|
Senin sıkıntın banyo yapınca şebeke suyundaki kimyasal ve yüksek klordan oluyor büyük ihtimal.Yüzdeki T bölgesinde ve sacında sorun olanlar banyo yaparken sıcak su ve direk suyu kullanmamalıdır.İlk önce suyu klordan ve diğer kimyallardan ayrıştırmalıdır.Ülkemizdeki sebeke sularına cok yüksek kimyasallar atıyorlar temizlensin diye.Buda biz egzemalı insanları banyo da yıkandıktan sonra cıktığımızda yüksek kaşıntı ve kızarıklığa mahruz bırakıyor çünkü Klor denilen madde insan tenine cok hızlı giriyor.Bunun videosunun linkini buraya bırakıyım izleyin. "💧 Suyun İçindeki Klor Vücudumuza Nasıl Zarar Veriyor? 🧪"
"Klor ve Vücut: İçme Suyundaki Klorun Sağlığımıza Etkisi 🔬"
"Suyun İçindeki Klorun Zararlı Etkileri ve Vücuda Etkisi 🌊"
Klor, içme suyu arıtma sürecinde sıklıkla kullanılan bir dezenfektandır. Ancak suya eklenen klor, doğru seviyelerde kontrol edilmediğinde vücuda çeşitli zararlar verebilir. Klorun aşırı solunması, özellikle solunum yollarını olumsuz etkileyebilir. Astım gibi solunum hastalıklarına sahip bireylerde bu durum daha belirgin hale gelir. Ayrıca klor, ciltle temasa geçtiğinde kuruluk, tahriş ve kaşıntıya neden olabilir. Uzun süreli maruz kalma, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bazı araştırmalara göre kanserojen etkiler bile gösterebilir. Klorun sindirim sistemi üzerinde de olumsuz etkileri bulunabilir. Bununla birlikte, klorun vücuda verdiği zararlar genellikle suyun içerdiği miktara ve kişinin maruz kalma süresine bağlıdır. Klor seviyelerinin doğru şekilde düzenlenmesi, içme suyunun sağlığımız için daha güvenli hale gelmesini sağlar.
#klor #içmesuyu #suyunözellikleri #klorunzararları #sağlıklıiçmesuyu #suveklor #klorvesağlık #içmesuyuveklor #suyununfaydaları #klorvevücut #içmesuyusalığı #dezenfeksiyon #klorsolunması #ciltveklor #kloralerjisi #klorveastım #sağlıklısu #suarıtma #klorvekanser #solunumveklor #klorunolanaksızzararları #suyunklorlaması #içmesuyuhijyeni #suveastım #klorunetkisi #suvefizyolojiketkiler #toksikklor #klorvebağışıklık #suvekloryararları #içmesuyuvücut
klor, içme suyu, klorun zararları, suyun içindeki klor, klor ve sağlık, klorun vücuda etkisi, içme suyu kalitesi, klorun toksik etkileri, vücuda klorun zararı, suyun dezenfeksiyonu, klorun solunması, klorun sindirim sistemine etkisi, klorun cilt etkileri, klorun havadaki etkisi, içme suyu arıtma, klorun uzun vadeli etkileri, suyun klorlama işlemi, klor ve astım, klorun solunum yolu üzerindeki etkisi, içme suyu hijyen, klor ve cilt sağlığı, klor ve alerjik reaksiyonlar, içme suyu dezenfeksiyonu, su arıtma yöntemleri, sağlıklı içme suyu, klorun bağışıklık sistemine etkisi, klorun etkileri ve önlemler https://www.youtube.com/shorts/-CCJYNHpxy81-Ben banyo yapmadan önce KOVAYA su doldurup icine bir iki yaprak NANE atıyorum biraz da himalaya tuzu Kloru %95 temizliyor Kloru temizlemek icin başka yöntemlerde var suyun icine iki üç dilim limon da sıkabilirsiniz Defne yaprağı da olabilir Elma sirkesi ve limon da olabilir FİLtreme yöntemleri maliyetli ve kurmalı olduğu icin evde bulunan malzemeler yetiyor.(Zaten bir kova suyla sacı ve yüzü rahat yıkıyorsun) Evde hangisi varsa onu kullanın.Başka doğal arındırma yöntemleri de olabilir onlarıda netten bulabilirsiniz. Egzemanın baş düşmanlarından biri şebeke suyundaki Klor ve içindeki diğer kimyasallardır. Bunlardan biri yapıp temizlenmesi beklediğinizde klor ucucu bir madde olduğundan bekletildiğinde su kendiğinden temizlenicektir. Su Temizlenince bu suyla şampuanınızı yada sabunuzu sürüp yıkanın. Seborik dermatitler (SADECE SACINDA VE YÜZÜNDE EGZEMA OLANLAR) bu arındırılmış suyla kafasını yüzünü yıkayıp geri kalan kafa altı yerleri normal suyla yıkayabilir ,oralarda klordan ve kimyasallardan etkleniyor kaşınıyor ama egzema olmuyor.Bu size kalmış birşey ,kışın soğuk olunca bunu yaparsınız.Yazın da komple yıkarsınız. Bakın sizin icin örnek resim hazırladım evde banyoda resim cektim 1.Resim suyun icine nane ve himalaya tuzu ekleyip beklettim. Su kirecden kimyasallardan arındı 2- Resim de suyu ilk doldurduğum zaman ![]() ![]() Uygulayın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 17 Nisan 2026; 14:37:21 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt