Şimdi Ara

sesim ince çıkıyor kalınlaştırmak için ne yapabilirm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
110.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim sorunum şu sesim ince çıkıyoru yaşım 16 sesimi kalınlaştırmak için ne yapabilirm bildiğiniz bi yöntem varmı??1-2 dakika konuşmayınca birden konuşmaya çalıştığımda sesim çıkmıyor??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sesin İnce Çıkıyor: Kalınlaştırmak İçin İpuçları

Sesi ince olan bazı kişiler, özellikle erkekler, seslerini kalınlaştırma konusunda zorluk yaşayabilirler. Ergenlikte ses kalınlaşması genellikle doğal bir süreçtir, ancak bazı kişilerde bu süreç gerçekleşmeyebilir veya sesleri istedikleri kadar kalın olmayabilir.

Sesin İnce Çıkmasının Nedenleri

• Genetik faktörler
    • Hormonal dengesizlikler
    • Ses tellerinin zayıf olması
    • Yanlış ses kullanımı

Sesini Kalınlaştırmak İçin İpuçları

1. Ses Egzersizleri Yapın

Düzenli ses egzersizleri, ses tellerini güçlendirmeye ve kalınlaştırmaya yardımcı olabilir:

• Dudak titremesi
    • Mırıldanma
    • Nefes alma egzersizleri

2. Doğru Nefes Tekniği Kullanın

Nefes alırken diyaframınızı kullanarak derin nefesler alın. Bu, ses tellerine daha fazla hava akışı sağlayacaktır.

3. Konuşma Terapisine Katılın

Konuşma terapisti, sesini kalınlaştırmak için özel teknikler ve egzersizler konusunda rehberlik sağlayabilir.

4. Hormon Dengenizi Kontrol Edin

Bazı durumlarda, sesin ince çıkmasının nedeni hormonal dengesizlikler olabilir. Doktorunuz, hormon seviyelerinizi kontrol edebilir ve gerekirse tedavi önerebilir.

5. Sigaradan Kaçının

Sigara, ses tellerine zarar verebilir ve sesinizi daha ince hale getirebilir.

6. Bol Sıvı Tüketin

Susuz kalmak ses tellerine zarar verebilir. Bol sıvı tüketmek onları nemli tutmaya yardımcı olur.

7. Sesini Zorlamaktan Kaçının

Sesini zorlamak ses tellerine zarar verebilir. Yüksek sesle konuşmaktan veya bağırmaktan kaçının.

8. Sabırlı Olun

Sesini kalınlaştırmak zaman alabilir. Sabırlı olun ve düzenli olarak egzersizlerinizi yapın.

Uyarı:

Yukarıdaki ipuçlarını uygulamadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir. Yanlış ses kullanımı veya uygun olmayan tedaviler ses tellerine daha fazla zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Buyumelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunyabgu

Buyumelisin
    ergenlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chemx

ergenlik

Alıntıları Göster
    Öyle bir yöntem yok. Ameliyatla uzatıyorlarsa bilemem :) Ses tellerinin inceliği/kalınlığı uzunluğu kısalığına göre değişir. Misal ses telleri erkeklerden kısa olan kadınların sesi daha ince çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Öyle bir yöntem yok. Ameliyatla uzatıyorlarsa bilemem :) Ses tellerinin inceliği/kalınlığı uzunluğu kısalığına göre değişir. Misal ses telleri erkeklerden kısa olan kadınların sesi daha ince çıkar.

