Şimdi Ara

ŞEKER FABRİKALARI KAPANIYOR - AKİT TV BİLE İSYAN ETTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nişasta bazlı şeker sümenaltı edilmiş!

Şeker Kurumu tarafından Adil Gür’e yaptırılan ve kamuoyundan sır gibi saklanan şeker anketinin sonuçlarına Millî Gazete ulaştı. Nişasta bazlı şekerleri aklamak için yaptırılan ancak istenilen sonuçlar çıkmadığı için sümenaltı edilen anket çalışmasından skandal sonuçlar çıktı.

Halkın yüzde 92’si en doğal şeker olarak pancar şekerini bulurken, NBŞ’yi sağlıksız buldu. Sağlıksız bulunmasına rağmen şeker pancarı üretimine asıl darbeyi vuran ve 5 tane NBŞ firmasının yüksek kar elde ettiği izoglikoz hakkında ise halkın hiçbir şey bilmediği ortaya çıktı.

HALK, PANCAR ŞEKERİNE İSE “DOĞAL” DEDİ

ŞEKER pancarı ekim alanlarının daralmasına ve pancar çiftçisinin azalmasına neden olan izoglikoz hakkında halkın hiçbir bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere tatlandırıcılar olarak glikoz bilinse de asıl pancar şekerinin yerine tatlandırıcı olarak “izoglikoz” kullanılıyor. Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) firmaları da kârı yüksek olduğu için kendilerine tanınan kotanın neredeyse tamamına yakınını glikozda değil izoglikoz üretiminde kullanıyorlar. Kimyasal içeriğinden dolayı halk tarafından sağlıksız bulunan izoglikoz üretiminin çok yüksek olması, bir taraftan halk sağlığını tehdit ederken bir taraftan da ABD’nin gıda devi Cargill’in buradan büyük karlar elde etmesine neden oluyor.

NBŞ’Yİ AKLAYALIM DERKEN…

Milli Gazete, şeker piyasasını düzenlemekle görevli olan Şeker Kurumu’nun Adil Gür’e yaptırdığı ve kamuoyundan sır gibi saklanan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına ulaştı. Nişasta bazlı şekerleri aklamak için yapılan kamuoyu araştırmasından skandal sonuçlar çıktı. Anket çalışması, Türkiye’de halkı doğal olmayan şekere mahkum etmeye çalışanların bütün hesaplarını bozdu. ABD’nin gıda devi Cargill başta olmak üzere 5 tane NBŞ firmasının aleyhine ve pancar çiftçisinin lehine sonuçlar çıktığı için anket sonuçları kamuoyundan saklandı.

SÜMENALTI EDEN BAŞKAN YENİDEN ATANMAYI BEKLİYOR

28 Ağustos’ta görev süresi dolan ve yeniden bu göreve atanmayı bekleyen Şeker Kurumu Başkanı Hüsnü Tekin, giderayak büyük bir skandala imza attı. ABD’li Cargill ve 5 tane NBŞ firmasının aleyhine sonuçlar çıktığı için kurumun kaynaklarıyla yaptırdığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuna açıklamadı. Sır gibi saklanan bu anket çalışması, özelleştirilmeyi bekleyen 25 şeker fabrikası ile şeker pancarı üzerinden nasıl bir
    oyunun tezgâhlanmaya çalışıldığını da bir kez daha gözler önüne serdi.

HALKA GÖRE NBŞ “SAĞLIKSIZ”

Milli Gazete’nin ulaştığı anket çalışmasının sonuçlarına göre halkın neredeyse tamamına yakını pancar şekerini doğal ve sağlıklı bulurken, NBŞ’yi ise sağlıksız buldu. Anketten çıkan en çarpısı sonuç ise doğal olmadığı halde pancar şekerinin yerine tüketilen izoglikozun halk tarafından bilinirliliğinin çok düşük çıkması oldu.
    Oysa Cargill başta olmak üzere 5 tane NBŞ firması halk tarafından bilinmeyen izoglikoz üzerinden büyük vurgun vuruyorlar. Türkiye’de yıllardır şeker açığı bulunmamasına rağmen NBŞ firmaları kendilerine tanınan kotanın neredeyse tamamına yakınını izoglikoz üretiminde kullandı. NBŞ firmaları ürettikleri izoglikoz üzerinden yüksek karlar elde ederken, kamu şeker fabrikalarının ürettiği doğal şekerler ise stoklarda kaldı. Stok sorunundan dolayı pancarın ekim alanı daralırken, pancar çiftçisinin sayısı da azaldı.

