< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kinetik saatlerde, şarjlı bir pil, otomatik saatlerdeki gibi rotor vasıtasıyla kol hareketleriyle dolar, sonraki çalışma şekli ise Quartz saatlerdeki gibidir.
Kimi kinetic saatlerde; örn: Seiko Velatura gibi direct drive özelliği de bulunur. Yani otomatik saatlerdeki elle kurma özelliği gibi, bunda da rotor dışında pil kurma kolu döndürülerek de şarj edilebilir.
Tam dolan piller, kullanılan pile göre 1 ay, 6 ay, iki üç yıl gibi farklı şarj tutma kapasitesine sahip olurlar.
Genellikle de 8-10 yıl içinde kinetik saatlerin şarjlı pilleri % 80 oranında şarj tutma kapasitelerini kaybederler ve pil değişimi gerektirir.
Şarjlı kinetik saat pilleri de normal saat pillerine göre pahalıdır.
Saatleri mekanik ve pilli olarak ikiye ayırabiliriz.
Sonrasında ise mekanik saatleri;
1. Otomatik 2. Kurmalı
Pilli saatleri ise;
1. Normal pilli 2. Kinetik (kol hareketiyle şarj olan pilli) 3. Eco Drive (güneş enerjisiyle şarj olan pilli)
olarak ayırmak daha doğru olacaktır.
Üstadım sizin beğendiğiniz saate benzer otomatik bir önerisinde bulunuyorum kesinlikle biraz bakın derim...
Merhaba. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Şimdi anladığım kadarıyla bu sorduğum model sadece kol hareketi ile içindeki pili şarj ediyor ve tam şarjda 6 ay dayanıyor. 5 ay içinde zaten çoğu zaman kullanırım ama kullanmazsam sadece tuttuğu saati mi siliyor hafızadan? Kendi kendine ayarlama olayı mı kayboluyor yani nasıl oluyor acaba? 10 yıl sonra da içindeki pili değiştirmemiz gerekiyor ve o pili değiştirdiğimizde bi 10 yıl daha kullanılabiliyor?
Seiko'yu burada mağazalarda incelediğim için hoşuma gitti aslında. Bulova'yı bulabileceğim bir yer var mı emin değilim. ve saat konusunda görmeden almak istemiyorum pek. Hele de 1000 lira üstü veriyorsam görmeden almak doğru gelmiyor. Koluma takıp nasıl duracağını bilmem gerek.
Bulova'nın bu modeli epey benziyor SNP021P1'e ama işte dediğim husus önemli.
quote:
Orijinalden alıntı: PHI
quote:
Orijinalden alıntı: yeniay58
Üstadım sizin beğendiğiniz saate benzer otomatik bir önerisinde bulunuyorum kesinlikle biraz bakın derim...
Merhaba. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Şimdi anladığım kadarıyla bu sorduğum model sadece kol hareketi ile içindeki pili şarj ediyor ve tam şarjda 6 ay dayanıyor. 5 ay içinde zaten çoğu zaman kullanırım ama kullanmazsam sadece tuttuğu saati mi siliyor hafızadan? Kendi kendine ayarlama olayı mı kayboluyor yani nasıl oluyor acaba? 10 yıl sonra da içindeki pili değiştirmemiz gerekiyor ve o pili değiştirdiğimizde bi 10 yıl daha kullanılabiliyor?
Seiko'yu burada mağazalarda incelediğim için hoşuma gitti aslında. Bulova'yı bulabileceğim bir yer var mı emin değilim. ve saat konusunda görmeden almak istemiyorum pek. Hele de 1000 lira üstü veriyorsam görmeden almak doğru gelmiyor. Koluma takıp nasıl duracağını bilmem gerek.
Bulova'nın bu modeli epey benziyor SNP021P1'e ama işte dediğim husus önemli.
Evet Doğru anlamışsiniz üstadim.
Zevk meselesi ama bu fiyatlar bu saatler için gereğinden fazla. 400-500'e seikonun normal kineticlerinden alın bence.
Bu saati alırsanızda güle güle kullanın , yukarda gerekli bilgiler verilmiş zaten , emeğine sağlık yeniay58
quote:
Orijinalden alıntı: Dictator
Zevk meselesi ama bu fiyatlar bu saatler için gereğinden fazla. 400-500'e seikonun normal kineticlerinden alın bence.
Bu saati alırsanızda güle güle kullanın , yukarda gerekli bilgiler verilmiş zaten , emeğine sağlık yeniay58