Bugüne kadar isyancıları sevmedim. Her şeye her zaman katkıda bulunmaya çalıştım, hiç bir zaman kimsenin yalakası olmadım. Eğer bir sorun varsa, hep empati kurarak yol yordam aradım, bulamadığımda bilene danıştım. Kimsenin rızkına göz dikmedim, kimseye hiç bir zaman muhtaç olmadım. Allah da o duruma düşürmesin.
Ama arkadaşlar, ne olacak bu halimiz?
Ben foruma girerken el alışkanlığından başka bir şey olmadığını hissetmeye başladım, bana kattığınız hiç bir şey yok çünkü. Ben bugün elde edeceğim kârı düşünerek buraya girmiyorum, lütfen siz de girmeyin. Öyle bir hal aldı ki off topic, yazılım bölümü, taşıt bölümü, sıcak fırsatlar, elektronikle ilgili zaten her şey.. Sizden utanıyorum? Bu siteye belki ta lise zamanımdan beri giriyorum, e haliyle o zamanlar hesabım silinecek kadar çok uyarı ceza almıştım taşkınlıktan.. Ama ben eğlenirdim, beni durduran abim olurdu. Abi diyebileceğim adamlar vardı bu sitede. Şimdi mi anlıyorum, tanıyorum insanları yoksa cidden insanlar farklılaştı mı kavrayamıyorum ama garipsiyorum hareketlerinizi. Arkadaşlar biz hayvan değiliz, beynimiz var. Lütfen sadece ben ve ailem diye düşünmeyi bırakın, herkes ailesinin biriciği.. Metroda gördüğünüz kokan adam, güzel kadın, sümüklü çocuk, çirkin kız, yakışıklı oğlan oluşturuyor bu vatanı. Kin ve nefret kusmak, açgözlülük yapmaktan duygularınız yosun tutmuş, hayata yapmak zorunda olduğumuz şeylerden sıkılacak şekilde bakarsak ne anlamı var ki yaşamanın? O ikinci el konusu, sıcak fırsatlar.. Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
Yağma yapıyorsunuz, hak gasp ediyorsunuz, hırsızlık yapıyorsunuz.. Son 5 yıldır sıcak fırsatlardan cidden harika duygularla bir ürün edindiğim yemin ederim olmadı. İkinci el bölümünde herkes ithalatçı, herkes telefoncu, herkes bilgisayar mühendisi, herkes fiyat biçici.. Az önce arkadaşın/abinin birine istemeden de olsa patladım, tamamen istem dışıydı çünkü klişeleri duymaktan bıktım artık.. Yazacak öyle çok şey var ki.. Midem bulandığından mı sinirli olduğumdan mı bilemiyorum ama her şeyi bir anda söylemek istediğimden dil edebiyat okuyan ben, cümlelerimi toparlamakta zorluk çekiyorum.
Fanboylar sadece hakaret etme, hükümet destekçileri sadece atgözlüğü takma, muhalifler sadece çamur atma özelliklerine sahip olduğu sürece bizim birbirimize kattığımız tek şey düşmanlık.. Unutmayın arkadaşlar, hiçbiriniz benden zeki değilsiniz.. Sizin düşündüklerinizi ben de düşünebiliyorum.. Kapasitenizi aşın, kendinizi yırtın. Belki o zaman size saygım artar ve gözümde değeriniz eskisi gibi olur.
Rica ediyorum her okuyan kendinde cevap yazma gereksinimi hissetmesin. Bu sizle sohbet etmek için açtığım bir konu değil, içimi dökmek için yazdığım ancak sadece yüzde birlik kısmı kapsayan 2-3 cümle.. Daha günlerce, aylarca konuşabilirim ama anlattığım şeyleri okuyacak kadar değerli insan sayısı o kadar az ki, o kadar az olduğunu düşünüyorum ki.. Lütfen beni yanıltın..