< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Şehirlerarası yolculuk hakkında soru

-
-
Kardeşim İstanbul’da pazar günleri iş çıkışı farklı bir ilçede oturan babamın yanına rahatlıkla gelebiliyor. Çevirmede niye gidiyorsun dediklerinde babamın üstüne faturayı gösterip iş çıkışı ailemin yanına gidiyorum diyerek rahatlıkla gelebiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam isterseniz e-devlet uzerinden basvuru yapabilirsiniz. Sonuclar kac saate/gune cikiyor bilmiyorum ama, seyehat olarak alirsaniz bir problem olmazdir.
-
İçişleri Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu durumlara ilişkin bir mazeretinizin olması ve resmi olarak kanıtlamanız gerekir. Böyle bir mazeretiniz yoksa "resmi olarak" seyahat etmeniz yani kısıtlamanın olduğu saatlerde dışarda bulunmanız yasaktır. Yasak uygulanır uygulanmaz, ceza yazılır yazılmaz bilemem. Resmiyette iş böyle.
-
Öncelikle Samsun'dan Antalya ya gelmiş birisi olarak şunları aktarayim bilgin olsun.
21-05 saatleri arasında Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı olduğu için, bu saatler arasında yola çıkarsan ceza yeme ihtimalin mevcut.
E devletten istediğin kadar başvur, internette başvuru şartları mevcut eğer birisi bile uymuyorsa. Kabul olmuyor...
Samsundan Antalya ya gelmek icin yola saat 14 civarı çıktım samsundan, yoldayken e devletten 2 kez basvurdum 3 kez red yedim. 199 u aradim, durumu anlattim talep olusturdular oda RED yedi ve tekrar aradığımda yapilacak birşey yok, 21 den sonra bir yerde konaklamaniz lazim dediler .
21 e kadar yola devam ettim, 21 de yattim 05 e kadar uyudum yolda -10 derece havada, o yüzden hakkimi sonuna kadar helal etmiyorum, emeği olan herkese iki elimde yakalarinda olcak.. Çok mantıksız, bilinçsizce alınan kararlar yüzünden insanlar cile çekiyor. 05 den sonra yola devam edip, gideceğim şehre vardim. Durmama gerek var mıydı? Sonuçta değişim yaptim şehir.
Asıl mevzuya gelecek olursak, sokağa çıkma saatleri arasında o şehirde bulunursan sıkıntı yaşarsın, elinde belge yoksa.
Yolda olsan dahi değişmiyor bu durum, eğer otobus, ucak, tren felan filan kullanmadiysan, kendi aracınla gidiyorsan yiyorsun açık açık. Polisin insiyatifine kalmış birşey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
benim yol iznim var ama, yollarda gece cevirmeye girmedim hiç genelde tırları durduyorlar.
risk almak istemiyorsan ankara kalkışlı uçak bileti alırsın sonra iptal edersin . açığa alırsın
yada doktor randevusu
-
Arkadaşlar merhabalar.
Konudaki arkadaşın gibi değil ama benim de sizlere danışmak istediğim bir durumum var. Yaklaşık bir ay sonra birinci dereceden bir yakınımı Cumartesi günü 0300 gibi havaalanından almam gerekecek. Bu yakınımı almaya giderken herhangi bir sorun yaşar mıyım sizce? Kendisinin bileti olacak yurtdışından geliyor zaten. Ben de havaalanına giderken belgeyi yanıma alabilirim. Benimki gibi bir durumu yaşayanınız var mı acaba?
-
Bende öncelikle cevap veren herkese teşekkür ediyorum buradan. Cumartesi dönerim o zaman büyük ihtimalle. Hocam bende sanırım sizin sorunuzun cevabını biliyorum. Birinci dereceden akrabanız da olsa alma izniniz yok diye biliyorum. Sokağa çıkma izni gelen kişi için var, onun bir şekilde kendinin gelmesi lazım. Genede başka arkadaşlar cevaplar zaten sorunuzu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhabalar.
Buraya yazdıktan sonra bir de şu 199’u arayayım dedim. Sitelerinde bir bilgi var mı diye baktım. Bilgi bulamadım ama canlı yanıt kısmı vardı. Oradan sordum. Yakınınızın biletinin fotoğrafı olsun, çevirme olursa da onu gösterin herhangi bir sorun olmaz dediler. İsterseniz canlı yanıt’taki konuşma görüntülerini de koyabilirim.
Tekrardan merhaba hocam. Çok güzel o zaman. Sıkıntısız alırsınız akrabanizi. Geçen bir arkadaşım aynı şekilde akrabasını almak istediğinde ona öyle bir yanıt vermişlerdi, o yüzden bende size öyle söyledim. Size biletin fotoğrafını atsın ama yakınınız. Dönerken beraber olduğunuz için gösterir bileti ama almaya giderken sizde de bir belge olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam belki de yakını birinci derece akrabası olmadığı için olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Ben eşimi almaya gideceğim. Nvi’nin sitesinde de o şekilde sordum sorumu. Sorun yaşamayacağımı söylediler.
yeni arabanızın hevesi kursağınızda kalmasın. izin belgesi çıkartmanız iyi olur. veya daha erken gidip, daha çabuk halledip dönün. pansiyon otel vs açıksa bir gün orda kalıverin, 3250 tl ceza parası vermektense konaklama parası verirsin en azından kafan rahat eder.
-
Söylediklerine tamamen katılıyorum, bir derdim bir sorunum olmasa niye kalkıp şehirler arası yol gideyim devlet zamanında kendi önlem almayıp şimdi vatandaşı sıkıştırıyor uyduruktan sebepler belirlemişler onlara uymuyorsa şehir dışına gidilmezmişmiş sanane benim gitme sebebimden bir sebebim varki gidiyorum. Bu yapılan ulaşım hakkına ve anayasa olayına aykırı yolda aracımın içinde gidiyorum sabah gitsem ne akşam gitsem ne oluyorda beni sabah bırakıp akşam gidemezsin diyorsun ? Tamamen saçmalık ötesi kararlar
İzinsiz çıkış tamamen şans işi. Şubat sonunda pazar günü 700 km yol yaptım izinli, 4 yerde çevirme vardı, ikisi durdurup kontrol etti. Bir arkadaş tırları durduruyorlar yazmış ama benim denk geldiklerimde aksine otomobilleri çeviriyorlardı hep. Amaç izin kontrolü ise tırlar zaten belgesiz çıkmaz pek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X