Şimdi Ara

SESİM EVDE GÜR ÇIKIYOR DIŞARDA KISIK ÇIKIYOR :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
23.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 18 yaşımdaym.piskolojik olarak düşünüyorum bu durumumu ama evden dışarı çıkınca sesim daha az çıkıyor yani sesim gidiyor gibi bişey.. sesimi yanlış kullanıyorum dışarda sanırsam..ne yapmam gerekli bunun için :S

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sesiniz Evde Yüksek, Dışarıda Kısık Çıkıyorsa Ne Yapmalısınız?

Konuşurken sesinizin az çıktığını veya çok kısık çıktığını fark ettiyseniz, bu durum sizi rahatsız edebilir ve sosyal etkileşimlerinizi etkileyebilir. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve buna göre çözümler uygulanabilir.

Nedenleri:

• Psikolojik Faktörler: Stres, kaygı veya özgüven eksikliği gibi psikolojik faktörler sesinizin kısık çıkmasına neden olabilir.
    • Ses Tellerindeki İltihap: Larenjit veya farenjit gibi ses tellerinde oluşan iltihaplar ses kısıklığına yol açabilir.
    • Nörolojik Bozukluklar: Parkinson hastalığı veya multipl skleroz gibi bazı nörolojik bozukluklar da ses tellerini etkileyerek ses kısıklığına neden olabilir.
    • Travma veya Yaralanma: Ses tellerine zarar veren bir travma veya yaralanma ses kısıklığını tetikleyebilir.

• Ses Tellilerinizi Dinlendirin: Uzun süre yüksek sesle konuşmak veya bağırmak ses tellerine zarar verebilir. Dinlenmek bu hasarı iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Bol Su İçin: Hidrasyon, ses tellerinizin düzgün çalışması için gereklidir. Bol su içerek ses tellerinizin nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.
    • Sigaradan Kaçının: Sigara dumanı ses tellerini tahriş ederek ses kısıklığına neden olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Ses kısıklığınız uzun süre devam ederse veya şiddetliyse, bir kulak burun boğaz uzmanına (KBB) başvurmalısınız. KBB, altta yatan tıbbi durumları teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Ek İpuçları:

• Ses Egzersizleri Yapın: Ses egzersizleri ses tellerini güçlendirmeye ve ses aralığınızı artırmaya yardımcı olabilir.
    • Konuşma Terapisine Katılın: Konuşma terapisti, sesinizi nasıl daha etkili bir şekilde kullanacağınızı öğretebilir.
    • Ses Amplifikatörü Kullanın: Ses amplifikatörleri, sesinizi güçlendirerek konuşurken sesinizin daha iyi duyulmasını sağlayabilir.

Sesinizin evde yüksek, dışarıda kısık çıkması sorunu için çeşitli çözümler mevcuttur. Altta yatan nedenlere bağlı olarak, ses tellerini dinlendirmek, bol su içmek veya profesyonel yardım almak gibi adımlar atarak ses kısıklığı sorununu giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ss isteriz...
  • aynen benimde.ben birde r leride söyleyemiyorum.bununda etkisi var.ancak dışarıda ortam çok sessiz olursa sesim yüksek çıkıyor.çok az gürültülü ortamlarda bile sesim çok az çıkıyor.ayrıca r leri söyleyemediğim için sesim çok çıksa bile uzun cümleler kurmaktan çekiniyorum.evet hayırla idare ediyorum.
  • demek evde aslan kesiliyon dışarda kedi. tam tersi olman gerekli halbuki
  • Bu sorun bendede var.Arkadaş ortamında gayet rahatım fakat fazla tanımadığım kişilerin yanında,özellikle bir kızın yanında nedense sesim çıkmıyor.Ses tonum değişiyor.Anlamadım gitti. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: :White:DeviL:

aynen benimde.ben birde r leride söyleyemiyorum.bununda etkisi var.ancak dışarıda ortam çok sessiz olursa sesim yüksek çıkıyor.çok az gürültülü ortamlarda bile sesim çok az çıkıyor.ayrıca r leri söyleyemediğim için sesim çok çıksa bile uzun cümleler kurmaktan çekiniyorum.evet hayırla idare ediyorum.

