek yerine BP gibi müşterilerinin bilinçli olduğunu kabul etmek hoş [simage][/simage]. BP de mantelite nasıl basit ve dürüstse bence ürün kaliteside öyle. Çok iyi olmasada sürekli aynı kalitede olan bir ürün portföyü BP deki yani kötü sürpriz yok.
    Opet İstasyonlarına çeki düzen vererek bu noktada diğer firmalara referans olma özelliği ile çoğu tüketiciden olumlu puan aldı sanırım. Yakıtı BP gibi çok iyi olmasa da kesinlikle kötü sürpriz yok. Ki bu durum bile aslında ülkemizde tek başına avantaj. Opet bence istasyonları ve akaryakıtı ile en sıkı takip edilen ve müşterisini istasyon sahibinin vicdanına bırakmayan ender firmalardan.
    PO son yıllarda sürekli el değiştirdiğinden bir türlü piyasada ne olduğunu henüz anlatamadı. Şu anki büyük ortağı Avusturyalı OMV diye bir şirket. Büyük bir şirketmiş vs. vs. bakalım sonuç ne olacak.
    Luk oil; sanırım piyasaya en net ve iddialı giren kendini en iyi anlatan firma oldu. Biz dürüstüz ucuzuz ve kalitesiz ürün satmayız. Rusya nın en iddialı enerji firması olan Luk oil kalite ve fiyat rekabeti konusunda bence yakın zamanda birşeyler değiştirecek. Eğer istasyonu yolum üzerinde olsaydı arada kesinlikle bir çaylarını içmeye uğrardım :)
    Şimdilik aklıma gelen firmalar bunlar. Cevap yazan olursa devam ederiz.

OMV çok büyük bir marka, bizim ülkede en büyük benzin istasyonu OMV'dir, sonra Gazprom geliyor.

Ayrıca Almanya'da ve hemen hemen tüm balkan ülkerinde OMV benzin istasyonları mevcut. PO'yu almışsa adam eder kesin.

• shell 1 numaradır
  • Shell aynı istasyon aynı pompa.

• OMV umarım beklentileri boş çıkarmaz ve akaryakıt piyasasına yeni bir soluk getirir. (sanırım birbuçuk yıldır PO nun büyük ortağı ama henüz kendisini pek tanımlayamadı gibi)
    Tüm ülkeye yayılmış, her bayisinde aynı standardı taşıyan, hem günlük kullanım hemde gerçek performans ürünleri bulunan akaryakıt firmalarına ülke olarak ciddi ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyormuyum?

Ben özellikle ulusal markaların bu boşluğu doldurmasını isterim elbette ama onlar dolduramayacaksa küresel bir firmanın profesyonel anlamda artık bir şeyler yapmasının zamanı geldide geçiyor gibi!

not: yazdıktan sonra bir araştırayım dedim. Yanılmışım birbuçuk yıldan bayağı bir fazla olmuş OMV PO yu alalı yaklaşık dört yıl olmuş. Dört yıl çeki düzen vermesi için yeterli bir süre değilmi acaba?

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16112666.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filenperno -- 20 Mayıs 2014; 2:36:27 >

• quote:

OMV umarım beklentileri boş çıkarmaz ve akaryakıt piyasasına yeni bir soluk getirir. (sanırım birbuçuk yıldır PO nun büyük ortağı ama henüz kendisini pek tanımlayamadı gibi)
    Tüm ülkeye yayılmış, her bayisinde aynı standardı taşıyan, hem günlük kullanım hemde gerçek performans ürünleri bulunan akaryakıt firmalarına ülke olarak ciddi ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyormuyum?

