Şimdi Ara

Sevgilinin yıllık maliyeti - DEV ANALİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
5
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başta ben olmak üzere bir çok kişinin kızlar yüzünden çok canı yandı . son sevgilimden ayrıldığımdan beri en az 100 kişiyle kısa süreli ilişkilerim oldu. ( türkiyede değilim). sizi gerçekten seven biri yoksa kendinizi parçalamayın, çıkış noktanız bu olsun. hayvan gibi ders kasın, üniversiteyi bitirince ipleri elinize alın. aşk falan yok çünkü, ne kadar para o kadar kız. tamamen çıkar dünyası

*************************alıntı*********************************

sevgili dediğin şey cepten yiyen biri, henüz sevgilisi olmamış insanların bunu bilmesi ve ona göre davranması lazım. hani hep derler ya araba durduğu yerde para yakıyor diye, işte sevgili de böyle bir şeydir. durduğu yerde para yakar. o evindedir mesela gecenin bir vakti arar 2 saat konuşursun para gider cart diye ama sen bunu fark etmezsin ya da kaile almazsın.

sevgilinin sabit giderleri olduğu gibi, kişiden kişiye değişiklik gösteren özel giderleri de mevcuttur. tıpkı arabalarda olduğu gibi modelden modele göre de giderler değişir. nasıl ki bir audi a8’in vergisi ile hyundai accent’in vergisi bir değilse, nasıl ki dizel bir araç ile benzinli bir araç hatta lpg’li bir araç aynı yakıtı yakmıyorsa sevgililerde de bu böyledir. bu durum özellikle sevgili ile gidilen mekanlarda, alınan hediyelerde kendini iyice belli eder.

sevgili için yapılan harcamaları genel başlıklar altında toplarsak;
    hediye giderleri
    yeme-içme giderleri
    telefon giderleri (kontör+fatura)
    seyahat giderleri

olarak özetlemek mümkün. seyahat giderlerine akbil’i de dahil ediyoruz. ama bu daha çok uzak mesafe ilişkisi yaşayan kişilere çok koyan bir kalemdir. ayrıca romantik sevgili sahibi olan kişiler için “çiçek giderleri” diye bir başlık açmak da olası. çünkü bu sevgililer “kaç zamandır ofise çiçek yollamıyorsun sen” diye haftada bir yakınırlar.

e peki hocam bize kaça patlar bir sevgili diye soracak olursanız bir rakam vermek güç tabi ama minimum 1000 lira ile maksimum 5000 bin lira arasında maliyeti vardır orta halli bir sevgilinin. bu rakam 10 bin liraya kadar çıkabildiği gibi, 250 liraya kadar düşebilmektedir de.

netice olarak aşka, sevgiye paha biçmek kimsenin haddi değil ama ekonomiyi de göz önünde bulundurmanın faydası var. sonra ayrılınca “emeklerim haram olsun” diye ağlamasını biliyorsunuz.

not: buradaki sevgili ilişkinin kadın tarafıdır. bir erkek sevgilinin maliyeti taş çatlasa 100 lirayı geçmez.

sevgilinin gelir düzeyine göre deli gibi fark eden maliyettir.
    şöyleki orta sınıftan bir kız arkadaşınız var ise ve benim gibi hiç bir zaman hiç bir yerde kız arkadaşınıza hesap ödetmeme geleneğiniz varsa durum kısaca şudur.
    orta düzey fiyatları baz alırsak
    haftada 2 gün yemek : 100 tl ayda 400 yılda 4800
    iki haftada bir sinema: 50 ayda 100 yılda 1200
    üç haftada bir eğlence 300 yılda 5500 (yaklaşık rakam)
    sevgililer günü yılbaşı doğum günü hediyesi 750
    orta düzey bi otelde 1 hafta tatil 1000
    ıvır zıvır olarak da 500
    14.750 gibi bir rakam çıkyor

gelir seviyesi a plus olan bir sevgilinin ise minumum 100.000 den başlar üst sınırı kesinlikle yoktur

rakamlar temsili olup bana güvenilmemesi önemle rica olunur.

izmir şartlarında bir örneğe muhtaç olandır…

örneğin balçova-karşıyaka-bornova gibi semtler arası bir ilişki olsun. erkek sevgilinin arabası olsun ve kızı devamlı getirip götürüyor olsun.

