Şimdi Ara

Ses kartı önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuan sahip lduğum ses kartım Asus P5QC anakartımın onboard ses kartı. Bir Let's Play channelı açtık fakat mikrofonum işin sıkıntısı biraz. Büyük ihtimalle ses kartımdan olduğunu düşünüyorum.
    Tek istediğim şey bilgisayardaki oyun seslerini vesaire. kayıt ederken sorunsuzca mikrofon sesimi de kayıt edebilmek. Cızırtı,boğuklaşma olmadan temiz bir halde. Ve buna pek fazla bütçem yok açıkçası taş çatlasa 100tl. Bu fiyata alabileceğim adam akıllı mikrofon kaydını yapabilecek bir ses kartı var mıdır?

Şuan onboard kartımdaki sorunu da özetlemeye çalışayım:
     Ses kartı önerisi?
    Mikrofon ayarım şu resimdeki gibi. Çıkış hızı mı denir ne denir o da 16bit 44.100Hz. Şimdi ben bu +20 olan zımbırtıyı 0 yapınca sesimi duyana helal olsun durumu oluşuyor. Eğer bunu +20 yaparsam ses çoğalıyor. Ama asıl sorunumuz bu değil. Asıl sorun konuştukça boğuklaşan,sanki burnu tıkalı biri konuşuyormuş gibi olan ses. Akustik eko iptali ve gürültü tutma konusunda ne kombinasyonu yaparsam yapayım ikisi de işaretli olmadıkça felaket cızırtı oluyor. Arkaplandaki bu cızırtı sanırım bu +20 mikrofon desteğini 0 yapınca gidiyor fakat dediğim gibi, bu 0 olunca duyabilene aşk olsun. Çok şey denedim fakat bunu çözemedim. Zamanında 5-6 mikrofon denedim bir işe yaramadı. Ben de artık bu sorunun anakarttan olduğunu düşünmeye başladım.

Dediğim gibi işin özetiyle: Adam akıllı kaliteli mikrofon kaydı alıp aynı zamanda oyun seslerini vs.(stereo karıştırıcı) aynı anda kayıt alabileceğim,seslerin birbirine girmeyeceği ucuz yollu bir ses kartı var mıdır?
    Hoparlör zaten harika birşey yok. Creative 2+1 bir hoporloru var. Tek sorunum mikrofon kaydı. Mikrofon kaydı dışında o ses kartına ihtiyaç bile duymayacağım aslında. O yüzden ucuz yollu birşey arıyorum. 40-50tllik usb ses kartları var bunlardan birini alsam yeterli gelir mi?

Şunlar gibi:
    http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-sb_play_-sb-play_-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36571
    http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-sb_x-fi_go__pro-sb-x-fi-go_-pro-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=54071

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 15 Eylül 2012; 0:57:35 >

• dostum ben counter strike global offensive oyununu profesyonel olarak oynuyorum işim gereği ses kartı lazım dedim önceki onboarddu sesler anlaşılıyordu tamam ama eax özelliği yoktu gittim kasayı değiştim yeni topladım ses kartınıda creative sound blaster 5.1vx aldım 35 lira çok güzel ses veriyor ve ucuz eax özelliği mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

dostum ben counter strike global offensive oyununu profesyonel olarak oynuyorum işim gereği ses kartı lazım dedim önceki onboarddu sesler anlaşılıyordu tamam ama eax özelliği yoktu gittim kasayı değiştim yeni topladım ses kartınıda creative sound blaster 5.1vx aldım 35 lira çok güzel ses veriyor ve ucuz eax özelliği mevcut

Bu eax özelliği tam olarak nedir kısaca özetleyebilir misiniz?
    Mikrofon olayı ile bir ilgisi var mı? Pek bilgim yok bu konularda da
    Hoparlör zaten harika birşey yok. Creative 2+1 bir hoporloru var. Tek sorunum mikrofon kaydı. Mikrofon kaydı dışında o ses kartına ihtiyaç bile duymayacağım aslında. O yüzden ucuz yollu birşey arıyorum. 40-50tllik usb ses kartları var bunlardan birini alsam yeterli gelir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 15 Eylül 2012; 0:56:25 >

