Şimdi Ara

Servis Kaputu Açık Unutmuş Hata Kimde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir arkadaşım aracını geçen gün servise bırakmış ve alırken motor kaputu tam oturtulmamış. Aracı bu şekilde teslim alıp kullanmaya başlamış. Hızlandığı bir anda(80-100 arası diyor) bir anda kaput açılıp ön camı kırmış. Ayrıca tavanda göçükler var. Kaput zaten köşelerinden eğilmiş ve hidrolikleri kırılmış.
    Şimdi bu hasarın ve kazanın sorumlusu kimdir? Kaputu tam kapatmayan servis mi? Farkına varmayan sürücü mü?

• Peki aracı hemen aldıktan sonra mı olmuş bu olay?Yoksa belirli bir zaman geçmiş mi aradan?
    Hadi servis unuttu;peki arkadaşınızın hiç mi gözüne çarpmamış hafifçik açık duran motor kaputunun aracın görüntüsünde yarattığı orantısızlık..?
    Kaputu serviste açık olduğunu ispat edebilirse eder;onun haricinde servis şunu da diyebilir;biz kapattık;belki kendi bir işlem için ya da kontrol için açtı ama tam kapamadı..?

Bu arada serviste güvenlik kamerası filan varsa bir bakıttırın;belki kaputun tam kapanmadığı filan orada az da olsa belli oluyorsa ispat şansınız artar.
  • geçmiş olsun.

servis böyle durumlarda işin içinden çok kolay sıyırır kabahat size kalır,keşke kontrol edebilseymiş arkadaşınız.

üzücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Peki aracı hemen aldıktan sonra mı olmuş bu olay?Yoksa belirli bir zaman geçmiş mi aradan?
    Hadi servis unuttu;peki arkadaşınızın hiç mi gözüne çarpmamış hafifçik açık duran motor kaputunun aracın görüntüsünde yarattığı orantısızlık..?
    Kaputu serviste açık olduğunu ispat edebilirse eder;onun haricinde servis şunu da diyebilir;biz kapattık;belki kendi bir işlem için ya da kontrol için açtı ama tam kapamadı..?

Bu arada serviste güvenlik kamerası filan varsa bir bakıttırın;belki kaputun tam kapanmadığı filan orada az da olsa belli oluyorsa ispat şansınız artar.

Aracı alıp sanayi sokaklarından yavaş yavaş geçtikten sonraki ilk düzlükte açılmış kaput.
    Adamlar "sen aldın arabayı aceleyle çıktın" gibi bir bahane uyduruyor ve kanıtlanacak bir tarafı yok olayın sanırım. Servisin vicdanına kalmış durumda olay. Aracın kaskosu yok ama sigortadan bir şeyler çıkmaz mı?

• Arkadaşın dediği gibi servis kısmında da kamera vardır bence. Eğer o bölgeyide net çeken bir kamera ise kesin çekmiştir o aracın videosunu belki. Ama bunu servise sorarsanız kendisi bile yok edebilir. Bence savcılığa suç duyurusunda bulunun. Savcı varsa o tarihteki servis kısmının güvenlik kamera kayıtlarını isteyebilir. Zaten savcıya bu şekilde kayıt çıkarsa haklı olabileceğinizi aksi taktirde başka delilin "sözde" olamayacağını belirtmesi lazım bence. Yoksa savcıda diyecektir "Nerden bilebiliriz seninde kontrol edip tam kapatamadığın?" O yüzden dediğim şekilde başvurabilir belki. Ama ben ne servisi hatalı nede kullanıcıyı hatalı buluyorum. Yani ortadayım.
  • Azza arkadaşın dediği gibi inşallah kamera kaydı vardır. Yoksa geçmiş olsun.
  • Ben de açık unutmuştum kaputu tüvtürkten çıkıp evime varana kadar farkına varmadım hem de 36 km yol gittim 80-110 arası ama çok şükür kaput açılmadı.Aslında kaput açık da olsa emniyet kilidi mevcut bir de kaput ağırsa ki benim kaputum baya ağır çok şükür açılmadı.Ama yeni araçların kaputları kısa ve hafif demek ki unutmaya gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun tehlikeli bir durum.İyiki kaza yapmamış

Araçların çoğunda mandal sistemi var.Arkadaşının aracını ne acaba, bu sistem yok mu?
  • direk cama gelmesini anladımda tavana kadar nasıl vurmuş acaba kaput dedim.demek ki kaputu tutan menteşelerde haşat olmuştur o zaman
  • Servis son kontrolü yapıp vermek zorunda. Eğer isbat edilebilirse kesinlikle hata servisin.