normal bir ilişkide haftalık görüşme sayısı 2 ila 7'dir belki ama ben ortalama iki günde bir diyeyim. haftada 3,5 görüşmeden, 52 haftada 182 görüşme eder. görüşmelerin %80'inde araba kullanıldığını diğer zamanlarda sevgilinin erkeğin yanına geldiğini varsayalım (ilgili yol masraflarının dişi tarafından ödendiğini de varsayıyoruz). erkek adam yaklaşık olarak 146 (!) kez sevgilisine ulaşmak ve sevgilisini ulaştırmak için araba kullanacaktır ortalama 40 km yol yapmak suretiyle. bu durumda erkek adamın 5.840 km yol yapması gerekir. benzinin litresi kabaca 4 tl olsun, ve aracımız az yakan bir tip olsun, şehiriçi 7 litre benzin yaksın 100 kmde (100 kmde 28 tl eder)... bu durumda sadece benzin masrafımız: 1.600 tl civarındadır (arabanın eskimesini, fazladan kirlenmesini ve yıkama masraflarını geçiyoruz burada, vergi, kasko, zor. sigorta gibi giderler zaten sabit olduğundan göz önünde bulundurulmamalı zaten).

sonracığıma: bu kızla tabii 182 görüşünce, muhtemelen en azından çay-kahve, belki bir yemek, belki saydıklarımın çoğulu, belki sinema, bar, alkol masrafları ortaya çıkacaktır.

görüşmelerin tamamı sokakta oluyorsa zaten tam sıçtınız, 182 kez ortalama 20 tl harcasan (2 kahve, 2 sandviç, 2 kola gibin sadece), 3.640 tl eder ki... daha dur...

benim varsayımım görüşmelerin oturmuş bir ilişkide ancak %30’u tamamen sokakta geçecektir… ancak oturmuş bir ilişkide sokakta iken de güzelce para harcanır.. zira “ 3 gündür hep evdeyiz, çıkalım eğlenelim aşkım…!” eeee hamama giren terler arkadaşım…

ben 182 görüşmenin kabaca 40’ının sadece sokakta, 30’unun kısmen sokakta geçeceğini varsayıyorum. tamamen sokakta geçen buluşmalarda ortalama 70 tl, kısmen sokaktaki buluşmaların ortalama 20 tl’ye malolduğunu düşünelim. tabii evdeki buluşmaların da hiç yoksa 10’ar tl’ye mal olduğunu düşünebiliriz aslında (2 bira ve evde pişen ketçaplı makarna). naptı size şimdi masraflarımız? 40 kez 70 tl+ 30 kez 20 tl+ 112 kez 10 tl= 4.520 tl

telefon çok değişken bir şey ama sms ve konuşma olarak ilaveten aylık 30 tl düşünelim. ne etti? 360 tl

yılda en az 2-3 kez sağlam bir hediye almalıyız centilmen olarak. 3 olsun, her bir hediye de 100 tl olsun (sağlam sayılmaz aslında heh), toplam 300 tl

akla ilk gelen bu unsurları sıraladım. toplayalım yaklaşık olarak

benzin 1.600 tl
    buluşmalarda 4.500 tl
    telefon 400 tl
    hediye 300 tl
    toplam 6.800 tl

yazdıklarım hiç de afaki değildir… haa alman usulü yapan bir sevgili varsa da bunları ikiye bölemezsin ama kısmen tasarruf olur. yine de 4000 tl altına düşmek zor gibi görünmektedir...
    (bkz: gerçekler acıdır)
    (bkz: gerçekler acıtır)
    (bkz: sadece sevgilisiz iken yazılabilecek entryler)

getirisi götürüsünden azdır. bu yüzden mali açıdan bakıldığında mantıklı, akıl karı bir yatırım değildir. hiç bir danışmanlık şirketi çalışanı bu yatırımı yapmanızın doğru olacağını söyleyemez. enflasyon da göz önüne alındığında, mantıklı bir yatırımın en azından yıllık yüzde 10 faiz getirmesi gerektiğini göz önüne alırsak, kesinlikle ölü bir yatırım olacağı açıktır.

bunun dışında haftalık şu kadardır, yıllık şu kadara gelir diye hesaplamak imkansız. sevgiliden sevgiliye değişir bu maliyet. en minimumundan bahsetmek gerekirse (erkekler için kız sevgili olarak konuşuyorum) gene de cebinizde büyük bir delik açacaktır. bu sebeple aylık geliriniz kabaca 4000-5000 net türk lirasından az ise, sevgili yapmanız finansal açıdan iflas etmeniz demek olacaktır.

babadan para alarak yürümez bu işler bir de dostlar. bir ay yürür, iki ay yürür, üçüncü ayda babanız babayı çeker size. bu yüzden yiyemiyceğiniz dalganın altına yatmayın.

ha bir de sevgilisi olmayan piç erkekler genelde bu denklemi diğer erkek popülasyonu genelinden daha önce çözmüş kişilerdir. bu yüzden saygı duyulmaları da gerekir bir yönden. paranı kendine harcamak varken neden başkasının giderlerini çekeceksin ki değil mi?

