Şimdi Ara

SEMPRON gözden kaçan bir efsane mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Venice +3000 (939 soc)almayı düşünüyor idim.Ama fiyat diğer bileşenlerle benim için biraz yükselince Sempronu araştırayım dedim.
    AMD Sempron'lar arasında fiyat performans oranı en yüksek olanı hangisidir?Ve hangisi overclock yapınca gerçekten belirgin bir üstünlük gösterir?Overclock yapınca Athlonlar'dan asağı kalmaz mı?Bu sempronlarla overclocksuz halde DOOM 3 gibi oyunlar kasmadan oynanabilir mi?(Yüksek çözünürlükte).Ve öneriniz hangi SEMPRON'dan yana olurdu?
    Asıl önemli soru da bu Sempronla hangi anakartın en iyi uyum sağladığı...En iyi SEMPRON+Anakart kombinasyonu nedir?
    Bir de şunu soracağım.AMD Sempron +2500 için 64 bit destekli diyor,Sempron +3000 için ise 64 bit diyor.Ne gibi bir fark var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal -- 13 Kasım 2005, 13:28:54 >

• aslında epoxcuyumdur , ama bu gigabyte da fena çıkmadı
  • epox = AMD baska bir sey söylemiyorum beyler!

bu arada
    asagıdaki linktede benzer bir istegi olan arkadas var onunla görüşebilirsin?

http://forum.donanimhaber.com/m_4692861/tm.htm

• Evet bende sempron almayı düşünüyor ve arkadaşın sorularına katılıyorum lütfen bu sempron kunusunda bizi aydınlatın,,,
    mesela ne yapabiliriz ne yapamayız,,,,,,
  • Sistemim aşağdaki gibi ve NFS Most Wanted ı bile çok rahatlıkla oynayabiliyorum.

RESİM 1

RESİM 2

Sempron işlemciler oyunlarda çok iyidir. Ama ekran kartınında enaz onun kadar ve hatta daha fazlasıyla önemi vardır.

Yeni nesil Soket 754 64 Bit Sempronlar ile iyi bir ekran kartıyla 6600 GT tavsiye edilir. Oynayamayacağınız oyun yoktur.

Soket A 2500+ işlemcili bir makine ve ASUS 9550 GE-TD ekran kartı ikilisiyle alınan sonuç yukarıdaki fotolardaki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 13 Kasım 2005, 14:03:58 >

• Bazı yerlerde artık s754 almamak gerektiği ve s939 alınması gerektiğini yazmışlar arkadaşlar siz ne diyorsunuz,
    ekran kartı için PCI exp mi AGP ni önerirsiniz.
    Saygılar,
  • Soket 754 anakartlarda artık NFORCE 4 ve dolayısıyla PCİ_E ekran kartlarını deslekliyor. 64 bit Sempronların Soket 939 ları daha çıkmadığı için en mantıklısı Nforce 4 PCİ-E ekran kartı desteği olan bir board (EPOX Tavsiye edilir) ve Sempron 64 2800+ işlemci ile gayet performanslı olarak kullanılabilir.
    Ekran kartı olarakta 6600GT Pci-E ekran kartları son derece güncel bir sistem oluşturmak için yeterlidir.
    Tüm bu işlemci ve ekran kartı ayarlarını O/C ile yükseltebilir ve üst seviye sistemlere sahip PC performansları elde edilebilir. Bunun için Forumun Donanım genel ve OC bölümlerininde açılan topicleri takip etmek yeterlidir.

