Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (416. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.514
Cevap
199
Favori
1.227.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilim insanlarının hayvan klonlamadan tut, 3 koyun türünün genetik kodlarını birleştirip hatalı genleri çıkarıp ekleme yaparak yeni bir verimli Texel adlı koyun türü yarattığını bile gördük.

    Tekrar söylüyorum doğduğum güne lanet olsun, maddi manevi üstüne psikolojik olarak çektiğimiz çileye bak.

  • Şampuanlar yüzüme ve kulak içime etki etmiyor, lanet olsun kulakiçi kulaklık takamıyorum leş gibi kepekle doluyor kulaklığın silikonunun içi.
    Kulağıma sensiderm sürüyorum 1-2 gün sonra yine aynı kahretsin böyle hastalığı.
  • random35 R kullanıcısına yanıt

    merhaba,

    Benzer problem bende de var ben dermovate losyonu bir iki damla parmağıma damlatım kulak kenarlarınada uygulıuyorum(kulaklık gelen yerler).


    kullaklık takanca hem cok kaşıntı hem de kabuklanma oluyor o nedenle cok az kullanıyorum kulaklık, kaşıntı vs olduğunda dermovate losyonu kullandım 2-3 güne geciriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_elo_bil

    merhaba,

    Benzer problem bende de var ben dermovate losyonu bir iki damla parmağıma damlatım kulak kenarlarınada uygulıuyorum(kulaklık gelen yerler).


    kullaklık takanca hem cok kaşıntı hem de kabuklanma oluyor o nedenle cok az kullanıyorum kulaklık, kaşıntı vs olduğunda dermovate losyonu kullandım 2-3 güne geciriyor.

    Dermovate merhem yüzüme sürüyorum sadece arada sensiderm'de sürüyorum, sensiderm'i sadece kulağıma sürüyorum kulaklık kullandığım için merhem süremiyorum kulağıma

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    Dermovate krem olanı değil losyon olanı var su gibi saç dipleri için kullanılıyor fakat kulak iç çevresine de kullanıyorum.

  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

    Bıktım usandım kaç yıldır asla tamamen geçmiyor allah belamızı vermiş resmen keşke şu depremde yıkılan evlerin birinin içinde bulunup ölseydimde kurtulsaydım

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    Bu hastalıkla tanışalı 10 sene olmuştur belki daha fazla... 24 yaşındayım ve ilk başlarda ben de böyle düşünüyordum. İnan bu şekilde davranmak vücudu daha çok yoruyor ve hastalığı artırıyor. 2-3 sene depresyonda kaldım, evden çıkmadım ben bu hastalık yüzünden. Artık kabullendim, çevremdeki insanlar da kabullendi yapacak bir şey yok. İyi yanı hastalığın vücuda bir zararının olmaması. İnsanlar çok daha zor hastalıklarla boğuşuyorlar. Ben bu hastalığın yediklerimizle alakalı olduğunu düşünüyorum ve doğru diyetlerle geçeceğine inanıyorum. Fakat diyet kısmı temel gıdaları içerdiği için gerçekten çok zor. Elbet bir gün yeneceğiz bu hastalığı ümit kaybetmek yok...

  • Merhaba arkadaşlar, bende 20 yıldır vardı kullanmadığım şey kalmadı. sarmısaktan lacivert head and shouldersa, kortizonlu kremlerden vichy dercosa kadar. En son blue caps iyi geliyordu. Sonra saçlarım beyazladığı için bitkisel boya araştırmaya başladım. essence markalı tamamen bitkisel boya alıp saçımı boyadım ve 2. boyamamda seboreikten eser kalmadı. içeriğinde amla, cassia gibi hint bitkilerinin tozu var. renksiz olanları da var bakım için. reklam zannetmeyin diye ne yapmam lazım bilmiyorum ama, instagramda essencenaturalhayat hesabı girin egzama yorumlarını okuyun. ben bu illetten kadın olarak çok çektiğim için buraya yazmak istedim. yıllardır doğru düzgün saçımı açık kullanamadım hep topladım. şimdi sadece kulak arkalarımda var eşim oralara sürmemiş. ilk defa parmaklarımı saç derimde rahatça gezdirebiliyorum.

