Şimdi Ara

Şemalar nasıl anlamıyorum yardım pls .'(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Şemalar nasıl anlamıyorum yardım pls .'(

Mesela 555 entegrenin bacaklar ne öyle ben hiç anlamıyorum nasıldır bi dersi falan anlatımı varmı biriniz anlatsın bütün şemalar böyle bi b*k anlamıyorum
    teşekkürler

• 555 ve 4017 nin datasheet lerine bakarsanız o bacakların nerde olduğunu görürsünüz. yanlarında yazanlar bacakların numarasıdır. başka anlaşılmayan bir yer varsa sorabilirsin.
  • evet şu oklar ? bitiyor bi yerde ne dekmek anlamıyorum + ver yazıyor - yazmıyor başka yerlerde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CFF28C7FD -- 20 Haziran 2013; 20:45:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

evet şu oklar ? bitiyor bi yerde ne dekmek anlamıyorum + ver yazıyor - yazmıyor başka yerlerde :D

hangi oklar ?
    üzerlerinde 4 x 1N4148 yazanlarmı ? onları diyorsanız diyot onlar.
  • Şemada çizeyim 2sn ama çıkma :)
  • quote:

Şemada çizeyim 2sn ama çıkma :)

burdayım
  •  Şemalar nasıl anlamıyorum yardım pls .'(

Cevaplarsan çok çok çok çok sevinirim iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 çizgi büyükten küçüğe olan gnd yani eksi besleme deriz oraya kullanıcağınız güç kaynağının eksisine bağlarsınız artılar belli zaten
  • o işareti gördüğüm her yere - mi vermem gerekiyor çok olmazmı
  • 1. resim

6- +12 volt
    5- Toprak, - kutup
    8- Kırmızı Led bağlı oraya. Işık yayan diyot olduğu için dışarıda okları da var. üst tarafı + alt tarafı - olacak şekilde devreye koyulmuş.
    7- Toprak, - kutup

5 ve 7 aynı yere bağlancak. Çizim yaparken karışık olmasın diye toprak öyle gösteriliyor.

Lambaya gelirsek bildiğimiz lamba 12 volt ile çalışması gerekiyor. Maksimum 50 watt kullanılabilir. Elektrikçilerde bulunur.

2. resime gelirsek;

1- +25 volt
    2- Toprak, - kutup
    Değersiz + lar ise kafana göre seçiyosun. 5 10 volt olabilir.
    4- Toprak demek olduğunu anlatıyor o şekillerin.
    3- Toprak, - kutup
  • dostum çoğu Toprak, - kutup anladığım kadarıyla her o işarete - vermem yeterlimidir?
  • quote:

dostum çoğu Toprak, - kutup anladığım kadarıyla her o işarete - vermem yeterlimidir?

aynen öyle. birde işaretsiz artılardan sağda olan çıkış oluyor. ordan voltaj alınacak.
  • Yardımın için teşekküler aklıma bişi takılırsa pm atarım ha
  • olur tabiki. kolay gelsin
  • quote:

Cevaplarsan çok çok çok çok sevinirim iyi forumlar

1. örneğinin beslemesini açıklıyayım. +12V yazan yere güç kaynağının +12V besleme ucunu bağlayacaksın. Mesela bilgisayar güç kaynağını kullanacaksan buraya Sarı olan kabloyu bağlayacaksın. 0 yazan yer ise devrenin şasesi. Buraya ise güç kaynağının şase(-) besleme ucunu bağlayacaksın. Bilgisayar güç kaynağındaki herhangi siyah kablo. En üstte 0.1uF yazan kondansatörün alttaki çizdiğin ucu da 0 yazan yerle birleşecek demek oluyor.
    2. örneğinden bahsedeyim. Tahminime göre TDA2050 entegresi ile yapılmış 32W bir Amplifikatör. Devre yapısından dolayı farklı voltajlarla faklı entegrelerde takılabilir. Devre simetrik 25V ile çalıştırılmış yani(+25V)-0-(-25V) şeklinde iki adet 25V güç kaynağı kullanılmış. En soldan başlıyayım işaretlileri söylemeye; +25V yazan yer entegrenin +VCC yani pozitif güç kaynağı bağlantı noktasıdır. Buraya +25V bağlayacaksın. 0V yazan yer güç kaynaklarının orta ucudur. Yani şase potansiyelidir. Devrenin toprak ucudur. -25V yazan yer ise Entegrenin (-VCC) negatif güç kaynağı girişidir. -25V bağlayacaksın. sadece + ve - yazan yer ses yada elektrik sinyali girişidir, + canlı uç - ise şase potansiyelidir.
    Sağ tarafa gelecek olursak; + ve - yazan yerler arası çıkış ucudur. + yazan yer entegrenin çıkışı, - yazan yer devrenin toprak ucudur. En altta ve en üstte 220uF ve 100nF yazan kondansatörlerin alt uçları ise devrenin 0 yazan ucu ile birleşecektir. 220uF yazan kondansatörlerini minimum 4700uF kullanmanı tavsiye ederim.

• devre okuma basitçe anlatılıp geçiştirilecek bir şey değildir. eğer devre bir cümle ise, sembol ve üzerinde yazılanlar, harfler ve kelimelerdir.bu yüzden elemanları bilmeden, direkt olarak devre okuyamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

devre okuma basitçe anlatılıp geçiştirilecek bir şey değildir. eğer devre bir cümle ise, sembol ve üzerinde yazılanlar, harfler ve kelimelerdir.bu yüzden elemanları bilmeden, direkt olarak devre okuyamazsın.

Kesinlikle doğru örneği zaten vermişsiniz ama buna bir örnek daha vermemiz gerekirse siz yabancı bir dili bilmeden turistle konuşmaya çalışmanız gibi birşey olur herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.