üstüne düşünmemiştim,ama benzer bi durum ben de yaşıyorum..hızlı ve yutarak konuşurum genelde sınıfta felan tercümanlarım vardı eskiden.ve bu sesin az çıkması durumu bende de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ´ Raéγ -- 13 Nisan 2009; 20:26:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok iğrenç bir sesim var.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ayrıca r leri söyleyemediğim için sesim çok çıksa bile uzun cümleler kurmaktan çekiniyorum.

R leri söyleyemediğimden değil ama ses probleminden dolayı bende uzun cümleler kurmaya yanaşmıyorum bazen bazıları başını duyuyor sonunu duyamıyor bazıları sonunu dinlerken başını kaçırıyor. Sanırım psikolojik bir olay çünkü evde sokakta rahat konuşurken , okula , kütüphaneye girince sesim duyulmakta zorlanılıyor bunlar pek sorun değil ama zamanlı zamansız aşırı heyecanlanıyorum bu durumda çok tekleyerek konuşuyorum çok komik bir durum oluyo tabi insanlar için komik iken benim için rezil edici bir durum oluyor bu sebeple pek uzun cümleler kuramıyorum bende hırsımı klavyeden çıkarıyorum örnek olarak bu cümle.

Fakat tüm forum böyle bir topic bekliyormuş sanki olmayan bile ya galiba benimde var diye yazacak.

• Akustiktendir
  • Şan dersi al bu sorun kısmen bendede var. ama rahatsız edici boyutta değil. Özellikle yorgun ve uykusuz olduğumda oluyor.
  • aynısı bendede var.
  • Bende de varNedeni çok basit dışarda kalabalık yerlerde herkes bi ağızdan konuşuyor borozan gibi sesi olanlar konuşurken boşuna konuşma sesin,senin sesinden yüksek sesler varken yüksek çıkmıyor zaten..Böyle birşey işte
  • sosyofobimiydi neydi
  • Bende harf yutma olayı var ve çok zorluk çekiyorum
  • quote:

aynen benimde.ben birde r leride söyleyemiyorum.bununda etkisi var.ancak dışarıda ortam çok sessiz olursa sesim yüksek çıkıyor.çok az gürültülü ortamlarda bile sesim çok az çıkıyor.ayrıca r leri söyleyemediğim için sesim çok çıksa bile uzun cümleler kurmaktan çekiniyorum.evet hayırla idare ediyorum.

Aynı ben r leri bende sölüyemiyorum .kalıbımın adamı olamadım ama kızlar r leri söleyemediğimden ötürü ayrı bi sempatim oldugunu düşünüyor (muş),benimde sesim evde borozan gibi ama dişarda kaval
  • ergenlikten dolayıdır

ses değişiyor bi süre sonra düzelir
  • Benim ses o kadar fazla ki fısıldaşarak konuştuğumda bile ta diğer köşedeki adam dediklerimi duyuyor
  • bendede war o durum.Evde yada yakın arkadaşlarla konuşurken normal güzel bir kız veya topluluk karşısında konuşurken az ve garip çıkıor sanki.
    Knight Online yüzünden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Canhatti

Bende harf yutma olayı var ve çok zorluk çekiyorum

aynen Türkçeyi bazen ingilizce gibi konuşuyomuşum yuvarlıya yuvarlıya bırazda takam azıma
  • quote:

Orjinalden alıntı: patlican001

Bu sorun bendede var.Arkadaş ortamında gayet rahatım fakat fazla tanımadığım kişilerin yanında,özellikle bir kızın yanında nedense sesim çıkmıyor.Ses tonum değişiyor.Anlamadım gitti. :)

bendede aynı nasıl çözcez bu durumu acaba psikolojikmi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.