Şimdi Ara

Sevmeden tıp okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
3
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonradan seven var mı çok mu pişman olurum ben yazmayacağım ama çok baskı var artık yazsam mı diye düşünmüyor değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    S Street of dreams demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Street of dreams

Tıpı bitirmiş kişilere sorabilir miyim ankaratıplı dışında çok bilfigim kimse yok
    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunuyum. Tüm lise hayatım boyunca asla doktor olmam dedim ama en sonunda ailem ikna etti ülkede iş problemi var işin garanti parası iyi dediler doktor oldum.

Öncelikle okul zorluğu bir yana belli bir psikolojik baskı eğitim içerisinde var gerçekten yorulmadan, yaşlanmadan mezun olmak zor. Ayrıca diğer arkadaşlarına göre de sosyal olarak biraz eksik kalabilirsin senin için ne kadar önemli bilemiyorum tabi.

İş hayatında ise pratisyen hekim olarak, harcadığın vaktin, emeğin ve sınavdaki sıralamanın karşılığını ne maaş olarak ne de saygı olarak görebiliyorsun bunun yanında ülkenin beyni olman gerekirken çoğu zaman inşaat işçisinden hallice fiziksel olarak yoruluyorsun.

Maaş olarak normal mesai süresince çalışan bir pratisyen hekim olarak 8-10 arası toplamda para kazanırsın eğer çok şanslı azınlıkta isen 11-12 yi görebilirsin. Bu ücretleri sıradan üniversite bitirip torpil ile iyi memurluklara yerleşen arkadaşlar da rahatlıkla kazanabiliyor. Seninle benzer puan alıp ODTÜ bitiren mühendisler de ASELSAN TAİ gibi kurumlarda bu paraları kazanıyor. Ayrıca yanında memur olarak çalışan eczacı, diş hekimi, hemşire, att senden biraz daha düşük maaş alacaklar. Örneğin bir bekçi 18 yaşında işe başlasa sen 18 inde üniversiteye başlasan bu enflasyonda maddi gelir olarak o bekçiye yetişmek 40 yaşını bulacak.

Üst paragrafta bahsettiğim durumları yaşamamak için uzman olman lazım ama uzman olmak için TUS ve asistanlıkta harcadığın emek çok çok daha fazla olacağı için aslında gene emeğinin karşılığını almıyor olacaksın.

Ülkenin alt tabanının insanı ne kadar yorduğunu anlayacaksın artık Türk milletinin ciğerini bilir hale geleceksin ve mesleğinin birkaç ayından sonra insanlardan gerçekten soğuyup gıcık bir doktor olacaksın :)

Hükümet politikaları yüzünden olmayacak işlere tamam diyeceksin torpilin, hakkın ve bilimin önünde olduğunu dibine kadar hissedeceksin ama üzülme birkaç ay içinde bunlar sana çok normal gelmeye başlayacak ve hayatının bir parçası olacak. Vatandaşa sağlık için değil oy için hizmet edildiğini göreceksin :)

Benim fikrim aileden sermaye desteği alabilme durumun var ise eczacılık veya diş hekimliği öneririm bu ülkede ancak esnaf olarak iyi para kazanabilirsin. İnsanlar para ödediği yerde özellikle devlete bağlı değilse daha çok saygı duyup en azından insan taklidi yaptıkları için kafan rahat olur.
    Tıp çok geniş bir yelpazedir. Sevecek bir yerinden tutarsan sna sen güzel bölüm gibi gelir. Ben çocukları çok sevdiğim için çocuk doktoru olurum diye tıp yazdım. Sonra mikrobiyoloji de ilgimi çekti. Zaman ne gösterir bilemem ama ön yargılı olmadan her imkanı araştırmalısınız bir sürü imkan var. Kendinize uygun, tutkuyla bağlanacağınız bir alan vardır diye düşünüyorum, yoksa hiç yazmayın bence. Çok abartılıyor aslında çok zor bir bölüm değil fakat disiplin lazım bence. Sevdiğin zaman disiplin de beraber geliyor.
  • Mezunlardan sonra çok seven var mı

• Helppp

• Sonra seven var ama sevmeden bir meslek icra etmek ömür boyu acı çekmek demek.

• Sevmeden evlenilir mi ?

Birisini bir ömür boyu yapacaksın

Birisiyle bir ömür boyu yaşayacaksın.

yapmak ile yaşamak arasında 2 harf farkı var
  • boşanmak için evlenilmez fakat evlenilmeden de boşanılmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıpı bitirmiş kişilere sorabilir miyim ankaratıplı dışında çok bilfigim kimse yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÖĞRETMENLİK OKUNUR MU ?
    8 yıl önce açıldı
    gata'da tıp okunur mu?
    14 yıl önce açıldı
    hemşirelik okunur mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tıpın en güzel tarafı bir sürü uzmanlık alanı ve yan dalı olması. Mutlaka sana hitap eden birisi olacaktır
  • Tıp çok geniş bir yelpazedir. Sevecek bir yerinden tutarsan sna sen güzel bölüm gibi gelir. Ben çocukları çok sevdiğim için çocuk doktoru olurum diye tıp yazdım. Sonra mikrobiyoloji de ilgimi çekti. Zaman ne gösterir bilemem ama ön yargılı olmadan her imkanı araştırmalısınız bir sürü imkan var. Kendinize uygun, tutkuyla bağlanacağınız bir alan vardır diye düşünüyorum, yoksa hiç yazmayın bence. Çok abartılıyor aslında çok zor bir bölüm değil fakat disiplin lazım bence. Sevdiğin zaman disiplin de beraber geliyor.

• Bence yazma sevmeden yapılacak bir meslek değil sonuçta gideceğin yer bölüm neresi olursa olsun artık hayatında kendin için adım atacaksın bu yüzden ne istiyorsan onu yap derim

• Sevmeden her bölüm okunabilir ama mutlu olunmaz.
  • Bana göre tıpın 2 yönü var.birisi teorik dersleri algılama yönü diğeri de hekim olabilme yönü.
    ben kendi adıma konuşacak olursam ne kadar ön yargılı olsam da istemeden başlasam da ilk kısmı yapabiyorum artık ama hekim olabilmek kesinlikle bana göre değil.derslerin halledileceğini düşünüyorum bir şekilde ama ikinci kısım çok önemli.
    Ben istisna olduğum için temkinli konuştum biraz ama genel olarak gördüğüm kadarıyla alışılınıyor.zaten tıpı öyle aşırı istemeden yazan kesim baya fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle okunmaz

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Offf tm miyiz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    x2 say
    x1 tm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-071DA5849

Bana göre tıpın 2 yönü var.birisi teorik dersleri algılama yönü diğeri de hekim olabilme yönü.
    ben kendi adıma konuşacak olursam ne kadar ön yargılı olsam da istemeden başlasam da ilk kısmı yapabiyorum artık ama hekim olabilmek kesinlikle bana göre değil.derslerin halledileceğini düşünüyorum bir şekilde ama ikinci kısım çok önemli.
    Ben istisna olduğum için temkinli konuştum biraz ama genel olarak gördüğüm kadarıyla alışılınıyor.zaten tıpı öyle aşırı istemeden yazan kesim baya fazla.
    Hocam ben mesela biyolojide çok zorlanan bir insanım üstelik sevmiyorum da ilgi çekici gelmiyor teorik kısım da sıkıntılı galiba bende :((

• quote:

Orijinalden alıntı: Lisarowe

Kesinlikle okunmaz
    Hocam gerekçelerle açıklar mısınız :(

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.