Şimdi Ara

Göz Damlası Kullanımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
23.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doktora sormuştum, kullanabilirsin dedi. Az önce kullandım, şuan gözüm biraz daha iyi ama yinede bir yanma var ama görüşte bayağı iyi olmuş. Yanlış kullandım sanırım, bir tüpü 2 göze mi kullanacağız ve her göze tek damla mı ? Ben 1 tüpü 1 göze boşalttım. Tek damla diyor ama kalanını atın diyor, geri taksam kapağı kullansam bir şey olur mU ? Bu arada lens kullanıyorum, onun için kuruyor. Az öncede gözümde lens varken kullandım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göz Damlası Kullanımı

Göz damlaları, çeşitli göz rahatsızlıklarını tedavi etmek veya önlemek için kullanılan ilaçlardır. Doğru şekilde kullanıldıklarında göz sağlığını iyileştirmede ve korumada etkili olabilirler.

Göz Damlası Kullanma Adımları

1. Ellerini iyice yıka.
    2. Başını hafifçe geriye yasla ve alt göz kapağını hafifçe aşağı çekerek bir gözünü açık tut.
    3. Göz damlası şişesini gözünden yaklaşık 2,5 cm uzağa tut.
    4. Damlayı alt göz kapağının altına sık.
    5. Gözünü kapat ve göz damlasının göze yayılmasına izin vermek için nazikçe dairesel hareketler yap.
    6. Fazla damlayı temizlemek için gözyaşı kanallarını sil.
    7. Diğer göz için tekrarla.

Fullfresh Göz Damlası Nasıl Kullanılır

Fullfresh göz damlası, kuru gözleri gidermek için kullanılan bir yapay gözyaşıdır. Doğru kullanım için şu adımları izlemelisin:

1. Göz damlası şişesini açmadan önce, ellerini iyice yıka.
    2. Başını hafifçe geriye yasla ve alt göz kapağını hafifçe aşağı çekerek bir gözünü açık tut.
    3. Göz damlası şişesini gözünden yaklaşık 2,5 cm uzağa tut.
    4. Göz damlasını alt göz kapağının altına, konjunktiva kesesine damlat.
    5. Gözünü kapat ve göz damlasının göze yayılmasına izin vermek için nazikçe dairesel hareketler yap.
    6. Fazla damlayı temizlemek için gözyaşı kanallarını sil.
    7. Diğer göz için tekrarla.
    8. Göz damlası şişesini hemen kapatarak kalan damlaları koru.

Önemli Hususlar

• Göz damlasını kullanmadan önce daima doktoruna danış.
    • Göz damlasını talimatlara göre kullan.
    • Göz damlası şişesini asla başkalarıyla paylaşma.
    • Göz damlası şişesinin ucunu gözüne veya diğer yüzeylere değdirme.
    • Göz damlası şişesini oda sıcaklığında sakla.
    • Göz damlasını, üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra kullanma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:34:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

inşallah yanlış anlamışımdır, damla kutusunu komple tek seferde 1 gözüne mi boşalttın ? böyle bi şey yaptıysan şaka yapmıyorum git bi doktora görün başına iş açarsın. her seferde tek damla ve genelde 2 gözde birden olur sıkıntı o yüzden 2 göze de damlatırsın.

Hocam zaten 2-3 damla bir şey aktı, 1-2 damladan ne gibi sorun çıkabilir ki? Şuan biraz daha rahat gözüm ve sıkıntı yok, cidden durum o kadar ciddi mi?

Bu arada günde 4 kere kullanmam lazım, bugünlük bırakıyım mı sizce yoksa diğerlerinide kullanıyım mı? Bu sefer tek damla sıkıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çükütüs -- 30 Eylül 2013; 17:34:13 >
  • Çükütüs kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:34:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

ya öyle bi şey yapmazsında tabi, bi an aklımda bütün tüpü sıktığın gibi bi düşünce canlandı, ondan panikledim :)

1 damladan fazla sıkmamaya özen göster, 1-2 damla fazla kaçınca doktora gitmeye gerek yok tabi ama ilaç neticesinde fazlası zarar. ilacı doktor verdiyse kullan ama isteğine bırakmışsa bana günde 4 kez çok gibi geldi bende alerjiden dolayı düzenli kullanıyorum günde 2 kez şu an. önceden 2 farklı damlayı kullandığım olmuştu ama yine ikişer defaydı bi günde.

Doktor önerdi lens kullanırken gözde biraz kuruluk oluyor onun için. Eczacı yazmış 4 kez kullanın diye. Ben 3 kullansam olur heralde. Şimdi bir tane tüple 2 göze birer damla damlatsam içinde biraz daha kalır onlar boşa mı gitcek ?

• eğer bahsi geçen tears naturale free gibi suni gözyaşı ise.. bir tüpü açın her göze 1-2 damla damlatın yeterlidir. bildiğim kadarı ile ilaç etkisi yok sadece gözü sulandırmak ve doğal olarak kurumadan kaynaklı yanma hissini azaltmak için kullanılıyor. lens kullananlara, bilgisayarla çok uğraşanlara, klimalı ortamda çalışanlarda özellikle çok yanma hissi oluyor. bir steril tüp yanlış hatırlamıyorsam açıldıktan sonra düzgün muhafaza edilirse 8 saate kadar bekletilip kullanılabiliyordu.. zaten bu bigilerin en doğrusu prospektüsünde yazıyordur.

ben gözümde yanma hissi olursa bir tüpü açıp her göze 2 şer damla kullanıp 3-4 saat sonra tekrar damlatıp atıyorum çöpe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 2 Ekim 2013; 11:32:35 >
  • rohto göz damlası kullananız var mı ? ..benim göz kuruluğıu ve göz damarlarımın belirginleşmesi şikayetim var acaba bu damla işime yarar mı ..herhalde kortizon içermiyor muş ama uzun süreli kullanımlarda etkisi nasıl olur merak ediyorum ..Bir de reçetesiz alınabiliyor bu damla değil mi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    göz kapagı ve altı şişlik
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar,

Sorularınızıwww.doktorsifa.com adresinde sorarsanız Göz uzmanı Süleyman Gunaydin Bey hızlı bir şekilde cevap veriyor.

Bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.