PANCAR ÇİFTÇİSİ 5 FİRMAYA KURBAN EDİLDİ

Şeker Kurumu’nun, halk tarafından bilinmeyen izoglikoz üzerinden yıllardır yürüttüğü politika sayesinde 5 tane NBŞ firmasının bütün çıkarları korunurken, milyonlarca pancar çiftçisinin çıkarları ayaklar altına alındı.
    Anket çalışmasına katılan vatandaşların yüzde 40’ı izoglikozu sağlıksız bulurken, yüzde 56’sı ise izoglikoz hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığını beyan etti. Halk tarafından tamamen sağlıksız bulunmasına rağmen bugün baklava ve çikolata başta olmak üzere birçok gıda ürününde pancar şekeri yerine izoglikoz kullanılıyor.

NBŞ TÜKETİMİ, AB’YE GÖRE ÇOK YÜKSEK

Diğer yandan vatandaşlar, NBŞ tüketimin Türkiye’de Avrupa’ya göre çok yüksek olduğunu düşünüyor. Bu yönde sorulan soruya vatandaşların yüzde 44.7’si NBŞ tüketiminin Avrupa’ya göre çok yüksek olduğunu belirtirken, sadece yüzde 8.1 düşük bulduğunu beyan etti. Vatandaşların NBŞ’yi sağlıksız bulmasının nedeni de kimyasal içermesi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 57.9’u NBŞ’yi kimyasal içeriğinden dolayı sağlıksız buluyor.

Kaynak:

http://www.yeniakit.com.tr/haber/nisasta-bazli-seker-sumenalti-edilmis-209293.html

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Savaş basladi heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canlı yayında açıkladı: Bu sözümden dolayı beni öldürürler...

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bulut NBŞ'li(Nişasta Bazlı Şeker) , ürünlerin çok zararlı olduğunu belirterek, “Yarın sabahtan itibaren su ve ayran haricinde NBŞ kullanılan hiçbir ürünü çocuklarınıza içirmeyin. Var mısınız? Bu çağrımdan dolayı beni öldürürler. NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler.”dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında NBŞ ürünler ve bunun arkasındaki güçlü lobiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bulut, reklam pastası ve korkudan kimsenin bu konuyla ilgili konuşamadığının altını çizerek “Bakın bana binlerce e-posta geldi “o kadar mücadele yaptınız, iş bu noktaya mı geldi” diye. Arkadaşlar durun arkamda hadi. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında duralım. Devlet bu sene NBŞ kotasını arttırmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız artan kotayı durdurdu. Durun arkasında haydi. Tüketimden gelen gücünüzü kullanın; yarın sabahtan itibaren su ve ayran haricinde NBŞ kullanılan hiçbir ürünü çocuklarınıza içirmeyin. Var mısınız?” dedi.

Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle...

“NİŞASTA BAZLI ŞEKER KONUSUNDA BERABER SAVAŞALIM”

Birçok haber dolaşıyor şeker fabrikaları özelleşiyor, satılacak diye. Binlerce mesaj geldi. Diyorlar ki “NBŞ’ciler şeker fabrikalarını yok etmek istiyor”. Bu ülkede NBŞ (Nişasta Bazlı Şeker) ile savaşı başlatan ilk kişi benim. Ben NBŞ ile savaşı başlatana kadar hiçbir gazeteci konuşamamıştı konu hakkında. Halen de konuşan yok. Reklam pastası ve korkudan kimse konuşamaz. Türkiye’nin çocukları gerçek şeker yiyecekse, şeker üretimi yapabilecekse ve hayatta kalması gerekiyorsa ben size şunu söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız asla böyle bir şeye izin vermez. Ziraat Bankası ve Asya Bank hikayesinde o gece programa çıkmıştım, “Sayın Cumhurbaşkanımız yaşadığı sürece bunu kimse yapamaz” demiştim. Ben de şunu söylüyorum Türk milletinin yararınaysa Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli adımı atacaktır. Bakın bu geceden itibaren dinleyen herkese sesleniyorum; Tüketimden gelen gücümüzü kullanalım. Bu ülkenin çocuklarına NBŞ mi yediriyorlar, bize NBŞ’li bir şeyler mi içiriyorlar, NBŞ mi kullanıyorlar ürünlerinde, NBŞ’li hiçbir ürünü almayın. Ne çikolatalı ürünleri, ne o şekerlemeleri, ne gazozları ne satılan NBŞ’li diğer sulu içecekleri, hiçbirini almayın.

“CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLALIM”

Bakın bana binlerce e-posta geldi “o kadar mücadele yaptınız, iş bu noktaya mı geldi” diye. Arkadaşlar durun arkamda hadi. Sayın cumhurbaşkanımızın arkasında duralım. Devlet bu sene NBŞ kotasını arttırmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız artan kotayı durdurdu. Durun arkasında haydi.

“BU ÇAĞRIMDAN DOLAYI BENİ ÖLDÜRÜRLER”

Tüketimden gelen gücünüzü kullanın; yarın sabahtan itibaren su ve ayran haricinde NBŞ kullanılan hiçbir ürünü çocuklarınıza içirmeyin. Var mısınız? Gerçek şeker kullanmanın 250 katı maliyeti var. NBŞ o kadar adi bir şey ki maliyeti 250’de 1’e düşüyor. Beni bu çağrımdan dolayı beni öldürürler. NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler.

“BAZI DOKTORLAR SANKİ ŞEKERLİ DRAJE YAZIYOR”

Değiştirilmiş tohumlar, NBŞ, genetiği oynanmış ürünler, bütün bunlar zamanla bir milleti ülkeyi kontrol altına alabilecek ürünler. İlaçlar; kolesterol ilaçları, hormon ilaçları, psikotik ilaçları, anti-depresanlar. Bu cümlenin içinde doktor geçtiği için bile üzülüyorum ama bazıları sanki şekerli draje yazıyor.

“TRİLYON DOLARLIK BÜTÇELERİ VAR”

İçinde sosyal, sosyalist geçen partiler bunu söyleyemez. Çünkü onlar küresel sistemin burada sosyal olarak dizayn ettiği platformlar. “Tüketimden gelen gücünüzü kullanın” diyebilecek kaç kişi var bugün. Halkına çağrı yapacak, sigaraya savaş açacak, bağımlılıklara savaş açabilecek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan başka kimse yok. Sigara lobisinin bütçesi milyar dolar değil trilyon dolar. Sen bugüne kadar duydun mu sigaraya karşı savaş açmış. Bir tek Amerika’da bildiğim Obama’nın eşi NBŞ ile ilgili birkaç cümle söyledi tüketilmemesi gerekliliği ile ilgili unun da üstünü kapattılar, bir daha da söylemedi.

Kaynak:

http://www.yeniakit.com.tr/haber/canli-yayinda-acikladi-bu-sozumden-dolayi-beni-oldururler-426619.html

• İnanacak gibi oldum ki "gücümüz yok yardım edin" diyene kadar. Hep beraber kandırılıyoruz beyler öyle böyle değil.

Tayyip Erdoğan isteyecek te o Cargill şirketi 1 günde tası tarağı toplayıp gitmeyecek ha? Vay anam vay bu kadar keriz yerine konulmaz bir halk.

• en eski numara, iyi polis kötü polis, hatırlayın daha öncede defalarca oldu, önce bir yasa çıkaracağız derler bunu halkla paylaşırlar, sonra halkın verdiği tepkiye göre ya yasa çıkar, yada birileri bu yasanın o kadar iyi olmayabileceğinden bahsetmeye sanki parti içinde bu yasayı destekleyenle karşı çıkanlar varmış havasına sokar, sonra halktan ciddi tepki gelince yasa ya alt komisyona geri gönderilir yada rafa kaldırılır.
    klasik taktik, nabız ölçüyorlar, ve anladığım kadarıyla vazgeçecekler. sonrada bak biz halkçıyız "chp!" nin satacağı fabrikaları sattırmadık derler... ver mehteri.

• Bu işin tek cümlelik özeti: Şeker fabrikaları ABD'ye yaranmak için peşkeş çekiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

İnanacak gibi oldum ki "gücümüz yok yardım edin" diyene kadar. Hep beraber kandırılıyoruz beyler öyle böyle değil.

