Şimdi Ara

Ses yalıtımı icin onerileriniz? (Taş Yünü?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar yan daireden gelen sesi kesmem gerekiyor.
    Tas yunu bu is icin uygunmudur?
    Uygulayacagim yer 2.80 genişlik 2.50 yukseklikte.
    Tas yunu ses yalitimi saglar mi?
    Eger saglarsa bunu duvara nasil yapistiririm?
    Uzerine siva+boya yapicam.

Ne onerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 8 Ocak 2017; 23:12:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlaşılan sesten bıkmış birisinizki duvar örmeyi bile düşünüyorsunuz. Kabahatler kanununa göre yan daireden şikayetçi olun ve gürültü yaptıkları için ceza kestirtin.
  • Maalesef oyle olmuyor. :)

Ev sahibi varken cit cikmazdi.

Fakat kiracı geldi hersey alt ust oldu.

Bekar bir kadin ve bir oglu belki evde 4-5 kisi var. Bilemiyorum.

Yatak odam ile cocugun odasi birlesik. Arada bir duvar var.

Geceleri 12-1 e kadar yuksek sesle kufur, muzik, oyun hersey var.

İlk basta sinirden duvari yumrukladim, baya bağırdım aile var burda yeter lan gibisinden.

1-2 ay olmadi, sonra tekrar basladi.

Ayni seyi hiç yapmak istemedim sabrettim bir derken iki derken yine dayanamadım sinirimden duvari yumrukladim yine bagirdim.

En son ev sahibini aradım durumu anlattim o da kiracisini aramis, kusura bakmasinlar bir daha olmayacak demis.

Üzerinden 5-6 ay geçti son 1 haftadir gece 01.00 da. Once yatamiyoruz. Sabah 6.30 da ise giden bir insanim ben.

Anlamadim ki bunlarin hic okulu, isi gucu yok mu?

Arayip tatli sert konusmak istemiyorum cunku kendimi tutamam sinirli bir yapim var.

Bu yuzden sinir sistemimi daha fazla alt ust etmeden, duvara tas yünü yada artik hangisi yalitim sağlıyorsa onu uygulamak istiyorum butce onemli degil alti usti 2.80 genişlik 2.50 yukseklik var.

• Gecenlerde bende komsudan gelen gürültüler yuzunden ne yapilabilecegini arastirirken bir yerde karsilasmistim. Ne oldugunu tam olarak bilmiyorum isinin ehli birilerine benziyorlar, araştırabilirsiniz.

Akustik Ses Yalıtımı Malzemeleri
    Ses Yalıtımı Süngeri - Akustik İzolasyonu Süngerleri ve Malzemeleri Üretici
    http://sesyalitimsungeri.net

• Kurşun levha + Echobon
  • Aynı dertten muzdarip olunan bir konu vardı, siz miydiniz acaba? Kadın gayet anlayışlı, iyi niyetli biriydi ama çocuğu sorunluydu biraz, taşınmaları söz konusuydu...

Sorunuza gelince, taş yününün ses yalıtımına katkısı var elbet. Ancak tek başına taş yünü kesin çözüm olmayacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam müzik ve ses ile ilgili bölümde bu ses yalıtımı konuları var, orada detaylı yazılar mevcut. Bir bakın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 11 Ocak 2017; 21:0:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Aynı dertten muzdarip olunan bir konu vardı, siz miydiniz acaba? Kadın gayet anlayışlı, iyi niyetli biriydi ama çocuğu sorunluydu biraz, taşınmaları söz konusuydu...

Sorunuza gelince, taş yününün ses yalıtımına katkısı var elbet. Ancak tek başına taş yünü kesin çözüm olmayacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam müzik ve ses ile ilgili bölümde bu ses yalıtımı konuları var, orada detaylı yazılar mevcut. Bir bakın isterseniz.

Evet o benim :)

Kadinla birebir konustum esimle beraber.

Kadin inanin caresiz.

Siz görüşün oglumla azicim dis gosterin gerekirse bagirin cagirin anlasın dedi. Gorundum cocuga hemde baya sert olarak ses kesildi 1-2 ay derken tekrar.

Bende ses yalitimi yaptırayım dedim.

Onlar kiracı eminim ev sahibini arasam cikartir. Cunku kontrat felan yok.

Sorun halloldu gibi.

Annesi, cocugun odasini degistirdi.

Su an sıkıntı yok, fakat yinede yaptirmak istiyorum hemde komsu duvara olan tum duvarlara.

Bina yeni bina yanlis anlamayin 200 binliraya aldim. Fakat mutehhit sanirim malzemeden calmis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi tam olarak hatırladım olayı:)

Malzemeden çalmanın yanı sıra kullanılan malzemenin ses ve ısı yalıtım özellikleri düşük olabiliyor kimi zaman. Mesela bizim evin birinci kat duvarları tuğla, iki ve üçüncü kat duvarları ise gazbeton ile örülmüş. Gazbeton duvardan ses çok daha fazla duyuluyor, akşam vakti normal konuşma sesi bile anlaşılır şekilde duyuluyor maalesef. Yönetmelik gereği gazbeton kullanımı söz konusuydu yanlış hatırlamıyorsam... Size kalan, ek malzemeler ile yalıtım yapmak artık. Aşağıdaki konuda çeşitli alternatiflerden bahsedilmiş, işinize yarayacaktır umarım.
    https://forum.donanimhaber.com/eve-sinema-odasi-yapacagim-fakat-ses-yalitimi--45923157

Ekleme: Bir de şu konu vardı:
    https://forum.donanimhaber.com/tavan-isi-ve-ses-yalitimi-konusunda-yeni-teknikler--26744619-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 11 Ocak 2017; 22:11:48 >

• Akustik yalıtım panellerini yalıtım malzemeleri yerlere sorarsanız yönlendirirler.

Aman ha kafanıza göre yalıtım malzemesi yapmayın çünkü çok yanıcı olabilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Yeni binaların hepsi öyle dostum bizde bir ev almıştık ev büyük, benim kaldıgım odamla yan daırenın arasında boş bir kullanmadıgımız oda daha var

yan dairede oturanların sesi boş odaya gelip geçiyor ta benim kaldıgım odaya geliyor ses yalıtımı felan namına hıc bırsey yok bınada bende hem kendı sesım gıtmesın hemde onların kı gelmesın dıye yalıtım dusunuyorum ama cıft taraflı olması sart aslında
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Echobonu anladım da kurşun levha ne işe yarıyor? Nükleer savaşa karşı tedbir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 12 Ocak 2017; 19:40:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Echobonu anladım da kurşun levha ne işe yarıyor? Nükleer savaşa karşı tedbir mi?

www.sesyalitimi.org
    Epdm Ses Bariyeri | Teknobar Epdm Kauçuk Kurşun Bariyer
    https://www.sesyalitimi.org/ses-yalitim-malzemeleri/epdm-ses-bariyeri.html

• Bana da boyle bisey lazim aslinda ama sorun biraz daha farkli.odadan odaya yalitim lazim.

Kendi odam ile salon arasina yalitim yapmam lazim.salondaki hersey odanin icinde.kapi da ypk bildigin camekan var.elimden gelse celikden duvar orecem o derece yani.

• Taş yününün asıl etkisi ısı yalıtımıdır. Ses yalıtımında da kullanılabilir fakat ıslanmaması lazım. Eğer nemli bir yere uygulanacaksa pis kokusuna mağruz kalabilirsiniz. Cam yünü taş yünü silikat yönünden zengindir bu yüzden sağlıklı değil yine de siz bilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.