  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    Hocam bende Kolinerjik Ürtiker'de var, sadece egzama olsa onada şükür dünyanın en kötü hastalığına sahibim

    Seboreik Dermatit

    Kurdeşen (Ürtiker);


    " Hayati tehlike oluşturmamasına rağmen bazı kanser hastalıkları da dahil olmak üzere bir çok hastalıktan daha çok yaşam konforunu bozan bir hastalıktır. "

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu pislik hastalık bende de sürekli gözümde arpacık çıkartmaya başladı. Ben sorunun kesinlikle beslenme kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İleride belki daha kötü hastalıklara sebep olacağına adım gibi eminim. Bu yüzden bu hastalığı daha ciddiye alıp onunla savaşma yolunu seçiyorum. Birkaç gün içerisinde hayvansal gıdalardan ve yoğun karbonhidrattan arınmış bir diyete başlayacağım. bu hastalıkla mücadele etmedikçe yaşam boyunca bizi bırakmayacağı çok açık ve başka hastalıkları da vücudumuzda açığa çıkarıyor. Ben vücudumuza iyi gelen besinlerle ve bu hastalığın beslendiği besinlerin kaynağının kesilerek hastalığın atlatılacağını düşünüyorum. Atlatılmasa bile rahatsızlık seviyesinin çok çok düşeceğine inanıyorum..

  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    Genetik bozuklukla alakalı bir sorun, millet hayvan gibi yiyip içiyor adamlarda egzamanın e'si yok ben vegan bile beslendim yine geçmedi.

    Ürtiker için 28 doz toplamda neredeyse 130 bin liralık iğne vurulacağım kurtulursam kurtulurum yoksa atlayacam biyerlerden kurtulamazsam.

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, çevremde o kadar kötü beslenen insanlar var ki. Hiçbir şey olmuyor onlara biz ne yesek hop egzama. Ben de intiharın eşiğinden döndüm bir ara gerçekten o eşiğe getiriyor bu hastalıklar. Şu an da hastalık gözüme vurdu bir senedir ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Göz doktoru antibiyotik yazıyor bu sefer de bağırsak sağlığım iyice bozuluyor. Ama yine de hayat gerçekten kısa ve bunula sınandığımızı düşünüyorum. Sakin kalmaya çalışın yine de umarım iğneler işe yarar

  • theprotector18 T kullanıcısına yanıt

    Milletin hayali ev araba veya ne bileyim mutlu bir aile falandır, benim hayalimde kendi ülkemde özgürce ve gururlu bir şekilde ötenazi olabilmek.

    Kameralar karşısına çıkıp son bir konuşma yaparak ötenazi olabilmek isterdim kendi ülkemde.

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    :( yaşadığımız şeyi sadece yaşayanlar olarak biz anlıyoruz. Hiç kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Modern tıbbın bu hastalıklara hiçbir şey yapamaması gerçekten çok komik geliyor bana. Yakında kansere çare bulacaklar şu hastalığa çare bulamadılar.

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    iğne xolair mi? ben de ayni durumdayim urtiker icin rapor çıkarıp bu igneyi basladilar. 4 senedir vuruluyorum. igne odemleri, kızarıklıkları baskiliyor fakat tedavi edici ozelligi yok. 28 gunde bir olarak basladigim seruven 45 gunde bir olarak devam ediyor. 50 gunun ustune çıkınca rahatsizlik yavas yavas başlıyor.

  • random35 R kullanıcısına yanıt

    hepimiz benzer surecten geciyoruz ki ben 30 yıldır bunu yasiyorum neredeyse ...Lütfen bununla yasamayi ogrenmeye , hayatina anlam katacak hobiler ,spor, etkinlikler edinmeye calisin ..Olmadi kedi kopek edinin , iş, eş, ilinizi degisin ..radikal degisiklikler de cozum olabilir ..


    Ancak o degerli yasaminizi etkileyecek seviyeye gelmisse lutfen bir psikiyatrik uzman destegini de gozden kacirmayin ..Siz degerlisiniz, anlamlisiniz bunu asla unutmayin ..Bu bir rahatsizlik ve hepimizi olaganustu yipratan bir rahatsizlik ama hayatimiz kıymetli ...anne,baba , dostlar, akrabalar , iş arkadaslarimiz ..vb onlar icin de kıymetliyiz ...


