Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
8.516
Cevap
199
Favori
1.228.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • random35 R kullanıcısına yanıt
    Stresin yarattigi baska hastaliklarda var hocam sadece egzama degil bizde vucudun verdigi tepki bu. Yediklerimizlede alakasi cok ama tek etken degil tabiki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DeathRazer kullanıcısına yanıt

    Stresle ve yediklerimizle alakası yok.

    İlk başta yediklerimizle alakası var diyordum fakat acı yediğimde Ürtiker atağı yaşıyormuşum egzama değil, ben egzama atağı yaşıyorum sanıyordum.

    Bizler genetik olarak lanetlenmiş insanlarız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de stresle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yediklerimizle alakası var zaten bu hastalığın ana sebebi vücudumuzun yediklerimize verdiği tepki. Bizim vücudumuz normal insanlara göre bazı şeylere fazla tepki veriyor hepsi bu. Yaş ilerledikçe biraz daha azalacağını düşünüyorum. Kim bilir belki geçer... Biz de bununla sınanıyoruz.

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    Bir yerde okumuştum anne ağır bir ayrılık travması yaşarsa çocuğunda bu hastalığın çıkma riski çok yüksekmiş. Maalesef okuduğum şeylerin benim ailemde hepsinin birebir yaşanmış olması ne kadar ilginç... Herkesin sebebi farklı olabilir tabii ama benim ana sebebimin bu durum olduğuna eminim. Hastalığın sebebindeki en yüksek pay kesinlikle genetik.

  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    Normalde acı yiyince benim tüm vücudumu ateş basıyor ve kaşıntı başlıyordu, ben bunun egzamadan kaynaklandığını düşünüyordum fakat ürtiker atağı yaşıyormuşum egzama ile alakası yokmuş.

    Stresten uyuyamayacak derecede borcu olan dayımda egzama'nın e'si bile yok, adam stresten uyuyamıyor o derecede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seboreik Dermatitwww.doakozmetik.com
    - DOA KOZMETİK MÜMESSİLLİK İTH. İHR. SAN. TİC. LTD ŞTİ.
    https://www.doakozmetik.com/kepek-karsiti-sampuan

    Şimdi kader arkadaşlarım yukarıda belirtilen site ile herhangi bir ilgim yoktur. Bende sizin gibi seboreik dermatit hastasıyım. Bildiğiniz gibi Head and Shoulders - Clinical Strength 05.12.2023 itibariyle ülkemizde 400-450 TL'ler civarına satılıyor.

    Bu yukarıdaki ürün içeriğinden Selenyum Sülfit var ve aşağı yukarı aynı etkiyi yapıyor, şu an fiyatı 130 TL, yıkandıktan sonra birde aşağıdaki saç derisi toniğini birkaç defa sıkınca kışın 2-3 gün rahat ettiriyor sonrası yine kaşıntı vs tabii ki yine bildiğiniz gibi kesin çözüm değil ancak Ben bu ürünleri kullandıktan sonra memnun kaldım, yerli üretici ve işini iyi yapan, samimi üreticiler olduklarını düşünüyorum aynı dertten muzdarip arkadaşlarımın bu ürünlerden yana şansını deneyebileceklerini düşünüyorum. Herkese tekrardan geçmiş olsun.





    Seboreik Dermatitwww.doakozmetik.com
    - DOA KOZMETİK MÜMESSİLLİK İTH. İHR. SAN. TİC. LTD ŞTİ.
    https://www.doakozmetik.com/sac-derisi-tonigi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 5 Aralık 2023; 17:48:48 >




  • teorik olarak Head and Shoulders - Clinical Strength iyi gelen birisine selenyum sülfatlı baaş bir şampuan da iyi gelir. Head and Shoulders - Clinical Strength selenyum yüzde kaç bunda yüzde kaç sadece onlara bakıcam birbirlerinin muadiliyse stok amaçlı bir şişe alabilirim gibi

  • Bu şampuan yeni sanırım, kullanan oldumu hiç arkadaşlar?

    Seboreik Dermatit
  • bilygehan kullanıcısına yanıt
    Seboreik Dermatit Seboreik Dermatit Seboreik Dermatit

    Düzeltme: İlk iki resim söylediğim şampuandan Selenyum Sulfit var ama oranlar yazılmamış. Hs Clinical Strengthe %1 civarında olduğu belirtilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 8 Aralık 2023; 19:56:56 >




  • ikiz kardeşiz, kardeşimin göz kapak ve kaşlarında en çok. Benim ise saçımda. Bıktık usandık yapılmadık kullanılmadık şey kalmadı. Kesin çözümü yok ne yazık ki. Yeri geliyor insan içine çıkmaya utanıyor insan. İşin kötü tarafı kemik hastasıyız ve kortizon kullanamıyoruz.. Kesinlikle çağın vebası.. Hiç bir çözümü yok.