• oyunlardaki sesleri netleştiriyor 3d desteğide var kartın eax ve 3dyi açtığımda sanki mağarada gibi oluyorum arkadaşların konuştuğunda cidden mağarada gibi oluyosun oyunun içinde kayboluyorum :)
  • creative sound blaster tactic 3d usb ses kartı var usb 40 50 lira falandı ben onu alacaktım ilk zaten oyun için ordaki abi çok narin hemen bozuluyor dedi bu daha iyi dedi
  • quote:

oyunlardaki sesleri netleştiriyor 3d desteğide var kartın eax ve 3dyi açtığımda sanki mağarada gibi oluyorum arkadaşların konuştuğunda cidden mağarada gibi oluyosun oyunun içinde kayboluyorum :)

http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-sb_play_-sb-play_-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36571
    http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-sb_x-fi_go__pro-sb-x-fi-go_-pro-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=54071

Şu 2 kart hakkında ne düşünüyorsunuz Ses olarak onboarddan memnunum hani ne 5.1 kulaklığım ne hoparlörüm var. Ondan 5.1 falan pek gerek yok eax bunlarda da var sanırım ama hani benim istediğim video çekeceğimde takayım bu usbyi, kaydımı alayım ardından çıkartıp kenara koyayım gene onboard olan ses kartımla da müziğimi falan dinleyeyim. Mümkün olur mu bunlar ile bu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    ses kartı tavsiye
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onu tam olarak bilemicem bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar :) ama o kartlar ne bilim verdiğin paraya fazla hem o ses kartını alsan dediğimi kart zaten takarsın içinde kalır rahat rahat her işin yaparsın 29 lira zaten indirim de var vatanda
  • Yarın bi' incelerim bu PCI ve USB olanları gene konuya da bilgilendirici cevaplar gelirse onlara göre de ucuz yollu birşey alırım. İmzada youtube kanalı var bakıcak olursanız demek istediğimi anlarsınız bazı yerlerde ses boğuklaşıp berbat bir hal alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

PCI istersen :
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-live_71_value-sb-audigy-value-71-pci-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=20253

USB İstersen :
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb_x-fi_go__pro-sb-x-fi-go_-pro-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=54071

Hocam PCI olarak verdiğinizde mikrofon girişi yok yav Ben mi yanlış gördüm yada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 15 Eylül 2012; 3:49:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 6e

quote:

PCI istersen :
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-live_71_value-sb-audigy-value-71-pci-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=20253

USB İstersen :
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb_x-fi_go__pro-sb-x-fi-go_-pro-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=54071

Hocam PCI olarak verdiğinizde mikrofon girişi yok yav Ben mi yanlış gördüm yada?

Var var olmazmı hiç neden ses kartı olmuş o zaman

• quote:

quote:

quote:

PCI istersen :

USB İstersen :

Var var olmazmı hiç neden ses kartı olmuş o zaman

Ne bileyim pembe-kırmızı arası renk göremedim, özelliklerde mikrofon kısmına tire atmışlar bişi yazmıyor falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 16 Eylül 2012; 1:49:10 >

• quote:

quote:

oyunlardaki sesleri netleştiriyor 3d desteğide var kartın eax ve 3dyi açtığımda sanki mağarada gibi oluyorum arkadaşların konuştuğunda cidden mağarada gibi oluyosun oyunun içinde kayboluyorum :)

Şu 2 kart hakkında ne düşünüyorsunuz Ses olarak onboarddan memnunum hani ne 5.1 kulaklığım ne hoparlörüm var. Ondan 5.1 falan pek gerek yok eax bunlarda da var sanırım ama hani benim istediğim video çekeceğimde takayım bu usbyi, kaydımı alayım ardından çıkartıp kenara koyayım gene onboard olan ses kartımla da müziğimi falan dinleyeyim. Mümkün olur mu bunlar ile bu?

