Şimdi Ara

Seq32 hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
22.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısmetse carsamba gunu aracima Afyon'da lpg montaji yaptiracagim, Brc bayisi ile anlastik,

Simdi konulari geziyorum en son araclara sequent 32 lpg kiti takildigini okuyorum, ben benim aracima ne tur bir kit takilacagini bilmiyorum, seq32 kitin fiyat olarak ortalama ne kadara montaj yapilmakta acaba, benim aracim leon 1.6 mpi 8v motor,
    Bir de bu kit takilirken manifoldun delinmesinin gerek olmadigi yaziyor brcturkiye adresinde;
    "Sequent 32 LPG Kiti
    BRC’nin en yeni modeli olan Seq32, 3-4 silindirli sıfır ve ikinci el araçlarda maksimum performans ve ekonomi sağlar. EOBD bağlantısı gibi yeni fonksiyonları sayesinde araç parametlerini eksiksiz okuyup, en hassas kalibrasyonu yapar.
    Manifold delmeden, kablo kesmeden montaj yapılır, aracınızın orijinalliğine sizin kadar önem verir."

Eger ki bu kit aracima uygun ise bu kitin takilmasini isteyecegim,

Simdiden yardim eden herkese tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: narcose

Merhaba,

Kısmetse carsamba gunu aracima Afyon'da lpg montaji yaptiracagim, Brc bayisi ile anlastik,

Simdi konulari geziyorum en son araclara sequent 32 lpg kiti takildigini okuyorum, ben benim aracima ne tur bir kit takilacagini bilmiyorum, seq32 kitin fiyat olarak ortalama ne kadara montaj yapilmakta acaba, benim aracim leon 1.6 mpi 8v motor,
    Bir de bu kit takilirken manifoldun delinmesinin gerek olmadigi yaziyor brcturkiye adresinde;
    "Sequent 32 LPG Kiti
    BRC’nin en yeni modeli olan Seq32, 3-4 silindirli sıfır ve ikinci el araçlarda maksimum performans ve ekonomi sağlar. EOBD bağlantısı gibi yeni fonksiyonları sayesinde araç parametlerini eksiksiz okuyup, en hassas kalibrasyonu yapar.
    Manifold delmeden, kablo kesmeden montaj yapılır, aracınızın orijinalliğine sizin kadar önem verir."

Eger ki bu kit aracima uygun ise bu kitin takilmasini isteyecegim,

Simdiden yardim eden herkese tesekkurler.

Merhaba Narcose ;

Şuan yetkili servislerimizde sadece sequent32 montajı yapılmaktadır . Bunun dışında zaten farklı bir ürün stoklarımızda mevcut değil.
    BRC Sqnt32 tavsiye edilen montaj fiyatı 650 Euro ( yaklaşık 2.100 TL'dir)
    Aracınıza gaz pipolu montaj yapılamaz , klasik gaz nipeli ile montaj yapılacaktır.
    Şimdiden BRC'niz hayırlı olsun , güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

• Merhaba,

Ilginize tesekkur ederim,

Enjektor kablolarini kesmeden soket ile baglanti BRC nin tum bayilerinde standart midir? Yani ustaya da cok karismak istemiyorum, sonucta isi o ama iste sonucta ilk basta bir kere yapilsin ki bir daha ugrasmak zorunda kalmayayim, ornegin enjektor borusunun uzun olmamasi gibi,

Tekrarvtesekkur ederim.

• EOBD Seq32 ile mi geldi BRC'ye? BRC MY-11 sahibiyim, OBD özelliği yok kitimin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

EOBD Seq32 ile mi geldi BRC'ye? BRC MY-11 sahibiyim, OBD özelliği yok kitimin.

