Şimdi Ara

aracın ecusunu sıfırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
50.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracın ecusunu sıfırlamak için (lft-sft)(sabahları çalışmama sorunu) aracın kutup başını sökerek yapabilirmiyim bunu için kutup başı nekadar süre sökülü kalmalı) bu durum lpg ecusunuda sıfırlamasını sebep olurmu bilen anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..



  • ECU sistemlerinde dahili elektrik beslemesini sağlayan batarya (veya bataryalar) mevcuttur. Akü bağlantısı veya elektirik data bağlantılarını sökseniz dahi yazılımı sıfırlayamassınız.

    Tek çare yazılımı gerekli bağlantı kabloları ile kontrol etmektir. İnceleme sonucu eğer gerek kalırsa ECU sistemi donanımları ile birlikte tamamen değiştirilip yeni ECU sistemi monte edilmesi gerekebilir. Buda yeni yazılım yüklenmesi demek. Genellikle ECU sistemleri yazılımdan çok donanım arızaları çıkartır. Yüklü yazılım doğru şekilde işlenip çalıştırılamaz.

    Not: ECU sistemlerinin içlerinde 16 bitlik kontol işlemcileri bulunur. 32 bitlik versiyonları 2009 dan itibaren standart hale gelecektir.
  • LPG ECU SU SIFIRLANMAZ.(İÇERİSİNDEKİ BİLGİLER SİLİNMEZ)HALK TABİRİ İLE ECU SIFIRLAMAK (RESET) ARABANIN MOTOR KONTROL,YÖNETİM SİSTEMİNİN (ECU) FİŞİNİ ÇEKEREK BELLİ BİR SÜRE BEKLETTİKTEN SONRA GERİ TAKILMASIDIR.BUNUN FAYDASI VARMI DİYE DÜŞÜNÜRSEK BİR TAKIM FADALARI VAR.BUDA SİLİNEBİLECEK ARIZALAR GEÇİCİ BİR SÜRE SİLİNİYOR LAMBDA ARIZASI,DEBİMETRE ARIZASI,LPG TAKILDIKTAN SONRA OLUŞAN ARIZALAR,ENJEKSİYON LAMBASI YANMASI GİBİ BİR TAKIM ARIZALAR GEÇİCİ BİR SÜRE SİLİNEBİLİYOR.BU YAZDIKLARIM HER MODEL ARAÇ İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR.VE UZUN SÜRELİ VE KALICI BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR.AMA İŞ GÖRÜR.BAZI ARAÇLAR ECU FİŞİ ÇEKİLDİKTEN SONRA 5-10 KM İÇERİSİNDE KULLANIM TARZINA GÖRE KENDİNİ YENİDEN PROGRAMLAR.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pulpa

    aracın ecusunu sıfırlamak için (lft-sft)(sabahları çalışmama sorunu) aracın kutup başını sökerek yapabilirmiyim bunu için kutup başı nekadar süre sökülü kalmalı) bu durum lpg ecusunuda sıfırlamasını sebep olurmu bilen anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..


    Hocam, 1-2 depo bitirene kadar sadece benzinle gez. sonra lpg'ye almadan doğruca gaz ayarı yaptırmaya git.
    Bu süre içinde aracının stop etme problemleri gün be gün azalarak ortadan kalkmış ve yukarıda bahsettiğin değerler normale dönmüş olmalıdır.
  • akü kutup başlarının sökülüp takılması ile yapılan bypass işlemi mevcut arıza kodlarının hepsini siler fakat ECU sıfırlanmaz..zaten ECU(motor kontrol ünitesi) sıfırlansaydı aracı bir daha çalıştıramazdınız..bu işlem bilgisayara restart atılmasına benzer...yani işletim sistemi gitmez sadece sistem yeniden başlatılmış olur...ford zetec ve duratec sistemlerin önemsiz arıza kodlarının silinmesinde sıkça kullanılan bir yöntemdir..kutup başı söküldükten sonra 2-3 dk beklemek yeterlidir...
  • Arkadaslar, siemens edc 2000 serisi ECU ya dizustu bilgisayarla nasil baglanilabilinir, fikri olan varsa sevinirim...???
  • İyi geceler beyler uzun zaman sonra konuyu tekrar açıyorum ama aracım 2007 model 1.6 tdci ford focus aracım ımmobılızer arızası verdı marş basmıyor usta akuyu söktü sabaha kadar bele dedı kendı kendını sıfırlar dedı suan beklıyorum. yukarda arkadasın dedıgı gıbı aku sokulse bıle arac kendını sıfırlamıyor aracın beynını besleyen guc hala gelırmıs. sabaha kadar beklıcem eger bu yöntem olmaz ise ne yapmam gerekır beynı sıfırlamak için ?
  • Hangi kutubu söktügümüz farkedermi artıyi mi eksiyi mi sökmeliyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.