Şimdi Ara

Senkron motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Senkron motor sürücüleri,bu benim ödevim alt konularında sabit mıknatıslı senkron motor sürücüleri felan var ama ben birtek sabit mıknatıslı senkron motoru buldum başka bildiğiniz senkron motor türleri varmıdır birde onların sürücüleri hakkında bilgi varmı?
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • relüktans senkron motorlarda var ama, 1 fazlı senkron motorların tipi, kontrol yöntemini değiştirmiyor. aynı sürücüyü, farklı 1 fazlı senkron motorlarda(belki biraz kalibirasyon ayarı gerekebilir.) kullanabilirsin. 3 fazlı senkron motorlar için farklı kontrol yöntemi gerekir ama, senin ödevinin konusuna girmediğini düşünüyorum.
  • Bilgiler için teşekkür ederim ama ben invertör beslemeli senkron motor sürücüleri buldum onları yazıyorum oda 3 fazlı yanlış mi yapıyorum acaba hocama sorduğum da bana Senkron motor olanların yapıcaksın demişti bence 3 faz da olur tek fazda biraz da zor aslında internette bulmak bu konuda da zorlanıyorum biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkn_clk F kullanıcısına yanıt
    3 fazlı senkronların devir ayarı, 3 fazlı asenkron motorlardan farklı değildir. her ikisi de döner alana bağlı olarak çalıştığı için, frekans invertörleri ile devir sayısı kontrol edilir. sadece yol verme yöntemleri farklıdır. senkron makinelerle ilgili, balgat masleki ve taknik anadolu lisesinin hazırladığı deney föyleri var. aşağıdaki siteden ulaşabilirsin. aynı sitede diğer elektrik makinelerine ait olan deney föyleri de var.

    senkron makinalar

    bir fazlı olanları, özel elektrik makinaları başlığı altında arayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 28 Mayıs 2020; 21:16:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.