NOT.: SEMPRON gözden kaçan değil çok iyi bilinen bir Fiyat/Performans işlemcisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 13 Kasım 2005, 14:51:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşte ismailin bir rakibi daha :D
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız,
    yine s754 sokete uyumlu AMD Athlon 64 2800+ işlemci var sempron 2800 ile arasında 30 usd fark var sizce onu almaya değermi,,,,,

6600GT ekran kartının markası nedir acaba;
  • ben sempron 64 2800 kullanıyorum.. alırken ben de athlon 2800+ ile arasdında kararısız kalmıştım o farkı vermeye değer mi diye ama alınca o farka değmediğini gördüm.. gönül rahatlığıyla sempron alabilirisin..

bir de sakın ola ki sempron alacaksan 2600 ve 3000 modellerini alma.. çünki bu ikisinin L2 cache si 128kb dır.. 2500 2800 ve 3100 modellerinin ise L2 cache si 256kb dır.. bunu göz önünde bulundurmalısın..
  • Athlon da 512 kb önbellek var sempron 2800 de 256 kb yani sence arada perf. farkı yokmu veya varda çok mu az hissediliyor,,,,
  • sempronlar venice den kırpma olduğu için o/c performansları çok iyi.. athlon da durum nedir tam olarak bilemiyorum.. ama iddia ediyorum athlon 2800 ile kafa kafaya gider bu işlemci..
  • Dostum hız,cpu,cache bakımından bu iki işlemciyi karşılaştırman pek doğru olmaz...!

onun için sen ekonomi istiyorsan tabikii de sempron senin için biçilmiş kaftan fazlada kurcalama, çünkü uzar gider ama bana sorarsan zamana ayak uydur ve s939 ile mantıklı bi yükşeliş gerçekleştir..!!!

Ama seni fazla kasmazsa...!!! Kolay Gelsin...!!!
  • on bellek performansta cok sey degistirir ama sempronlar fiyatına gore yuksek performans verior cok fazla bisey bekleme aynı sistemle 64 bit athlon ile arasında %15-20 fps farkı oluyor
  • xbitslabs dan sempron 2600 incelemesi ,128 ,256 ,512,1024 L2cache karşılaştırması

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600_5.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimkar -- 13 Kasım 2005, 15:40:50 >

• yukarıdaki tabloya bakıldığında en iyi seçenek semprondur arkadaşım.. paranı boşa verme bence 50 milyonun cebinde kalsın..
  • @azimkar aynı sistem bende de var.. sen 2600 değerinde stabil kullanabiliyor musun.. bir de ramin hhızını ve timingleri yazarsan sevinirim..
  • valla 2 aydır böyle , bi donma yada çökme olmadı , stok fan

öyle ahım şahım oyun yok bende , NFS2 underground oynadım denemek için bir saat kadar , sonra sıkıldım , kardeşimi oturttum başına 3 saat kadar da o oynadı bişey olmadı yani , b

süperPI 8m yaptım ,3dmark2003 'ü 3-5 defa arkaarkaya tekrarladım , daha fazlada uğraşmadım ,stabil mi diye kendimi paralacak değilim , aralıksız 16 saat kullandım mesela , gerçi TV ve internet ama arada oyunda denedim olmadı

ram mafiş , bende 3 x 256 ram vardı buna geçerken 2 tanesini sattım tek 256 kaldı birtane daha 256 aldım yeter dedim amasonra bir 512 daha aldım ve 1gb yaptım ,ama 3 slotda dolu olunca tabi yavaşlatmak zorunda kaldım hem 215den 160 a geriledi hemde 1T kabul etmez oldu , benim için kötü oldu tabi o iki tane 256 yı imkan olursa tek 512 yapacam timing berbat yani : 162/324 2.5 7 3 3 2T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimkar -- 13 Kasım 2005, 16:08:39 >
  • Evet öyle görünüyor ki en mantıklı seçim Sempron 2800, Athlon 2800 e gerek yok ancak ekran kartı PCI mı AGP mi o konuda kararsız kaldım çünkü anakartıda buna göre almak zorundayım. Eğer PCI ekran kartı alırsam hangi marka ve model tavsiye edersiniz(orta halli)
    Saygılar,
  • Mesela maks 75-80 dolara kadar bir ekran kartı alabilirim ancak
  • kisisel tavsiyem uzerinde pci-ex slot olan s754 bir anakart ve x550 pci-ex vga almaniz yonunde olur. Lakin 70 dolara msi ninn bu tarz anakartlarini bulabilrisiniz. Asusun da kn8deluxe pciex s754 anakarti var ama msinin modelinden 20-30 dolar daha pahali. bu saatten sonra agp slotlu anakart alinmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.