Şimdi Ara

Sevmeden tıp okunur mu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
3
Favori
5.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Almanya için uzmanlık belgesi + B2 seviye Almanca yeterli diyor şuradaki doktor abimiz (2019 da Almanya'da çıkan nitelikli göç yasasını kullanarak)
    https://www.youtube.com/watch?v=GDK_XR554D4&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sevmeden 22 yıldır yaşıyorum 6 yıl neymiş
  • Bence okunmaz. Milletin hayatını karartmayın çok para kazanacağım diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grievous1907

1.5k civarı diyeyim hocam
    Hocam gerçekten tebrik ederim . O sıralamada olmak için neler vermezdim .. Eminim siz de kendinizden çok şey vermişsinizdir . Babası ODTÜ ceng mezunu olup mühendislik yazdırmayan sizdiniz sanırım doğru mu hatırlıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahmanıl İ kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl tanınmıyor gençleri yanlış yönlendirmeyin..Türkiye devlet üniversitelerinin birçoğunun tıp alanında denkliği neredeyse tüm gelişmiş ülkelerde vardır..Hükümetten dolayı binlerce doktor ülkeyi terkedip çeşitli ülkelere göç etti son birkaç yılda..Kaç yüz bin zengin veya kalifiye insan ülkeyi terkediyor her sene araştırıyor musunuz bunları?..Bunlar kafalarına göre gitmiyorlar, ellerindeki diplomayı veya parayı kullanınca kapılar açılıyor..Yunanistan'dan avrupaya geçmek isteyen Suriyeli göçmenlerden bile kalifiye olanları (doktor, mühendis, ustabaşı vs) göçmen vizesiyle avrupaya alıp, eğitimsizleri Türkiye'ye postaladılar, bakın Suriye diyorum..Onbinlerce kalifiye Suriyeliyi aldı avrupa..Kalifiyeysen, okul sonrası dolaşım hakkın var..
  • Rising_Sun kullanıcısına yanıt
    Suriyeli mülteci ile sen bir değilsin multecilerin hukuki olarak çok farklı konumları var. Ben doktorum Almanyaya giden arkadaslarim var kendim için de araştırmistim gayet iyi biliyorum sen yanlış bilgiler duymuşsun. Diplomayı tanımamaktan kasıt Avrupa, Amerika, Kanada vs ülkelerinde gidip doktorluk yapabilmen için senden tıp sınavini geçmeni ve ülkenin dilini belli seviyede bilmeni istiyor(Almanya B2 istiyordu degismediyse) yoksa senin tıp diploman var gel hemen işe başla olsa ülkede doktor kalmazdı emin ol

Bir yazılımcinin, mühendisin zaten özel sektörde çalıştığı iş vereni resmi işlemlerini vs sağlıyor diploması olup işi bağlaması yeterli fakat sağlık alanı önemli olduğu için devlet bazı yeterlilikler istiyor doğal olarak. Ya da paran bağlantın varsa İngiltereye Ankara anlaşmasıyla giden çok insan var vasıflı vasıfsız. Tıp ve hukuk yurt dışına çıkış için zor bir yol malesef. Bizim avukatlar da Almanyaya gidip direkt avukatlık yapamıyor davalara giremiyor, danışman olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahmanıl -- 13 Ağustos 2020; 3:49:56 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    İstemek ile yapabilmek farklı şeyler keza gitmek ile orada doktorluk yapmak da farklı şeyler. Son zamanlarda Almanyaya gidip 1yil kalıp birikimini bitirip geri dönen çok doktor var . Keşke öyle kolay olsa da basıp gitsek.Umarım mezun olana kadar yabancı dili ilerletip gidersin bu ülkede her geçen gün kötüye gidiyor şartlar . Zaten bizde tıbbi bilgi eksikliği yok o sınavi geçmekte çok sorun yaşanmıyor, adamların dilini iyi seviyede bilmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahmanıl -- 13 Ağustos 2020; 3:59:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.
    Hocam tıp yazıp ilk yıl veya ikinci yıl memnun kalmazsak yatay geçiş yapma olanağımız var mı mühendislige (hazırlık veya 1. Sınıfa)

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Ben değildim hocam :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Evet ek madde 1 ile başvuru yapıp geçebiliyorsun.

• Mefrak kullanıcısına yanıt
    İŞTE TIP FAKÜLTESİ BİTİREN BİRİNİN CEVABI... ("ankaratıplı" gibi öğrencilerin peşine düşmeyin)

son yıllarda duyduğum en iyi tıp ve ülke yorumu..

ama bu yorumu anlayamayacaksınız.... yaşayarak öğreneceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahçe.

İŞTE TIP FAKÜLTESİ BİTİREN BİRİNİN CEVABI... ("ankaratıplı" gibi öğrencilerin peşine düşmeyin)

son yıllarda duyduğum en iyi tıp ve ülke yorumu..

ama bu yorumu anlayamayacaksınız.... yaşayarak öğreneceksiniz.
    Hocam bu yorumda kendimi buldum gercekten . Fakat her şeye rağmen ben de bu yola girdim , yapacak bir şey yok.

• 5bin dolar alsanızda değmez ki uzman olmuyan doktorların aldıkları maaşlar düşük,

mühendislerden bir,iki tık daha fazla alıyorlar okadar

birde zorunlu servis var sanırım devletde olunca doğuda tek kaşlı aşiretlerle batıda suriyelilerle uğraşmaya değermi?

Güvenlik var hesapta hastanenin önünde haberlerde görüyoruz silahla,sopayla hastaneye giriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Ağustos 2020; 12:28:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.