Alıntıları Göster
    ergenlik diyosunuz ama ben doktora gittim bana 2-3 ay içinde kendiliğinden geçer dedi 1 sene oldu geçiceğine daha çok arttı sorun. yumurta içmek iyi geliyomuş diyolaryada sizin bildiğiniz iyi gelen bişey varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: _Durmaz_

ergenlik diyosunuz ama ben doktora gittim bana 2-3 ay içinde kendiliğinden geçer dedi 1 sene oldu geçiceğine daha çok arttı sorun. yumurta içmek iyi geliyomuş diyolaryada sizin bildiğiniz iyi gelen bişey varmı

Alıntıları Göster
    1 hafta sesini kalınlaştırıcak zararsız bir yöntem biliyorum. Cezveye 1 bardak içme suyu koy. daha sonra 2 diş sarımsağı içine at 5 dk kaynat ve soğumaya bırak. Soğuduktan sonra 4-5 damla limon sık ve bardağa koy. üzerine birazcık karabiber serp (yarım çay kaşığı kadar) daha sonra içine yumurta sarısı koy (pişmemiş) iyce çırp bir dikişte bitir etkisini 2-3 dk sonra gösterir.

Edit: Dedemin tarifidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karos N. -- 19 Kasım 2008; 18:51:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karos N.

1 hafta sesini kalınlaştırıcak zararsız bir yöntem biliyorum. Cezveye 1 bardak içme suyu koy. daha sonra 2 diş sarımsağı içine at 5 dk kaynat ve soğumaya bırak. Soğuduktan sonra 4-5 damla limon sık ve bardağa koy. üzerine birazcık karabiber serp (yarım çay kaşığı kadar) daha sonra içine yumurta sarısı koy (pişmemiş) iyce çırp bir dikişte bitir etkisini 2-3 dk sonra gösterir.

Alıntıları Göster
    teşekkürler ama sadece 1 hafta için geçerli bu ben sürekli olmasını istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacaklarım çok mu ince
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: badboy39

Her hafta içersen büyük ihtimalle sesin bir süre sonra kalın kalır. Dedemden tarifi tam öğrendim mesajı değiştirdim bu arada.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: badboy39

Her hafta içersen büyük ihtimalle sesin bir süre sonra kalın kalır. Dedemden tarifi tam öğrendim mesajı değiştirdim bu arada.

Alıntıları Göster
    tamam teşekkürler hemen deniyorum başka önerisi olan varsa lütfen paylaşsın..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Karos N.

öff bu içilir mi be

• quote:

Orijinalden alıntı: ArGentum#47

quote:

öff bu içilir mi be

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ArGentum#47

quote:

öff bu içilir mi be

Artık içilirmi napılır bilinmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunyabgu

quote:

Orjinalden alıntı: ArGentum#47

quote:

öff bu içilir mi be

Artık içilirmi napılır bilinmez

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaşın sorununun tam tersi için ne önerirsiniz.
    Sesin ince çıkması için.

• quote:

Orijinalden alıntı: #GECE#

Konuyu açan arkadaşın sorununun tam tersi için ne önerirsiniz.
    Sesin ince çıkması için.

Alıntıları Göster
    inceltmek zor heralde arkadaşım doktora gidiceksin mecburen. işe bak birimiz kalınlaştırmak istiyoruz birimiz inceltmek vay be:)
  • quote:

inceltmek zor heralde arkadaşım doktora gidiceksin mecburen. işe bak birimiz kalınlaştırmak istiyoruz birimiz inceltmek vay be:)

Alıntıları Göster
    ergenlik dostum.. banada olmuştu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

ergenlik dostum.. banada olmuştu :)

Alıntıları Göster
    benim de öyleydi düzeldi zamanla :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trex94 -- 7 Haziran 2012; 10:16:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trex94

benim de öyleydi düzeldi zamanla :D

Alıntıları Göster
    subwoofer tak kendıne:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: scbcab

subwoofer tak kendıne:D

Alıntıları Göster
    Sesini çok fazla kalınlaştırman mümkün değil ama belli bir oranda düzeltmen için yöntemler var. Etkili konuşma seminerlerine katılırsan bazı yöntemler gösteriyorlar. Benim bildiğim basit bir yöntem ise şu: her gün belli bir kaç dakika "mıııııııııııııııııııı" diye sürekli bir ses çıkaracaksın bi kaç ay sonra ses tonunda farklılaşmayı hissesdersin. ama çok aşırı bir gelişme bekleme.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trendc -- 6 Ağustos 2009; 14:46:36 >