Merhaba öncelikle ihtiyacına uygun kartı creative modelleri arasından seçmen uygundur.masaüstü pc kullanıyorsan herzaman pci kart daha mantıklı,kullanışlı ve performanslıdır.Eax özelliği,mikrofon sesine birçok özel efekt ekleyebilmeni ve ünlü güncel oyunların seslerini çok daha iyi duymanı sağlar .Sesine derinlik,eko gibi efektler verip sesini çocuk sesine,kadın sesine hatta canavar sesine çevirebilmeni sağlar.Bir ses kartı alıp kullandığın zaman birdaha asla onboard ses kartınla müzik dinlemek istemezsin çünkü inanılmaz net ve temiz bir ses alırsın ses kartıyla.Ucuz bişey istiyorsan PCI olarak 'SOUND BLASTER 5.1 PCI SES KARTI'nı 30 lira civarı alıp bayıla bayıla kullanabilirsin ayrıca yanındaki cdsinde creative in verdiği programlar ile mikrofon kayıtlarını rahatlıkla tertemiz bi şekilde yapabilirsin,5.1 olmasının sana bir zararı olmaz korkma . Ama notebook kullanıyorsan creative x-fi go proyuda alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.Hepsinin yanında creative kayıt programı bulunmaktadır.x-fi serisi kartların yanında süper eax ses efektleri ve creative'in çok iyi bir ses kayıt programı olan wave studyo'da verilir cd içinde.Sb play bi numarası olmayan bi kart,ses kaydı yapamayabilirsin emin değilim. x-fi go pro hertürlü memnun eder seni ;) pişman olmazsın

• quote:

Merhaba.
    Şuan sahip lduğum ses kartım Asus P5QC anakartımın onboard ses kartı. Bir Let's Play channelı açtık fakat mikrofonum işin sıkıntısı biraz. Büyük ihtimalle ses kartımdan olduğunu düşünüyorum.
    Tek istediğim şey bilgisayardaki oyun seslerini vesaire. kayıt ederken sorunsuzca mikrofon sesimi de kayıt edebilmek. Cızırtı,boğuklaşma olmadan temiz bir halde. Ve buna pek fazla bütçem yok açıkçası taş çatlasa 100tl. Bu fiyata alabileceğim adam akıllı mikrofon kaydını yapabilecek bir ses kartı var mıdır?

Şuan onboard kartımdaki sorunu da özetlemeye çalışayım:
     Ses kartı önerisi?
    Mikrofon ayarım şu resimdeki gibi. Çıkış hızı mı denir ne denir o da 16bit 44.100Hz. Şimdi ben bu +20 olan zımbırtıyı 0 yapınca sesimi duyana helal olsun durumu oluşuyor. Eğer bunu +20 yaparsam ses çoğalıyor. Ama asıl sorunumuz bu değil. Asıl sorun konuştukça boğuklaşan,sanki burnu tıkalı biri konuşuyormuş gibi olan ses. Akustik eko iptali ve gürültü tutma konusunda ne kombinasyonu yaparsam yapayım ikisi de işaretli olmadıkça felaket cızırtı oluyor. Arkaplandaki bu cızırtı sanırım bu +20 mikrofon desteğini 0 yapınca gidiyor fakat dediğim gibi, bu 0 olunca duyabilene aşk olsun. Çok şey denedim fakat bunu çözemedim. Zamanında 5-6 mikrofon denedim bir işe yaramadı. Ben de artık bu sorunun anakarttan olduğunu düşünmeye başladım.

Dediğim gibi işin özetiyle: Adam akıllı kaliteli mikrofon kaydı alıp aynı zamanda oyun seslerini vs.(stereo karıştırıcı) aynı anda kayıt alabileceğim,seslerin birbirine girmeyeceği ucuz yollu bir ses kartı var mıdır?
    Hoparlör zaten harika birşey yok. Creative 2+1 bir hoporloru var. Tek sorunum mikrofon kaydı. Mikrofon kaydı dışında o ses kartına ihtiyaç bile duymayacağım aslında. O yüzden ucuz yollu birşey arıyorum. 40-50tllik usb ses kartları var bunlardan birini alsam yeterli gelir mi?