Cevap alamadım ama... @ozenclerotogaz @faruksevgili
  • quote:

quote:

Merhaba Hocam ;

Evet BRC MY11'de EOBD özelliği yok. Yeni ürünümüz BRC SQNT32 EOBD bağlantı özelliğine sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

quote:

Merhaba Hocam ;

Evet BRC MY11'de EOBD özelliği yok. Yeni ürünümüz BRC SQNT32 EOBD bağlantı özelliğine sahip

Sanırım beyin farklı, MY11'e sonradan eklenme şansı yok.

BRC'nin bu sisteme bu kadar geç geçmesi üzücü. Taktırdığımda çoğu markanın sistemleri OBD destekliydi. Ona rağmen BRC taktırdım ancak, OBD destekli olsun isterdim ürünüm açıkçası.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2020 insignia ariza hakkinda
    22 sa. önce açıldı
    Brc ayarlari?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mondeo aracıma özencler de taktırdıgım brc my11 var.
    Çok memnunum.
    Obd li kitler yakıt haritasını eğer değiştiremiyorsa etkisi nedir merak ediyorum.
    Aracıma yol ayarı yapıldı performans olarak hiçbir problemim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: soner76

Mondeo aracıma özencler de taktırdıgım brc my11 var.
    Çok memnunum.
    Obd li kitler yakıt haritasını eğer değiştiremiyorsa etkisi nedir merak ediyorum.
    Aracıma yol ayarı yapıldı performans olarak hiçbir problemim yok.

Merhaba Soner Bey ;
    EOBD ile ilgili bilinen bir yanlış var. Montaj bitti , eobd aktif edildi , oto kalibrasyon yapıldı her şey tamam , aracı gönderelim !!! Bu çok yanlış bir uygulama olur. Piyasada eobd özelliğine sahip olup da arıza ışığı yanan bir çok araç var.
    Yapılması gereken doğru işlem ; montaj bitti , eobd aktif edildi , oto kalibrasyon yapıldı , '' YOL AYARI YAPILMALI '' . Araç doğru yakıt haritası ile devam ederken EOBD bunu düzenleyebilir aksi halde bozuk bir yakıt haritasını EOBD değil ne yaparsanız yapın düzeltemez yine sorun yaşarsınız.
    BRC MY11 kitli bir araç şayet doğru montaj ve doğru kalibre edilmişse ha eobd ha başka bir şeye gerek duymaz ki biz ÖZENÇLER olarak bugüne kadarki montajlarımızda eobd ihtiyacımız olmadı. Bundan sonra mecburen sqnt32 ile devam edeceğiz :) Selamlar...

• ozenclerotogaz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Aracima da my11 baglandi, belirttiginiz seq32 daha onumuzdeki aylarda gelecekmis, baglanan kit seq24 my11, 1000 km sonra kontrole gidecegim, seq32 takilmadi diye umarim pisman olmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: narcose

Merhabalar,

Aracima da my11 baglandi, belirttiginiz seq32 daha onumuzdeki aylarda gelecekmis, baglanan kit seq24 my11, 1000 km sonra kontrole gidecegim, seq32 takilmadi diye umarim pisman olmam.

