Şimdi Ara

Ses'te Boğulma'nın Sebebi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende sony cdx gt-430u mp3 çalar ünite var.
    kolonları ise era'nın orjinal kolonları.
    teyp'imin çıkış gücü mosfet 4x52 watt.
    sanırım era'nın hoparlörleride max 40 watt güç değerindeler.

benim sorunum ise teyp'te sesi enfazla %60 seviyesinde açabiliyorum.
    daha fazla açmaya kalktığımda ses'te boğulma ve bass seslerinde cortlama meydana geliyor.
    bunun oluşmasındaki sebep era'nın hoparlörlerimi yetersiz yoksa sony ünitemin çıkışlarımı yetersiz?

ana ünitem

hoparlörler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 7 Aralık 2009; 20:17:43 >

• acımasız gerçeklero hopları çöpe at kompanet al
  • Yanlışlıkla çif post yapmışım, silinmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Aralık 2009; 15:21:41 >
  • Teyp'ten bass'ları kısıp sesi açın. Eğer sizin için yeterli ses seviyelerine böyle ulaşabiliyorsanız ve hoparlörlerden aldığınız ses kalitesi sizin için yeterliyse, ikinci el bir amfi ve woofer da alabilirsiniz. Böylece bass'ları verme görevini woofer'a yüklersiniz, orjinal hoparlörlerinizden yük almış olursunuz, orjinal hoparlörleriniz bass vermeye çalışmayacağı için göbeği çok oynamayacak, dolayısı ile sesi bozmayacaktır.

Yani ya iki çift hoparlör almalısınız ya da bir amfi bass almalısınız...

Eğer oval hoparlörünüzün ebadı 6x9 ise güzel bir çift 6x9 hoparlör alırsanız o da işinizi görebilir. Sesi ne kadar açtığınızı ve ne kadar bass istediğinizi bilemediğim için birşey diyemiyorum. Ama şöyle diyeyim 6x9 oval hoparlörler bass sesi verme konusunda 16cm hoparlörlere göre cok daha başarılıdır. Eğer woofersız amfisiz ve en ekonomik biçimde bu isi halletmek istiyorsanız once kaliteli bir çift 6x9 oval hoparlör alın (Eski pioneerların efsane serileri vardır. Japon malı olanlar özellikle çok iyidir. İkinci el güzel aletler bulabilirsiniz). Bu sizi tatmin ederse ne ala, etmezse yuvarlak hoparlörleri de değiştirmeniz gerekir...

Ama dediğim gibi, amfi ve woofer'a karşı değilseniz o da bir çözüm...

O hoparlörleri de tabii ne yaparsanız yapın çöpe atmayın! Arabayı satarken söktüklerinizi geri takarsınız!

• Benim düşüncem 16x9 ları güzel birşey alırsanız 16 cmlikleri değiştirmeden orta seviye bir ses alabilirsiniz.

Tabi beklentinize göre değişecektir.Yok olmadı derseniz JBL,Kicker,JL Audio sizi bekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Teyp'ten bass'ları kısıp sesi açın. Eğer sizin için yeterli ses seviyelerine böyle ulaşabiliyorsanız ve hoparlörlerden aldığınız ses kalitesi sizin için yeterliyse, ikinci el bir amfi ve woofer da alabilirsiniz. Böylece bass'ları verme görevini woofer'a yüklersiniz, orjinal hoparlörlerinizden yük almış olursunuz, orjinal hoparlörleriniz bass vermeye çalışmayacağı için göbeği çok oynamayacak, dolayısı ile sesi bozmayacaktır.

Yani ya iki çift hoparlör almalısınız ya da bir amfi bass almalısınız...

Eğer oval hoparlörünüzün ebadı 6x9 ise güzel bir çift 6x9 hoparlör alırsanız o da işinizi görebilir. Sesi ne kadar açtığınızı ve ne kadar bass istediğinizi bilemediğim için birşey diyemiyorum. Ama şöyle diyeyim 6x9 oval hoparlörler bass sesi verme konusunda 16cm hoparlörlere göre cok daha başarılıdır. Eğer woofersız amfisiz ve en ekonomik biçimde bu isi halletmek istiyorsanız once kaliteli bir çift 6x9 oval hoparlör alın (Eski pioneerların efsane serileri vardır. Japon malı olanlar özellikle çok iyidir. İkinci el güzel aletler bulabilirsiniz). Bu sizi tatmin ederse ne ala, etmezse yuvarlak hoparlörleri de değiştirmeniz gerekir...

