Şimdi Ara

SEG 12000 BTU KLİMA (A101 İÇERİR) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
15
Favori
70.973
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brain damage

Hocam ilginiz ve hızlı geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Sanırım Seg-Regal tarzı klimalardan birini alcam en yakın zamanda, Kalkan'da a101 ve bim'de klima kalmamış pek getirebilecekmiş gibi bir intiba da vermediler. Eğer sitelerde uygun fiyata bulabilirsem almayı düşünüyorum. a101 veya bim'den alınan klimalarda montaj ücreti alınıyor mu servis tarafından? Yada internetten aldığımız bir klima için vestel servisi bizden ekstra montaj ücreti alır mı?

Gittigidiyorda Vestfrost klima var 1500 Lira ancak @Ado hocam bilir ürün aynı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittigidiyor'daki ürünü gördüm ben de vestfrost olanı, hocamın bilgisine başvurdum o konuda cevap bekliyorum seg veya vestfrost arasında tercih yapcam ona göre. Vestfrost'un bilgilerinde gaz olarak 410 kullanıldığı bilgisi var, o yüzden farklı ürünler olabileceğini düşündüm ama hangisi daha iyidir onu hocam bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de özelden aynı soruyu sordum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: seeder

quote:

Hocam ilginiz ve hızlı geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Sanırım Seg-Regal tarzı klimalardan birini alcam en yakın zamanda, Kalkan'da a101 ve bim'de klima kalmamış pek getirebilecekmiş gibi bir intiba da vermediler. Eğer sitelerde uygun fiyata bulabilirsem almayı düşünüyorum. a101 veya bim'den alınan klimalarda montaj ücreti alınıyor mu servis tarafından? Yada internetten aldığımız bir klima için vestel servisi bizden ekstra montaj ücreti alır mı?

Gittigidiyorda Vestfrost klima var 1500 Lira ancak @Ado hocam bilir ürün aynı mı?

Aynı ürün değil hocam, Ancak şu an BİM mağazaları ile anlaşma yapılıyor VESTFROST klimalar için lakin 9 luk mu 12 lik mi olacak ondan tam emin değilim.

Genelde yapmayacakları şekilde bu markayı da 3 yıl garanti kapsamına almaları hoşuma gitti (Normalde SEG gibi 2 yıl dı)

Yalnız yine de tam olarak ürün kodunu öğrenebilen var ise ona göre net kontrol sağlayıp kompresöründen emin olalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 12 Ağustos 2017; 9:52:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

quote:

Orijinalden alıntı: seeder

quote:

Aynı ürün hocam, hatta şu an BİM mağazaları ile anlaşma yapılıyor VESTFROST klimalar için lakin 9 luk mu 12 lik mi olacak ondan tam emin değilim.

Genelde yapmayacakları şekilde bu markayı da 3 yıl garanti kapsamına almaları hoşuma gitti (Normalde SEG gibi 2 yıl dı)

Yalnız yine de tam olarak ürün kodunu öğrenebilen var ise ona göre net kontrol sağlayıp kompresöründen emin olalım

Ado hocam gittigidiyorda ki satıcıya kompressör seri numarasını istedim göndermedi.Aklıma 2016 üretimi olabileceği geldi.Çünkü fiyatı baya düşürdüler.GG komisyonu da ödüyorlar.1700 den aşağıda SEG-Regal-vestfrostt klima yoktu internette.

• Arkadaşlar Selam;

Yoğun ve hızlı bir şekilde tüm soruları hem özelden hem buradan cevaplamaya çalışıyorum.

Arada hata yapmamak adına şu yazıyı yazmak isterim ki sizleri de uyarmış olayım.

İlk cevabımda AYNI ÜRÜN ifadesi kullandım lakin daha sonra okuduğum bazı mesajlarda link görüp ürünü inceleme imkanı buldum ki benim bahsettiğim ürün bu ürün değil, Bana ulaştırdığınız linklerde gördüğüm ürün kompresörü benim onayımdan geçmez, eski üretim klimaları muhtemelen depo köşelerinde kalan satıcılar sezonun bitiyor olması nedeniyle KAMPANYA adı altında afedersiniz tabiri caiz ise PATLATMAYA çalışıyorlar düşüncesindeyim.

