Şimdi Ara

Shadow of the Colossus@IGN:9.7^^MUHTEŞEM BİR OYUN^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://ps2.ign.com/objects/490/490849.html

PUAN(IGN):9.7

Ps2 sahipleri için ICO ve GOW'dan sonra yine Sony Computer Entertainment ten muhteşem bi oyun.

Shadow of The Colossus’ta karakterimiz ölen sevgilisi uğruna, Colossus efsanesini gerçekleştirmek için yola çıkar. Efsaneye göre 16 Colossi’yi bulup onları öldürmeyi başardığında sevgilisini hayata döndürmeyi sağlayacak gücü elde edecektir.

Dağlar Taşlar ve Colossus’lar. Ya biz?

Oyunda karşımıza 16 Colossi çıkacak ancak bunlarla baş etmek biraz zor olacak. Çünkü bunlar birazcık büyükler! Sizi fazla korkutmadan gerçeği söylemek gerekirse; onlar bildiğimiz devler… İnanılmaz uzun ve inanılmaz iri cüsseleriyle.. Ancak korkmamıza gerek yok; onlardan ne kadar ufak olsak da bu bizim yararımıza olacak, çünkü onlar bize göre çok hantal ve yavaş kalacaklar ama yürüdüklerinde de yer yerinden sallanacak ona göre.

Shadow of The Colossus’da 16 iri düşmana karşı koymak için kılıcımız ve yayımız hali hazırda bizi bekliyor olacak ama kılcımızın ayrı bir yeri olduğunu belirtmem gerek. Oyunda düşmanlarımız her ne kadar büyük olsa da onları bulmak hiçte kolay değil. Çünkü Colossi’lerin yaşadığı evrenin devasa büyüklüklerde olacağı söyleniyor ve işte tam da burada kılıcımız devreye giriyor. Kılıcımızdan yansıyan güneş ışığı bize onların yerini gösterecek. Ve biz de yola koyulacağız ancak o kadar yolu yürüyerek gitmemiz zor olacağından bizim altımıza bir de at verilmiş. Atımızın adı ise Argo. Uzun ve çetin maceramızda hep yanımızda olacak.

Kılıcımızdan epeyce söz ettik ancak Colossus’ları öldürmek için bizim de çaba sarf etmemiz gerekiyor. Koskoca Colossi rast gele birkaç kılıç darbesiyle ölecek değil herhalde. Bunun için onların üstlerine tırmanıp(!) -evet yanlış duymadınız, tırmanmak dedim; çünkü yerden onlara hasar vermemiz çok zor hatta imkansız olacaktır- onların hassas bölgelerini bulup öldüreceğiz (yayımızın da yararlarını burada göreceğiz). Oyunda bunun için epeyce zaman harcayacağımız söyleniyor.

Grafikler tatmin edecek mi bizi?

Oyundaki mekan tasarımları ve grafikler Prince of Persia: Sands of Time’daki gibi masalsı ve son derece etkileyici. Müzikler ise oyunun atmosferine bizi iyice sokacak türden (oyunun sitesine bir göz atın, girişteki flash animasyonda çalan müziğe dikkat edin). Oyunun yapımcıları ICO gibi bir klasikle zaten kendilerini belli eden Sony ekibi; bu açıdan fazla bir şüpheniz olmasın. ICO gibi farklı ve güzel bir oyun daha çıkaracaklarına eminim. Ancak E3 fuarında PlayStation 3 oyunlarından çeşitli videolar görünce insanın içini biraz hüzün kaplamıyor değil, ama üzülmeyin; ekran görüntülerine göz atarsanız Shadow of The Colossus’un grafik olarak yeterince iyi olduğunu göreceksiniz.

Çıksın ama artık!

Shadow of the Colossus için bir güzel haber daha vermek gerekirse; o da oyunun çıkmasına çok kısa bir süre kalmış olmasıdır. Bir aksilik çıkmazsa oyun 20 Eylül’de çıkıyor. Gerek konusu, gerekse oynanabilirliği ile çok ilginç bir oyun olan Shadow of the Colossus’u heyecanla bekliyoruz.

Alıntı:www.merlininkazani.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojo_jojo -- 18 Ekim 2005, 12:09:37 >

• ign yine bol keseden dagıtmış...
    ICO yu cok severdim...O bu bölüme göre daha basarılı bir oyun bence..Daha masalsı bir havası var

Hoş buda güzel oyun olacak.Heyecanla bekliyorum, bugün çıkmış olması gerekiyordu hala yok ortalıkta..
  • ya biri torrent de görürse haber versin sabahtan beri geziniyorum ama yok
  • Ben veririm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilmycry

ya biri torrent de görürse haber versin sabahtan beri geziniyorum ama yok

kardeş oyun bugün çıktı yarına düşer torrentlere
  • bu arada kimse yazmamış hayret

oyun dün gece 3 gibi düştü ortamlara..Bende bu aksam dalıyorum
    Maçta var gerçi..Öncelik maçta tabii
  • oyun nete düşmüş ama başlamıyo.2 saattir bekliyom.şu torrrentbytes'a bi türlkü üye olamıyom var mı bi püf noktası ya.

başladı ama saniyede 2 kb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojo_jojo -- 19 Ekim 2005, 12:45:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mojo_jojo

oyun nete düşmüş ama başlamıyo.2 saattir bekliyom.şu torrrentbytes'a bi türlkü üye olamıyom var mı bi püf noktası ya.

bunu bi dene

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=29928
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilmycry

quote:

Orjinalden alıntı: mojo_jojo

oyun nete düşmüş ama başlamıyo.2 saattir bekliyom.şu torrrentbytes'a bi türlkü üye olamıyom var mı bi püf noktası ya.

bunu bi dene

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=29928

üyeliğim yok ve üye olamıyorum aynı ip ile birden fazla üye almıyolar(ağdan bağlanıyorum da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojo_jojo -- 16 Kasım 2007; 8:41:39 >

• benimki bitmiştir muhtemelen...torrent, eşşek vs bunlar oyun için kullanılmaz.Ömür törpüsü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

benimki bitmiştir muhtemelen...torrent, eşşek vs bunlar oyun için kullanılmaz.Ömür törpüsü...

hocam sen nerden indiriyorsun usernet falan mı yani paralı sitelerden mi ve oralardan ne şekilde iniyor flashget yada benzeri programlamı nasıl yani bi anlatsan ve ne kadar ödüyorsun istediğin herşeyi bulabiliyormusun kaç hızda iniyor vsvs bi bilgilendirsen diyorum bizi

çünkü xbox 360 alınca bende öyle bişey düşünüyorum torrentle olacak iş değil bu
  • usenet...En iyisi...Bandımızı boşa harcamıyoruz

http://docs.newzbin.com/UsenetTutorials
  • su use net biraz acılabilecek bi konumu anlatabilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

usenet...En iyisi...Bandımızı boşa harcamıyoruz

http://docs.newzbin.com/UsenetTutorials

bu ne kardeş ben bişey anlamadım....
  • Useneti anlatırım..Oyuna gelirsek, guzel olmasına guzel ama kesinlikle ICO kadar degil..ICO başkaydı, daha masalsı, daha kafa yorucuydu..Bulmaca çözerdik, tırmanırdık, atlardık ederdik filan ama bu öyle degil

Videoyuna yazdıgım izlenimlerimi aktarayım...Diger konsol oyunları ile ilgili incelemeler yorumlar ve haberler içinhttp://www.videoyun.com

Az önce kapattım oyunu, 2 tane dev kestim..Yeter dedim..maç başlıyor zaten

Neyse , grafik tekniği ICO daki gibi...Aynı stilde olmuş...Kamera döndürmelerde görüntüyü tam degilde bulandırarak çevirmişler, böyle hızlı dönüyomuşsunuz gibi..

Kızımız ölmüş, bizde gidip Dormin lerle konuşuyoz.Onlarda git Colossileri yoket o zaman ruhu geri gelebilir diyorlar..
    Bizde kılıcı çekip ışığı yansıtarak ilk devin yerini buluyoruz..

Sonra bize oranla aygırımsı olan atımıza atlayarak oraya dogru koşuyoruz.Ilk devle karşılaşıyoruz..

Devle karşılaştığınızda kılıcınızla ışıgı yansıtıp, ışığın emildiği yerleri anlamaya çalışıyorsunuz.Buralar hassas bölgeleri..Buldugunuzda buralar bir şekil tırmanmanız lazım..İlkinde direk çıkabilirken, ikinci devde tabanlarından birini okla vurarak diz çöktürüyoruz..Sonra tırmanıyoruz..

Kafasında yada kıç tarafında mavi bir bölge oluyor..Buraya kadar geliyoruz ve kılıcı kaldırıp sokuyoruz..Bu zarar veriyor..Tek yapacagımız hareket bu..

Oraya tırmanma yöntemi bulmak, tırmandıktan sonrada kılıcımızı bir kaç kere sokup öldürmek..

Tırmanırken dev saga sola sallanıp sizi atmaya çalışıyor, kılıcı sokuncada sallanıyor...Öldürdükten sonra kızın yanında uyanıyoruz ve heykeli yokoluyor...Oyun bu şekilde gidiyor...

Kontroller biraz rahatsız edici..Özellikle deve tırmanırken zaman zaman sinir edici oluyor..Tam tepeye çıkıyorsunuz, platforma çık diyorsunuz çıkamıyor, hooop aşşa düşüyor..

Deve gidene kadar baya bi boş arazide at sürüyoruz.Buralar uzun olmasa daha iyi olurdu heralde cevreyi izleyelim diye yapmışlar...

Degisik birşeyler olacakmı yoksa böylemi gidecek oyun merak ettim..Buda güzel oyun..
    Ilk oyun buna göre çok daha farklı.Daha masalsı havası ve bulmacaları açısından daha ilginç gelmişti bana...Bir kaç dev daha keselim neler var başka belli olur..

Birazda Colossuslardan bahsedeyim...

Bunlar bildiginiz üzere devasa yaratıklar...Aynı zamanda hantallar..

Bulundukları yere gittiğinizde zayıf noktalarını bulmanız gerek.Eğer tırmanamayacagınız kadar yüksekte ise tüyleri, o zaman bunları diz üstü çökertmeniz lazım.Bu noktalar genelde parlıyor fosforlu..Yada kılıcınızla ışık yansıtıyorsunuz o zaman toplandığı noktalar hassas noktalar oluyor.Gerçi bu yöntem benim çok işime yaramadı, tam anlaşılmıyor..Tahminde bulundum genelde

Tüyüne tutunup tırmanıyorsunuz, aralarda balkonvari yerler oluyor..Buralarda dinlenebilirsiniz.Ama dev sallanıyor siz üstündeyken ve düşme olasılığınız yüksek..Zar zor tırmanıp birde düşünce, baştan çıkmanız gerekki sinir bozabiliyor...

Genelde kafasında yada kıçında olan bölgelere geldiğinizde R1 ile tutunurken kare ile kılıcı kaldırıp, bir daha kareye basarak sokuyorsunuz...Ne kadar çok kılıcı havada tutarsanız o kadar derine sokuyor ve zarar veriyorsunuz...Bu sırada eleman daha bir debeleniyor..

Cüsseleri sizi korkutmasın, tamamen kofti elemanlar..Ilk ikisi oyleydi en azından..
    Issıza çökertmek kolay oluyor.İlk devde zorlandım, ondada ne yapacagımı anlayamadıgımdandı..Sonrasında kolayca hallettik..

• god of war andırıyoo bence
  • ya su bittorentler vasıtasıyla nasıl indiriosunuz?Ben onca program denedim 1 pc oyunu bile indiremedim.Millet götürüyo ama agdan dilenciye döndük onuda beceremiyoruz.Allam yaa
  • bende bi kaç bişey anlatmak istiyorum oyun hakkında önce kısa bi giriş yapayım

BAŞYAPIT - OLAĞANÜSTÜ - BÜYÜLEYİCİ - MÜKEMMELLİYETÇİ - YENİLİKÇİ

sanırım fikrimin ne olduğunu az çok anlamışsınızdır

oyun gerçekten daha önce görmediğiniz oynamadığınız türden ico için hep bi iddam vardı benim piyasada birbirinin alternetifi bi çok oyun bulabilirsiniz farklı seçenekler sizi tatmin edebilir ama ico bu kategoriden tamamen uzak bi oyun ico yu bitirip bunun gibi bir oyun bu tarz bi oyun yokmu diye aranmaya başladığınızda ümidinizi kesin ta ki SONY yeni bir ico yapana kadar

daha önceki ico ile benzer tek taraf mekanların güzelliği ve o müthiş atmosfer ama bu oyunu icodan ayıran ve oyunu bir başka yönden çekici kılan tarafda devler onlarla karşılanşınca sanki mistik bir dünyanın içindeymişsiniz gibi hissettiriyor mükemmelliği de burdan geliyor oyun sizi alıp başka diyarlara götürüyor..

peki ya grafikler.... Grafikler yaşlı konsolumuzu baya zorlar vaziyette ama ışıklar ve gölgelendirmeler ilk oyunumuza göre zayıf kalıyor ama colossus larımız tek kelimeyle harika tasarlanmışlar bu ışık ve gölgelendirmeler oyuna kasvetli bi hava verilsin diyede böyle yapılmış olabilir orasını bilemiycem ama 6 sene öncesinin teknolojisi ile tüm oyun sitelerinden 9 dan aşağı not almamış bi oyuna haksızlıkta yapmış oluruz

bu oyun için ico hayranları tam 4 sene bekledi ve beklediğimede deydi açıkçası ve oyunda daha hayret verici şeyse mekanımızın büyüklüğü inanılmaz büyük bi alandayız ve istediğimiz her yere gidebiliyoruz misal vermek gerekirse atımızla 10km gidebiliyoruz benim bir oyunda gördüğüm en büyük geniş alan..

aniden kesiyorum... MUHTEŞEM başka lafımda yok.

• Bitirdim oyunu....

Ben şaheser diyemiyorum...Çok düz bir oyundu.Yani oyuncuyu zorlayıcı birşey yok. Yapacagı sey belli.Bul, tırman ,yoket...

Mekanlar geniş yapılmış.Atla koşturalım diye.İyide çok anlamsızda oluyor.Zira uzaktaki colossi ye giderken sıkılıyorsunuz çogu zaman...
    Atın kontrolü çok sinir bozucu oluyor agaçlıklı mekanlarda...Devlerle çarpışırkende çoğu zaman kameranın azizliğine uğruyoruz.

Grafiksel olarak PS2 standartına göre iyi...Diger konsollara göre oldukça zayıf.Zira mekanların kimi çizimleri kimi zaman gözünüzün önünde oluyor, çevrenin kaplamalar düşük kalite...

Colossilerin ise detayları oldukça güzel olmuş.Büyüklük hissi iyi verilmiş..

Sanırım sıkıcılık seviyesini azaltmak içinde oldukça kısa tutmuşlar.İyide etmişler

Oyun şaheser kesinlikle degil ama güzel..100 üzerinden 80-85 alabilir...Buna şaheser dersek diger oyunlara haksızlık olur..

ICO ya gelirsek, ICO bir şaheser kesinlikle...Bunun 4 de 1 i boyutta olmasına ragmen, bence grafik olarakta, oyun ve zorlayıcılık olarakta Colossus dan çok daha başarılı bir oyundu...

• oyunun tekdüzeliği hakkında senle hemfikirim vede icodan daha iyi bir oyun olmadığınada.. ama bu oyunda aynen icoda olduğu gibi kendine has bir oyun olmuş.. temelde bul ve öldür üzerine kurulmuşsada her colossus için ayrı bi strateji belirlenmiş bunuda es geçmeyelim grafikler oldukça iyi ama yakın planlarda ki kaplamaların kötülüğü beni şaşırttı 2001 yılındaki ilk oyunda dahi böyle kötü değildi hatta çok iyiydi mekana abanmışlar belli..

neyse ben şimdi 7. colossus dayım şu yuvarlak mekanda tırtıl vari yaratıkta karnı zayıf yeri oraya nasıl ulaşıcam demir parmaklıkların oraya koyuyor karnını bazen altan eğilip karnınamı tutunacam bilen söylesinde kasmayalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.