Şimdi Ara

Sener songur araclarin olmasi gereken fiyatini soyluyor diyenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bir aracin ederini hep soyledi simdi de soyluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tmm
  • Hayal dünyasında yaşıyor diyenler.

• Ama bizim millet alışmış. Örnek: B segmente 60 vermek koymuyor kimseye. Sener o araca 35-40 diyince gülüyorlar. Gerçekten özellikle Türkiyede vergininde etkisiyle hiç bir araç değerinde değil hepsinin fiyatı rezil durumda. Yazık acınası çoğunlukla gülünç çünkü peynir ekmek gibi satılıyor araçlar o fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucas Black -- 7 Mart 2016; 1:19:39 >
  • Ve he he diyenler?

• Paramız değer kaybediyor habire. Fiyatlar normal

• verginin de etkisiyle değil, tek etken vergi zaten bu fiyatlarda.. biri kdv ve ötv düşerek bu aracın değeri 30-35bin tl diyorsa ona herkes güler tabi

elimde şu anda golfun liste fiyatları var bayiden alınma, net fiyatın üstüne(kar dahil fiyat) ayrı ayrı vergileri eklemişler, baktım ve söylüyorum.. 1.2 tsi golf midline plus manuel 36.500tl ederi, bir alkış hakettim sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani Şener beyi Maliye bakanı yapalım ki vergilendirmeyi daha mantıklı bir şekilde yapsın.

• Belli motor hacmine kadar her ailenin ilk aracı ötv den muaf olmalı. "ÖzelTüketimVergisi", tek bir araç sahibi olmanın nesi "özel" bu zamanda. Tmm araçları ithal ediyoruz ama, üretmiyoruz diye de vatandaşı mikmiklemek ülkeyi düze çıkarmaz ki.

• Adam otomobil geneldeki en istikrarlı troll. Turbolinea gibi bu arkadaşa da itibar etmeyiniz.

• motor hacmi 1.6 lt'nin altında iken mantıklı çıkarımlarda bulunduğu oluyor ama vergi cenneti güzide ülkemde gülerler tabi 2 lt arabaya 79.000k dersen.
  • Şener Songur'un bazı geçmiş yazılarını bulursanız (birkaç yıl önceki) ciddi anlamla faydalı konuları bizzat kendisinin açtığını görebilirsiniz. Son dönemlerde kendisine ****oll'ü sıfatını söylettirecek son derece fazla yazı yazmış olsa da verdiği fiyatların çoğunun gerçekten olması gereken rakamlar olduğunu düşünüyorum. Belki de kendisi bozulan otomobil forumu ortamına tepkisini bu şekilde gösteriyor bilemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Ve he he diyenler?

+1
  • Ben seviyorum kendisini en azından farklı bir kişilik
  • trolünde fanları varmış,klasik türkiye zihniyeti hep cahillerin peşinden koşun başkan yapın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordOfTheDarknesss

Şener Songur'un bazı geçmiş yazılarını bulursanız (birkaç yıl önceki) ciddi anlamla faydalı konuları bizzat kendisinin açtığını görebilirsiniz. Son dönemlerde kendisine ****oll'ü sıfatını söylettirecek son derece fazla yazı yazmış olsa da verdiği fiyatların çoğunun gerçekten olması gereken rakamlar olduğunu düşünüyorum. Belki de kendisi bozulan otomobil forumu ortamına tepkisini bu şekilde gösteriyor bilemeyiz.

Yurtdisindaki vergisiz fiyati belliyken, sacma sapan rakamlar yazip hemen her konuya "bence bla bla" demesi trolluk degil midir? Aynisini sicak firsatlarda da yapiyor kendisi.

• Şener beyden ben aylardır v40 vs linea konusunu beklemekteyim.Kendisinin tezine göre volvo v40 linea ayarında bir araçtır ve çapulcudur,40 bin tl den satılmalıdır.Kendisinin geçmişte sahibi olduğu honda city e belirlediği fiyatı da düşünürsek,herhalde bir karşılaştırma konusu açmayı bize çok görmez,değil mi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Şener beyden ben aylardır v40 vs linea konusunu beklemekteyim.Kendisinin tezine göre volvo v40 linea ayarında bir araçtır ve çapulcudur,40 bin tl den satılmalıdır.Kendisinin geçmişte sahibi olduğu honda city e belirlediği fiyatı da düşünürsek,herhalde bir karşılaştırma konusu açmayı bize çok görmez,değil mi hocam?

Kurlar arttığı için Volvo V40'ın ederi başlangıç modeli için 55000TL olmuştur. Bunu da mesajlarında güncellemeni rica ederim.

• tamam güncelledim varsayalım,bizim linea v40 konusu ne oldu şenerciğim?Egea v40 da olabilir tabi
  • Arkadaşlar bakın;

1.6 motorlu araçlarda çok ciddi karlar dönüyor.

Son 2-3 senedir fiyatların sadece vergi ile açıklanır tarafı yok.

Üstelik bazı modellerde bizdeki %45 ÖTV'ye rağmen, 1.6 motorlu araçlar Avrupa ile benzer fiyatlara satılyor.

Örneğin 20000 Euro olan atıyorum Golf, burada da 66000 TL gibi. Örnek öylesine verilmiştir.

Buradan anlaşıldığı üzere bazı firmalar ÖTV'ye rağmen normal karını yapmaktalar.

Ama Borusan, Mazda Türkiye Distribütörü, Doğuş vb tarz distribütörler ise araçlardan ciddi marjlı karlar elde etmekteler.

1.6 motorlu araçları 2.0 fiyatına ittirmekteler.

Örnek 1.6 TDI Passat'ın 95000TL yerine 130000TL olması, 1.6 320iED'in 95000 TL yerine 135000TL olması gibi.

Yine Avrupa piyasasını bilenler bilecektir, Mini One, Cooper vb araçlar Avrupa'da Golf'den ucuza satılıyor.

Örneğin Golf 21000 Pound ise Mini 19000 Pound gibi.

Ama ülkemizde Mini Golf'den 30000 TL civarı yüksek fiyattan başlıyor.

Bunlar resmen itelemedir.

Bu gibi durumlara karşı artık forumun ve ülkemizin bilinçlenmesi gerekmektedir.

1 ay SIFIR araç satılsa herkes olması gereken rakama araçlar çeker.

Mazda 3 PowerSense 65000 TL'ye iner, Volvo V40 1.6 Benzinli 55000 TL'ye.

Anlayana...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.