Benim AYNI ÜRÜN ifadesi kullandığım ürün, BİM ile VESTEL in şu an anlaşma çalışmaları içerisinde olduğu VESTFRSOT klimaları ile ilgilidir. Aynen REGAL ve SEG klimaları ile aynı klasmanda aynı statüde üretilecek bu ürün için detayların 3-5 güne kadar ortaya çıkmasını ve hatta ilanlarının görülmeye başlamasını bekliyorum (Bence geç kaldırlar sezon bitiyor artık)

Bu nedenle uyarma gereği duyuyorum ki;

LİNKLERDE GÖRÜNEN ÜRÜN ESKİ ÜRETİMDİR VE KOMPRESÖRÜ BENİM ONAYLADIĞIM, BEĞENDİĞİM, SİZE TAVSİYE ETTİĞİM ÜRÜN DEĞİLDİR

• Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Hocam Selam, Tabi elimizde hiç bir veri olmadığı için %100 net üretim bilgilerini bilmesek de, bu ürünü tanıdığım kadarıyla mazisi ve kasa yapısı 2014 lere dayanır. Seri veya kod bilgisi vermek istememeleri gayet normal bu koşullarda.

Anlaşmada gelecek olan klimanın 9 mu 12 mi olacağı kesinleşmeden net konuşmam doğru olmaz (Yüksek olasılık 9 luk olacak) Bu nedenle klima arayışında olan ve 12 lik ihtiyacı olan arkadaşlarım mutlaka BİM ve A101 leri zorlasınlar, ben 30 dakikaya kadar çıkmış olurum bakınız halen bu montajları yoğun bir şekilde yapıyoruz, yani mağazalar satmaya devam ediyor.
  • quote:

A101 ve BİM satışı olan SEG ve REGAL ürün montajları ücretsiz. Hatta 15 metreye kadar alüminyum boru ücretsiz (Eğer montaj esnasında içerisinden çıkan 4 metrelik kit yetmez ise ücretsiz olarak 7 - 10- 15 metrelik kit ile ücretsiz değiştirilir lakin kablo için cüzi bir bedel alınır) olarak hakkınızdır.

İnternet satışlarında ise eğer marka VESTEL ise mutlaka YETKİLi satıcı olmak zorundadır yoksa ücretsiz montaj hizmeti alamazsınız.

• Hocam beni unutmayın :D
  • Arkadaşlar bu klimayı almaya niyetliyseniz bulunduğunuz bölgedeki a101 elemanlarıyla görüşün bölge sorumlularına iletsinler klima talebinizi. Mağazada yoksa da bir kaç gün içinde getirtebiliyorlar, ben bu şekilde dün satın aldım. Servis 3 gün sonraya randevu verdi o biraz sıkıntı oldu ama onu da öne çektirmeye çalışcaz artık. Bu süreçte @Ado üstadın tavsiyeleri, yorumları bize yol gösterdi. Kendisine de burdan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.

• Ado kullanıcısına yanıt
    @Ado hocam sizi her türlü platformdan rahatsız ediyorum affınıza ve hoşgörünüze sığınarak :) Özellikle burdan sormak istedim sorumu ki başka arkadaşların da işine yarasın. Şimdi evde ankastre diye tabir edilen halihazırda kurulu bir boru sistemi var. Gelecek olan servis nasıl olsa boru var diyip hakkımız olan 4-5 m lik boru tesisatını vermeden alıp götürür mü? Yoksa bize o boruyu vermek zorunda mı? Zira burdan taşındığımda tekrar boru almak zorunda mı kalmak istemem haliyle.
  • numberone2000 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size cevap yazmıştım diye hatırlıyorum

Umarım forumun azizliğine uğramamışızdır
  • quote:

@Ado hocam sizi her türlü platformdan rahatsız ediyorum affınıza ve hoşgörünüze sığınarak :) Özellikle burdan sormak istedim sorumu ki başka arkadaşların da işine yarasın. Şimdi evde ankastre diye tabir edilen halihazırda kurulu bir boru sistemi var. Gelecek olan servis nasıl olsa boru var diyip hakkımız olan 4-5 m lik boru tesisatını vermeden alıp götürür mü? Yoksa bize o boruyu vermek zorunda mı? Zira burdan taşındığımda tekrar boru almak zorunda mı kalmak istemem haliyle.

Hocam güzel bir soru olmuş bu vesile ile ben de genel cevap yazmış olayım.

Normal şartlarda elbette ki parasını ödeyerek satın almış olduğunu bir klimanın bağlantı elemanı da yine parasını ödemiş olduğunuz sizin malınızdır.

Lakin VESTEL bu sene değişik bir uygulamaya imza attı ve servislerin bu boru ve konsolları tüketicelere kullanmayıp kendi envanterlerine geçirmeleri sorununun önüne geçebilmek adına olduğunu düşündüğüm merkezileştirme uygulamasını başlattı.

Normalde Bunlar zaten sizin malınız olması sebebiyle montajda kullanılmadıysa size teslim edilmesi gerekirken, BORU söz konusu olduğunda SERVİS FORMUNA YAZILMAK ŞARTI İLE bu boruyu merkeze göndermek üzere sizden teslim alıyorlar.

