Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (442. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.863
Cevap
213
Favori
1.312.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Senin sıkıntın banyo yapınca şebeke suyundaki kimyasal ve yüksek klordan oluyor büyük ihtimal.Yüzdeki T bölgesinde ve sacında sorun olanlar banyo yaparken sıcak su ve direk suyu kullanmamalıdır.İlk önce suyu klordan ve diğer kimyallardan ayrıştırmalıdır.Ülkemizdeki sebeke sularına cok yüksek kimyasallar atıyorlar temizlensin diye.Buda biz egzemalı insanları banyo da yıkandıktan sonra cıktığımızda yüksek kaşıntı ve kızarıklığa mahruz bırakıyor çünkü Klor denilen madde insan tenine cok hızlı giriyor.Bunun videosunun linkini buraya bırakıyım izleyin.

Bilmenize Gerek Yokyoutube
    "💧 Suyun İçindeki Klor Vücudumuza Nasıl Zarar Veriyor? 🧪" "Klor ve Vücut: İçme Suyundaki Klorun Sağlığımıza Etkisi 🔬" "Suyun İçindeki Klorun Zararlı Etkileri ve Vücuda Etkisi 🌊" Klor, içme suyu arıtma sürecinde sıklıkla kullanılan bir dezenfektandır. Ancak suya eklenen klor, doğru seviyelerde kontrol edilmediğinde vücuda çeşitli zararlar verebilir. Klorun aşırı solunması, özellikle solunum yollarını olumsuz etkileyebilir. Astım gibi solunum hastalıklarına sahip bireylerde bu durum daha belirgin hale gelir. Ayrıca klor, ciltle temasa geçtiğinde kuruluk, tahriş ve kaşıntıya neden olabilir. Uzun süreli maruz kalma, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bazı araştırmalara göre kanserojen etkiler bile gösterebilir. Klorun sindirim sistemi üzerinde de olumsuz etkileri bulunabilir. Bununla birlikte, klorun vücuda verdiği zararlar genellikle suyun içerdiği miktara ve kişinin maruz kalma süresine bağlıdır. Klor seviyelerinin doğru şekilde düzenlenmesi, içme suyunun sağlığımız için daha güvenli hale gelmesini sağlar. #klor #içmesuyu #suyunözellikleri #klorunzararları #sağlıklıiçmesuyu #suveklor #klorvesağlık #içmesuyuveklor #suyununfaydaları #klorvevücut #içmesuyusalığı #dezenfeksiyon #klorsolunması #ciltveklor #kloralerjisi #klorveastım #sağlıklısu #suarıtma #klorvekanser #solunumveklor #klorunolanaksızzararları #suyunklorlaması #içmesuyuhijyeni #suveastım #klorunetkisi #suvefizyolojiketkiler #toksikklor #klorvebağışıklık #suvekloryararları #içmesuyuvücut klor, içme suyu, klorun zararları, suyun içindeki klor, klor ve sağlık, klorun vücuda etkisi, içme suyu kalitesi, klorun toksik etkileri, vücuda klorun zararı, suyun dezenfeksiyonu, klorun solunması, klorun sindirim sistemine etkisi, klorun cilt etkileri, klorun havadaki etkisi, içme suyu arıtma, klorun uzun vadeli etkileri, suyun klorlama işlemi, klor ve astım, klorun solunum yolu üzerindeki etkisi, içme suyu hijyen, klor ve cilt sağlığı, klor ve alerjik reaksiyonlar, içme suyu dezenfeksiyonu, su arıtma yöntemleri, sağlıklı içme suyu, klorun bağışıklık sistemine etkisi, klorun etkileri ve önlemler
    https://www.youtube.com/shorts/-CCJYNHpxy8

1-Ben banyo yapmadan önce KOVAYA su doldurup icine bir iki yaprak NANE atıyorum biraz da himalaya tuzu

Kloru %95 temizliyor

Kloru temizlemek icin başka yöntemlerde var suyun icine iki üç dilim limon da sıkabilirsiniz

Defne yaprağı da olabilir

Elma sirkesi ve limon da olabilir

FİLtreme yöntemleri maliyetli ve kurmalı olduğu icin evde bulunan malzemeler yetiyor.(Zaten bir kova suyla sacı ve yüzü rahat yıkıyorsun)

Evde hangisi varsa onu kullanın.Başka doğal arındırma yöntemleri de olabilir onlarıda netten bulabilirsiniz.

Egzemanın baş düşmanlarından biri şebeke suyundaki Klor ve içindeki diğer kimyasallardır.

Bunlardan biri yapıp temizlenmesi beklediğinizde klor ucucu bir madde olduğundan bekletildiğinde su kendiğinden temizlenicektir.

Su Temizlenince bu suyla şampuanınızı yada sabunuzu sürüp yıkanın.

Seborik dermatitler (SADECE SACINDA VE YÜZÜNDE EGZEMA OLANLAR) bu arındırılmış suyla kafasını yüzünü yıkayıp geri kalan kafa altı yerleri normal suyla yıkayabilir ,oralarda klordan ve kimyasallardan etkleniyor kaşınıyor ama egzema olmuyor.Bu size kalmış birşey ,kışın soğuk olunca bunu yaparsınız.Yazın da komple yıkarsınız.