Yani kontrol edip de teslim alsaydın diye bişey deme hakkı kesinlikle yok servisin.
  • Araç Pug 106 Gti eski bir araç.
    Kaput hidrolik kaldırmalı olduğundan kalkması daha kolay zaten 106'yı bilirsiniz ufacık araba.
    Kamera kaydı yok bildiğim kadarıyla. Servisle anlaşma yoluna gidilecek sanırım ortaklaşa ödenecek masraf.
    Tekrar teşekkürler.
  • geçmiş olsun

aracın 106 gti olmasına da ayrı bir üzüldüm ):
  • Geçmiş olsun..
    cana bişi olmamış..
  • İyi yine örtaklaşa ödenecekse..
  • Yazık olmuş...

Servisin hatasını kabul edeceğini sanmıyorum, oysa kabul etse servisten para bile çıkmaz, çünkü zaten servisteki araçlar sigortalıdır. Olurya servisteyken terslik olur, araç bir şekilde zarar görse sigorta ödeme yapar. Bu konuda servis açısından problem olmaz yani...

Ama servis gıcıklıkta yapabilir;Zaten arkadaşlarda demiş, servisin vicdanına kalmış bir olay bu, bizden kaynaklı değil derlerse yapacak bişey yok, kanıtlamak çok zor.

Bu ülkede işini düzgün yapmayan servislerden dolayı çok kaybediyoruz,ufakta olsa hepimiz yaşamışdır servislerden bişeyler... Birde şu var, o servis işini düzgün yapsada yapmasada ilk iki sene mecburen oraya gideceksiniz garanti olayından dolayı... Saçma sapan ama böyle... Bu yüzden servisin işini düzgün yapma gibi bir zorunluluğu yok. Yasalar daha sıkı olmalı bu konuda...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • şöyle bişide var..
    servis faturayı verirken bide son kontrol belgesi verir araç sahibide aracı eksiksiz aldım diye altına imza atar imzadan sonra bişi talep edilebileceğini sanmıyorum. ama anlaşmış arkadaş.. olan araca olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Yazık olmuş...

Servisin hatasını kabul edeceğini sanmıyorum, oysa kabul etse servisten para bile çıkmaz, çünkü zaten servisteki araçlar sigortalıdır. Olurya servisteyken terslik olur, araç bir şekilde zarar görse sigorta ödeme yapar. Bu konuda servis açısından problem olmaz yani...

Ama servis gıcıklıkta yapabilir;Zaten arkadaşlarda demiş, servisin vicdanına kalmış bir olay bu, bizden kaynaklı değil derlerse yapacak bişey yok, kanıtlamak çok zor.

Bu ülkede işini düzgün yapmayan servislerden dolayı çok kaybediyoruz,ufakta olsa hepimiz yaşamışdır servislerden bişeyler... Birde şu var, o servis işini düzgün yapsada yapmasada ilk iki sene mecburen oraya gideceksiniz garanti olayından dolayı... Saçma sapan ama böyle... Bu yüzden servisin işini düzgün yapma gibi bir zorunluluğu yok. Yasalar daha sıkı olmalı bu konuda...

Servis yetkili servis değil. Araç 12 yaşında, periyodik bir bakım, detaylı temizlik vb nedenlerden ötürü ayda yılda bir sanayiye bırakılan hor kullanılan bir araç(mış). Yani ortada fatura, imzalanacak bir belge vb bir şey yok.
    Neyse sanırım sorun kalmadı ortak bir noktada anlaşmışlar.
    Eleman öğrenci zaten aracı zor yürütüyor birde bu masraf yoksa sorun değil çıkma cam bulunur, kaput düzeltilir, tavan içerden düzeltilir hiç sorun değil.

• .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 8 Mayıs 2010; 9:36:11 >
  • lafa bak çay demle
  • Ben Siena ile kaput açık halde Erzurum'dan Yozgat'a kadar gelmiştim, yaklaşık 650km yol gittim Yozgat'ta mola verdiğimde farkettim açık olduğunu, Allaha şükür tamamen açılmadı, bazı arkadaşlar orantısız olur anlarsın falan demiş ama arabanın içinden mümkün değil anlaşılmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.