Şimdi Ara

Sevgili donanım haber ailesi <3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet artık resmen son 2 haftaya girmis bulunmaktayiz. Son 14.24 saatimin kalmış olmasına karşın minik bir konusma yapmak isterim

Öncelikle mini mini 12ler çalışkan mezunlar, biliyorum hepimiz çok çalıştık çabaladık, belki içlerimizde henüz çabalamamış olup direk durumu mezuna bağlayanlar var. Ne olursa olsun umut ediyorum ki sınav kimsenin hakkının yenmediği bir sınav olur (yenecek :(( )

Sınava bilmem kaçıncı kez giren bir kardeşiniz olaraktan vermek istedigim ufak tüyolar vardır ( daha çok 12deki kardeşlerimize itafen)

1- şu son 2 hafta deney yapmak icin muazzam bir zaman. O yuzden elinizden geldiğince yatış saatlerinizi kalkış saatlerinizi, yemek düzeninizi filan ayarlayabilirseniz cok guzel olur. Ki son zamanlar oldugu icin yardiriyorsunuz biliyorum ama gec yatmaya devam ederseniz son gece sıkıntı yasayabilirsiniz, en iyisi en gec 12-1 civarı uyumaya alışın bence. Sınav gecesi rahat geçerse stresiniz minimal olur

2- benim gibi heyecanlı biriyseniz ve bunun farkindaysaniz (örnegin sınava ilk girdiğim zamanlarda denemelerde bile cok panik oluyordum:( ) bunu kontrol altına almak icin elinizden geleni yapın arkadaslar. Üzülerek soyluyorum ki boyle insanların sınavda panik yapma olasılığı daha cok. Gerekiyorsa doktora bile gidin ben cok gittim ilaçla, çok deneme çözerek, kendimi alistirarak vs bu durumu en aza indirmeye calistim inşallah tekrar karşıma bu tarz seyler çıkmaz.

3- son iki hafta her kafadan bir ses çıkabilir, herkes akıl verir genelde. Bazıları moral bozar bazıları mantıklı konuşur ama bence en güzeli burnunun dikine gitmek<3 :) demek istediğim şu ki kendinizi siz herkesten iyi bilirsiniz bence. Hedefinize ve yapacaklarınıza odaklanmak daha mantıklı

4- taktik değiştirmeye çalışmayın. Eğer çok yanlis yolda oldugunuzu düşünmüyorsanız bence cok radikal degisikliklere gerek yok. Iste denemede çözme sırası gibi. Yine de bu dediğim değişebilir tabi ben gereksiz degisimlerden bahsediyorum

5- Son gun erken kalkın ve gezin. 1 gece oncesinde uyumamak gibi bir çılgınlık yapmayın

6- ben son günlerde sabah erken kalkıp biraz ders çalışırım sonra gezerim gece gelince son tekrarlarımı yapıp dualarımı okuyup yatarım :d

7- inancliysaniz eğer dua etmek ruhen bir güven veriyor çok kez denenmistir

8-sınavın son 10-15 dakikası panik haliyle geçebilir soruları okuyup anlayamama gibi talihsizlikler olabilir. Bu durumu minimuma indirmek icin plan yapın. Mesela ben ders süreleri icin alternatifler üretmeye calisiyorum surekli. Örnegin matematik 60 dk ise türkceyi en geç 35 dakikada bitirmeliyim 50 dakika sürdüyse fenden ve türkceden 5er dk artırmalıyım gibi. Hep bir b planı olsun

Inşallah herkes hedefine hakkıyla ulaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şurdanbiöğrenciabi -- 25 Şubat 2017; 23:5:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORUM DONANIM HABER
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.