Sizin montaj hizmet belgenizde bu ibare olması nedeniyle (Sistemde de aynı bilgi kayıtlıdır) ileride klimanızda bir yer değişikliği yapmak istediğinizde yeni gittiğiniz yerde ankastre set olmaması durumunda merkeze durumu bildirerek ÜCRETSİZ olarak bu borular yeni adresinizde montajda kullanılmaktadır.

Bana anlamsız gelen bu uygulamadan sizleri de bilgilendirmek istedim.

Tavsiyem şudur ki; Montaj süreci bitene kadar bekleyiniz, Ekip boruları aldığında boruları vermek istemediğinizi belirtiniz, kendileri haklı olarak (Servisin bir suçu yok burada, yönetim kararıdır) ellerinden bir şey gelmeyeceğini belirtecekler bu durumda siz kendileri evden ayrılmadan ve en önemlisi ise siz daha formu imzalamadan evvel müşteri hizmetlerini arayınız ve bu boruları vermek istemediğinizi, yasal olarak parası ödenmiş bir malın montaj ekipmanının da kendi malınız olması sebebiyle bu uygulamayı onaylamadığınızı, boruların bırakılmaması halinde montaj formunu imzalamayıp ekibi evden çıkartacağınızı beyan ediniz. MH deki arkadaşlar zaten işi yokuşa sürmeyecektir, bu şekilde boruları alır, montaj formunu imzalar (Tabi montajı beğendiyseniz ve işlemler eksiksiz yapıldıysa) bir nüshasını da mutlaka kendinize alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: numberone2000

Ado hocam faydalı bilgileriniz için çok çok teşekkürler. Sayenizde güzel bilgiler edindik.

Size kısa bir sorum olacak. Evin hol bölümüne 24 binlik bir klima almak istiyorum. İsteğe göre soğutmak istediğim odaların kapılarını açarak diğerlerini kapatarak bir kullanım sağlamak istiyorum. Uzun zamandır aşağıdaki ürünü takip ediyorum. Ürün sizce nasıldır. Tavsiye edebileceğiniz alternatif bir ürün varmıdır acaba.

http://urun.n11.com/klima/samsung-ar24msfhcwk-24000-btu-a-ar5400-seri-2017-model-klima-P193257655

Evin toplam metrekaresi, yazlıtım durumu, güneşe maruz kalma saatsel bilgileri, evin cephesi, ara kat olup olmaması, evde kaç kişi yaşadığı, evin bölgesi (Ege-Marmara vs)

bu bilgiler ışığında daha detaylı yorum yapabiliriz.

Hocam iyiki size danışmışım bu konuyla alakalı yoksa gereksiz yere servis elemanlarıyla papaz olurduk ki dediğiniz üzere burada onların bir kabahati yok. Ancak uygulama bana da çok yersiz yada en azından yetersiz geldi. O halde süreç dediğiniz şekilde işleyecek mecburen, müşteri hizmetleri de yapacak bir şey yok prosedür bu şekilde derse o zaman montaj formuna boruların tarafımıza verilmediği ve kullanılmadığı notu düşülecek ve ancak o şartla imzalanacak.
    Merak ettiğim bir husus da şu; diyelim ki servis formunu imzalamadım ve servis elemanlarını gönderdim. Bu durumda benim garanti sürecim de başlamayacak değil mi? O halde sonrasında nasıl bir süreç işleyecek?
  • brain damage B kullanıcısına yanıt
    Montaj formunun imzalanmaması garanti sürecini yasal olarak etkilemez, Burada önemli olan TÜKETİCİ konumunda olan birey'in memnuniyetinin sağlanamamış olması kaynaklı anlaşmazlıktır ve konu hukuk merciilerine intikal dahi etse (ki asla olay bu boyutlarda büyümez) sizin haklı gerekçeniz olması nedeniyle size karşı kesinlikle bir yaptırım olmaz.

