Şimdi Ara

Sekiro:Shadows Die Twice GOTY Edition (2019) [PC ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
9
Favori
28.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    internetteki tüm çözümleri denedim işe yarayan olmadı benim için
    güncelleme bekliyorum

çözdüm nihayet denetim masasından vjoyu kaldırdım düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 9 Nisan 2019; 16:42:35 >
  • ilkermurat kullanıcısına yanıt
    Oyunun en zor bossu controller zaten. Onu hallettiysen gerisi kolay :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametcalik24

Ben de oyunu 3. kez bitirmenin arefesindeyim görüşlerimi yazayım.
    İlk olarak oyun klavye ve mouse ile gayet akıcı ve rahat oynanabiliyor gamepad şart değil nioh gibi. Tuş atamalarının bazılarını değiştirdim kendime göre ve gayet rahat oynayabiliyorum.
    Oyunda bazı minibosslar, bosslar kadar zorlayıcı o yüzden dikkatli oynamak gerekiyor.
    Oyunun vuruş hissi çok iyi alışınca daha eğlenceli hale geliyor.
    Oyun bariz şekilde dark soulsdan daha zor. Ama dark souls da söylendiği kadar zor bi oyun değil sadece alışma meselesi. Sekiro' nun bossları daha zorlayıcıydı.
    Kombat sistemi bu zamana kadar deneyimlediklerimin arasında en iyisiydi. Modladığım witcher 3' deki kadar zorladı beni.
    Grafik kalitesini 2019' da çıkış yapan bir oyuna göre zayıf buldum, bir dmc5 gibi olsaydı tadından yenmezdi.
    Eleştirilecek de fazlaca unsur mevcut oyunda ama from software denediği yeni dövüş dinamikleriyle hepsinin üstesinden gelmiş arkadaşlar gerçekten rakiple kapışma hissini veriyor.
    Bazı zor bossların opsiyonel olması güzel (Demon of hatred, Owl (Hirata' da butterfly ile dövüştüğümüz yerde olan kapışma)
    Oyunun temel olarak eleştirebileceğim 2 farklı yönü var
    1. Oyun kısa. Bu zamana kadar denenmeyen bir sistem geliştiriyorsun oyuncu tam alıştığı dakka bu zamana kadarki hiçbir oyunda görülmeyen derece zor bir bossla final yapıp bitiriyorsun. Hikaye biraz sığ, dallanıp budaklandırılabilirdi. Ama firma daha önceki oyunlarına da DLC paketleri sunmuştu, büyük ihtimalle Sekiro' ya da genişleme paketi gelir, umarım oyundan daha uzun bir paket olur.
    2. Yeni dövüş sistemi de bir tür stamina aslında, eğer rakibininki düşükse üzerine hücum yapman, kendininki düşükse rakipten uzaklaşıp biraz toparlanman gerekiyor. Oyunun zorluğu hızından geliyor rakipler haddinden fazla hızlı, bu da tekrar tekrar dövüşüp biraz hareketlerini ezberleyip öyle savaşmanı gerektiriyor. Keşke almışken bir risk daha alsalardı.. Oyunda rakip hızını bi parça düşürselerdi, ama rakibin hareketlerine kendini sürekli tekrar etmesini engelleyen bir algoritma ekleselerdi.
    Evet oyun zor ama hareketlerini ezberlediğiniz hiçbir rakip geçilmez değil arkadaşlar. Bence bu büyük bir hata. Rakipler sıralamalı bir şekilde aynı kombolarla geliyorlar. Bunun yerine rakipler rüzgar kadar hızlı değil de bizden biraz daha hızlı olsalardı, ama her hareketleri öngörülebilir olmasaydı, deflect biraz daha acımasız olsaydı bence daha güzel olurdu.
    Bir oyunu 3 defa bitirmek de enteresan bir iş. Tek kişilik oynadığım bir oyunu bir daha asla oynamam buna nasıl zaman harcıyor ve zevk alıyorsunuz ilginç.

Oyuna kısa demişsiniz ama sanırım tamamen hikayeye odaklanarak finale gidiyorsunuz? Aksi halde 50-60 saat gideri var gibi.

Joystick alışkanlığı olanlar için bir şey diyemem ama klavye mouse ile de gayet sorunsuz oynanıyor oyun. Aksi halde büyütülecek bir sorun asla değil.

Diğer söylediklerinize katılıyorum. En çok beni şaşırtan şey ise çok fazla boss olması. Ben hayatımda hiç bu kadar boss bulunan bir oyun görmedim. Sadece tek başına 50 boss var miniler hariç. Muazzam.

