Şimdi Ara

Şerit ledi pil ile çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski çalışmayan bi klavyemden söktüğüm çok kısa led şerit var. yanılmıyorsam üzerinde 6 led vardı 2 kırmızı 2 yeşil 2 mavi olacak şekilde.Boyutuda 50-30 cm civarı.Bu kadar küçük bir şeyi prize takmak istemediğimden pil ile yapmayı denemek istedim.
    Sizce bu kadar küçük bir şeyi 2 AA pil ile çalıştırabilir miyim? Çünkü bu şeritleri otg kablosuyla telefona bağladığımda bile güçlü ışık veriyolardı.

• Doğrudan prize bağlarsanız ledler zarar görür. Sizinde çarpılma ihtimaliniz var.
    Üzerindenki her renk led seri bağlı ve sınırlandırma direnci varsa kırmızı haricindekilerin 3VDC de çalışması beklenmez.
    Paralel bağlı ise ışık verebilir.
    Pil (3V iki adet AA pil) ile deneme imkanı varsa korkmayın deneyin.
    Resim eklerseniz daha net şeyler söylenebilir.
  • Klavye den söktüysen 5 volt ile yanar hepsi. 3 tane kalem pil veya cep telefonu adaptörü ile yakabilirsin + ve - yönlerine dikkat ederek.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Şerit ledi pil ile çalıştırmak 2 adet kalem pil denedim ama yetersiz geldi sanki. Küçük olduğu için 9V piller fazla gelir herhalde çünkü küçük bi alanda kullanacağım sizce 3 kalem mi 4 kalem pil mi daha iyi olur?(3 Aa 4.5V 4AA 6V)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir direnç falan görüyorsan ya sök ya da kısa bir kablo ile bypass et, iki kalem pille çalışır. Yoksa üç kalem pille olur. 9 volt ile patlatma ihtimalin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan45manisa

Klavye den söktüysen 5 volt ile yanar hepsi. 3 tane kalem pil veya cep telefonu adaptörü ile yakabilirsin + ve - yönlerine dikkat ederek.
    Hocam sizce 4.5 volt mu daha iyi olur 6volt mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: belgther

Bir direnç falan görüyorsan ya sök ya da kısa bir kablo ile bypass et, iki kalem pille çalışır. Yoksa üç kalem pille olur. 9 volt ile patlatma ihtimalin var.
    Elektrikle hiç alakam yok dediklerinizi biraz daha açık anlatabilir misiniz rica etsem? Yani direnç falan hiç düşünemedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi normalde tek bir LED, 3 volt ile çalışır ve artı eksi yönü fark eder. Daha yüksek voltajla çalışan LEDlere genelde seri olarak bir direnç bağlanır ya da LED'in içine entegre edilir. Entegre edilmişse zaten bir şey yapamazsın, ama dışarıda bir yerdeyse sökebilir ya da iki ucuna kablo lehimleyebilirsin, böylece direnç etkisiz hale gelir.
    Direnci sökemediğini varsayarsak: o zaman 4.5 ya da 5 volt ile sorun yaşamaman lazım. 5 voltu taşınabilir bir bataryadan elde edebilirsin, 4.5 volt için de 3 AA kalem pil yeterli. Kısa süreliğine bağlarsın ve emin değilsen hemen çekersin.

• belgther B kullanıcısına yanıt
    Peki bir şekilde Işığın rengini beyaz yapabilir miyiz?
  • Her renk için (kırmızı yeşil mavi) giriş varsa evet, ypksa hayır. Orjinalinde nasıldı?

Hocam ben aldım malzemeleri 4 lü pil yuvası bide çıt çıt anahtar. Hepsini denedim çalışıyordu Şerit ledi de kontrol ettim oda çalışıyordu şimdi devreleri tamamladım kabloların uçlarını açıp biribirine dolalım üstünede bi kat elektrik bandı sardım ama çalışmadı sizce sebebi ne olabilir?
  • En iyi ihtimalle temassızlık, en kötü ihtimalle güme gitti (6V verdin sonuçta).

Tekrar denedim elemanları pil yuvasında sorun varmış. Switchli olarak satılan yuvalardan almıştım onunda bir kablosu sadece switche bağlıymış ve switch pil devresine bağlı değilmiş. Kötü bi şekilde lehim yapıp düzelttim şimdi çok iyi çalışıyor. Yardımların için teşekkür ederim.
  • 3'lu pil kutusu ile yapabilirsiniz. AA pil fazla dayanmayabilir. Mümkünse C ya da D pil kullanırsanız pil masrafı daha az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Haziran 2020; 20:19:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.