Şimdi Ara

Sevmeden tıp okunur mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tweety1996

Abim doktor,yıllardır istediğim halde beni vazgeçirmeye çalışıyor düşün gerisini
    Neden hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: grievous1907

Up aynı şeyi yaşıyorum ama tıp ile ceng arasındayım :(
    Hocam sizin sıralamanız kaçtı ?

Ben de aynı durumdaydım hocam dün sabah evden tıp olacak galiba diye çıkıp babamın işyerine gittim ve mühendislerle uzun uzun konuştum işi iyice gözlemledim ve bugün mühendislik yazdım. Yakın çevrenizde birileri varsa bence daha fazla beklemeden gidin konuşun çünkü fazla vakit de kalmadı. Mesleği yapan, okuyan kişiler dışında kimseyi dinlemeyin ben dinledim sadece ne yapacağımı bilemediğim stres dolu 2 hafta geçirdim. Şuan üzerimden büyük bir yük kalkmış gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: evsiztospaa

Ben de aynı durumdaydım hocam dün sabah evden tıp olacak galiba diye çıkıp babamın işyerine gittim ve mühendislerle uzun uzun konuştum işi iyice gözlemledim ve bugün mühendislik yazdım. Yakın çevrenizde birileri varsa bence daha fazla beklemeden gidin konuşun çünkü fazla vakit de kalmadı. Mesleği yapan, okuyan kişiler dışında kimseyi dinlemeyin ben dinledim sadece ne yapacağımı bilemediğim stres dolu 2 hafta geçirdim. Şuan üzerimden büyük bir yük kalkmış gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Hocam galiba öyle yapacağım ben de. Gerekeni yaparım artık. Pişman olacaksam da yapacak bir şey yok . Sevmediğim meslekte mutsuz olma düşüncesi de üzücü çünkü.

• Nefret mi ediyosun yoksa nötr müsün ? Nötrsen elbet sevebilirsin. Zaten kimse 18 yaşında ne yapacağını neye eğilimi olduğunu tam olarak bilemez. Ama ne istemediğini az çok bilir. İstemiyorsan yazmanı tavsiye etmem ancak bir duygu beslemiyorsan, daha önce hedeflerin arasında yoksa puanın o civarlarda geldiği için aklına geldiyse yazmaktan çekinme

• quote:

Orijinalden alıntı: Venuuex

Hangi üni hocam
    Şu anda üniversitem yok 3-5 güne belli olacak
    İlk 3 sınıfı okuduğum üniversite ise Meram Tıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 12 Ağustos 2020; 22:4:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Venuuex

Tahmini olarak hangi üni-bölüm gelecek hocam
    Cumhuriyet Tıp

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Objektif olmayan insnaları hiç dikkate almayın bence.maalesef çok var onlardan.
    Zaten önemli olan sizin düşünceleriniz siz okuyacaksınuz o bölümü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Street of dreams

Tıpı bitirmiş kişilere sorabilir miyim ankaratıplı dışında çok bilfigim kimse yok
    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunuyum. Tüm lise hayatım boyunca asla doktor olmam dedim ama en sonunda ailem ikna etti ülkede iş problemi var işin garanti parası iyi dediler doktor oldum.

Öncelikle okul zorluğu bir yana belli bir psikolojik baskı eğitim içerisinde var gerçekten yorulmadan, yaşlanmadan mezun olmak zor. Ayrıca diğer arkadaşlarına göre de sosyal olarak biraz eksik kalabilirsin senin için ne kadar önemli bilemiyorum tabi.

İş hayatında ise pratisyen hekim olarak, harcadığın vaktin, emeğin ve sınavdaki sıralamanın karşılığını ne maaş olarak ne de saygı olarak görebiliyorsun bunun yanında ülkenin beyni olman gerekirken çoğu zaman inşaat işçisinden hallice fiziksel olarak yoruluyorsun.

Maaş olarak normal mesai süresince çalışan bir pratisyen hekim olarak 8-10 arası toplamda para kazanırsın eğer çok şanslı azınlıkta isen 11-12 yi görebilirsin. Bu ücretleri sıradan üniversite bitirip torpil ile iyi memurluklara yerleşen arkadaşlar da rahatlıkla kazanabiliyor. Seninle benzer puan alıp ODTÜ bitiren mühendisler de ASELSAN TAİ gibi kurumlarda bu paraları kazanıyor. Ayrıca yanında memur olarak çalışan eczacı, diş hekimi, hemşire, att senden biraz daha düşük maaş alacaklar. Örneğin bir bekçi 18 yaşında işe başlasa sen 18 inde üniversiteye başlasan bu enflasyonda maddi gelir olarak o bekçiye yetişmek 40 yaşını bulacak.

Üst paragrafta bahsettiğim durumları yaşamamak için uzman olman lazım ama uzman olmak için TUS ve asistanlıkta harcadığın emek çok çok daha fazla olacağı için aslında gene emeğinin karşılığını almıyor olacaksın.

