Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.863
Cevap
213
Favori
1.312.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

malesef seboreik dermatit / egzema .. çogumuzun saç , sakal dipleri aynen böyle.

fucicort,fucidin , elidel ...vb bir sürü krem ancak bunlar uzun vadede işe yaramayacak ve tekrarlayacak o acidan kafaya takmamaya calışın

saçta çıkıyorsa da biraz pahali ancak vichy dercos (yeşil kapakli) yada Head & Shoulders Clinical Strength (kokusu kotudur ancak işe yarar)

Hocam saçımda çok şükür bir şey yok zaten Head & Shoulders Clinical Strength kullanıyorum haftada 1 kere. Ancak sakalım görüntüdeki gibi çok rahatsiz ediyor internette şöyle bir şey buldum bu temizleme jeli ve krem işe yarar mı doktorun verdikleri yaramiyor. Bioderma Sensibio DS+ Cream

ve temizleme jeli. Birde kulaklarımın içide çok yağlı herhangi bir kepek benzeri bir şey yok ancak korkunç yağlı sizde de öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rester -- 13 Mart 2026; 20:56:23 >

• kulak ve sakal benzer ..

benim sahsen kullandiklarim coresatin sari krem ve blue cap idi ancak ya cok pahalilar yada isimleri değşti zannedersem .

bioderma (Sensibio serisi )düzgün bir markadir ve bizim problemimize '' etki ettigini düşündügü ''pekçok kremi vardir ve malesef sizin gibi (10-15 yıl evvel) bu markanin da ürünlerini denemiştim ancak bende etkili olmamişti ..

Faydali olur diyemem zaten belirttigim gibi uzun vadede faydali olabilecek ürünler cok az (yada yok ) ..cok yagli ,sekerli beslenmemek, spor yapmak, strese dikkat etmek ve doktorunuzun vermiş oldugu (ki bende 1-2 tane verdim yukarda) kremleri araliklarla kullanmak ..

içeriginde kortizon olan kremlere cok dikkat edin yalniz (doktorunuzun verdiklerinde olabilir sorun bunu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 13 Mart 2026; 22:11:9 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam günlük tıraş olacaksınız ve sorununuz bitecek. kirli sakal, uzun sakal vs bu rahatsızlığa göre değil

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • turn table kullanıcısına yanıt

❤‍🔥

bos iş krem kullanmayın , mantar bağışıklık kazanınca daha kötü olur..Krem kullananlar şampuandan uzak dursun yüzde alerji yapıyor ikisi aynı anda kullanılınca..

Normalde şampuan sevmem ama bunun içinde aloe vera ve elma sirkesi görünce deneyim dedim çünkü bu ikili egzema mantarının bağışıklık kazanamadığı ikili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 18 Mart 2026; 11:57:11 >

• streamin S kullanıcısına yanıt

Bunları kullanan yüzünü kaybeder okadar söyleyim.Ben bunlara 5-10 yıl önce denedim ,mantar bağışıklık kazandığında geri dönüşü zor yola giriyorsun çünkü cildin ph dengesini tamamen kaybediyor be derin inceliyor..Elma sirkesi kullanmıstım 1 yıl boyunca yüzümü onarmak için..Sizlere tavsiyem bu kremlerden uzak kaçın..Şu head shouldersada gidip binlerce lira para vermeyin.Üste bir şampuan paylaştım onu alın deneyin 150 tl ye işiniz çözülür.

HAftada 1 gün veya 2 gün gece uyumadan önce bir bardağa doğal orgnanik elma sirkesi dökün üstüne içme suyu ekleyin ( yarı yarıya orantılı olsun yoksa sek elma sirkesi yakar biraz)

bunu yüzünüze pamukla uygulayın mantarın gelişmesini engelliyor ve cildi onarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 18 Mart 2026; 12:4:48 >

hocam neyi dediğinizi bilmiyorum ama market şampuanları seboreik dermatit te işe yaramaz.

Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • Dove aloe vera ve elma sirkeli şampuanı iyi cıktı ben kullanıyorum çünkü sabunları gittiğim yerlerde unutuyorum pratik olmuyor.

Marka takıntım yok ama ülkerin hiç bir ürününü kullanmayın ,direk egzema kaşıntı yaptığı söyleniyor arkadaşlar.Bende bir kaç ürününü yemiştim gerçekten kaşıntı yaptı,ülker markasından da uzak durmak lazım.

• sizinde bu şekilde oluyor mu? kızarıp sonra bu hale geliyor. aynı döngü devam ediyor. hiç iyleşmiyor. kullanmadığım bır sey kalmadı.

• efe80 E kullanıcısına yanıt
    Reis ardıç katranı ve çay ağacı sabun bende işe yarıyor ama hiç birşey tam olarak geçirmiyor bit tarağı da yapıyorum kaşıntıyı ve kepeği anında alıyor. Bu 3ü ile idare ediyorum seninki gibi kepek keşfeder elimde bişey yoksa kazağın kol ucuyla kepekli yere sürtüp kepeği döküp devam ediyorum insan içinde.

Hocam dermatolojiye gittiniz değil mi? seboreik dermatit teşhisi konu değil mi? birbirine çok benzeyen farklı cilt hastalıkları var çünkü. Yanlış ilaç kullanmış olmayın.

• 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

eskiden gıtmıştım ilgilenmedi 30 sanıyede kortizonlu krem ve reklamını yaptığı kremleri yazıp geçti.

Hiç şaşırmadım. Aynısını zamanında yaşamıştım çünkü. Gittiğim cildiyeci masadan gözlerini kısıp şöyle bir bakıp seboreik dermatit demiş ve ilaç yazmıştı.

Ama bu sizi iyi bir hekimin tedavisinden mahrum bırakmamalı. Bende pes etmemiştim tekrar tekrar başka doktorlara gitmiştim.

Biraz araştırın. İyi ve ilgili olduğu söylenen bir doktora gidin.

Hatta gerekirse özele gidin. Bir kerelikten bir şey olmaz. Yeterki tam olarak teşhis konsun, size ayrıntılı olarak, hayat boyu ne yapacaksınız anlatılsın, en doğru krem, şampuan ve ilaçlar yazılsın.

Resimlerde cildiniz bayağı sorunlu gözüküyor. Böyle olmaz. İyi bir doktor iyi bir tedavi şart.

• 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Benimde aynen böyle cildim 10larca doktora gittim egzama seboroik.kalıcı Çare marede bulamadım 15 sene den fazla oldu heralde. Keşke çözümü olsa.

İkinci bir uyarım da Banyoda sıcak suya çok maruz kalmayın biliyorsunuz şebeke sularındaa full klor ve çeşitli kimyasallar atılıyor bakterileri ve virüsleri öldürmek icin fakat bizler icin bu durum tehlikeli banyo yaparken bir de sıcak su acık olduğunda bu kimyasallar ( KLORÜR VB ) direk buharlaşıp cildinizi yakar kızartır. Özellikle bizim gibi egzemalı olanlar banyo da duş alırken cok dikkat etmeli..Suda ki klorür hem cildi yakar hem neminizi calar

• selenyum sulfurlu şampuanlar iyi geliyor ama fiyatları malum aranızda hiç doa kozmetik molecus selenyum sulfurlu olanını kullanıp fayda gören oldu mu? head and soulders ve yeşil vichy artık pek ulaşılabilir gibi geldi. Selsunda eskisi gibi değil gibi geldi bana. Bu arada sarı kantaron sabunu geçti elime kullanıp deneyimleyen oldu mu aranızda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilygehan -- 31 Mart 2026; 13:19:4 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.