Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (415. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.516
Cevap
199
Favori
1.228.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepimizin bildiği üzere bu hastalığın tedavisi yoktur. Muayene olduğum cildiye hocası bu hastalık için beşikten mezara kadar demişti.


    Ama mevsim, kilo, beslenme, diyet, kullanılan su, stres, şampuan vs derken bazen yok oluyor azalıyor bazen de çoşuyor.


    İşte o coştuğunda akut dönemde ben nasıl günleri kurtarıyorum anlatayım. Bu bir tedavi değil. Yaptım ettim bitti gitti olmuyor.


    Ama Kızarıklık, pullanma çok olduğu dönemlerde en hızlı şekilde sakinleştirmek için çok işe yarıyor. Düzenli kullanıldığında da bayağı bir süre iyi gidiyor.


    Aşağıda gördüğünüz şampuanlar en iyileridir. Direk Seboreik Dermatit ile mücadele için üretilmiş şampuanlar. Hepside dünyada çok satılan, en çok tavsiye edilen kaliteli ürünleridir. Maalesef artık hepsi çok pahalı..


    1 - Head & shoulders clinical strength şampuan


    USA üretimi. Bence dünyanın en iyisi. Çok uzun senelerdir kullanıyorum. Onlarca kişiye aldırdım. İnternette binlerce yorum var okuyabilirsiniz. Kullanıcıların % 95 i çok memnun. Bu forumda bir kaç kişide benim saçımı döküyor diye duydum. Ben 7-8 senedir kullanıyorum bir tek saç telim dökülmedi.


    2 - Vichy Dercos Anti Dandruff şampuan


    3 - Ducray kelual ds şampuan


    İkisi de Fransız üretimi. İkiside çok tavsiye edilen ve çok satılan şampuanlar. İkisinide beğeniyorum. İnternette aynı şekilde binlerce yorum görebilirsiniz.


    4 - Ducray kelual ds krem


    Seboreik Dermatit için özel üretilmiş bir krem. Yüz bölgesindeki pullanma ve kızarıklıklarda iyi geliyor.


    5 - TACROLIN %0,1 MERHEM (30 GR)


    Benim için olmazsa olmaz. İlk başlarda kortizonlu sanıyordum. Bir doktor bu krem kuvvetli o yüzden az az sürerek kullan demişti ben kortizonlu sanmışım demek veya o yanlış söylemişti. Ama efsane bir krem. Yüzümün en kötü olduğu dönemde bir kere bile sürsem ertesi güne bir şey kalmıyor yatıştırıyor.


    6 - Bepanthol derma günlük yüz bakım kremi


    İlk defa bu hafta kullandım. Alnımdaki hafif pullanma ve kızarıklığa iyi geldi. Bir süre daha deneyeceğim. Ama günü kurtarmak için iyi gibi..Tabii diğerleri gibi senelerdir tecrübe etmedim. Ayrıca bu özel Seboreik Dermatit kremi değil. Yoğun nemlendirme kremi. Bunu henüz denemeye devam ediyorum.













    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 17 Kasım 2023; 13:4:6 >




  • en az 1000 tl lik olmusuz gibime geldi :) ..


    25-30 yıllık sd deneyimim de kalıcı yontem ve cozumler degil bunlar biliyorsunuz ama su tacrolin 'i merak ettim simdi ..denemek lazim ..


    yuzde asiri yagli ve parlatiyor mu (sürdügümüz belli oluyor yani degil mi )

  • @streamin


    dostum maalesef çok pahalılar. Ama bunları yeni almadım. Kampanya veya indirim kupon cart curt bulduğumda almıştım ve hala kullanıyorum. Alırken en uzun son kullanma tarihin seçiyorum. Saçlarım çok kısa olduğu için uzun süre gidiyor.


    Head & shoulders n11 veya happy center da vs. bazen 2 adet alımda indirim oluyordu. Vichy de aynı şekilde.




