Şimdi Ara

Ses formatları ve MB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternet'ten indirdiğim, .flv uzantılı ve 5.05 MB büyüklüğünde bir video-ses dosyası üzerinde "format factory" kullanarak çeşitli formatlarda dönüüm yaptım. Dosya, çeşitli format döüşümlerinde şu sonuçları verdi :

aac : 4,53 MB
    mp3 : 4,36 MB
    ogg : 1,53 MB
    flac : 9,53 MB
    wav : 48 MB

İlk 3 sırayı anladık da, flac ve wav (özellikle de wav ) , orijinal dosyanın bile sahip olmadığı büyüklüğe,onu da aşarak, dönüşüm sonrası nasıl sahip olabiliyor. Tabii teorik olarak da olsa, bu işlem sonucunda oluşan flac ve wav dosyalarının orijinal dosyadan daha kaliteli ( ! ) olması meselesi de cabası.
    Sanki toplamda 1 kilo hamurdan, içine hiç bir ek malzeme katmadan,abra-kadabra yoluyla 2 ve hatta 10 kilo hamur elde etmek gibi bir şey.
    Teknik açıklaması ne ola ki ?

• Dönüşüm yaptığınız formatların bazıları kayıplı bazıları ise kayıpsız formatlar. FLAC sıkıştırılmış bir format olduğundan boyutu WAV'a oranla düşük (ama FLAC kayıpsız bir format). FLAC ve WAV dışındakiler kayıplı sıkıştırılmış formatlar o nedenle boyutları çok daha düşük. Kayıplı formatlar, sıkıştırıldıklarında kalite kaybeden formatlardır. WAV sıkıştırılmamış bir format olduğundan boyutu sanıyorum parçanın süresi ile orantılı.

Şöyle izah edebilirim sanıyorum. Elinizde bir CD var, CD'de 5 dakikalık bir parça diyelim 50 MB boyutunda olsun (rakamlar örnektir) Bu 5 dakikalık parça içinde ne tür sesler olursa olsun (hatta isterse bu parçada hiç ses olmasın) bu parça CD üzerinde yine 50 MB yer kaplar.

Şimdi bu parçayı MP3 yapalım. MP3 kayıplı bir format olduğundan, diyelim ki o 50 MB'lık parça 5 MB oldu. Şimdi o MP3 parçayı tekrar WAV'a çevirelim, elde edeceğimiz WAV dosyasının boyutu yine 50 MB olur ama orjinal kalitesinde dinleyemeyiz. Kaybolanlar geri gelmez

• arkadaşım öncelikle flv dosyaların kullanılan ses mümkün oldugu kadar az yer kaplasın diye ya mp3 dür yada ogg dir . sen bunu neye çevirirsen çevir ses kalitesi değişmez bunu öcelikle anlaman lazım.

*ocaklilar *

arkadasıma katılıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.