seks hayatını renklendirmek amacıyla yapılan iç çamaşırı maliyeti senelik min 200 tl.
    kendisince ödenen yemek hesaplarından sonra ödenen kahve ve tatlı ücretleri senelik 1500tl
    sürekli evlenen arkadaşlarına alınan altına ortak olmak, ortak olunmuyorsa yeni bir kıyafet almak, kuaföre gitmek senelik min 600tl
    eve kalmaya gelen sevgili için yemek yapılacaksa buzdolabına stoklanan gıdalar-içecekler min 1500tl
    doğumgünü ve "içimden almak geldi" konseptli hediyeler yıllık 400tl (sevgililer günü ve yılbaşında allahtan hediye alma olayımız yok)
    yıllık ağda-epilasyon ve özel günlerde fön-boya-maşa min 1500tl
    arkadaşlarının doğumgünü terfi kutlaması ev partisi vs için yapılan hediye-organizasyon-içki masrafı senelik 500tl
    su ve elektrik faturama yaptığı katkılar senelik 200 tl dersen, bana minimum 6400tl ile kaçan tarifedir.

devlet buna bişey yapsın.

• Benim sevgilimin hiç masrafı yok. Tüm masrafı ayda yılda bir paket peçete, çok tutumlu.

• paran yoksa kızla takılmıcaksın
  • okumadim ama tutar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutmaz ama mesajım dursun şurda. daha ben sevgili bile olamadım hobitlere gidek dedik 100 tl gitti. 100 tl için 5 gün çalışıyorum lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaitreSkiLL

tutmaz ama mesajım dursun şurda. daha ben sevgili bile olamadım hobitlere gidek dedik 100 tl gitti. 100 tl için 5 gün çalışıyorum lan

Hobitlere kızla 1.dereceden akrabalarını mı götürdün? 100 tl nedir aga

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum. Özet: sevgililer çok yakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okumdadan şunu diyeyim sana kıza herkes hesabını ödesin yapmassan maliyet artar kız elini cebine atacak, bi kızla çıkıyordum tamam hatun taş gibi falan ama sürekli gezdir,yedir içir yapıcak buna ilk buluşmada yarı bi verdim sonra ben genelde kendiminkini ödedim oda fazla yiyemiyordu bu ödettir diye çay falan olunca ödüyordum ama atıyorum burger oldu fifti fifti uyanık olun bütün dershane peşindeydi :D :D o da paralı adam arıyordu.

kahve içtik hesap ödenecek

- ben öderim servet
    + benden bugün ya dur (o para o cepde bulunmaz arkadaş :D )
    kızı öne aldım kasadaki adam senden alırsam 15 gençden 10 adam kıza ödetmeyeceğim sanıyor
    arkadan kitle kaptan kitle yaptım kaş göz el kombinasyonuyla kasadaki adamın gülüşü ve kasiyer kızın bakışı

•  Sevgilinin yıllık maliyeti - DEV ANALİZ

+

Sevgilinin yıllık maliyeti - DEV ANALİZ

= 15 TL
  • Bu sabuncular, peçeteciler hiç mi evlenmeyeceksiniz, hiç mi sevgiliniz olmayacak sanıyorsunuz siz Bugün o sabunu sevgilim diye tanıtırsın, yarın da o sabunla giren kazık az acıtsın dersin
  • yıllık sevgili tutana kadar saatlik sevgili tutun. daha ucuza gelir. derdi tasası da olmaz pek.
  • kız olmasa da yemek yiyceksin pek bir farkı yok onun hesabını ödüyorsan bu senin cehaletindir bence. 19. yyda mı yaşıyoruz dostum hayırdır ? hangi kadının finansal anlamda bir erkeğe bağlılığı kaldı ki ? o dönem geçeli çok oldu beyler hesabı sana ödetmeyi seven kızla 1-2 hafta takılıp alman gerekeni al bırak ha ciddi düşünüyorsan da kız da en az senin kadar elini atacak o cüzdana.
  • Otuzbir beleşş

• para yok kızda yok e nolcak şimdi
  • gece gece başka bişey saçmalayamadın mı
  • Kusura bakma ama bence sen kerizsin kizin faturasini odemek ne ya ?

• Adam tam bir piskopat çıktı rıza baba

• Bu kadar asosyal olmanız sizden mi kaynaklanıyor yoksa kültürden mi kaynaklı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaitreSkiLL

tutmaz ama mesajım dursun şurda. daha ben sevgili bile olamadım hobitlere gidek dedik 100 tl gitti. 100 tl için 5 gün çalışıyorum lan

Kız 12 kişi mi?

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.