Ben özellikle ulusal markaların bu boşluğu doldurmasını isterim elbette ama onlar dolduramayacaksa küresel bir firmanın profesyonel anlamda artık bir şeyler yapmasının zamanı geldide geçiyor gibi!

omv nin benzini memnun ediyor hocam bulgaristanda omv 100 var. 600 km 1 depo benzinle gidiyorum omv 100 ile 50 km daha fazla zorluyor gibi

• omv 100 dediğiniz 100 oktanmı?
  • quote:

omv 100 dediğiniz 100 oktanmı?

evet
  • Bizde isterik... :)

Şaka bir yana umarım büyük firmalar burada da işi ciddi tutarlar. Ama şimdilik durum hiçbir firma için o kadar parlak değil, en azından Eskişehir de...
    Böyle dedim çünkü mesela Totalin bazı illerde bizzat kendisinin açtığı ve kalitenin ciddi değiştiği yakıtları bu kendi bayilerinden piyasaya sürdüğünü biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filenperno -- 20 Mayıs 2014; 2:44:19 >
  • shell görmüşken, konunun eski olduğuna bakmadan yapıştırayım.
    Genelde opetten alırım mazotumu.
    Geçen Shell'e girdim aracı yıkatmak için yakıt almayan yıkıyamıyor dedi.
    Çok kirliydi araç parasını vereyim dedim gene kabul etmedi.
    Makinaya bile sokmaya bırakmadı araç, kavga etmeden ayrıldım.
    Aynı gün içerisinde opete girdim mazot almadan arabamı yıkadım.
    Shell ağzıyla kuş tutsa mazot değil marketinden sakız bile almam..
    Olayı yaşadığım istasyon Bursa Nilüferdeki Çiftyıldız istasyonuydu.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

shell görmüşken, konunun eski olduğuna bakmadan yapıştırayım.
    Genelde opetten alırım mazotumu.
    Geçen Shell'e girdim aracı yıkatmak için yakıt almayan yıkıyamıyor dedi.
    Çok kirliydi araç parasını vereyim dedim gene kabul etmedi.
    Makinaya bile sokmaya bırakmadı araç, kavga etmeden ayrıldım.
    Aynı gün içerisinde opete girdim mazot almadan arabamı yıkadım.
    Shell ağzıyla kuş tutsa mazot değil marketinden sakız bile almam..
    Olayı yaşadığım istasyon Bursa Nilüferdeki Çiftyıldız istasyonuydu.
    Saygılar.

Firmaların biraz esnek olabilmesi gerekiyor. Opet tuvaletini kullanan bir çok kişinin yakıtını kendisinden almadığını biliyor ama esneklik gösteriyor. Bu elbette uzun vadede müşteri memnuniyetinin avantajları olarak geri dönüş yapar.

• filenperno F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle.
    Bundan sonra Shell'e kesinlikle girmem.
    Yakıtına iyidir kötüdür demem. Opetten iyidir kötüdür çok ilgilendirmiyor beni.
    Bana çok zorda kalmassam shelle girmeyecem diye yemin ettirdiler.
    Varsın tutsunlar şimdi bilmem kaç lt suyun hesabını..
  • shell daha bir özel sanki aracıma bunu layık görüyorum benzinli araç.. ama lpg kullanıcıları genelde ucuz nerede ise oradan alır ya da mazotta böyle ama benzinli binmenin shellden binmenin ve km de 65 kuruş yakmanın zevkini ben bilirm bu memur maaşımla
  • Shellden aşdığın benzinin ne kadar iyi performans vermesinin bi önemi olmamalı daha çok km yaptığın benzini al 1lt de tineri dok bak bakalım shellin benzini mi daha iyiymiş :)

• bp ,po ,alpet ,star pet e göre shell ve opet daha fazla gidiyor (buradaki petrol ofislerine göre kıyasladım)
  • Benzin için Shell mi Opet mi arkadaşlar okuduklarımdan kararsız kaldım : )
  • Ben de uzun yıllardır shell'den alıyordum. Ama hep sanki az gidiyor gibi geliyor bana da. Bir de opet deneyeceğim bakalım. Peki arkadaşlar sizce 95 mi yoksa 97 oktan mı? Sürekli her benzin alacağım zaman 97 oktan daha iyi zaten aynı fiyat ondan koyalım abi falan diyorlar ama ben gene de 95 alıyorum. Aracım RCZ bu arada. Sizce 97 alsam bir fark hissettirir mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.