Ülkenin alt tabanının insanı ne kadar yorduğunu anlayacaksın artık Türk milletinin ciğerini bilir hale geleceksin ve mesleğinin birkaç ayından sonra insanlardan gerçekten soğuyup gıcık bir doktor olacaksın :)

Hükümet politikaları yüzünden olmayacak işlere tamam diyeceksin torpilin, hakkın ve bilimin önünde olduğunu dibine kadar hissedeceksin ama üzülme birkaç ay içinde bunlar sana çok normal gelmeye başlayacak ve hayatının bir parçası olacak. Vatandaşa sağlık için değil oy için hizmet edildiğini göreceksin :)

Benim fikrim aileden sermaye desteği alabilme durumun var ise eczacılık veya diş hekimliği öneririm bu ülkede ancak esnaf olarak iyi para kazanabilirsin. İnsanlar para ödediği yerde özellikle devlete bağlı değilse daha çok saygı duyup en azından insan taklidi yaptıkları için kafan rahat olur.

Samsung Odyssey G7 32" 240HZ 1440p - Intel 8700K 1.275V 4.8Ghz, Gigabyte Z390 Aorus Master, Palit Rtx3070 Gaming OC, G.Skill SniperX Gri Kamuflaj 32GB (4X8GB) 3200Mhz DDR4 Ram, Corsair HX850i 850W 80 Plus Platinium PSU, Samsung 1TB 970 Evo NVMe M.2 SSD, Intel 660P 2TB NVMe M.2 SSD, Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB Cache HDD, Cooler Master HAF X 942 Kasa, Logitech G502 Kablosuz Fare, Thermaltake Challenger Pro Klavye, Plantronics RIG 800HD Kablosuz Kulaklık.

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Tıp doktorluğu bir hizmet sektörüdür çünkü sevmediğin için önermem çalışma hayatını düşün eksilerini, artılarını iyice araştır ona göre düşün derim son karar senin mesleği yapan birisiyle görüşmen daha doğru olur

• Git mühendislik oku da 3000 liraya ömür boyu eşşek gibi çalış..Olum kafayı mı yedin, tıp okursan, dünya üzerinde çalışmak istediğin ülkenin konsolosluğuna gidip doktor olduğunu söyleyip vize alıyorsun anında..37 yaşındayım, iktisat okudum, hayattaki en büyük pişmanlığım lisede fm yerine kolayıma kaçtığı için tm seçip doktor olamamak..Abd'ye, Avustralya'ya, Yeni Zelanda'ya bol sıfırlı rakamlarla güle oynaya gidebilme biletin tıpta..Ha mühendisin de o imkanı var tabi ama dünyanın her yerinde doktor, mühendisten değerlidir..Aklınızı kullanın gençler, valla 29 yaşında gaza geldim tıp okumak için, Kıbrıs'ta asgari puan alıp parayla tıp okunabiliyor..2012'de tl'ye çevirdiğimde sanırım 400bin tl bir masrafı çıkıyor diye vazgeçmek zorunda kalmıştım..İş yerinde garsonlardan biri hem işe devam edip hem de fizyoterapist oldu çocuk..Doktorluğu okurken zorlanır, hayatının kalan kısmında daha rahat edersin..Daha doğrusu şöyle söyleyeyim, okuması ne kadar zorsa, okul sonrası hayatın o kadar kolay olur. Tam tersi şekilde, okuması ne kadar kolaysa, okul sonrası hayatın o kadar zor olur..Milyonlarca insan kolay diye o yola girmiştir çünkü..Beni ailem yönlendirmedi, boş beleş bir okul hayatım olup, kendi kararlarımı almak zorunda kaldım, 18 yaşındaki bir genci, hayat tecrübesi olan birileri yönlendirmeli..

• Doktor bir abin olarak söyleyeyim bırak sevmemeyı sevsen bile tıp okunup da bu iş yapılmaz bu ülkede .İyi sevıyede yabancı dil ögrenıp en kolay yoldan yurt dısına acılabılecegın bölumlere bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahmanıl -- 13 Ağustos 2020; 1:2:37 >
    Öyle bir dünya yok malesef diplomamızı tanımıyor hiçbir ülke.Amerıkaya Almanyaya gidip doktorluk yapmak cok zor, cok iyi seviyede dil bilgisi istiyorlar ve tıbbi yeterlılık sınavıa sokuyorlar Amerıka ıcın USML başlı başına bir zorluk zaten.Özelde tıp okumak ayrı bır sacmalık en son baktıgımda senelık 80bın tl gibi bir ücreti vardı bu paranın gerı dönüşünü almak cok zor o yuzden sacma.Hayata yasamak ıcın gelıyorsun fakat doktor olarak ne hayatın kalıyor ne gecen gunduzun doktor olacagıma polıs olsam sımdıye komıser olup coktan evi arabayı cekmiş keyfime bakıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahmanıl -- 13 Ağustos 2020; 1:9:14 >

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.