    Depremde ne buyuk acilar yasadik ..o tip bir sorun mu yasadiniz ? ailenizin tamamini bir kazada siz arabayi kullanirken mi kaybettiniz , yada cok cozumsuz genetik caresiz ve olumcul bir rahatsizliginiz mi var ? YOK böle birsey ...o halde hayata devam edicez ..Sevdiklerimiz ve yeni maceralari tatmak icin yasicaz ...


    Belirttigim gibi psikiyatri gerekli olabilir ancak hobi edinme, es dost kazanmaya calisma, kedi & kopek beslemek , iş & eş & il degisimi gibi radikal degisikleri denemek de cozum olabilirdi ..



    Orta yaşı geçmiş ve 30 yıldır bu laneti yasayan bir dostunuz (belki abiniz ? ) olarak soyluyorum ki hayat herseye ragmen yasamaya değer ve güzel !





  • papift kullanıcısına yanıt

    Xolair evet, başhekim ve birkaç doktorun olduğu heyetin karşısına çıktım raporlayıp başladılar tedaviye.

    Şuan için iyi gidiyor süreç ama ilerisi nasıl olur bilmiyorum, arada sırada oluyor ürtiker tamamen geçmedi.

  • streamin S kullanıcısına yanıt

    Acı şeyler yiyemiyorum.

    Mont, kazak gibi kalın şeyler giyemiyorum.

    Sıcak çorba, kahve veya sıcak bir içecek içemiyorum.

    Doğalgaz, klima veya soba ile ısıtılan evlerde kısaca sıcak ortamlarda fazla duramıyorum.

    Panik yapamıyorum, en ufak bir duygu değişimimde tüm vücudumda iğne batması olup ani sıcaklık artışı ve kaşıntı gelişiyor.


    "Kurdeşen (Ürtiker)"


    "Hayati tehlike oluşturmamasına rağmen bazı kanser hastalıkları da dahil olmak üzere bir çok hastalıktan daha çok yaşam konforunu bozan bir hastalıktır."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi random35 -- 2 Aralık 2023; 14:40:37 >
  • Saçlı deri icin kortizonsuz onerebileceginiz losyon var mıdır arkadaslar. Yuz icin la roche posay kerium ds krem oneririm gunluk kullanabilirsiniz. Bu hastalık gecmiyor benim yuzum 1 hafta kaymak gibi 1 hafta bi anda kizariveriyor. 10 seneden fazla oldu ilk zamanlar aynada kendimle cok kavga etmisligim vardır cok degisik bi hastalik psikolojiyi iyi hirpalar. En rahat ettigim donem stresli gecmesine ragmen askerlik donemidir bu arada neden hic bilmiyorum.

    Biz kremlerle sampuanlarla ugrasiyoruz ama bu kizarikliklar pullanmalar aslinda vucudun verdigi tepki sorun kizaran yerde degil icimizde bi yerde. Bana sorarsaniz bagisiklik sistemiyle alakali bisey bu. Bagirsak florasini duzeltme isinede kafam cok yatmiyor acikcasi. Paketli gidalar ve ozellikle cig kofte bende aninda etkiliyor. Diyet yapmaya kalksan hayattan sogursun inek gibi ot yemen lazim sabah aksam. Stres yapma deniyor mesela Norvecte yasasak haklilar. Biraz dert yanar gibi oldu ne demistim ben sacli deri icin kortizonsuz losyon ariyorum arkadaslar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathRazer -- 3 Aralık 2023; 23:3:45 >




  • DeathRazer kullanıcısına yanıt

    Yediğimiz içtiğimiz şeylerle, stresle alakası yok.

    Dayımın 5 farklı toplamda 1 milyon lirayı aşkın kredi borcu var ve adamda egzamanın E'si bile yok.

    1 milyon liradan fazla kredi borcu olan adam mı yoksa borcu olmayan ve relax bir hayat yaşayan benim mi stresim daha fazla sence?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi random35 -- 4 Aralık 2023; 11:24:23 >
  • 
Sayfa: önceki 414415416417418
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.