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    İlk olarak oyun işi keyif işi hocam. 10 seneden fazla online oyun oynamış biri olarak bir daha online oyun oynayacağımı zannetmiyorum artık eskisi kadar bunlara ayıracak vaktim yok ufak kardeşim oynuyo birçoğunu onlineların. single player daha iyi bence en azından bir başı bir sonu var. Bu şekilde 3 tb aşkın bir single player arşivim olduğunu da belirtmek isterim.
    Ayrıca hikaye tabanlı bir oyun 3 değil, oyunun hikayesinin çekiciliğine göre daha fazla da bitirmişliğim vardır witcher 3' ü 10 kereden fazla bitirmişimdir mesela işin kötüsü hala senede bir kere boşluğunu bulursam bitiririm.
    Tekrar oynama kısmına gelince; Merak ediyorsanız kendini tekrar etme durumu yok, zira modladığım witcher 3 kadar sekiro da dahil hiçbir oyun zorlamadı beni bu zamana kadar gerçekten ölüm marşı. Modlardan bir tanesi sayesinde düşmanlar asla kendilerini tekrar etmiyor Sekiro' da gördüğüm eksikte bahsettiğim gibi, bunda bi acayip saldırıyorlar. Mesela yan yana 2 tane aynı düşman tipinin biri var gücüyle saldırırken diğeri arkamdan dolanıp ağır saldırı yapma fırsatı kolluyor, eğer daha kalabalıklarsa siz düşünün:) yani her mücadeleden sonra bir başarmışlık hissini veriyor ve hikaye de müthiş eğer platinlemek istesem rahat 400-500 saat götürür ve hiçbir oyunda ölmediği kadar ölüyor insan Hikaye desen o biçim, hikaye anlatımı desen yan görevleri bile çoğu AAA oyunun ana görevlerine bin basar. Keşke daha geç tanışsaydım witcher' la, çünkü bu oyunu hakkıyla oynayıp bitiren her insan bitirince boşluğa düşüyor, oynadığın diğer oyunlardaki eksiklikleri hemen gözüne çarpıyor. (Tabi bu kadar şeyi oyunun MODLADIĞIM şekli için söylüyorum, yoksa normal GOTY sürümü hikaye ve oynanış olarak süper, ama en zor seçeneği olan ölüm marşı bile gözüm kapalı bitiririm orjinalinin, 120 saate de biter platin)

Şimdi Sekiro' ya dönelim. İlk oynayışım keşif amaçlıydı hocam bolca ölüp oynanış dinamiklerini çözmekle uğraştırdığı için platinleyemedim çünkü opsiyonel 3 bossu kaçırmışım ve protez kolları tamamlamamıştım ama protezler için ng+ lazım zaten.
    Oyun zannettiğiniz kadar sürmüyo bu arada ilk oynayış 36 saatte bitmiş, 2. oynayışta bütün bosslar ve protez kolları bitirip platinlemem 21 saat sürmüş. Bahsettiğiniz gibi hikayeye odaklanarak finale gitme durumu da olmadı çünkü oyun kapalı dünya lineer bir biçimde ilerlemenizi istiyor. 3.' yü bitirdik bu arada kardeşimle beraber ilerledik nadiren single oynar bu hoşuna gitti zorlandığı yerde devreye girdim çok müdahil olmadım yani 3. oyunda. Şimdi de arşive attım oyunu DLC çıkarırlarsa şu an hazırlanan türkçe yama ile beraber yine bitiririm heralde. Bu arada oyunu hiç shura sonuyla bitirmedim o şekilde 13-14 saatte de biter oyun bitirmediyseniz haberiniz olsun tavsiye etmem o sonu. Yani kısa olan oyun bu sonla daha da kısalıyor bilginiz olsun.

Bu tip oyunları (Örneğin Nioh, soulsborne) gamepadle oynamaya alışkınım ama bu oyun klavye mouse ikilisi ile çok daha rahat oynanıyor bence. Yani size katılıyorum.
    Evet sizin de bahsettiğiniz gibi oyunda çok fazla boss var Ama bazı bosslar birbirinin kopyası, bazılarıysa direk birbirinin aynısı. Düşmanlar kendilerini sürekli tekrar etmeseler, kalabalıkken daha taktik gelseler ve hikaye anlatımının üzerine daha özenli eğilerek oyunu bu yönden de zenginleştirseler bu sene GOTY adaylarından olabilirdi diye düşünüyorum,çünkü oyunda bu zamana kadar denenmemiş birçok yenilik var emek var. Mikiri counter olayı bile başlı başına efsane olmuş. İşaret belirdiğinde düşman kesici darbeye yeltendiyse kaç, delici darbeye yeltendiyse mikiriyle üstüne üstüne git, düşünüp hareket etmek için yarım saniye süre veriyor, Sekiro oynanışının en kral özelliği bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcalik24 -- 11 Nisan 2019; 13:33:54 >