Ama dediğim gibi, amfi ve woofer'a karşı değilseniz o da bir çözüm...

O hoparlörleri de tabii ne yaparsanız yapın çöpe atmayın! Arabayı satarken söktüklerinizi geri takarsınız!

üstad benim kolanların boyutu önler 16 cm arkalar 6x9" oval.
    ben bagaj'dan yer kaybolacağı için woofer+anfi koymak istemiyorum.
    bass seslerini oldukça fazla severim bu tüzden teyp'ten bass'ı kısınca dinlediğim müzikten hiç haz almıyorum hatta arada loud bile açıyorum kısık ses'te gerçekten çok güzel ses veriyor.
    dediğiniz gibi oval hoparlörün performansı, 16 cm'lik hoparlörün performansından gerçekten fazla.
    inanın arabanın içinde müzik çalarken 16 cm'lik hoparlörün sesini duymuyorum bu yüzden oval hoparlörlerin sesini biraz kısarak 2 hoparlöründe performansını aynı seviyeye ayarladım.
    bu arada senin eski japon tip diye bahsettiğin hoparlörler 6985 serisi sanırım o hoparlörleride bana çok metettiler.

şimdi önerilerini dikkate alırsak ses'te boğulma olmadan ve woofer+anfi olmadan 4 hoparlörüde değiştirsem boğulma ve cortlama gibi sorunlar yaşarmıyım?
    bu arada hangi marka model hoparlörleri önerirsin?
    komponent mi almalıyım yoksa mid mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 9 Aralık 2009; 18:38:02 >

• 6985'in çakmaları da mevcuttur piyasada... Miknatıs kısmındaki kağıdı iyi inceleyin. Hem ben pioneer'im diye bağırmalı o kağıt, hem de üzerinde made in japan yazmalı... Tahminen düşük bütçeyle alabileceğiniz en iyi üründür...

Müzik setinizin 4x52'sine güvenmeyin. 4x60'lık jbl amfilerin komponentleri nasıl yuksek seslere cıkarabildiğini bizzat gordum. Ancak hiçbir muzik setinde oyle birşey gormedim. O yuzden hoparlör alırken de onceden karar vermeniz gerekiyor. Ya nominal rms watt'ajı çok yuksek olmayan hoparlörler tercih edeceksiniz ki muzik setiniz hoparlörleri besleyebilsin ya da güçlü hoparlörler alacaksınız, sonra da ilk fırsatta bir amfi alıp hoparlörleri amfi ile beslemeye baslayacaksınız.

Hoparlörleri güçlü alıp, gelecekte alacağınız bir amfi ile hoparlörleri beslerseniz, müzik seti ile beslemeye gore ciddi bir fark alırsınız...

Sizin orjinal hoparlörleriniz komponent, komponent (giriş seviyesinde) her zaman daha iyidir! 150TL civarına infinity referance'lar bulabilirsiniz. Bazen denk geliyor 115-120'ye bile kapatabilirsiniz. Benim Muzik zevkim hoparlörde JBL ve Pioneer'in giriş seviyesi malzemelerine karşı. O yuzden pioneer veya jbl komponent'e para vermeyin derim.

Tavsiyem once Pioneer 6985 gibi kaliteli bir çift oval alın. Ondeki eksiklik canınıza tak ederse bir çift infinity referance komponent alırsınız. İkisini birden muzik setine surduğunuzde, yuksek seslerde hoparlörden kaynaklanmadığını anlayabileceğiniz elektronik cızırtılar oluşuyorsa (tabii size yuksek ses olan bana yuksek olmayabilir, veya tam tersi olabilir, o yuzden tamamen tahmini konuşuyorum), veya basslar vurduğunda muziksetinin ışıkları falan kısılıyorsa, bu sorun da canınıza tak dediği noktada 4 kanal bir amfi alırsınız, olay biter! Amfiler de neredeyse hiç yer kaplamıyor, isterseniz bagaja bir yere isterseniz on sag koltugun altına koydurursunuz.