Tayyip Erdoğan isteyecek te o Cargill şirketi 1 günde tası tarağı toplayıp gitmeyecek ha? Vay anam vay bu kadar keriz yerine konulmaz bir halk.

Doğru kardeş doğru. Cargill şirketini kapatamazlar çünkü şirket ABD'li Yahudi baronlara ait yani o şirketi kapatmaya Türkiye'de kimsenin gücü yetmez. Bununla ilgili sana Ergün Poyraz'ın kitabından bulabilirsem kaynak da gösteririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 5 Mart 2018; 17:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar.

quote:

İnanacak gibi oldum ki "gücümüz yok yardım edin" diyene kadar. Hep beraber kandırılıyoruz beyler öyle böyle değil.

Doğru kardeş doğru. Cargill şirketini kapatamazlar çünkü şirket ABD'li Yahudi baronlara ait yani o şirketi kapatmaya Türkiye'de kimsenin gücü yetmez.

Bununla ilgili sana Ergün Poyraz'ın kitabından bulabilirsem kaynak da gösteririm.

Tek bir KHK. "Nişasta bazlı şeker kullanım kotası 05.03.2018 tarihli bakanlar kurulu kararı ile %1'e düşürülmüştür". Bitti gitti.

• Herkes topaç nerdeyse

• quote:

siz kola dökerken reyiz kola fabrikası açıyordu

Olayın aslı ne bilmiyorum ama lobileri fazla küçümsememek lazım. Sonra hilal ile haç ın savaşı deyip soluğu vatikanda alırsın.

• akit yöneticileri çayı 4 şekerli içiyor galiba.

• Bu nbş 10 yil sonra herkesi tip2 diyabet yapacak ve kanseri cok fazla artiracak ozellikler karaciğer ve pankreas ca yı

İşin ilginç tarafi vucutta heran kötü diferansiye hücre oluşur ancak onu immun sistemimiz oldurur ama bu NBŞ illeti yuksek kalorisi ve hucre icine kolay girmesi nedeniyle neoplastik hucrenin artmis olan hucresel aktivitesini dahada artirir

BU NBŞ sigaradan bile illet bişey bunu destekleyen akp sempatizanlari yarin eşiniz çocugunuz veya kendiniz bunlardan muzdarip olursaniz beni hatirlarsiniz demişti diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 6 Mart 2018; 3:18:44 >
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    yok onlar o zaman hayırda şerde Allahtan , yada Allahın takdiri, yada bu işin fıtratında var, yada Allahın dediği olur v.s v.s derler ama kesinlikle akepeye helal getirmezler!

• Eline sağlık dostum çok güzel bilgiler vermişsin

• ŞEKER FABRİKALARI KAPANIYOR - AKİT TV BİLE İSYAN ETTİ
    quote:

Şeker fabrikaları meğer çoktan özelleşmiş
    Özelleştirilmek istenen şeker fabrikalarının bağlı olduğu TÜRKŞEKER’in yönetim kuruluna 15 Temmuz 2016 günü göreve başlayan isim bakın kim çıktı…

06.03.2018 02:24 Karakter boyutu :

Türkiye günlerdir kamuya ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili kararı tartışırken, özelleştirilmesi için düğmeye basılan 14 şeker fabrikasının bağlı olduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş (TÜRKŞEKER) yönetiminde Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun da yer aldığı, kurumun başında da ÖİB Başkan Yardımcısı Ergin İçenli’nin getirildiği ortaya çıktı.

TÜRKŞEKER’in altı kişisen oluşan yönetim kurulunda 15 Temmuz 2016 günü göreve başlayan Aksu, daha önce de TÜPRAŞ, ERDEMİR, TÜMAŞ ve Eti Aliminyum gibi özelleştirilen kuruluşların yönetiminde görev almıştı.

Kamuoyunda büyük tepki çeken şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde, fabrikaların bağlı olduğu TÜRKŞEKER’in sessiz kalmasını eleştiren Ziraat Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, “Bu yapı ve ortaya çıkan durum, ne yazık ki bize Osmanlı borçlarının tahsili için kurulan ve toplanacak vergileri kendi adına tahsil eden Duyuni Umumiye’yi hatırlatıyor. Özelleştirme İdaresi Başkan ve Başkan Yardımcısı, üst düzey kamu bürokratları ile kurumlarına tahsilât peşinde” görüşüne yer verildi.