• İlk oynayış her zaman deneme gibi oluyor benim için. Özellikle dark souls nioh gibi oyunlarda sadece tek oynayışla birçok şeyi kaçırmış oluyorsunuz. Bir de bu oyunların en zevkli kısmı kombatı. Dolayısıyla daha önce kestiğim bossu tekrar kesmek aynı zevki veriyor. Ds 1 deki ornstein ve smougu şu an kessem yine sıkılmam. Bir de ana akım aksiyon oyunları gibi yavan mekaniklere sahip olmadığından, başarma hissini daha çok veriyor bu tarz oyunlar. Fromsoftun bloodborne oyununda kaldı gözüm. 30 fps ye katlanabilsem hemen bir ps4 alıp dalacağım oyuna ama güzelim oyundan 30 fps nedeniyle nefret etmek istemiyorum. Belki yeni nesil konsolda geriye uyumluluk olursa ve oyunu 60 fpsle çalıştırırsa ileride alır oynarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaciTTOR

ps4 joysticki ya da xbox kolunu çalıştıramadım oyunda. Ds4 windows programı ile her oyunu pc de kolla oynardım bunda olmadı. Klavye mouse ile oynamam imkansız oyun başlamadan bitti benim için. Ps4 için indirimli dönemi bekleyeceğim artık.
    yapabildiniz mi ? ps4 koluyla ben de oynayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaciTTOR

Oyunu ds4 (Ps4 kolu) ile çalıştırdım.Hiç akla gelmeyecek birşey sıkıntı yaratıyormuş.

Görev yöneticisini açın > Hizmetler sekmesine gelip > NvContainerLocalSystem sağ klik atıp kapatın.
    Ds4'ü direk görüyor ve oyun çalışıyor. Bilginiz olsun resimi ekliyorum.

Alıntıları Göster
    Hala Ds4 ile oynayamayan varsa yazdığım mesajdakileri uygulasın. Bunu yaptıktan sorunsuz şekilde oynuyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Genichiro bossu nasıl geçiliyor arkadaşlar kafayı sıyırmak üzereyim :) 3. fazın yarısında gidiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar maymun boss için çalınan zil yok nedenini bilen varmı bişeylerimi atladım
  • yahu arkadaşlar bu oyun neden bu kadar zor samuraylar direkt gelip öldürüyorlar mesela kılıç darbesi vuruyor bana yere yığılıyorum kalkana kadar samuray tek kılıç darbesi ile beni öldürüyor ancak saklanarak falan giderek bir kaç bölüm geçebildim
  • Olmamış bu oyun.

Eğlenmek için değil de sinir stres sahibi olmak istiyorsanız buyrun oynayın.

iyi ki korsan var ve iyi ki bu oyunu almak gibi bir gaflette bulunmadım. gizlen arkadan bıçakla geç, boss vursun ebesinin örekesi kadar can götürsün öl, bütün skillerin gitsin, tekrar saklan saklan geç yine boss yine başa dön!? şaka mı bu?

dark souls tarzı olduğunu bilmiyordum, zaten dark souls serisini de hiç hazetmezdim. bu da o tarzı örnek alıyor demek ki.

3 bölüme kadar gittim sıkıldım ve sildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Olmamış bu oyun.

iyi ki korsan var ve iyi ki bu oyunu almak gibi bir gaflette bulunmadım. gizlen arkadan bıçakla geç, boss vursun ebesinin örekesi kadar can götürsün öl, bütün skillerin gitsin, tekrar saklan saklan geç yine boss yine başa dön!? şaka mı bu?

dark souls tarzı olduğunu bilmiyordum, zaten dark souls serisini de hiç hazetmezdim. bu da o tarzı örnek alıyor demek ki.

Sen oyunu beceremedin diye olmamış mı oluyor yani oyun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Olmamış bu oyun.

2 kere bitirdim çok keyifliydi tüm dlcleri çıksın indirimde hepsini toplayıp öyle tekrar oynayacağım :)
  • Sizin gibi "gamer"ların tercihidir. Evet ben oyun oynarken eğlenmek istiyorum, zaman kaybetmek istemiyorum. Adı üstünde oyun bu.. Bu kadar sadistliğe lüzum yok.

• Oyun gayet eğlenceli

Biraz zorluk iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 30 Mayıs 2019; 23:29:11 >
  • Sen eğlenmek istiyorsun da biz ne istiyoruz? Sekiro yılın oyunudur. Tüm sonları ile bitirdim, eğlenceye doyamadım. Umarım bir DLC falan çıkarırlar.

• Takip.
  • Anlamsız derece zor olan bir oyunda 167365446 kez ölüp aynı yeri oynamakla eğlenceyi bir tutuyorsanız size iyi şanslar.
  • Öyle olmuyor işte. Sen 12674845 kez ölünce herkes o durumda zannediyorsun. Kaldı ki çok defa ölmeye rağmen yine eğlenceli bulanlar da olabilir. Diğer insanların sizle aynı eğlence anlayışında ve aynı yetenek seviyesinde olmayacağını unutmayın.

• Normalde bir oyunun başında 1 saat falan kaldım mı sıkılırım ben. Souls türü oyunlar olunca 3-4 saat oynayabiliyorum. Aynı yerleri oynatıyor, bazen sinirlerimi zıplatıyor ama başında bu kadar uzun süre tutabilen nadir türden oyunlardır Souls türü oyunlar.

Witcher 3 sarmadı beni de mesela. Dövüş sistemi falan çok tırt ,boss savaşları kötü. açık dünya vakit kaybı... 2,5 ayda anca bitirebildim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.