Şimdi Ara

SGK Öğrenci Kaydını Silmiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Başlığa daha düzgün birşey bulamadım kusura bakmayın ama sizleri de ilgilendiren birşey.

Açık Öğretim Üniversite okuyorum 23 yaşındayım. Babamın üzerinden SSK'dan faydalanıyordum. Kasım'da öğrenci belgemi SGK'ya vermiştim, görevli "Haziran'a kadar geçerli" demişti. Bu şekilde Genel Sağlık Sigortası da beni kapsamayacaktı.

Ama yılbaşından sonra SGK haber vermeden kaydı silmiş. Tesadüfen öğrendim. Daha büyük bir sağlık problemim çıksaydı ortada kalacaktık.

Bu durumda olanlar varsa kontrol ettirsinler.

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

Arkadaşlar merhaba

Başlığa daha düzgün birşey bulamadım kusura bakmayın ama sizleri de ilgilendiren birşey.

Açık Öğretim Üniversite okuyorum 23 yaşındayım. Babamın üzerinden SSK'dan faydalanıyordum. Kasım'da öğrenci belgemi SGK'ya vermiştim, görevli "Haziran'a kadar geçerli" demişti. Bu şekilde Genel Sağlık Sigortası da beni kapsamayacaktı.

Ama yılbaşından sonra SGK haber vermeden kaydı silmiş. Tesadüfen öğrendim. Daha büyük bir sağlık problemim çıksaydı ortada kalacaktık.

Bu durum yasadışı,böyle bir hakları yok.Büyük ihtimalle yanlışlıkla silinmiştir...

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Arkadaşlar merhaba

Bu durum yasadışı,böyle bir hakları yok.Büyük ihtimalle yanlışlıkla silinmiştir...

İnşallah öyledir. Sadece benim başıma gelmiştir. Yine de kontrol etmekte fayda var bence...

• Benim bildiğime göre bir kış aylarında bir de yaz aylarında yeniletiyorsunuz. Öğrenci belgenizi alıp sgk' ya gidip bir form dolduruyorsunuz o kadar. Kasım' da yenilenen sigortanız ocak sonu şubat başı gibi bitecektir. Nedeni de yarı dönemde okulu bırakmaya karşın sigortadan faydalanmanın önüne geçmek

D7000 - Zenit 122 - Lubitel 2 - Nikon FM
    Nikkor 28mm AI - Nikkor 135mm AI - Nikkor 18-105vr - Nikkor 70-300vr - Jupiter9 85mm - Helios 44m6 58mm - Pentacon 200mm - Kata Dr-467i - Lowepro Stealth Reporter d550aw
    Yiğitcan Sümbelli
  • Ah bir de benim başıma gelenleri bilseniz.Aralık ayında SGK'ya gidip öğrenci belgemle beraber sağlık sigortamı uzatmıştım.Ordaki görevli sağlık sigortamı Haziran ayına kadar uzattığını söylemiştim.10 gün önce de dişimde bir sorun çıktı ve diş hekimine gittim, dişi,min dolgu olması gerektiğini söylediler.Dün için randevum vardı, bir gittim, doktorun masasına yattım ne derse beğenirsiniz senin sağlık sigortan yok.Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Ulan dedim ben bunu iki ay önce uzatmıştım.Sonra soluğu hemen SGK da aldım, ordaki görevli de bana yeni sisteme geçildiğinden dolayı kaydımın 31 Aralık'ta silindiğini ve yeniden uzatmam gerektiğini söyledi.Ama benim artık yeniden uzatma gibi bir şansım yok.Dişim de öylece kaldı. :)

@muratdinc
    Geçmiş olsun. Şimdi faydalanamama sebebiniz nedir? Özel değilse.

Ama hala okuldan çıkışımı almadım. :)
    Üni Kayıt Sildirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öğrencilik kaydını güz ve bahar dönemi ayrı ayrı yaptıklarını düşünüyorum. Sgk'deki görevlinin yanlış beyanından kaynaklı yanlış anlaşılma olmuş bence.

neyse hastaneye giriş yapıcam adam dedi senin sigortan yok. ya diyorum nasıl oluyor geçen yaz gittim öğrenci belgemi verip uzattırdım kafayı yicektim. o kadar

emekli sandığı binasına gittim, bekledim , uğraştım nasıl oluyor neyse amcamın sigortasından giriş yapıp hallettim öyle hallettim işimi

sonradan öğrendim ki meğersem bu yeni kanun falan çıktı ya her sene gidip öğrenci belgemi verip uzatacakmışım. hala uzatmadım. yarın falan gidip bu işi halletmeliyim.

ne olacağı belli olmuyor ki... Allah korusun önemli bişi olsa ortalıkta kalıcaz. iyi ki şansa haberim oldu

• quote:

benim de bu sene sonu bitiyor.açıköğretim okuyunca aylık veriliyor mu?

birbirimizi anlamamız için aynı dili konuşmamıza gerek yok,
    ezildikten sonra hepimiz aynı şarabız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

quote:

Ne demek istediğinizi anlayamadım ama;

Eğer "Genel Sağlık Sigortası'na ödeme yapılacak mı?" diye soruyorsanız, bildiğim kadarıyla 25 yaşından küçükseniz ve AÖF bile olsa öğrenciyseniz annenizin yada babanızın Sosyal Güvencesinden faydalanabiliyorsunuz (öğrenci belgenizi SGK'ya vermek koşuluyla).

Mezun olursak GSS kapsamına giriyoruz galiba.

quote:

Orijinalden alıntı: muhacir

quote:

Ne demek istediğinizi anlayamadım ama;

Eğer "Genel Sağlık Sigortası'na ödeme yapılacak mı?" diye soruyorsanız, bildiğim kadarıyla 25 yaşından küçükseniz ve AÖF bile olsa öğrenciyseniz annenizin yada babanızın Sosyal Güvencesinden faydalanabiliyorsunuz (öğrenci belgenizi SGK'ya vermek koşuluyla).

Mezun olursak GSS kapsamına giriyoruz galiba.

yetim aylığı veriliyor mu onu kastetmiştim

birbirimizi anlamamız için aynı dili konuşmamıza gerek yok,
    ezildikten sonra hepimiz aynı şarabız.

• Malesef o konuda bilgim yok :(
  • Aynısı bana da oldu, ağstosta vermiştim, hazirana kadar geçerli demişti yılbaşından sonra düşürdüler Yapman gereken öğrenci belgesini alıp tekrar SGK'ya götürmek. Hemen açıyorlar tekrar. Ama hazirana kadar Sonra bir daha götürcen belge.

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Aynısı bana da oldu, ağstosta vermiştim, hazirana kadar geçerli demişti yılbaşından sonra düşürdüler Yapman gereken öğrenci belgesini alıp tekrar SGK'ya götürmek. Hemen açıyorlar tekrar. Ama hazirana kadar Sonra bir daha götürcen belge.

Hallettik o şekilde zaten. "Haziran'a kadar geçerli" deniyor sonra...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.