Şimdi Ara

Sessizleştirme için 300 YTL ye değer mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimi sessizleştirmek için işlemci fanı, kasa fanı, kuzey köprüsü soğutucusu ,hdd sessizleştirici, ekran kartı fanı, almak bana 300 liraya mal oluyor acaba değer mi arkadaşlar sistemimin yarı parası bu

• Sessizlik gerçekten önemlidir bazen öyle bir noktaya gelirsinki belki 500 milyona bile kıyarsın sırf sessizlik için su soğutma kuranların sayısı da az değil. Aa akıllı davranarak bu 300 milyonluk harcamayı uzun vadeli yapabilirsin. Nasıl olacak dersen şöyle hepsi sadece örnek mesela ekran kartın için revoltec freezer pro ya da zalman vf 900 alırsın, revoltec daha ucuz yollu zalman daha pahalı bir çözüm olur ama ne varki ekran kartı değiştirsende (şu an için piyasada olan kartları baz alıyorum) mesela bir 7800 ya da 1900 alsan bile soğutucuyu yine kullanırsın, hdd soğutucu herzaman kullanılabilir, yararı mutlaka vardır ya da aynı şekilde sessizleştirici her hard diskte kullanılır, işlemci soğutucu olarak ninja zalman 9500 led gibi bir soğutucu evrensel soket yapısı ile hem sessizlik hem de ileriye dönük avantaj getirir, zalman alırsan mesela fireball da arctic silver 5 beleş veriyorlar onu da aradan çıkarırsın 10 dolar daha kâr edersin, kasa fanı thermaltake arctc cooling ne alırsan al daima kullanacağın birşey..yani böyle düşündüğün zaman birkez para verir ama en azından uzun süreli kullanırsın en az 2-3 yıl gider..3-4 ayda bir ekran kartlarımızın, işlemcilerimizin değiştiğini düşünürsen ve daima bu değişen ürünlerin seri üretimde ucuz olması için kalitesiz güeültülü fanlarla geldiği düşünürsen önerdiğim markalar gibi evrensel yapılı ürünler almak SESSİZLİK ADINA avantajlı olacaktır.
    saygılar.

• Eğer uzun süreli kullanabileceğin kaliteli parçalarsa 300 lira verilebilir. Eğer bu parayı gözden çıkarmışsan su soğutma sistremlerinede bir göz at derim..
  • sesizleştirmeye 300ytl verilmez,
    parayı bukadar kolay mı kazanıyorsunuz_?
  • Bu kadar tutmaz, biraz internette arama yap. Çok daha ucuza sessiz bir sistem elde edebilirsin.
  • belki de komple yalıtım yaparak sessizlik sağlayabilirsin.
    örn: ahşap kasa yapmak, ya da kasayı full süngerle kaplamak.

ya da ilk etapta kuzey köprüsü ve ekran kartı ile işe başlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 16 Kasım 2006; 20:06:19 >
  • ben 150 ytleye hepsinden kurtuldum... gayet sessiz bi kasam var suanda! Tek tavsiyem 16dsb den fazla alma fanları!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben daha bile fazlasını harcadım valla. O yüzden az geliyor.

Ama tabii tavsiyem her seferinde en sesli parçanı en kaliteli en az ses çıkarcak parça ile değiştirmen böylece belki yettiği yerde durur ama arada kesinkez çok eğlenirsin.
  • Sen en iyisi güzel bir kutu yap kasayı içine koy. Ses izoleli..

Yeterli olur bence
  • Burada yorum yapan arkadaşlara sistemlerin belli sıcaklıklara ulaitığını hatırlatırım.Bu sıcaklıklar sistemden uzaklaştırılmazsa bileşende çok yükselir ve devre elemanlarına zarar gelebilir.Kutu içine koymaktan daha pratik çözüm olarak fanların hepsini sökmeyi öneriyorum,hatta soğutma bloklarınıda sökelim gitsin..Beyler yazarken dikkat biraz.Şimdi arkadaş kasayı kutu içine koysa ve orada kullanırken overheat olsa sistem rahatsızlık duymazmısınız.Bu arada o paraya değermi değmezmi yerine en çok ses çıkartan parçanı değiştir derim.Yeterli gelmezse diğerlerine de bakarsın..Daha pratik bir yöntem bence yok.
  • mesela psu fanında basla derim, sonra vga , sonra işlemci falan, tek tek dene...
  • by_ProXy kardeş 150 ytl ye nasıl sessiz sistem yaptın pm atarsan sevinirim çünkü ses beni delirtmek üzere de
  • sen en iyisi dizüstü al gitsin :D
  • bazen değer be bilader,bak şimdi kulağımın diminde vız vız da vız vız ötüyoo,saatlerdirr sinirim bozuluyoo,başım şişiyoo,atıcam artık bu kasayıı delirtti beni yaa.
  • Yaw arkadaşlar peki işlemci fanı ile kasa fanını değiştirip sağlam ve sesiz alsam ne kadara mal olur bana?
    Benimkide traktör gibi bağırıyo deliriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elit_Marcos -- 20 Aralık 2006; 18:00:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.