    Tacrolin benim mucize kremim. Bu akşam süreyim sabaha inanılmaz işe yaramış oluyor. Maalesef sürüp evden çıkılmaz. Dediğiniz gibi parlak ve yağlı.


    Ama en kötü zamanda pul pul olmuş kızarıklıklarda bile ertesi güne yok edebiliyor. Aklınızda olsun doktor yazınca alabiliyorsunuz. Ama senede bir mi yazılıyordu bir şey vardı.



    Biliyorum hiç biri tedavi edip beni kurtarmıyor. 49 yaşımdayım. Bildiğim den beri var bu hastalık. En azından kötü günleri atlatmaya yardımcı oluyor, kontrol altına alabiliyor işte.. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 1 Kasım 2023; 15:3:2 >




  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Abi kulak içi için ne öneriyorsun ilaç veya losyon önerin var mı? benim kulak içlerine nüksetti baya sorun yaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qawiline -- 1 Kasım 2023; 15:13:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qawiline kullanıcısına yanıt

    Ben Tacrolin kullanıyorum. Bu hastalıktan muzdarip olanlar bilir; alın bölgesi, burun kenarları, kulakta vs kabuklanma, pullanma olur. Ama önemle belirteyim kulak derken gözle görülen yerlerinden bahsediyorum. Böyle iç kulağa doğru değil yani :) İnce ve az sürüyorum yeterli oluyor.


    Losyon sadece saç için kullanıyorum. Bazen dikkatli ve azıcık kaş için sürebiliyorum. Bu şimdi bulunmuyor ama her eczane de benzer bir losyon öneriyorlar.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 1 Kasım 2023; 15:38:54 >




  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Anladım abi çok sağ ol deniycem önerdiklerini. Genç yaşımızda uğraştığımız şeye bak çok özgüven kırıyor:( Bir de abi izninle bir soru da sormak istiyorum. 1 ay sonra askere gidicem uzun dönem acaba orada bu tarz ilaçlara problem çıkarırlar mı bilgin var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qawiline -- 1 Kasım 2023; 15:50:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim rica ederim, istediğin kadar sor.


    Ben ortaokul lise zamanları bile çekiyordum bu hastalığı. İlerde bununla yaşamaya alışıyorsun. Biliyorum çok takıyorsun kafana ama gerçekten çok üzme kendini. Biliyorum bazen sinir bozucu oluyor. Ama İnsanlar hastanelerde ne hastalıklar ile uğraşıyorlar can derdinde.



    Askerlik bence bu hastalık için en sorunsuz yer olacak. Burada sosyal yaşantında; iş, okul, arkadaşlar, vs. derken daha zor oluyor. Askeriyede kızarıklık, kepek kimsenin umrumda değil.


    Yanında krem olursa sorun çıkacağını sanmıyorum. Hap belki sorabilirde krem herhalde bir şey olmaz.


    Mümkünse alkollü kolonya tarzı ürün kullanma yüzünde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 1 Kasım 2023; 16:24:43 >
  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun abi nasıl hastalıklar var bizim ki cüce kalır yanlarında, insan görmeden yaşamadan bilemiyor maalesef.:( Abi tekrardan teşekkür ederim yanıtların için, önerilenleri uygun şekillerde uygulamaya çalışacağım bakalım benim cildimde nasıl bir etki olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, ara ara konuya cevap yazarım,tekrar bi yazayım dedim.

    Bende seboreik dermatit yanı sıra mevsim geçişlerinde ve toz,kedi alerjisi var. Art arda hapşurduğum zamanlarda farkediyorum ki ertesi güne kadar yüzümde seboreik kendini gösteriyor. Alerjinin seboreik dermatiti tetiklediğini biliyorum. Seboreik yanı sıra alerjisi olan ve aşı olan var mıdır? Aşı olunca en azından alerjiyi yenip seboreğin devamlı tetiklemesini engelleyebilir miyim diye düşündüm. Var mı aynı durumu yaşayıp alerji aşısı olan?