Tavsiyem sırayla:
    - 6x9 kaliteli oval hoparlör
    - öne komponent hoparlör (tercihen infinity)
    - 4 kanal amfi (sakın harward, osawa falan da almayın. İkinci el pioneer gm-x404, bir oval bir komponentin anasını ağlatır! Tavsiyem temiz bir gm-x404 olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Aralık 2009; 11:13:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstad verdiğin bilgiler için sağol.
    bu arada yine bi soru sorucam sana.
    benim teyp'im mosfet 4x52watt çıkış gücü RMS değerimidir? eğer bu değer RMS watt değilse, RMS watt değerini nasıl öğrenebilir veya sen biliyorsan RMS kaç watt olabilir?

hoparlör alırsam 0 alıcam o yüzden 6985 serisi falan alamam ve alıcağım hoparlörler RMS kaç watt olsun?

ya da şu hoparlörler nasıldır?

16cm
    http://www.hepsiburada.com/sony-xs-a1727-165cm-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otsonxs-a1727#tablnk

6x9"
    http://www.hepsiburada.com/sony-xs-f6936se-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otsonxs-f6936se
    http://www.hepsiburada.com/jvc-cs-v6945-4-yollu-330-watt-pik-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otaytcs-v6945
    http://www.hepsiburada.com/kenwood-kfc-m6932-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otcglkfc-m6932

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 10 Aralık 2009; 14:07:29 >

• Sony'nin hiçbir hoparlörünü tavsiye etmem. Ses verir, bas da verir. Yapması gereken işi yapar, ama müzikalitede beklediğiniz bir ruh vardır sizi kapıp götürecek, o ayrıntıdan yoksundur.

Seçenekleriniz arasında ben sanırım kenwood oval alırdım.
    Gösterdiğiniz sony 16cm hoparlör de koaksiyeldir. Bence imkanınız varsa zorlayın, komponent alın derim.

Benim size göstereceğim ürünler:

http://www.hepsiburada.com/hertz-dcx-165-165-cm-coaxial-hoporlor-7229/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otelf7229
    Bu ürün koaksiyeldir. Hepsiburada biraz pahalı kaçmış gibi.

http://www.sahibinden.com/italyan_hertz_mid_takimlarinda_sok_kampanya_!!-85WQQaXQQ19233080WQQpXQQdisplayitem
    Bu ürün component'tir. Ürün sıfırdır ve sahibinden'deki dükkanlar güvenilirdir.

ve

http://www.hepsiburada.com/hertz-dcx-690-6x9-coaxial-hoporlor-7230/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otelf7230

Bu da 6x9 oval hoparlör. Sahibinden.com'da Essen sound'da 119TL olmalı. Essen sound son derece guvenilir bir dukkandır.

Veya:

Kicker'ın giriş seviyesi ürünleri mevcut:

http://www.sahibinden.com/kicker_ds_650_2-00WQQaXQQ18939761WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/kicker_ds_6930_70w_rms_-_extreme_sound_--83WQQaXQQ18940081WQQpXQQdisplayitem

Ancak ön komponentler için biraz bütçeyi zorlarsanız:
    http://www.sahibinden.com/infinity_reference_6520_cs_en_ucuzu_bizde-86WQQaXQQ10064048WQQpXQQdisplayitem

Ancak sanırım gene en mantıklısı hertz takımları almak. Oval hoparlör + komponentleri alırsınız. Kaliteli ve ekonomik sayılabilecek bir çözüm olur. Gelecekte de maksimum ses yetersiz gelirse amfiye bağlarsınız. Bu hoparlörler hem muzik setinize hem amfiye bağlanabilecek türden diyebilirim. Ne çok güçlü ne de zayıf. Bence sizin için ideali budur. Hertz de çok kaliteli bir markadır. Üst sınıfları infinity'nin üst sınıflarından genelde daha iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Aralık 2009; 14:56:05 >

• üstad çok sağol bilmediğim şeyleri öğrettin bana.
    senin tavsiyeni dinleyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.