Bakın sizin icin örnek resim hazırladım evde banyoda resim cektim 

1.Resim suyun icine nane ve himalaya tuzu ekleyip beklettim. Su kirecden kimyasallardan arındı

2- Resim de suyu ilk doldurduğum zaman

Uygulayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 17 Nisan 2026; 14:37:21 >

• dexter85 kullanıcısına yanıt

evet haklısınız,özellikle duştan sonra oluyor kuruyr kızarıyor,kızarıyor. sıcak suyla yapıyorum.klordan oluyor özellikle. bu yontemı deneyeyım.

Orijinalden alıntı: dexter85

Bu mesaj silindi.
    Kafamıza göre alabiliyormuyuz biotin e vitamini hali hazırda d3k2 magnezyum omega 3 alıyom

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ancak bunda eskiden %2 selenyum sülfit vardı %1'e düşmüş.Turkiyede satılanlar da mi aynı acaba?

şu an da Türkiye de satılanların hepsi % 1

Bizim ülkenin kanunlarına göre özel bir düzenleme mi yapıldı yoksa dünya genelinde %1 e mi düşürdüler bilmiyorum

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Durum nedir hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bence sorun olmaz. Yine etki eder yine görevini yapar. Ama belki öbürü 2 yıkamada bu 4 yıkamada etki gösterir.

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum çay ağacı sabununu. Düzenli kullanımda saç diplerindeki kaşıntı azaldı, alın ve saç bölgesinde hafif kuruluk yaptı ama aşırı değil. Saç diplerindeki kızarıklıklar tamamıyla geçmedi maalesef. Ardıç katranı şampuanını aldım aynı markanın, onda da kızarıklık tamamen geçmedi. Saç diplerindeki benek benek kızarıklıklar bizimle beraber yaşayacak galiba..

Hocam Ducray Kelual DS kullandınız mı?

küçük ve pahalıdır maalesef. Ama o da efsanedir.

Son kale demişsinya son kale değil yani

• glumerna G kullanıcısına yanıt

Vitamin takviyelerin içinde Gluten vb şeyler olursa bunun alerji yaptığını ogreendim Birde E vitamini karaciğer de depolanıyor fazlası zararmis..Ben takviyleri bıraktım..Dogal yiyeceklerden bu vitaminleri almak daha iyi bilgin olsun..Banyoda klor dan uzak durunca yüzde 90 egzama azalıyor zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 8 Nisan 2026; 14:28:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlk önce test et çok kullanma , banyo konumu okuyup uygularsan egzema yüzde 95 olmuyor zaten.Vitamin takviyesi , nemlendirici, pahalı şampuanlara gerek kalmıyor..Bu arada ben Dove Aloe Vera ve elma sirkesi şampuanini kullanıyorum.Sampuanlara binlerce lira vermenize gerek yok .

• Arkadaşlar nemlendirici olarak şu yaptığımı kullanabilirsiniz , elma sirkesinin biliyorsunuzdur fakat asitli olduğu için yüzü yakıyor ve kötü kokuyor o yüzden onu kullanmaya gerek yok peki napicagiz Sıcak suya nane ekleyip demlicegiz , ve oda sıcaklığında ilimasini beklicegiz daha sonra isteyen dolaba koyup sogutabilir daha ferah olur..Bununla her gün pamuğa batırıp cildimizi temizlecegiz , hem kızarıklığı kaşıntıyı alicak , hemde cildi nemlendiririp beyazlaticaktir...Bu illet hastalık karaciğerle ilgili ,yediğinize içtiğinize de dikkat edin Alkol , ilaçlar ,takviye gıdaları ,özellikle aşırı antibiyotik kullanımı , enerji içeceği, asitli içecekler bunlardan uzak kaçın , o konuya da deginicem detaylı daha sonra........

.Nemlendirici olarak da bu uygulamayı kullanabilirsiniz.Banyo konumu da mutlaka okuyun..Şebeke suyuyla direk sıcak suyla duş almak , banyo çıkışı sizi direk kaşıntı ve egzemayla buluşturur..Herkese sağlıklı günler , hepimize acil şifalar..

Arkadaşlar uygulayın bunu şifa bulucaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 17 Nisan 2026; 14:30:41 >

• Sanırım benim en büyük hatam sıcak su ile banyo yapmak. GPT 32 ila 36 derece arasını tavsiye ettim. Deneyeceğim.

Mesele aslında sıcaklık değil , Termalde ki Sıcak su sizi egzema yapmaz mesala , ama bizim şehirlerdeki sebeke suyunun içindeki okadar cok klor gibi kimyasallar atıyorlarki bu sefer ortam sıcak olunca anında buharlasip saniyeler içinde saçına tenine bütün vucuna geçmesine neden oluyor, banyo konuma bak suyu klordan kimyasal dan ayristirnak çok basit , evde ki bir kaç malzemeyle bunu yapabiliyorsun..Banyodan çıkınca da , diğer konum da nane den yaptığım demleme nane suyunu pamukla yüzüne şurup nemlendir , hiç bir şeyin kalmaz..Tabi karaciğerine de dikkat edeceksin.içtiğinin ilaçlar , alkol, asitli içecekler enerji içeceği , şekerli ürünler bunlar karaciğeri yaglandirip bozar , bizimki bozulduğu için bu hallere düştük , bu hastalığın kökü karaciğerden geliyor , onu iyileştiririn.Enginar yiyin bol bol ..