  • Head & shoulders clinical strength şampuan fiyati dolayisi ile almakta zorlanan arkadaşlar dermokil selenyum sulfit iceren sampuan çıkarmış. kozmetik mağazalarından indirimli 130 tl civarına alıp deneyebilirsiniz. ayni etkiyi görürseniz 3-4 katı para vermenize gerek kalmaz. urun linki birakiyorum arastirabilirsiniz. herkese gecmis olsun diyor ve Allah'tan şifa diliyorum.

    https://www.eveshop.com.tr/dermokil/sampuan-kepege-karsi-390-ml/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papift kullanıcısına yanıt
    Head soulders bende işe yaramadı formül güncelleme yapmamış. 2 sene önce bıraktığım gibi. Vichy daha etkili olmuştu. 2sindede egzaması bağışıklıklık geliştiren varsa elma sirkesi canına okuyor senelerdir tek geçerim bağışıklık falan sağlayamıyor rezil hastalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    bende hafif-orta bi sekilde arada oluyor kepek sampuanlari ile bas edebiliyorum. zinc pyrithione yasaklanmadan once bim marketin kendi markasi olan (selen kozmetik uretimi) aplus cay agaci ve zinc pyrithione sampuan kullanmis ve faydasini görmüştüm. simdi zinc pyrithione yasaklandığı için formul degistirip (yine selen kozmetik üretimi) elma sirkesi ve prictone olamin li sekilde urun yapmışlar (elimde fazla miktarda şampuan olduğu için bunu alip deneme fırsatım olmadı) senin dedigine istinaden head and shoulders, vichy tarzı sampuanlardan fayda goremeyenler, farkli formül arayanlar deneyebilir. bunun fiyatida hatırladığım kadarıyla 600 ml icin 50 tl bandindaydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok coşunca elma sirkesiyle devam :)

  • papift kullanıcısına yanıt
    Tam olarak marka ne hocam nerede satılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

    bim de satılıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • papift kullanıcısına yanıt
    Deneyeyim en yakın tarihte her yer şampuan oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • t bölgesi, burun, kulak, sakal, bıyık ve saçımda var bu illet. elimi saçımın dibine sürttüm mü tırnaklarım yağ ve kepek doluyor. kulağım kaşındıktan sonra renksiz sıvı akıtıyor.

    kelual ds ile yüz bölgemi, sebirox ile saç bölgemi kontrol altına aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar doa kozmetiğin;


    "KEPEK KARŞITI ŞAMPUAN

    Selenium Sulfide

    Salicylic Acid"


    şöyle bir ürünü var. içerik olarak uygun gibi. kullanan var mı? kullanıp memnun olan?

  • ghiggia kullanıcısına yanıt

    şöyle bir yazı paylaşmış firma bence haklılar.



    bu arada tam içerik şu şekilde. faydalı olabilecek ne var ne yok basmışlar içine :)


    Alıntı

    metni:
    Aqua, C14-18 Olefin Sulfonate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Coco-Glucoside, Glycerin, Acrylates Copolymer, Panthenol, Phenoxyethanol, PEG-12 Dimethicone, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Propylene Glycol, Selenium Sulfide, Salicylic Acid, Juniperus Oxycedrus Wood Tar, Allium Sativum Bulb Extract, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, C11-15 Pareth-7, Laureth-9, Trideceth-12, Citric Acid, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Nasturtium Officinale Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Caprylyl Glycol, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Sodium Citrate, Niacin, Biotin.




  • eğer head and shoulders tarzı ürünler iyi gelen varsa selenyum sulfat bulunan herhangi bir şampuanda iş yapar, ben çok azmadığı dönemlerde elma sirkesi, kontrol çıkarsa head and shoulders kullanıyorum herkese geçmiş olsun

  • 
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.