Şimdi Ara

Ses Kartı Almalı mıyım? Yardım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ASUS M2 CROSSHAIR nForce590SLI SOKET 940 (AM2) anakartımın (SupremeFX Audio Card ADI1988B, Optical ve Coaxial S/PDIF Out) özellikli onboard ses kartı mevcut. Hoparlör olarakta 2+1 creative ı-trıgue 3600 üm var. Özellikle film seyrederken sanki sesler ayrı, aksiyon sahnelerinin sesleri çok yüksek çıkıyor, o sesler ayrı gibi (DVD filmlerden bahsediyorum) tam bir tad vermiyor ses olayı. Öyle bangır bangır müziğin sesini açıp dinleyen biri değilim. Bunun için size bir kaç sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim.
    1: Acaba ses kartı almalı mıyım, yoksa anakartımdaki bana yetermi?
    2: Alırsam seste önemli bir değişiklik olurmu?
    3: 2+1 için ses kartı almaya değermi?
    4: Ses kartı öneriniz ne olur?

• öncelikle.. patlama sahneşlerinin ayrı gelmesi normal.... çünkü o kısımlarda ses genelde yükselir... ama bahsettiğin problem codec lerden oluyo da olabilir... PC ne bi format at.. yeniden dene bakalım...

-yeni bi ses kartına gerek yok gibi...
    -ama alırsan ve bas tiz ayarlarını yaparsan bence olabilir.. hangi kartı aldığına bağlı biraz da..
    -eğer kısık ve orta seste kaliteli ses istiyosan 2+1 için de değer... ki müzik 2+1 de dinlenir... :))
    -Audigy value ama ondan önce forumdan 2.el bi audigy 2 zs alırsan inan bana dua edersin.. yada para varsa 2. el yada sıfır bi X-fi al... hatta audigy 21 zs bulamazsan 2. el ... X-fi extreem audio bile alabilirsin... ucuz diye biliyorum....
  • Pc ye başka sebepten dolayı format attım, onunla alakalı olacağını zannetmiyorum. Acaba ses kartı alırsam şu anki onboard olanla çok fark olurmu, ses sorunu çözülür mü. yoksa pek bi fark olmaz yalnızca kart satanları mı sevindirmiş oluruz:)
  • Şu kart işimi görmezmi acaba? yoksa anakarttaki ile bi fark olmaz mı?
    http://www.sanalmarketim.com/urun/13ad5aaf47dd3bff93fff32d790750ed/?liste&ref=%2Csxbiu%3A4%2Csxbia%3A21&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicatak -- 3 Ocak 2008; 0:34:08 >
  • Gösterdiğin kart rahatlıkla işini görür ve onboard ile arasındaki farkıda bariz şekilde hissedersin.
  • mevcut ses kartın HD (high definition) kart vede galiba onboard değil ayrı bir board şeklinde ve harici Elektro manyetik dalgalara karşı Blendaja-korumaya sahip. yani link verdiğine göreli olarak pek te kötü sayılmaz.
    ancak adi ses kartı hiç deneme şansım olmadı.
    bana başka kartı boşuna alırsın gibi geliyor.
    pci kart arkadaşlarında yada tanıdığın bir yerde varsa sadece denemek için alıp dene ona göre karar ver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicatak

Şu kart işimi görmezmi acaba? yoksa anakarttaki ile bi fark olmaz mı?
    http://www.sanalmarketim.com/urun/13ad5aaf47dd3bff93fff32d790750ed/?liste&ref=%2Csxbiu%3A4%2Csxbia%3A21&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

evet o kartı alırsan bariz fark hissedersin ama o sorununu bilemicem... :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

mevcut ses kartın HD (high definition) kart vede galiba onboard değil ayrı bir board şeklinde ve harici Elektro manyetik dalgalara karşı Blendaja-korumaya sahip. yani link verdiğine göreli olarak pek te kötü sayılmaz.
    ancak adi ses kartı hiç deneme şansım olmadı.
    bana başka kartı boşuna alırsın gibi geliyor.
    pci kart arkadaşlarında yada tanıdığın bir yerde varsa sadece denemek için alıp dene ona göre karar ver.

Evet onboard değil anakartın üzerinde ona özel bir slot var oraya takılıyor. Biraz kafam karıştı başka kartı boşuna mı alırım acaba. Filmlerdeki sesler düzelmezmi acaba.
  • Hiç kasma kendini, dvd filmlerde sesler böyledir, insan sesleri olsun normal durağan sahneler olsun sesler az gelir ama bir patlama oldumu birden coşar duvarlar sallanır..
  • Ewet aynen öyle oluyor. Sesini kısıyorum duyabileceğim şekilde. Çünkü içerde ufaklıklar uyumuş oluyor o saatte:) sonra birden bammm gümmm aksiyon başlıyor. Haydaa bi daha kalk sesi kıs, sonra bir daha sesi aç. v.s.
  • quote:

Ewet aynen öyle oluyor. Sesini kısıyorum duyabileceğim şekilde. Çünkü içerde ufaklıklar uyumuş oluyor o saatte:) sonra birden bammm gümmm aksiyon başlıyor. Haydaa bi daha kalk sesi kıs, sonra bir daha sesi aç. v.s.

anlaşıldı sana lazım olan kumandalı ses kartı. (platinumlarda kumanda oluyor). ha yerinden kalkmamak için bu kadar para verilirmi zannetmem.

it3600 ün kumandasını yanına yaklaştırma şansın yok mu ?

filmeleri insanlar evlerinde seyretsin diye değil sinema salonları için yapıyorlar. e tabi ses ile insanları etkilemek için sesle oynuyorlar normal bi durum.
  • Yani bu olay ses kartından değilde filmlerden kaynaklanıyor demek. Ses kartı da alsak aynı sorunlar devam edecek, anladığım kadarıyla.
  • quote:

Yani bu olay ses kartından değilde filmlerden kaynaklanıyor demek. Ses kartı da alsak aynı sorunlar devam edecek, anladığım kadarıyla.

benim bildiğim hiç bi ses kartı patlamaları efektleri farkedip sesini aç.mıyo... daha doğrusu böyle bi ses kartı yok ..grek yok. zaten filmlerde bu sahneler kendiliğinden yüksek sesle gelir... DVD ler 5.1 olunca belki sen böyle düşünüyo olabilirsin... DVD programının ayarlarıyla oyna 5.1 ise stereo surround yap yada tam tersini yap dene... Power DVD kullanmanı tavsiye ederim... DVD izliyosan tabi.. Divx için BS player falan olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Yani bu olay ses kartından değilde filmlerden kaynaklanıyor demek. Ses kartı da alsak aynı sorunlar devam edecek, anladığım kadarıyla.

benim bildiğim hiç bi ses kartı patlamaları efektleri farkedip sesini aç.mıyo... daha doğrusu böyle bi ses kartı yok ..grek yok. zaten filmlerde bu sahneler kendiliğinden yüksek sesle gelir... DVD ler 5.1 olunca belki sen böyle düşünüyo olabilirsin... DVD programının ayarlarıyla oyna 5.1 ise stereo surround yap yada tam tersini yap dene... Power DVD kullanmanı tavsiye ederim... DVD izliyosan tabi.. Divx için BS player falan olabilir..

Türkçe dublaj olayı varya sesleri sonradan ekliyorlar, belki ondan bir uyumsuzluk olabilir. Şu anlık ses kartına gerek yok gibi bir sonuç çıkardım, ama yinede kararsızım.

• ses kartı senin bahsettiğin problemi çözmez.. bu filmden kaynanklanan birşey.. .dublajın da önemi yok sen patlama efekt sahnelerinde demedin mi zaten ??

ses kartı alırsan saadece seskalitesi farkeder o kadar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

ses kartı senin bahsettiğin problemi çözmez.. bu filmden kaynanklanan birşey.. .dublajın da önemi yok sen patlama efekt sahnelerinde demedin mi zaten ??

ses kartı alırsan saadece seskalitesi farkeder o kadar...

Sence benim anakartın üzerindeki ses kartı nasıl? Normal ses çıkarsın yeter tarzı mı, orta düzey bir şey mi, yoksa normalden biraz daha iyi kalitede mi? Bilgisayarın diğer parçalarından baya bi tecrübe sahibi oldum ve yeni güzel bir sistem topladım. Ama bu ses kartından hiç anlamıyorum onun için soruyorum.
  • ben de onboard kartlardan çok iyi anlamıyorum... incelemem lazım ancak onboard ses kartları hakkında geniş bi bilgi olmuyo.. incelemesi zaten olmuyo... ""SupremeFX Audio Card ADI1988B, Optical ve Coaxial S/PDIF Out"" ama tahmin ettiğim kadarıyla ortalamanın üzerinde bi ses kartına benziyo ... SB live 5.1 ile muadil olabilir... ama SB live ile muadil olabilmesi için sana bas tiz ayar seçenekeleri vs. sunması lazım .. yoksa bas 50 de tiz 50 de.. kütük gibi ses gelir bunu herp sölüyorum...

eğer biraz ses kalitesi istiyosan o zaman bu kartla aradaki farkı açıcak olan Audigy 2 zs, X-fi extreme music , X-fi extreme gamer gibi modelleri tercih etmelisin... ama ben çok ses kalitesini önemsemem dersen alma... ama bari,z farkı göreceksin eğer alırsan... EQ ile oynamadan efekt açmadan.. sırf bas ve tizini kulağına göre ayarlasan ses kalitesini yaşarsın bu sölediğim kartlarla... tabi Asusun X-fi muadili olan kartlarını da tercih edebilirsin ama onlar pek yaygın değil ve anladğım kadarıyla müzik dinlerken uğraştırıyomuş ayar çekmen gerekiyomuş falan... sen yine de saydıklarıma bak...

• Ok. Saolasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.