Şimdi Ara

Sharp 24000BTU'ya kac ameprlik sigorta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sharp AY-AP24GR bu aksam takilacak, servis gecikmeli 25 A sigorta istedi. Ben de 20 A taktim, hatta hesaba gore 16 A bile kaldiriyor. Klima katalog degerinde max. 2,8 KW cekiyor. Sizce dogrusu nedir ?

24000 BTU Klima için Kaç Amperlik Sigorta Takılır?

24000 BTU'luk bir klimaya kaç amperlik sigorta takılması gerektiği, klima modelinin elektriksel özelliklerine bağlıdır. Genellikle, bu sınıf klimalar 20 ila 30 amper arasında akım çeker. Bu nedenle, klimanın sorunsuz çalışması için 30 amperlik bir sigorta takılması önerilir.

Klima Kaç Amper Çeker?

Klimaların çektiği akım miktarı, BTU değerlerine göre değişir. 24000 BTU'luk bir klima, yaklaşık 20 ila 30 amper akım çeker.

Diğer BTU Değerleri için Sigorta Amperleri:

• 18000 BTU klima: 20 amper sigorta
    • 18 BTU klima: 15 amper sigorta

Sigorta amperinin doğru seçilmesi, klimanın aşırı akım nedeniyle hasar görmesini önlemek için çok önemlidir. Sigorta amperini belirlerken klima üreticisinin talimatlarına uymak veya kalifiye bir elektrikçiye danışmak gerekir.

Önemli Not:

Bu bilgiler genel bir kılavuz niteliğindedir. Spesifik klima modeliniz için doğru sigorta amperini belirlemek için üreticinin talimatlarını kontrol etmek veya kalifiye bir elektrikçiye danışmak esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 16 amper motorun kondesatör şarj yani kalkış gerilimini kaldırmaz.20 a yeterli olması gerekir ama sen yinede serviin istediğini takkı ki problem olduğunda zan altında kalma
    İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Selam Arkadaslar,

Sharp AY-AP24GR bu aksam takilacak, servis gecikmeli 25 A sigorta istedi. Ben de 20 A taktim, hatta hesaba gore 16 A bile kaldiriyor. Klima katalog degerinde max. 2,8 KW cekiyor. Sizce dogrusu nedir ?

sayın arkadaşım ürünü şimdi inceledim servis az bile söylemiş siz oraya 30 amper gecikmeli alın tam garanti olsun yoksa sorun yaşarsınız

selam ile
  • teks arkadaşım sana katılmıyorum klima iç ünite 12 v dc trafosu patladığında çok yüksek amperli sigortalar atmayıp slip motorlarının yanmasına neden oluyor sigorta zaten gecikmelien fazla 25 olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: LejyoneRr

teks arkadaşım sana katılmıyorum klima iç ünite 12 v dc trafosu patladığında çok yüksek amperli sigortalar atmayıp slip motorlarının yanmasına neden oluyor sigorta zaten gecikmelien fazla 25 olur.

tamamen bana katılmama sebebinizi anlayışla karşılıyorum ama 25 amperlikler 18000 btu klimalar içindir binlerce taktık ve benim görüşüm 30 amperdir,kusura bakmayın

saglıcakla kalın
  • bende evde çalıştırıp konuşmuyorum bende binlerce taktım 24.000 btu klima kaç amper çeker dostum.bence soğutmada en fazla 15 amper çekebilecek bi klimaya 30 amper çok fazla.kalkış gerilimi de olsun olsun en baba kompresörde 20 amper önemli olan takmak değil arıza yapmak sende bilirsin

dip not: hemen sinirlenmenin bu forumda bi faydası yoktur

• quote:

Orjinalden alıntı: LejyoneRr

bende evde çalıştırıp konuşmuyorum bende binlerce taktım 24.000 btu klima kaç amper çeker dostum.bence soğutmada en fazla 15 amper çekebilecek bi klimaya 30 amper çok fazla.kalkış gerilimi de olsun olsun en baba kompresörde 20 amper önemli olan takmak değil arıza yapmak sende bilirsin

dip not: hemen sinirlenmenin bu forumda bi faydası yoktur

yazınıza yazımla karşılık verirken bir sinirlilik emaresi taşımıyordum nereden çıkardınız,benim görüşüm 30 amperdir size saygı duyarım ama gerçeklerde inkar edilemez siz 25 amper takın ben 30 amper takayım çünkü benim yılardır yaptıgım ve gördügüm bunu gerektiriyor ve hiç geri dönüş yaşamadım bu konuda saglıcakla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teks- -- 9 Temmuz 2007; 18:42:36 >
  • Arkadaslar,

ben 20 A takmistim, dun aksam servis geldi. 20 A'yi begenmedi, teknik olarak aciklama yapamadilar ama israrla 25 A gecikmeli ile degistirilmesini istediler. Bu sabah ise gelmeden hemen once ben de 25 A ile degistirdim.