Merhaba narcose ;
    Kesinlikle pişman olmazsınız. Şöyle düşünelim ; yollarda yüz binlerce BRC'li araç sahibi bugüne kadar memnun ve mutlu şekilde araçlarını kullanıyor. İçiniz rahat olsun...
  • Merhabalar.
    Ben de 2011 model 1.6 litre corollama BRC montaji yaptirmak istiyorum. Çevre bayiilerde my11 sequent 24 de var yenilenen kit sequent32 de. Kimi bayiiler my11 seq24 beş senedir kendini kanitlamis onu takalim diye tavsiyede bulunuyor kimileriyse seq32 daha gelişmiş daha hizli yazilima sahip diye oneriyor. Önceki 2 aracimda (astra h 115 hp ve corolla mmt 124 hp) my11 sequent24 vardi ve son derece memnundum ama yeni sürüm kit kafami karıştırdi.
    Siz ne dersiniz bilindik kiti mi kullanmalıyım yoksa yeniyle bi maceraya mi dalmalıyım. Kac gündür forumlarda yazip yazip tavsiye bekliyorum ama kit henüz çok yeni olduğundan pek bi yönlendirecek tavsiye bulamadım tabi bu arada dünyanın en pahalı benzinini yakmaya devam etmekteyiz.
    Tavsiyeleriniz çok değerli.
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanuni80 -- 1 Şubat 2016; 19:09:41 >
  • Seq24 MY-11 lerin fiyatı oldukça uygun kaldı Seq32'lere göre. Seq32'ler daha yüksek fiyattan geliyor. MY-11 gerçekten çok sorunsuz bir kit. Düzgün bir kalibrasyonla bir kere bile arıza ikaz lambanız yanmaz. MY-11 çoğu bayide kalmadı mecburen Seq32 takıyorlar. MY-11 taktırırsanız daha uygun fiyata taktıracaksınız. Yanlış olmasın eskiyi övmüyorum ama; kaçırmayın derim
  • Fiyat aynı hocam bugün itibariyla peşin 2000 lira, taksitle 2100 lira.
    Elbette FS otogazda yapılacak montaj. İşçilik ve sonraki hizmet kalitesinden çok memnunduk.
    Ama bi konuyu aydinlatalim. Her iki kit de MY11 ancak ekü (ecu) ve yazilim farkı olarak yeniden kodlanmış ayni microsoft sürümleri gibi (wista 32 bit, 64bit gibi...)
    Eski kitin tam adı BRC MY11 SEQUENT 24
    yeni sürümün tam adı BRC MY11 SEQUENT 32
    enjektör ve buharlaştırıcı (regulatör) aynı temel olarak beyinde (yani yazılımda-okuma hizında) ve ebatta fark var.
    Pek kimseden tavsiye bulamasam da kendi başıma Kararimı verdim seq32 olacak kısmetse inşaAllah.
    Hayırlısı bakalım yakında Faruk SEVGİLİ ustamızı mekanında ziyaret eder bol bol soruya boğarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanuni80 -- 1 Şubat 2016; 23:45:40 >
  • Yanı artık brc bayileride seq32 ile birlikte obd den lft ve sft bilgisi alıp enjeksiyon ayarlarında düzeltme yapan kıt monte ediyorlar anladigim. Dogrumudur?

Geçen sene başlarında foruma üye olup obd özelliğiyle ve faydaları ile bilgiler paylastigimda, foruma üye bazı kişiler, brc kitlerinde buna ihtiyaç olmadığını, obd bağlantısının arızalara sebep olduğunu bu nedenle brc de olmadığını söylemişlerdi.

Bu sene ne değişti acaba meraklar içindeyim

• Brc'de yağlama ile obd yok diye binbir türlü bahaneler ile özellikler'in işe yaramadığı sunuluyordu şimdi ise obd var falan filan hesabı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Brc'de yağlama ile obd yok diye binbir türlü bahaneler ile özellikler'in işe yaramadığı sunuluyordu şimdi ise obd var falan filan hesabı :)

dün itibarıyla BRC SEQUENT 32 kit montajı yapıldı aracıma (2011 corolla 1.6) yağlama kiti yok, bizim araçlarda gerek de olmuyor. benim BRC'li ikinci corollam. öncekinden de memnundum bundan da ilk izlenimlerime göre memnunum.
    güzel işçilik, temiz derli toplu bir montaj oldu.
    Montajı gerçekleştiren FS OTOGAZ ekibine ve yönetici Faruk SEVGİLİ' ye teşekkür ediyorum.
  • Brc ecular çok yüksek hassasiyetle hesap yapıp obd ye ihtiyaç duymuyordu.

Seq32 ile ecular kötüleşmiş demekki obd desteğine ihtiyaç duyduğuna gore

• quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

Yanı artık brc bayileride seq32 ile birlikte obd den lft ve sft bilgisi alıp enjeksiyon ayarlarında düzeltme yapan kıt monte ediyorlar anladigim. Dogrumudur?