  • Styric kullanıcısına yanıt

    Bepanthol sensiderm kullanın, yemin ediyorum yaşama isteğim sıfıra indi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • random35 R kullanıcısına yanıt

    lipo ve arada fucidin kullanıyorduk bunuda deneyeceğim teşekkürler.

  • Alıntıdır.... Bir yerden yorum okudum. Paylaşım yapayım dedim...


    30 yıla yakındır bu hastalıkla yaşıyan birisiyim öncelikle aileden gelen ırsi tipi ise geçmiyor malesef :( vucud sebebi belirsiz kendisi üretiyor egzamayı, ilaçlar ,krem , iğne ,hap vs hepsi geçici rahatlık veriyor ama tamamen iyileşme söz konusu değil , sonradan çıkanlar ise stres, ve psikolojik üzüntüye bağlı olanlar ,iyi tarafı bu egzama tipi geçici , egzamanı tetikleyen şeylerden uzak dur her insanda farklı şeylere alerji olabiliyor genelde cips çikolata hazır meyva suları baharatlı kuruyemişler ama plastiğe bağlı toza bağlı metale çeşitlerine bağlı egzaması olanlarda var bendeki egzama ise 10'nuncu ayda başlıyor 4'üncü aya kadar devam ediyor ondan sonra düzeliyor sadece kuş aylarında çıkıyor vücudumda her insanda farklılık gösteriyor, özellikle kendine vesvese verme yani takıntı yapma bu hastalığın çok evresi var bendeki kötü huylu aileden gelen geçmiyen tipi bunla yaşıyorum çocukluğumdan beri, bu hastalık dediğin gibi insanda psikolojik takıntıya sebep oluyor dalıp gidiyorsun istemsizce :( alkolden uzak dur bir de kendini mutlu etmeye bak misal kafana taktığın bir şey bu egzamanın tetiklenmesini azmasına sebep oluyor,cinsel sıkıntın varsa muhakkak kulak arkası etme tedavisini araştır ( erken boşalma,sertleşme vs ) tedavi olarak , kremlerin sadece cildi yumuşak tutmaya yarıyor kortizonlu oldukları için cildi inceltiyorlar uzun süre kullanımda, bepantol iyidir onu kullandım yada ben gibi diprospan yada dipromed ampul kullan 20 gün muazzam etki ediyor kaşıntı deri döküntüsü vs hepsine iyi geliyor etkisi 20 gün sonra geçiyor çok rahasız ettiğinde bu iğneyi oluyorum, kaşıntı içinde laroxsly hap var reçetesiz 10mg olanı çok hafif bir antidepresan küçük bir hap onu bile ikiye kırıp kullanabilirsin ben öle yapıyorum kaşıntıya ve kafaya takma iyi geliyor geçmiş olsun .



    Bu hastalığın bence en pis tarafı, kaşıntı ve takıntı düşünce takıntısı ,sana yanlışmyaoanları unutamıyor insan belirli seslere yada davranışa takıntı yapıyorum egzama varken , sabah kalktığımda anlamsızca düşünceye dalıyorum ölece mal gib bekliyorum ?





  • Seboreik Dermatit
    Seboreik DermatitHastalık Nedir ? (@hastalikogren) on Xtwitter
    Muz ezilip limon suyuyla krem haline getirilip egzamalı yere sürülüp yedirilirse zamanla egzamayı bitirir. -Ahmet Maranki
    https://twitter.com/hastalikogren/status/1734921111211577740
  • Allah düşmanımın başına vermesin öyle illet bir hastalık, tam iyi gidiyor diyorsun yine sapıtıyor, sosyal hayat diye birşey kalmadı

  • banyo sonrası saçı diplerini nemlendirmesi için losyon serum kullanan var mı ?

  • Bu başlıkta belki 7 veya 8 yıl öncesinde mesajlarım vardır. Arkadaşlar benim yaşım 38. 20 yaşından beri bu illetle mücadele ediyorum. Son 1 yılda kontrol altına almayı başardım. Ve evet YEDİKLERİNİZLE alakalı.