• quote:

birebir aynıyız arkadaşım, ben de 16 yaşındayım ve sesimin tiz oranı çok yüksek (ince diyebiliriz) :D aslında kendime ince gelmiyor sesim ama arkadaşlar falan "çok ince sesin var" diyo. telefona sesimi kaydedince öyle bi değişik kaydediyo ki. sanki robot sesi gibi. bence tiz oranı yüksek. bazıları da beyeniyo bile :D ama ben istemiyorum, biraz yaşıtlarım gibi olmasını istiyorum sesimin. bazen dalga bile geçiyolar robot gibi sesin diye :'( o verilen tarifi yapıcam inşaallah faydasını görürüm. ergenlik falan diyolar ama ya böyle kalırsa? bi de yine benim yaşımdakilerde çok az görülüyo beni mi buldu bu ya :( önceden sesim normaldi. yani küçükken :D şimdi ergenlikten oldu heralde tabi doğrudur. ama geçici olmamasından korkuyorum. aslında tabi allahın verdiği herşey güzeldir ama ne biliyim işte. biraaz şükürsüz davranıyorum. en sonunda allah sesimin hepsini alcak dilsiz kalcam heralde :D (allah korusun) inşaallah geçer... sölenilen tarifi yapıcam hep...

aynı sorun bendede var ben 18 yaşındayım tarifi deneyen varmı gerçekten işe yarıyormu aklıma takıldı gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: cakitay

quote:

birebir aynıyız arkadaşım, ben de 16 yaşındayım ve sesimin tiz oranı çok yüksek (ince diyebiliriz) :D aslında kendime ince gelmiyor sesim ama arkadaşlar falan "çok ince sesin var" diyo. telefona sesimi kaydedince öyle bi değişik kaydediyo ki. sanki robot sesi gibi. bence tiz oranı yüksek. bazıları da beyeniyo bile :D ama ben istemiyorum, biraz yaşıtlarım gibi olmasını istiyorum sesimin. bazen dalga bile geçiyolar robot gibi sesin diye :'( o verilen tarifi yapıcam inşaallah faydasını görürüm. ergenlik falan diyolar ama ya böyle kalırsa? bi de yine benim yaşımdakilerde çok az görülüyo beni mi buldu bu ya :( önceden sesim normaldi. yani küçükken :D şimdi ergenlikten oldu heralde tabi doğrudur. ama geçici olmamasından korkuyorum. aslında tabi allahın verdiği herşey güzeldir ama ne biliyim işte. biraaz şükürsüz davranıyorum. en sonunda allah sesimin hepsini alcak dilsiz kalcam heralde :D (allah korusun) inşaallah geçer... sölenilen tarifi yapıcam hep...

aynı sorun bendede var ben 18 yaşındayım tarifi deneyen varmı gerçekten işe yarıyormu aklıma takıldı gerçekten

Alıntıları Göster
    bak şimdi alabalığı alıyosun onu füme yaptırıyosun beline sarıyosun 1 haftaya hiç bişiii kalmıyo zaten konuşmanada gerek kalmıyo
    bide kalkan balığı var ama onu anlatmıcam

şaka bi yana nargilenin sesi kalınlaştırdığını biliyorum ama sağlıklı bi yöntem değil gerçi sigara kullanıyosan onu denemelisin bence ama hiç içmediysen zaten içmeye başlama

• quote:

Orijinalden alıntı: badboy39

merhaba arkadaşlar benim sorunum şu sesim ince çıkıyoru yaşım 16 sesimi kalınlaştırmak için ne yapabilirm bildiğiniz bi yöntem varmı??1-2 dakika konuşmayınca birden konuşmaya çalıştığımda sesim çıkmıyor??

1-2 dakikalık her susuşunda, bilinçaltın otomatikman senin korkularını gerçekleştiriyor, sürekli konuşurken bunu düşünüyorsun çünkü, bilinçaltı temelli bir sorun diye düşünüyorum, eğer subliminal/hipnoz cd ile denemek istersen sorununu bana ulaşabilirsin =) görüşmek üzere
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.