Şimdi Ara

Sedan araç ve yük taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende b sınıfı 3 kapılı hb araç var, bazen uzun merdiven gibi şeyler taşımam gerekiyor. Benim araçta pandizotu söktüm, koltuklar yattığından sorunsuz taşıyorum. Sedan araçta böyle uzun şeyleri taşımaya imkan yok değil mi? Belki tavana bir şeyler ekletilip ona tutturulabilir/bağlanabilir? Yoksa en doğrusu liftback kasaya yönelmek mi, eğer yük de taşınacaksa? SW veya hb kasayı tekrar tercih etmeyi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 14 Temmuz 2022; 9:53:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arka koltukların yatırıp ön yolcu koltuğunu en öne alırsanız uzun bir şey alabilir. Mazda 626 gibi bazı arabaların ön yolcu koltukları tam yatıyor. Onları da araştırın.

Hafif ve uzun malzeme taşıyorsanız tavan çıtası olan arabalar da gayet kullanışlıdır. Uzun yolda gidiyorsanız port bagaj ve tavan yükü yakıt tüketimini arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 14 Temmuz 2022; 10:6:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SW veya Liftback mecbur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşya en guzel resimdeki sinif araclarla taşınır

Sedan araç ve yük taşıma

😁

• sw candır gerisi heyecan . avrupaya git mercedes sw,volvo sw, bmw sw kakılı.

• Ne ilgisi var yav
    arka koltuğu yatır
    ambar gibi bagajın olur

• Sedan bavul vb gibi şeyleri taşımada iyi ama yüksek ve uzun şeyleri taşımakta çok kötü en iyisi ticari veya station wagon bu konuda

• Ticari istemiyorum; normal LPG’li otomobil istiyorum. Ticarinin muayenesi, hız sınırı, dizel olması, şekli şemali, sürüş dinamikleri falan problem. SW ve hatchback de görüntü, yol tutuş, aerodinamik vb. olarak sedana kıyasla beğenmiyorum. Liftback sedana çok benziyor ama yük de taşıyabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Temmuz 2022; 13:14:40 >
  • Galiba insanlar biraz da bu sebeple crossover SUV tarzı araçlara yöneliyor. Sedan gibi gitmiyor belki ama işlevsellik olarak onlardan daha iyi, ve ticari ile sw kasalara göre bir takım artıları var…

• Ne sıklıkla ne eşya taşındığına göre değişir. Yeni model sedanlarda arka koltuk sırtı yatmayan yoktur tahminimce, eski modellerde sabit olabiliyor. Tavana port bagajın sadece rayları takıldığında merdiven koyulur, ara parça ile bisiklet taşınır. Bu rayları iş bitince sökmek gerekmez.

Eşya varken araca kaç kişi binildiği de önemli. 4 kişi+ yük için minimum sw ve tavan rayı mantıklı iken 1-2 kişi ve ayda yılda bir yük için her araç iş görür.

• Arka koltuk yatsa dahi sedanlarda bagaj ayrı bir kabin olarak oluşturulmamış mı? Yani sedanda koltuk yatsa dahi bagaja kadar ilerleyecek uzunlukta merdiven gibi bir eşyayı koymak mümkün olmayacak çünkü bagaj ayrı bir kompartman; hb araçta pandizotu sökünce bagaj ile arka koltuklar arasında hiçbir şey olmuyor, bir bütün oluyorlar. Yanlış mı biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 16 Temmuz 2022; 20:33:24 >
  • Yattığı zaman sırt yatıyor, arka koltuk ile bagaj birleşiyor. O şekilde 2.5 metre civarı korniş taşıdım mesela, ön sağ goğüsten bagajın sol arka köşesine kadar uzattım. Tabi tepesinde pandizot sabit kaldığı için tutup masa koyamıyorsun ama merdiven gibi uzun ince malzeme girer.

• Anladım. Arka koltuklar full 90 derece mi yatıyor genelde? Tavana port bagaj rayı konulduğunda merdiven vesaire o raya bağlanabilir, o şekilde taşınır değil mi?

• Oturak öne yatıyorsa 90 yatar, oturak sabit ise daha az yatar fakat merdiven tipi ürün her türlü girer.

Port rayı bağlanırsa iki ray arasına yatay ray da bağlanır, iki yatay raya da merdiven bağlanır.

• Anladım, teşekkürler.

• Araç koltukları yatmayan türde olsa dahi iki ray arasına yatay ray bağlayıp bu tarz ürünleri taşıyabilirim, aracın görüntüsünü de pek bozan bir şey değil bu raylar. Öğrendiğim iyi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 16 Temmuz 2022; 23:2:23 >
  • Bu raylar kolay sökülebiliyor mu? Sokakta falan çalınma durumu oluyor mu bu tür şeyler için. Pek sanmıyorum olacağını ama sorayım. Her model araca uygun ray bulunabiliyor mu?

• SW veya liftback bakacağım, sedan çok kullanışsız. Büyük bagaj illa ki lazım oluyor. Avrupa’da insanların sedan yerine sw veya hb tercih ediyor olmasını anlaşılır buluyorum. Adam işlevine göre karar veriyor, gösterişe göre değil.

Özellikle sw araca simit LPG taksam dünyayı taşırım. Yoksa bagajda LPG tankı iyi değil. Örnek:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-peugeot-306-station-wagon-1.8-16-valf-1035502346/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 17 Temmuz 2022; 13:20:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.