Şunlar gibi:

PCI kart alırsan Creative Audigy2 zs ses kartı bulabilirsin bütçen dahilinde efsanedir.İstediğin herşeyi yaparsın,dinlediğin müziğin ve seslerin kaliteside 256 kat artar! Ucuz yollu istersen SOUND BLASTER 5.1 PCI SES KARTI (30 lira civarı) hertürlü işini görür, onboard kartında yaşadığın tüm sorunlar ortadan kalkar rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARMANDO

quote:

quote:

Merhaba öncelikle ihtiyacına uygun kartı creative modelleri arasından seçmen uygundur.masaüstü pc kullanıyorsan herzaman pci kart daha mantıklı,kullanışlı ve performanslıdır.Eax özelliği,mikrofon sesine birçok özel efekt ekleyebilmeni ve ünlü güncel oyunların seslerini çok daha iyi duymanı sağlar .Sesine derinlik,eko gibi efektler verip sesini çocuk sesine,kadın sesine hatta canavar sesine çevirebilmeni sağlar.Bir ses kartı alıp kullandığın zaman birdaha asla onboard ses kartınla müzik dinlemek istemezsin çünkü inanılmaz net ve temiz bir ses alırsın ses kartıyla.Ucuz bişey istiyorsan PCI olarak 'SOUND BLASTER 5.1 PCI SES KARTI'nı 30 lira civarı alıp bayıla bayıla kullanabilirsin ayrıca yanındaki cdsinde creative in verdiği programlar ile mikrofon kayıtlarını rahatlıkla tertemiz bi şekilde yapabilirsin,5.1 olmasının sana bir zararı olmaz korkma . Ama notebook kullanıyorsan creative x-fi go proyuda alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.Hepsinin yanında creative kayıt programı bulunmaktadır.x-fi serisi kartların yanında süper eax ses efektleri ve creative'in çok iyi bir ses kayıt programı olan wave studyo'da verilir cd içinde.Sb play bi numarası olmayan bi kart,ses kaydı yapamayabilirsin emin değilim. x-fi go pro hertürlü memnun eder seni ;) pişman olmazsın

Hocam masaüstü kullanıyorum şimdi x-fi go pro mu Sound blaster 5.1 PCI ses kartı mı hangisi dersiniz
    Gerçi dediğinize bakılırsa PCI daha iyiyse Sound blaster almak daha iyi olur Ama bazı yerlerde Sound Blaster için Windows 7 desteği olmadığını,cızırtı çıkarttığını vs. okudum. Bu yorumlardan dolayı X-fi go pro alayım diyorum? Zaten hoparlör 2.1 var 5.1 falan lazım değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6e -- 16 Eylül 2012; 15:39:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARMANDO

quote:

quote:

Hocam masaüstü kullanıyorum şimdi x-fi go pro mu Sound blaster 5.1 PCI ses kartı mı hangisi dersiniz
    Gerçi dediğinize bakılırsa PCI daha iyiyse Sound blaster almak daha iyi olur Ama bazı yerlerde Sound Blaster için Windows 7 desteği olmadığını,cızırtı çıkarttığını vs. okudum. Bu yorumlardan dolayı X-fi go pro alayım diyorum? Zaten hoparlör 2.1 var 5.1 falan lazım değil

Dostum o zaman çok daha yeni bir model olan 'Creative Audigy Value 7.1 Ses Kartı' daha uygun olur.Win7 de sorunsuz çalışıyor bildiğim kadarıyla.Birde yeni ses kartlarının birçoğu 5.1,7.1 desteği vermektedir artık.Yani sen illa 5.1 kullanmak zorunda değilsin.Sen stereo sistemini takıp öyle kullanabilirsin.Yani 5.1,7.1 olması senin 2.1 yada kulaklık preformansını etkilemez.Usb tavsiye etmememdeki sebep düşün zırtpırt takıp çıkaracaksın,kartı usbye takıcan,küçücük plastik bişey zaten birde onun üzerine hoparlor ve miktofon kablolarını takıcan.Yani fiziksel dayanıklılık açısından pek sağlam görünmüyor usb kartlar.Birde üzerindeki ses işlemciside minicik birşey yani PCI kart performansı gibi olmaz gerek hız gerek işlemci olarak. Creative Audigy Value 7.1 Ses Kartı ile 24 bit 96 khz'de müzikler dinleyip mikrofon kayıtlarını rahatlıkla yapabilirsin.Fiyatı 60 lira civarı Vatanda vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Forex

Bu ses kartı işini görecektir.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ses-karti/asus-xonar-dg-5-1-pci-ses-karti.html

Ben de tam şuan onu inceliyordum, konuya yazıcaktım bunun hakkında ne düşünüyorsunuz diye tam cevap yazarken sizin yorumunuzu gördüm. EAX falan bunda da var, windows 7 uyumu olduğu da yazıyor. Bunu alasım geldi sizce alayım mı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.