Şimdi Ara

Shell bayisi hilemi yapiyor acaba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. 1.4 hdi c3 marka bir aracim var deposusu 47 litre. Araci aldigim gunden beri hep full depo gezerim ve depo isigi yanar yanmaz depomu fullerim. Bugune kadar opet, bp, po, total, starpet vs.. bir cok yerden mazot aldim ve yakit isigi yanar yanmaz fullettigimde ilk pompa atana kadar max 43 lt mazot aliyordu. Son 3 depodur shellin bi bayisinden depomu nitro plus ile fulletiyorum ve depo 47 litre doluyor hatta biraz gectigide oluyor. Gittigim km de asagi yukari ayni acaba bu shell bayisi beni kazikliyormu? Yoksa nitro plus benim depoyu temizledimi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nitronun hacminde sorun var galiba . [sm=naughty.gif ya da bayide...
  • Başka bir shell bayisinden denediniz mi?
  • Bence en güzeli yakıtının iyi olduğunu bildiğiniz, şahıstan ziyade (iyileri tenzih ederim) şirkete bağlı akaryakıt istasyonlarından benzin ya da mazotu almak.

Bu tarz yeni geliştirilmiş, özel formüllü yakıtlar bana sorarsanız para tuzağından başka bir şey değil.

Elbette ki faydası vardır ancak fiyat fayda oranı bana göre oldukça düşük.
  • Aşağı-yukarı aynı şartlar, aynı yol güzergahları, aynı kullanım tarzı, trafik vb. Shellden aldığım yakıt ile daha az km. yapıyorum.

Defalarca denenmiştir.
  • Bu sorunu shellden mazot akirken bende yasadim adapazarinda istanbulda ayni sorunu daha oncede yasamistim

• quote:

Orijinalden alıntı: Narcotiq

Merhaba arkadaslar. 1.4 hdi c3 marka bir aracim var deposusu 47 litre. Araci aldigim gunden beri hep full depo gezerim ve depo isigi yanar yanmaz depomu fullerim. Bugune kadar opet, bp, po, total, starpet vs.. bir cok yerden mazot aldim ve yakit isigi yanar yanmaz fullettigimde ilk pompa atana kadar max 43 lt mazot aliyordu. Son 3 depodur shellin bi bayisinden depomu nitro plus ile fulletiyorum ve depo 47 litre doluyor hatta biraz gectigide oluyor. Gittigim km de asagi yukari ayni acaba bu shell bayisi beni kazikliyormu? Yoksa nitro plus benim depoyu temizledimi :)

Kesin bir enayilik var. 4 litre fazla yakit senin aracinda yaklasik 80 km ekstra menzil demektir. eskiden 800 km yaparken son birkac defadir 880 km yapmadiysan(ornek verdim) bayiyi degistir ve shell halkla iliskilere acik kimlikle mail at. Sana anahtarlik kem falan gonderip ilgine tesekkur eder ve bayiyi denetlerler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS
    15 yıl önce açıldı
    BAYİLER Mİ YOKSA OTO PAZARI MI?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • shellin kullandığı pompa daha yeni olabilir ve depoda gereken boşluğu bırakmıyor da olabilir ...

fakat bence hepsi aynı pompayı kullanır diye tahmin ediyorum ...

bir kerede abi 43 litre doldur de çubuk nereye gelecek bknz.
  • quote:

Merhaba arkadaslar. 1.4 hdi c3 marka bir aracim var deposusu 47 litre. Araci aldigim gunden beri hep full depo gezerim ve depo isigi yanar yanmaz depomu fullerim. Bugune kadar opet, bp, po, total, starpet vs.. bir cok yerden mazot aldim ve yakit isigi yanar yanmaz fullettigimde ilk pompa atana kadar max 43 lt mazot aliyordu. Son 3 depodur shellin bi bayisinden depomu nitro plus ile fulletiyorum ve depo 47 litre doluyor hatta biraz gectigide oluyor. Gittigim km de asagi yukari ayni acaba bu shell bayisi beni kazikliyormu? Yoksa nitro plus benim depoyu temizledimi :)

Her şey ihtimal dahilinde. Ben benzin istasyonlarına asla güvenmem. Benzini her zaman litreyle alırım. "10 litre doldur", "20 litre oldur" gibi. Pompacılar apışıp kalır her seferinde...

Litreyle almamın bir diğer nedeni de, TL'yle benzin aldığınızda her doldurmada 3-5 kuruş düzeltme payı olarak cebe indiriyorlar. Diyelim ki litresi 4,71 TL. Sen 50 TL'lik doldur dersen, o sana 10.61 LT dolduracaktır. 10.61x4,71=49,9731 yapıyor (Haziran 2013 tarihli bir fişten örnek veriyorum). Yani her dolduruşta 3-5 kuruş, hem de vergisiz lokum gibi götürüyorlar. Bu ayrıntıya insanlarımız maalesef dikkat etmiyor.

İşte bu nedenledir ki, dışı sıvasız leş gibi iki katlı gecekonduda oturan benzin istasyonu sahipleri bile 300-400.000 TL'lik Mercedes'le geziyor bu ülkede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mevzusu geçen bayiyi bilemeyeceğim, Shell in yakıtlarından memnunum ancak gerçekten de bayiden bayiye yakıt kaliteleri çok bariz biçimde değişiyor, bu konuda yıllardır Ankara Ağaçlı Shell den memnunum.
  • quote:

İstanbul avrupa yakasında mı bu bayi dostum?

• shellden alınca araba biraz daha gürültülü çalışıyor bendede ..
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    hocam haklı olabilirsin ama şimdi yazını okuyunca cabimdeki son fişle kontrol ettim.50 tl lık gaz almışım.po dan.19.610 lt x2.550=50.055 çıkıyor.bence duruma göre değişebiliyor...
  • Arkasaslar bu shell bayisi ist avrupa yakasinda e5 uzerinde olan bir bayii yani sokak arasi kotu bir yer degil geleni gidenide cok. Benim anlamadigim olay benim depo 47 litre depo isigi yanincada 3-4 lt kaliyor nasil oluyorda bu adamlar 47 litre mazot basiyorlar aracima hatta 47 yide gecti bu sefer inanmayan olursa fis elimde mevcut. Daha once baska bir shell den fulsave aldim oda 43 litre doldurdu gittigim km ayni desek yeridir 5 veya 10 km farkediyor.

• quote:

Arkasaslar bu shell bayisi ist avrupa yakasinda e5 uzerinde olan bir bayii yani sokak arasi kotu bir yer degil geleni gidenide cok. Benim anlamadigim olay benim depo 47 litre depo isigi yanincada 3-4 lt kaliyor nasil oluyorda bu adamlar 47 litre mazot basiyorlar aracima hatta 47 yide gecti bu sefer inanmayan olursa fis elimde mevcut. Daha once baska bir shell den fulsave aldim oda 43 litre doldurdu gittigim km ayni desek yeridir 5 veya 10 km farkediyor.

Tunç petrol...

• quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

hocam haklı olabilirsin ama şimdi yazını okuyunca cabimdeki son fişle kontrol ettim.50 tl lık gaz almışım.po dan.19.610 lt x2.550=50.055 çıkıyor.bence duruma göre değişebiliyor...

Fazla çıkıyorsa sorun yok tabii (bu arada o sonuç 50,0055 yapar, yani istasyon 0,55 kuruş zararda). Ama ben litreyle alma kararını verene kadar belki 50 tane fişi kontrol ettim. Hepsinde düzeltme istasyon lehineydi. Ben o yüzden uzun süredir sadece litreyle alıyorum. Ayrıca artık online yakıta da geçtim. Bir kuruş kaptırmam benzincilere.

• Aracın yakıt deposu zaten 45 litre.
    Işık yandığında 3 litre kalmış olsa geriye 42 litre kalır.
  • Pompa atma bence referans kabul edilmemeli. Benim depo 60lt aliyor. 120km kala depo simgesi çıkar ben ise 50-60km menzil kaldığında fullerim. 220tl de pompa atar ama ağzına kadar doldurunca 240-250 olur.

• Birinci tercihim Total, o da olmazsa Opet. Senelerdir shellden yakıt aldığım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

quote:

Arkasaslar bu shell bayisi ist avrupa yakasinda e5 uzerinde olan bir bayii yani sokak arasi kotu bir yer degil geleni gidenide cok. Benim anlamadigim olay benim depo 47 litre depo isigi yanincada 3-4 lt kaliyor nasil oluyorda bu adamlar 47 litre mazot basiyorlar aracima hatta 47 yide gecti bu sefer inanmayan olursa fis elimde mevcut. Daha once baska bir shell den fulsave aldim oda 43 litre doldurdu gittigim km ayni desek yeridir 5 veya 10 km farkediyor.

Tunç petrol...

Sefaköy de ki yerde benimde başıma böyle bişey gelmişti ama tam emin olamamıştım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.