Şimdi Ara

ses yükseltme devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
7.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ses yükseltme devresi arıyorum arkadaşlar, elinde böle bi devrenin çizimi veya bildiğiniz bi adres varsa sevinirim. ısd2560 a ses kaydettim ama istediğim kadar duyulmuyor. açık alanda yeterli ama kutunun içine yerleştirince kısık kalıyo. bu konuda işime yarabilecek, hoparlörden önce araya koyabileceğim basit bi devre arıyom. saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: f1varol

ses yükseltme devresi arıyorum arkadaşlar, elinde böle bi devrenin çizimi veya bildiğiniz bi adres varsa sevinirim. ısd2560 a ses kaydettim ama istediğim kadar duyulmuyor. açık alanda yeterli ama kutunun içine yerleştirince kısık kalıyo. bu konuda işime yarabilecek, hoparlörden önce araya koyabileceğim basit bi devre arıyom. saygılar

LM386 ile basit bir yükseltici yapabilirsin.
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/6/6.pdf

Bu linkte ISD2560 için LM386 ile yapılmış bir amfi var.
    İstersen çok daha güçlü amfiyede bağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Kasım 2006; 15:01:55 >

• teşekkür ederim arkadaşlar işime çok yarayacak.
    birde arkadaşlar bu kuvvetlendirici aynı zaman da sesin kalitesindede değişme yaratırmı. ses kayıotlarını bilgisayardan yaptım direk. ısd nin ses girişini bilgisayarın ses çıkışına bağladım. ama ses çok kaliteli değil. cızırtılı epey. bu durumda yapacağım kuvvetlendirici katı bu cızırtıyı bir nebzede olsa düzeltirmi yoksa anfisiz dinlediğim sesin aynısını sadece ve sadece daha yüksek sestemi dinlemiş olurum. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 29 Kasım 2006; 11:28:40 >
  • Ses cızırtılı ise entegreye ses sinyali yüksek geliyo olabilir.Sesi biraz daha kısıp kayıt yapmayı denemelisin..Amfi ses sinyali ile beraber cızırtıları daha da güçlendirecektir..
  • Ses mono ise LM741 ile yükeseltebilirsin yada Lm386 entegresi ile bunların data sheetlerine bak...
  • O entegreyi kaça aldın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sesi entegreye nasıl kaydettiğinizi anlatabilirmisiniz,teşekkür ederim şimdiden.Saygılar.
  • Sesi entegreye nası kaydettim; Isd nin ses giriş pinlerine bir jack bağladım, bu jackı pc nin ses çıkışına taktım. O kadar. Böle daha kaliteli oluyor.
    bilgisayara mikrofon bağladım. Cep telefonundaki tiz sesli bi melodiyi windows ses kaydedicide pcye kaydettim. Ardından bunu ısd ye yükledim. Şimdi ses çok temiz değil ama kabul edilebilir sınırlarda. Mesela tiz sesin az olduğu melodi veya sesler de kalite daha da düşüyo.
    Entegre yi epey önce almıştım ama 10 milyon veya biraz daha fazla olması lazım.
    Evet kayıt yaparken sesin yüksekliği önemli oluyor. Deneyimle sabittir. biraz kısmak verimi arttırıyo.
    Yav ama bu çin malı oyuncaklardaki sesler ne kadar kaliteli demi. Bide sadece bi çip. Başka bi eleman yok. Hem çok net hem yüksek bi ses. Mercimek kadar bi şey devre ama boyundan büyük işleri hakkıyla yapıyoç.

• teşekkürler hocam sağolun,kolay gelsin...
  • merhaba arkadaşlar burda yeniyim

devrelere karşı bi ilgim var severim ama bi bilgim yok bu sayfalardan bakarak bişeyler yapmaya çalışıyorum
    bi dvd oynatıcısından mikrofon sesini kısıp açma elamanı var bende bunu 5 woltluk bir pilin woltunu azaltmak için kulanmak istiyorum bağladım azaltıyorum ama ince bi ayar yaparsam azalma oluyor
    bunu ince ayarda değilde dönen tam turuna yayabilinir mi
  • Sesin bir türlü net olmamasının sebebi,, kayıt esnasındaki bit oranı.. (diğer arkadaşlarında dediği gibi ses level ayarlarıda ayrı bir konu) bir mp3 müzik düşünün 88kb,, 96kb,, 128kb,, 320kb,, ye kadar yürütme kalitesi değişiyor. Şuanda en düşük dinlenilebilir kalite 128kb/sn, sizin entegreniz. 128kb/sn desteklemiyorsa, yakalaya bildiği sesleri kayd eder sağdece.
    yani kayıt kalitenizi Elinizdeki entegrenin datasheet inden bakabilirsiniz. Çin malı cihazların seslerini ona göre editliyorlar, ana sesin sağdece en önemli noktalarını oluşturup kayıt yapılıyor bence. Normal müziğin içeriği okadar çokki, hangi tonu hangi enstrumanı yada sanatçı sesini kayıt edebilsin aynı anda. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Temmuz 2013; 21:11:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.