ŞEKER FABRİKALARI ASLINDA ÇOKTAN ÖZELLEŞMİŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirimlesi için ihale sürecini başlattı. Afyon, Erzurum, Alpullu (Kırklareli), Ilgın (Konya), Bor (Niğde), Kastamonu, Burdur, Kırşehir, Çorum, Muş, Elbistan (Kahramanmaraş), Turhal (Tokat), Erzincan ve Yozgat’ta bulunan şeker fabrikalarının, doğrudan satış yöntemiyle teker teker özelleştirilmesi planlanıyor. Son teklif verme tarihinin 18 Nisan olarak açıklandığı özelleştirme programına kamuoyundan büyük tepki gelirken 14 fabrikanın bağlı olduğu TÜRKŞEKER ise adeta sessizliğe gömüldü. TÜRKŞEKER’in bu sessizliğinin nedeni ise Türkiye’nin en önemli kamu iktisadi kuruluşlarından (KİT) biri olan kurumun yönetim kurulunda ortaya çıktı.

TÜRKŞEKER’İN BAŞINA İKİ YIL ÖNCE ÖİB YÖNETİCİLERİ GETİRİLMİŞ

TÜRKŞEKER’in altı kişiden oluşan yönetim kurulunda yer alan isimlerden ikisinin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yöneticisi olduğu ortaya çıktı. TÜRKŞEKER’in Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İçenli, aynı zamanda asil olarak Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun ise TÜRKŞEKER’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapması dikkat çekiyor. Ahmet Aksu’nun TÜRKŞEKER’de göreve başladığı tarih 15 Temmuz 2016. TÜRKŞEKER Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı olan Ergin İçerli’nin Türkiye’nin şeker fabrikalarının bağlı olduğu kurumun başına getirildiği tarih ise 23 Eylül 2016.

MALİYE BAKANLIĞI VE BAŞBAKANLIK YETKİLİLERİ DE YÖNETİMDE

TÜRKŞEKER’in diğer yönetim kurulu üyeleri ise Maliye Bakanı Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halit Öcal ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ten oluşuyor.

TÜRKŞEKER’İN BAŞINDAKİ İSİM UNAKITAN’IN ŞİRKETİNDE YÖNETİCİYDİ

TÜRKŞEKER’in Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Ergin İçenli, eski bir Maliye Bakanlığı Müfettişiydi. 1993-2000 yılları arasında eski AKP’li Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yöneticisi olduğu BEM Dış Ticaret A.Ş.’de mali işler müdürü olarak çalıştı. Unakıtan, 2000 yılında Bem Dış Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanıydı. Bem Dış Ticaret, 2008 yılında naylon fatura düzenleyerek trilyonluk vergi kaçırdığı iddialarıyla gündeme gelmişti. 2001-2007 arasında Abbate Giyim Tekstil A.Ş.’de genel müdür yardımcısı olan İçenli, 2008-2009 yılları arasında ise hükümete yakın Star Gazetesi ve Kanal 24’ün mali işler koordinatörü yapıldı. İçenli, Asya Emeklilik, Güneş Sigorta ve Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri A.Ş. ve RCT Varlık Yönetimi A.Ş.’de yöneticilik yaptı.

ÖZELLEŞTİRMELER KARŞISINDA TÜRKŞEKER’İN SESİ NEDEN ÇIKMIYOR

Konuyla ilgili bir duyuru yayınlayan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), şeker fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik toplumun tüm duyarlı kesimlerden haklı tepkilerin geldiğini ancak en fazla tepki göstermesi beklenen TÜRKŞEKER’in bu konuda sesinin duyulmadığına dikkat çekerek, “Merak uyandıran bu durumun neden kaynaklandığı anlaşılmak istediğinde, doğal olarak öncelikle TÜRKŞEKER’in yönetiminde kimler olduğuna bakılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

‘ŞEKER KURULUNUN NEDEN KAPATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI’

TÜRKŞEKER’in yönetim kurulunda yer alanların eğitimlerinin, konuya sadece idari ve ticari açıdan bakabilecek nitelikte olduğu vurgulanan ZMO’nun duyurusunda şöyle denildi:

“Yönettikleri şirketin, şeker üretimi için kullandığı pancarının ne özelikte, nasıl bir bitki ve tarımsal önemi konusundaki bilgilerinin düzeyi göz ardı edilebilir. Ancak aslen görev aldıkları kurumlarına ve görevlerine bakıldığında, sadece Türk Şeker’e ait fabrikaların özelleştirilmesine bizzat TÜRKŞEKER’in karşı çıkmamasının değil, niye özelleştirildiğinin, tartışılacak birçok yönü olmasına karşın, görece konuyla ilgili taraflardan oluşan Şeker Kurulunun niye kapatıldığın da cevabı da ortaya çıkıyor.

YAŞANANLAR OSMANLI VE DUYUNİ UMUMİYE İLİŞKİSİ GİBİ

Bu yapı ve ortaya çıkan durum, ne yazık ki bize Osmanlı borçlarının tahsili için kurulan ve toplanacak vergileri kendi adına tahsil eden Duyuni Umumiye’yi hatırlatıyor. Özelleştirme İdaresi Başkan ve Başkan Yardımcısı, üst düzey kamu bürokratları ile kurumlarına tahsilât peşinde (!) Maliye Bakanı Ağbal 40 kere düşündüğünü söylese de, çok fazla söze gerek yok, söz ve karar halkın, vicdanların ve er veya geç kırk birinci sözü söyleyecek köyün olacak. Bütün bunlar yaşanırken, ülkede ithalatın önüne geçip, Türk üreticisini kalkındıracağız diyerek ‘Milli Tarım Projesini’ kamuoyuna duyuran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu özelleştirme konusunda ne düşündüğü de ciddi bir merak konusudur. Şeker fabrikalarının özelleştirilip, şeker gibi stratejik bir üründe dışa ve çokuluslu şirketlere bağımlı hale getirilmemiz, ‘Milli Tarım Projesi’ ile ne kadar uyumludur?

‘BU TALAN NEREYE KADAR SÜRECEK?’

Üniversitelerin, bilim insanlarının sessizlikleri, üzerlerindeki baskılar nedeniyle bir yere kadar anlaşılsa bile, üretici örgütlerinin sorunu ‘kıtlama şekerin gerekliliği tadında’ görüp, en büyük zararı görecek çiftçi adına ricada bulunacaklarını ifade etmeleri, umutsuzlukları daha da artırmaktadır. Şunu bir kez daha ifade etmek isteriz ki; uzun yıllar önce büyük özveri ile kurulmuş ve şeker üretimi yapmanın yanı sıra bilimsel çalışmaları da bünyesine alarak ülke tarımına sunduğu önemli hizmetlerle ülke ekonomisine katkıda bulunmuş şeker fabrikalarının yok edilmesi kabul edilemez. Neo-liberal politikaların bir uzantısı olan ‘özelleştirme’ canavarı değerlerimizi birer birer yok ediyor. Bu talan nereye kadar sürecek? İşte bu soruyu kimse yanıtlayamıyor.”

Yusuf Yavuz

https://odatv.com/seker-fabrikalari-meger-coktan-ozellesmis-06031825.html

• Yerli ve milli olmak icin gercekten yerli ve milli olan fabrikalari kapatmak gerekirdi.

Buyusun akparti. buyuk oyunu tekrar bozdun buyuk usta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 6 Mart 2018; 9:30:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şeker fabrikaları kapanırsa .kansere neden olan mısır şusrubu glukoz şrubu olcak daha cok .ve kanser dahada artacak.felaket kötü olur.

• ŞEKER FABRİKALARI KAPANIYOR - AKİT TV BİLE İSYAN ETTİ

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar.

quote:

Doğru kardeş doğru. Cargill şirketini kapatamazlar çünkü şirket ABD'li Yahudi baronlara ait yani o şirketi kapatmaya Türkiye'de kimsenin gücü yetmez.

Bununla ilgili sana Ergün Poyraz'ın kitabından bulabilirsem kaynak da gösteririm.

Tek bir KHK. "Nişasta bazlı şeker kullanım kotası 05.03.2018 tarihli bakanlar kurulu kararı ile %1'e düşürülmüştür". Bitti gitti.

Kendimizi boş yere yormayalım. O KHK hiçbir zaman çıkmayacak...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.