Hepimizin bildiği üzere bu hastalığın tedavisi yoktur. Muayene olduğum cildiye hocası bu hastalık için beşikten mezara kadar demişti. Ama mevsim, kilo, beslenme, diyet, kullanılan su, stres, şampuan vs derken bazen yok oluyor azalıyor bazen de çoşuyor. İşte o coştuğunda akut dönemde ben nasıl günleri kurtarıyorum anlatayım. Bu bir tedavi değil. Yaptım ettim bitti gitti olmuyor. Ama Kızarıklık, pullanma çok olduğu dönemlerde en hızlı şekilde sakinleştirmek için çok işe yarıyor. Düzenli kullanıldığında da bayağı bir süre iyi gidiyor. Aşağıda gördüğünüz şampuanlar en iyileridir. Direk Seboreik Dermatit ile mücadele için üretilmiş şampuanlar. Hepside dünyada çok satılan, en çok tavsiye edilen kaliteli ürünleridir. Maalesef artık hepsi çok pahalı.. 1 - Head & shoulders clinical strength şampuan USA üretimi. Bence dünyanın en iyisi. Çok uzun senelerdir kullanıyorum. Onlarca kişiye aldırdım. İnternette binlerce yorum var okuyabilirsiniz. Kullanıcıların % 95 i çok memnun. Bu forumda bir kaç kişide benim saçımı döküyor diye duydum. Ben 7-8 senedir kullanıyorum bir tek saç telim dökülmedi. 2 - Vichy Dercos Anti Dandruff şampuan 3 - Ducray kelual ds şampuan İkisi de Fransız üretimi. İkiside çok tavsiye edilen ve çok satılan şampuanlar. İkisinide beğeniyorum. İnternette aynı şekilde binlerce yorum görebilirsiniz. 4 - Ducray kelual ds krem Seboreik Dermatit için özel üretilmiş bir krem. Yüz bölgesindeki pullanma ve kızarıklıklarda iyi geliyor. 5 - TACROLIN %0,1 MERHEM (30 GR) Benim için olmazsa olmaz. İlk başlarda kortizonlu sanıyordum. Bir doktor bu krem kuvvetli o yüzden az az sürerek kullan demişti ben kortizonlu sanmışım demek veya o yanlış söylemişti. Ama efsane bir krem. Yüzümün en kötü olduğu dönemde bir kere bile sürsem ertesi güne bir şey kalmıyor yatıştırıyor. 6 - Bepanthol derma günlük yüz bakım kremi İlk defa bu hafta kullandım. Alnımdaki hafif pullanma ve kızarıklığa iyi geldi. Bir süre daha deneyeceğim. Ama günü kurtarmak için iyi gibi..Tabii diğerleri gibi senelerdir tecrübe etmedim. Ayrıca bu özel Seboreik Dermatit kremi değil. Yoğun nemlendirme kremi. Bunu henüz denemeye devam ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 17 Kasım 2023; 13:4:6 > |
Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
|