Şimdi Ara

Selam PSU Fanını Durdurdum Sorun Teşkil eder mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    PSU fanında arıza meydana geldiği için çok ses cıkıyordu bende kürdanla dürttüm ve kendi kendine durdu.Çalışmasa sorun teşkil eder mi sizce?(Arıza bugün meydana geldi)
    İşlemci fanı ve kasanın egsoz fanı mevcut.PSU xigmatek Bronz plus olması lazımdı.
    Ekran kartı 980 ti 3 fanlı.

Sizce psu' tehlikeye girdiğinde kendini kapatırmı ? Veya Ev havaya uçar mı :D Kasa yanar mı yoksa hiçbir sorun teşkil etmez mi

• Ev havaya uçmaz ama anakart ve işlemciye zarar verebilir.
  • celilsaygin kullanıcısına yanıt
    Anakart ve işlemciye zarar vermezde , merak ettiğim konu psu Kısa devremi yapar yoksa yanar mı veya hiçbir şey olmaz mıydı
  • Yardım gerekli
  • ben de merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıktaki sorunun cevabı; evet sorun teşkil eder.

Teknik bilgiye bu konuda pekte ihtiyaç yok. Mantık yeterli yani.

O fan hava sirkülasyonu için var. Yani psu içindeki devrelerin oluşturduğu ısıyı ortadan kaldırmaya yarar. Bu devre elemanları aşırı ısınırsa, şu ihtimaller ortaya çıkar.

1-Psu içerisindeki devre elemanları yük altında yüksek ısı üretirlerse bilgisayar reset atabilir.
    2-Bu ısı giderilmezse devreler yanabilir.
    3-Bu ısı aynı oranda kasa içinde diğer donanımların aşırı ısınmasına neden olup arızalanmalarına sebep olabilir.
    4-Isı yüzünden dengesiz çalışan psu; işlemci,ekran kartı,anakart gibi donanımlara yetersiz veya yüksek güç verip arızalanmalarına neden olabilir.
    5-Isınma sonucu oluşabilecek yanmalara bağlı olarak ortaya çıkacak kısa devre sorunları, diğer donanımları bir daha kullanılamayacak şekilde bozabilir.
    6-Bunlara bağlı olarak bu sorunlar vs. vs. vs. diye çoğaltılabilir.

Yani normal kullanımda belki psu ısınmayacağı için sorunla karşılaşmayabilirsiniz. Hatta belli bir ısı seviyesine ulaşılmadığı zamanlarda fanı çalışmayan psularda var. Yani ısı değeri zararlı seviyeye gelince fan çalışmaya başlıyor. O yüzden direk çalışmaz o olur bu olur diyemeyiz. Ancak sistemin genel durumu için özellikle ağır işlerde ( oyun ve render gibi ) kesinlikle bu psu ile sistemi kullanmayın.

Kısaca; kısa veya orta vadede bile olsa psuyu bu şekilde kullanmanızı önermem. Şu an için sorununuz sadece psu fanı iken ilerde diğer donanımlarda sorun olmaya başlayabilir. Bu ise bile bile ladestir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 2 Şubat 2018; 4:54:16 >

• kondastörler patlar ve bu korkutucu bir ses yapmaz ama sizi o ses ürkütecektir ve içinden gelen zehirli gazda boğazını ve gözünüzü maf eder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.