Ben bilginiz olsun diye yazıyorum ki boşuna gerilmeyin yoksa firma bu konularda oldukça esnek, Anlamsız bazı hareketleri olsa da ben severim VESTEL markasının müşteri odaklı yaklaşmasını. Zira bu uygulama olmasına rağmen tüketicilere teslim edilen borular olduğunu da biliyorum ;)

Garanti sürecinde mevzuat geçerlidir. Normal şartlarda Tüketici lehine olan durum fatura tarihi değil, montajın yapıldığı tarih itibari ile garanti başlamasıdır lakin herhangi bir X nedenle montaj tarihi belirlenemiyorsa fatura tarihi yasal olarak baz alınabilir bunda da bir sakınca yok. Kaldı ki VESTEL de uygulama gereği fatura ibrazı dahi yapılamayan bazı ürünlerin sistem kayıtları, üretim tarihi üzerine 3 ay eklenerek yapılır. Yani hiç bir şekilde sizin garantiniz etkilenmez merak etmeyiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Vestel daha önce hiç kullanmadığım tercih etmediğim bir markadır benim için, bununla ilgili düşüncelerimi forumun bazı ilgili başlıklarında detaylıca yazacağım zaten ama özet geçmek gerekirse; evlenirken tüm eşyalarımı Siemens'in Alman üretimi modellerinden seçtim, klimamı Mitsubishi Electric'ten aldım, tv Panasonic markaydı. Hepsi araştırılıp alanının parmakla gösterilen kaliteli ürünlerindendi. Ancak hiçbir ürün kurulumundan sonra firma görevlileri beni arayıp memnun kaldınız mı, üründen, servisten bir şikayetiniz memnuniyetsizliğiniz var mı demedi. Demediği gibi ben yaşadığım sıkıntılara muhatap bulabilmek adına gerek forum gerek şikayet siteleri üzerinde muhatap aramak durumunda kaldım.
    Vestel'le tanışmam yazlık için gerekli buzdolabı, klima vs sürecinde oldu. Ki aldığım ürünler markanın alt segment ürünleri, sırf uygun yollu olsun diye alınmış ürünlerdi. Buzdolabı montajı tamamlandıktan 3-4 gün sonra vestel yetkilileri arayıp yetkili servisle ilgili müşteri memnuniyet anketi yaptılar, detaylı bir şekilde puanlama yapmamı istediler. Bu kadar basit bir olay bile insanda, karşında muhatap bulmanın mutluluğunu yaratıyor. Bu teveccüh değil benim en doğal hakkımken üstelik. Bu bağlamda da içim rahat hocam, sadece geçmişte yaşanan kötü tecrübelerin etkisi var işte güvenemiyoruz kolay kolay firmalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brain damage -- 14 Ağustos 2017; 17:2:14 >

• arkadaşlar bunu ya da bim versiyonunu ankaradan nasıl alırım. bir de montajla alakalı sorum var. dış motoru istediğimiz yere taktırabiliyor muyuz bahsettiğim mesafe 8 m kadar ve yakınlarında priz yok. ? nasıl bağlanır motor ?
  • ahmetsoul kullanıcısına yanıt
    Hocam 8 metrede sorun yok onlar ilave edip 8 metre hortum bağlıyorlar, elektrik iç üniteden bağlanıyor dış üniteye iç üniteden gidiyor elektrik onuda kendiler verdiler benden para almadılar. Ayrıca zaten elektriğe kendiler bağlamıyor elektrikçi bağlıyor iç üniteden elektrik bağlanacak yere kadar kabloyu siz alıyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

quote:

Orijinalden alıntı: numberone2000

Ado hocam faydalı bilgileriniz için çok çok teşekkürler. Sayenizde güzel bilgiler edindik.

Size kısa bir sorum olacak. Evin hol bölümüne 24 binlik bir klima almak istiyorum. İsteğe göre soğutmak istediğim odaların kapılarını açarak diğerlerini kapatarak bir kullanım sağlamak istiyorum. Uzun zamandır aşağıdaki ürünü takip ediyorum. Ürün sizce nasıldır. Tavsiye edebileceğiniz alternatif bir ürün varmıdır acaba.

http://urun.n11.com/klima/samsung-ar24msfhcwk-24000-btu-a-ar5400-seri-2017-model-klima-P193257655

Evin toplam metrekaresi, yazlıtım durumu, güneşe maruz kalma saatsel bilgileri, evin cephesi, ara kat olup olmaması, evde kaç kişi yaşadığı, evin bölgesi (Ege-Marmara vs)

bu bilgiler ışığında daha detaylı yorum yapabiliriz.

Hocam ev net 110 m2 civarında. Bina 5 yıllık ve yalıtımlı bir bina. Ev öğleye kadar bir cepeden öğleden sonra diğer cepheden sürekli güneş alıyor. Daire ise 4 katlı binanın en üst katında yer alıyor. Fakat üzerinde çatı ve çatı altında izocam malzeme var. Evde 2 yetişkin ikide çocuk yaşıyor. Bölge olarak Bursada yani Marmara bölgesinde.

İlla bu klima olması şart değil. Önereceğiniz bir klimada olur. Ayrıca gidip 18 derece soğutsunda istemiyorum. 26 27 derecelere getirse benim için yeterli olur.

Cevabınız için tekrar teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.