Geçen sene başlarında foruma üye olup obd özelliğiyle ve faydaları ile bilgiler paylastigimda, foruma üye bazı kişiler, brc kitlerinde buna ihtiyaç olmadığını, obd bağlantısının arızalara sebep olduğunu bu nedenle brc de olmadığını söylemişlerdi.

Bu sene ne değişti acaba meraklar içindeyim

Sanırım o üyelerden biri ben oluyorum, gerçi ben arıza falan dememiştim ve dediklerim hala da geçerli. OBD ile sürekli harita güncelleme durumunun oldukça mantıklı ve tercih sebebi bir özellik olduğunu söylemiştim. Hatta hatta bütün kit firmaları bu özelliği de koyacaktır yakında demiştim. Ancak BRC'nin enjektör ve kalibrasyon konusunda başarılı olduğunu, bugüne kadar pek ihtiyaç duyulmadığını söylemiştim. Zaten benzin enjektörlerine giden elektrik sinyalinden alıyor ne kadar açık kalacağının bilgisini gaz enjektörleri. Hatta hatta OBD özellikli Atiker kitten ise OBD özelliği olmayan BRC Seq24 MY-11 kiti tercih edeceğimi söylemiştim, ettim de. 1 hafta olmadı, Boxer motorlu bir Subaru araçta da MY-11 tercih ettik. Her zamaki gibi Benzin'den hiçbir fark yok, çok güzel bir şekilde çalışıyor, arıza ikaz lambası yanmıyor. Benim aracım ise 35bin KM oldu, hala arıza ikaz lambası yanmadı. Ayarları da hala aynı.

Çoğu BRC bayisi Seq32'lerde de konuştuğum kadarıyla atmosferik standart araçlarda EOBD portunu aktif etmeyi tercih etmiyorlar. Düzgün bir yol kalibrasyonu ile hala sorunsuz geziyor bu araçlar.

Yine söylüyorum, tabii EOBD özelliğinin de olmasını isterdim aracımdaki kitimde. Neden ek fayda getirecek bir özelliği daha istemeyeyim ki? Ancak eksikliğini hiçbir şekilde hissetmiyorum, çünkü kit'im sorunsuz ve benzinden farksız şekilde çalışıyor. Etrafımdaki tüm BRC kitli araçlar böyle. Ancak Atiker kitli araçlar böyle değil.

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 9 Şubat 2016; 12:59:13 >

• Doğru nozzle seçimi ve iyi ayarla atiker veya x marka kıt de aynı sonucu çıkartıyor zaten.. Brc kitlerinin bu açıdan üstünlüğü yok.

2015 arabasına brc taktirip Hatalı tipte küçük enjektor takilmasi neticesinde arıza Işığı yanan bir üyenin özel mesajları duruyor bende.

Enjektor büyüyünce ariza Işığı söndü.

Küçük yetersiz enjektor ile her marka da sorun olur normal olarak.

Zaten konu brc ve diğer markalarda değil.

Eobd veya obd2 desteğine brc de gerek yok dendikten 1 sene sonra obd destekli kıt piyasaya sürülüyor :)

Brc geçte olsa doğru yolu buldu.

Bu arada obd bağlantısının atmosferik veya turbo olması ile hiç alakası yok.

Turbo basıncı tam gazda oluşur, tam gazda obd düzeltmesi olmaz. Turbo araca obd bagladim herşey süper,yok malesef olmuyor :)

Su söylediğimiz bile montaj yapan bayilerinde obd nin fonksiyonunu bilmediğini veya bilsede işine gelmediğini gösteriyor 6 ayda bir bilgisayara bağlayıp ayar yapıyoruz diye kalibrasyon yapıp para alınıyor obd li kitte buna gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 9 Şubat 2016; 20:54:12 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.