    1 ) Alkol yok


    2) Sigara yok


    3 ) Kuruyemiş, cips ve türevleri yok


    4 ) TUZ YOK TUZ. Şu bildiğiniz beyaz peynirin içindeki tuz bile çıldırtıyor, azdırıyor bende ki dermatiti.


    5 ) Hazır gıdalar ve ACI yok. Acıyı çıkardım hayatımdan.


    Sonuç; Evet bir çok şeyden mahrum kalıyorum ama rahatım. Yüzümde ne döküntü ne kaşıntı oluyor. Saçlarda kepeklenme var. Yerlerinde duruyor lezyonlar her zaman ama kaşıntı namına bişey yok. Belki birileri bu yolu izleyerek bir miktar çözüm bulur. Son olarak kesin çare aramayın çünkü YOK.

  • Açıkcası artık gelecekte özellikle 2100'den sonra birçok hastalığın tarihe karışacağına inanıyorum, egzama ve kanser hastalıkları dahil.

    CRISPR-CAS9 teknolojisi ile insan DNA'sını komple değiştirebilen, gen ekleme çıkarma yapabilen hatta anne karnındaki embriyo'nun genetiğini değiştirebilen kadar ilerlemiş durumdaki TIP Literatüründe bu çileyi çeken artık son kuşaklardan birileri olduğumuza inanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kızarıklar normal mi?
    Seboreik Dermatit
    Seboreik Dermatit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya candida mantarı ya da Helicobacter pilori. Bu ikisinden biri sd'yi etkiliyor. Aslinda candida bağırsak florasinda bulunan, doğal ve yararlı bir maya türüdür fakat sayılarının hızla artması, flora dengesini bozuyor. Ayrıca candida diyeti diye birşey yoktur arkadaşlar, diyet ile geçen bir durum değildir. İsterseniz günde 20 adet sarımsak yiyin bu maya türünün yüzde 1'ini bile infilak ettiremezsiniz, etkilenmezler. Ciddi bir antibiyotik alımı gercekleşmelidir akabinde bağırsaklardaki nerdeyse tüm bakteriler temizlendikten sonra mutlaka ciddi miktarda probiyotik alınıp, tekrar yararları bakterileri bağırsaklara yollamaniz lazim eğer probiyotik kullanmazsaniz sindirim sorunlarından tutun da kansere kadar giden ciddi sıkıntılar yaşarsınız çünkü antibiyotik bütün bakterileri+mayaları öldürür. Bağırsak florasını dengeye sokmak onemlidir. Vücudun yararlı bakterilere ihtiyacı vardır. (Yüzde 80-85 oranında, yüzde 10-15 candida kafii) gaita testi yaptırip bağırsaktaki candida durumuna baktırın.

    2.durum; Helicobacter pilori.
    Yeteri kadar araştırma yok, mide florasinda gezen zararsız bir bakteri olduğunu soyleyenler var. Hayır, bu bakteri mide kanserlerinin yüzde 25'inden sorumludur. İngilizce biliyorsanız eğer bilimsel makale okuyarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu ogrenirsiniz. Şimdi şöyle bir durum var, S.D'ye neden olup olmadığı tam belli değil fakat 300 S.dermatit hastasının yanlizca 20'sinde Helicobacter pilori tespit edilmiş, daha fazla katılımcıyla doğru sonuçlara ulaşılabilir olduğu yazılmış. Yani tam olarak helicobakter sebep olur diyemiyoruz fakat 300 de 20 az değil gibi, siz yine de gastroenteroloji'ye gidip testi yaptırın, eğer bu bakteri çıkarsa tedavi yöntemini doktor zaten söyler. (Özele gidin)
    Ha bu arada, şampuan, krem önerisini verenleri dinlemeyin çünkü bunun sebebi dış deride değil, bağırsak veya mide sorunlardan biri, boşuna şampuanlara kremlere para vermeyin, geçmez. Pek tabiki geçiyormuş gibi gelebilir o da bir kaç ay çünkü kullandığınız kremler ve şampuanlar saçınızı nemlendirir ve sahte bir örtü serer, fakat zaman gectikte malassezia bakterisi (maya türüdür) daha fazla oluşmaya başlar, çoğalır ve bu sefer kullandığınız hiç bir ürün fayda etmez hatta daha kötü hale getirebilir.
    Geçmiş olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 8 Ocak 2024; 2:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.