Şimdi Ara

Servise klima bakımı ne zaman yaptırılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hazira 2007'de aldığım 2 tane Lg-Beko klimam var. Yaz-kış kullanıyorum. Ortalama 15 günde bir filtrelerini yıkıyorum ve ulaşabildiğim yerleri elektrik süpürgesi ile temizliyorum. Performanslarından çok memnunum. Ancak merak ettiğim bir konu var. Belirli sürelerde yetkili servisin yapması gereken bakım var mıdır? Varsa neler yapılmaktadır bu bakım sırasında? Kaç yılda bir ya da ne kadar sürede bir yapılmalıdır. Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Aslında cevaplanması birçok kişinin işine yarayabilecek bir konu olmuş bu. Ama kimse cvp vermemiş. Ben de
    aynı soruya +1 demiş olayım!
  • aslında klimanın bulunduğu yere göre bu değişir çok tozlu bir alanda bakım zamanı daha kısa tutulamalıdır.hergün kullanıyorsa yılda bir kere yapılmalıdır.yada peteklerin araları olduğu gibi dolduysa hemn yaptırılmalıdır.
  • 6 ayda bir olması lazım normalde.
    Ama Ben yılda bir yaptırıyorum
  • 5 6 yıldır yaptirmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kromiti

5 6 yıldır yaptirmiyorum

Hangi marka klima kullanıyorsunuz?
  • Mitsubishi Heavy Ind. Inverter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servis 6 ay bir yapılması gerektigini söyledi ve bana 6 ay (yazın kullanılmış)klimayı gösterdi fan kısmı resmen leşti,temizletmeyenler o leşi soluyor
  • Bu Gün Açtım Baktım da Fana Durumu Pek te İyi Değildi Temizlik Bakımından Yani Temizlenmesi Gerekiyor 5 6 Yıldı Bi Servis İstiyor Artık :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kromiti

Bu Gün Açtım Baktım da Fana Durumu Pek te İyi Değildi Temizlik Bakımından Yani Temizlenmesi Gerekiyor 5 6 Yıldı Bi Servis İstiyor Artık :)

siz aslında temizlendikten sonra görün aa bumuymuş rengi fanın diyeceksiniz,her 6 ayda bir yapılmazsa vay saglıgımıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hello Dally -- 9 Temmuz 2008; 17:30:04 >
  • KLima bakımları ısıtma soğutma kullanıyorsan 6 ayda bir sade soğutma kullanıyorsan senede bir defa yaptırmalısın..klima hergün kullanıyorsan haftada bir filitreleride temiz tutman qerekiyor...
    ( Sağlığın bakımından )
  • Yanıtlar için teşekkürler. Peki gelen servis bu bakım sırasında neler yapmaktadır? Sistem içerisindeki gazın kontrolünü yeniden yüklenmesi gibi işlemleri yapıyorlar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirdenbirisi

Yanıtlar için teşekkürler. Peki gelen servis bu bakım sırasında neler yapmaktadır? Sistem içerisindeki gazın kontrolünü yeniden yüklenmesi gibi işlemleri yapıyorlar mı?

Biz yeni yaptırdık klimanın bakımını genelde 2-3 yılda bir yaptırırz.Bakıma gelince gazı azalmışsa gazına bakıyolar genellikle çünkü gazı azaldığında verimli çalışmıyo alet başka da pek bir şeyine bakmıyolar
  • Filtreleri sık sık temzilerim, ancak alındığından beri (2 sene oldu) servise bakımını yaptırmadım. Eylül ayında yaptırmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirdenbirisi

Yanıtlar için teşekkürler. Peki gelen servis bu bakım sırasında neler yapmaktadır? Sistem içerisindeki gazın kontrolünü yeniden yüklenmesi gibi işlemleri yapıyorlar mı?

MERHABALAR GELEN SERVİSLER AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPMALI;

* İç ünite filtresi temizlenecek
    * İç ünite serpantini ilaçlı su ile yıkanacak
    * Dış ünite serpantini ilaçlı su ile yıkanacak
    * Drenaj borusu kontrol edilecek
    * Tüm kablolar elden geçirilecek
    * Cihazın amper kontrolları yapılacak
    * Cihazın gaz basınç kontrolları yapılacak
    * Fan kontrolları yapılacak
    * Cihazın normal çalışırlığı kontrol edilecek, cihaz faal şekilde teslim edilmelidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.