Evet çok haklısınız, sıcak su bir çok parametreden biri ama bana çok iyi geldi. Şofbeni 37 dereceye ayarladım. Banyoya erişinceye kadar 36 olur zaten diye. Su yeterince sıcaktı, üşümedim ve saçlarıma çok iyi geldi. Saçımdaki kuruluk banyodan sonraki ikinci günde oldukça azaldı. Kuru kepekler oldukça azaldı ve saçlarım hafiften yağlandı ki bu hissi özlemişim.

Çok sıcak su ile banyo yapmayacaksınız, kolonya ve benzeri alkollü ürünleri kullanmayacaksınız, Yüzünüzü saçınızı kibarca kurulayacaksınız sertçe bastırıp sürterek değil, cildiniz kaşındığında ısrarla kaşımak yerine krem vs süreceksiniz, nemlendirici süreceksiniz, doktorun önerdiği medikal şampuan veya kremleri düzenli kullanacaksınız.

Seboreik Dermatit bir hastalıktır. Ve ciddi zor bir hastalıktır. Bu hastalıkla mücadele aktar malzemeleri, market şampuanları ile maalesef olmaz.

Tabii ki isteyen istediğini yapar kimse karışamaz. Yarar gördüm diyen içinde sevinirim.

Ben en değerli, bilinen dermatoloji hocalarına gittim. Proflara, doçentlere, en iyi uzmanlara da gittim.

Tevellüt eski benim. Artık çok iyi biliyorum bu hastalığı.

Bir profesör seboreik dermatit için "beşikten mezara" benzetmesini yapmıştı.

Kesin ve kökten bir tedavisi yoktur. Bazen geri çekilir bazen akut dönemi olur alevlenir.

Tabii ki ; beslenme, su, şampuan, stres, uyku vs. her şey etkendir.

Ama mücadele sadece bilimle olur. O bilimde TIP bilimidir.

ben uzun senelerdir özel kremler, özel şampuanlar kullanıyorum. Bazen bütçeme ağır geliyor ama ne yapayım. Bu ürünler özel olarak Seboreik Dermatit için üretiliyor.

O ürünler olmazsa bazı dönemler sosyal hayatımızda zorlanırız. Yüzün kırmızı ve pul pul olduğunda bir hafta iyi besleneyim geçsin demek olmaz. O günlerde bir yardımcı destek gerekiyor.

Tamam iyi beslen ama özel kremini ilacını sür. Rahatça işine okuluna vs git.

Mutlaka iyi bir dermatoloji doktoruna gidin. Ne kullanacaksınız neye dikkat edeceksiniz nasıl yaşayacaksınız öğrenin. Eğer devlete gittim doktor pek ilgilenmedi diyorsanız özele gidin.

Bir kere gitmeniz yeterli. Bir muayene parası vereceksiniz. Ama istediğiniz tüm soruları soracaksınız, her şeyi öğreceksiniz. Her cilt aynı olmuyor. Doktor görsün incelesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 11 Nisan 2026; 18:5:55 >

• 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

Cilt Doktoru egzemadan birşey anlamıyor , verdiği hiç birşeyi kullanmayın ya Google'dan bakıp krem yazar ya kortizolu ilaç verir vb ,bunlar sizi daha kotu yapar..Şampuan konusuna gelince , banyoda şebeke suyunu kimyasaldan arındırın, en kötü kepek şampuanı bile kullansanız sıkıntı olmaz..Ben dove Aloe Vera ,elma sirkesi olanını kullanıyorum.(Bir süre sabun kullandım ama pratik olmadığı için ,şampuana gectim) suyu kimyasal dan özellikle klordan arındırıp kullanırsanız ,hiç bir sorun yok ama banyoda direk herhangi bir şampuanla duş alırsan klor ve kimyasal la tepkime olduğundan direk yüzünde saçında egzema başlar.. Konularımi okuyun bunları detaylı yazdım ..Birde bu illet hastalık başlangıçi karaciğere dayanıyor , bunu kafamdan uydurup söylemiyorum , Dünya genelindeki bilimsel makaleleri araştırıp okudum.. Kronik bir hastalığınız yoksa ya da ameliyat olmicaksaniz ilaç içmeyin.Alkol , asitli içecek ve enerji içeceğinden uzak durun..Bilmediğiniz Takviye ilaçlarından da uzak durun çoğunun içinde Gluten ve alerji yapan maddeler oluyor..Bol bol enginar yiyin.Karacigeri yormayın. Karaciger Enzim salgılanması bloke olunca histamini parcalamiyor ve bu sefer kana çok yüksek histamin salgılanıyor bu sefer de alerji tavan yapiyor.. Acil şifalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 11 Nisan 2026; 21:14:54 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.