Ancak sunu da belırteyim; dun aksam 20 A ile klimayi kapatip acip bayagi test ettim. Herhangi bir sorunla karsilasmadim. Yani 20 A kaldiriyor ama ileride elektrik kaynakli olusabilecek bir sorunda servis "biz size 25 dedik ama siz 20 kullanmissiniz, sorun sizden kaynaklaniyor" vs. demesin diye 25 yaptim.

Bir de kompresor devreye girdiginde evin tum aydinlatmasi biraz kisilip geri geliyor. Demeraj akimi cok cekiyor olmali. Insallah 42 Plazma TV'im zarar gormez...

Selam Arkadaslar,

16 amper çok rahat çalıştırır o cihazı ama bu servisler bildigini okur yarın arıza yapacaksa o 25 amper yüzünden yapacaktır klimanın besleme katında bi arıza meydana gelse 25a. atmaz 16a. burada iş yapar ve sistemi çok rahatlıkla kaldırıyor ben bu şekilde yüzlerce klima bagladım.

2,8kw = 2800w/220v= 12,7 amper demekkiki 16amper uygundur saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umit_yilmazer -- 10 Temmuz 2007; 11:24:23 >
  • Aslinda ben de dusuk takmanin daha guvenli oldugunu dusunuyorum. Ama neyse, 25 A dursun bakalim. Bu arada bu aksam klima kompresoru yukte iken prizdeki voltaja bakacagim (aydinlatma kisilip geliyor), insallah cok asagiya mesela 160 V'a dusurmuyordur. Ev icin regulator vs. cok pahali. 3000-4000 $ fiyat biciyorlar. klimaya o kadar para vermedim, niye regulatore bir ton para vereyim diye dusunuyorum.

Elektik sebebiyle keske 18000 btu alsaydim diye kafayi yemek de istemiyoruuuummm...

Aslinda ben de dusuk takmanin daha guvenli oldugunu dusunuyorum. Ama neyse, 25 A dursun bakalim. Bu arada bu aksam klima kompresoru yukte iken prizdeki voltaja bakacagim (aydinlatma kisilip geliyor), insallah cok asagiya mesela 160 V'a dusurmuyordur. Ev icin regulator vs. cok pahali. 3000-4000 $ fiyat biciyorlar. klimaya o kadar para vermedim, niye regulatore bir ton para vereyim diye dusunuyorum.

Elektik sebebiyle keske 18000 btu alsaydim diye kafayi yemek de istemiyoruuuummm...

10 kw regülatör 800 ytl size kim demiş 3000-4000 ytl diye,bende eve 10 kw aldım bu yüzden kullanıyorum,voltaj düşmelerinde klimanın kartına zarar gelmesin bilgisayara bir şey olmasın diye,ayrıca evinizede kaçak akım röleside taktırın daha iyi olur,o takılan 25 amperlik sigortayıda dert etmeyin bir şey olmaz ama bu klimalar ilk kalkışda çok akım çekerler dediginiz gibi ışıkların durumundan bile belli oluyor

• Aslında almak lazım şu regülatörlerden dediğiniz gibi. Klima, bilgisayar, televizyon, buzdolabı çabucak etkileniyor voltaj dalgalanmalarından.

Orjinalden alıntı: afacan!

Aslında almak lazım şu regülatörlerden dediğiniz gibi. Klima, bilgisayar, televizyon, buzdolabı çabucak etkileniyor voltaj dalgalanmalarından.

tabiiki çünkü milyarlar vererek aldıgımız ürünlerin yanında bunuda mutlaka almak lazım,eger 1000 ytl ayırabilirseniz bu fiyata 10-15 kw bulabilirsiniz ama evdeki bütün cihazları aynı anda kullanamazsanız bile çok güç çekenleri sırayla çalıştırırsıınız bende öyle yapıyorum bende 4 klima var ancak ikisini ve yanında bir çamaşır makinesini su ısıtıcısını çalıştırıyorum ışıklar zaten açık yani illa bütün ev için almak gekemez yani bir eve 20-25 kw almaya gerek yok çok pahalı
  • Samsung 24000 BTU klima 16 amperlik bir sigortaya bağlı (Legrand B16). Klima çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra sigortadan bir tırlama sesi gelip atıyor. Ana sigorta 32 amper ve kaçak akım sigortaları 25 amper. Klimanın sigortasını kaç amperlik olanla değiştirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drx1 -- 31 Temmuz 2013; 22:56:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.