Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (349. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 347348349350351
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum doktorlar çaresini bulamadığına göre bu kadar insan burada çeşitli çareler aradığına göre evet ayakta uyuyorlar ayrıca bendeki seboreik bu şekilde geçti ve ben buradaki çare arıyan insanlara faydası olabileceğini düşündüğüm için paylaşımda bulundum saçmalamaya gerek olmadığını düşünüyorum ve yapan yapar yapmayan yapmaz kimseden para falan beklentimde yok gereksiz polemiğede kimseyle girmiyeceğim deneyen faydasını görecektir orası size kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alovera sürdüm şimdi saç derisinde olan sb için inşallah 3-4 gün devam ettirirsem sonucu buraya yazacağım
  • Surat için konuşuyorum candida mandida hikaye.Surat için olanı belli aralıklarla kendi kendine geçiyor sonra tekrar geri geliyor.Siz ister krem sürün ister diyet yapın isterseniz başka bir şey yapın o kendi kendine geçme aralığına denk gelirseniz yaptığınız şeyden dolayı oldu sanacaksınız.
    Ben vücut geliştirme yaptığım için 8-9 aydır o "candida diyeti" diye adlandırılmış diyeti uyguluyorum.Tedavi gibi bir durum söz konusu değil.Yine kendi kafasına göre çıkıyor 3-5 gün duruyor,ondan sonra geçiyor.Bazen 2 hafta sonra bazen 2 ay sonra tekrar geri çıkıyor 3-5 gün duruyor yine geçiyor.Böyle saçma sapan bir hastalık.Bu illet özel günlerinizi algılıyor o günlerde piyasaya çıkıyor.Stresle falan da alakası yok,örneğin bir sunumum var çok iyi hazırlanmışım hiçbir tedirginlik kaygı yok içimde her şeyden çok eminim,pat 1 önceki gün suratım kızarmaya başlıyor ertesi gün kıpkırmızıyım.Kız arkadaşımla mı görüşeceğim,1 ay boyunca en ufak bozukluk olmayan suratım o gün kıpkırmızı oluyor.
    Kesinlikle çözümü yok,kendinizi alıştırın artık.Boşu boşuna ilaçlar,kremler,eşek bokunda bekletilmiş bilmemne tohumlu yağlar sabunlar v.s ne alın ne araştırın hem paranıza hem zamanınıza hem de sağlığınıza yazık.Eli ayağı sakatlar,körler,sağırlar ömür boyunca böyle kalacağına nasıl alıştırıyorsa biz de öyle davranacağız mecburen




  • Rahatsızlığı devam eden arakadaşlar için önerimi yineleyim;
    Şampuandan kaynaklı kızarıklıkları, şampuandan sonra yüzümü soğuk su ile yıkıyorum, gerekirse 10 dk gibi bir süre yüzüme buz koyuyorum bir sonraki güne kızarıklıklar büyük oranda geçmiş oluyor. Şampuanı kullanma sıklığımı alıntıda belirtmiştim ama parmağımı, burnumda ve elmacık kemiklerimde gezdiriyorum pürüzlü bir hissiyat oluyorsa, şampuanı kullanıp ölü deriyi vücudumdan atıyorum ve şampuanı kullandığım esnada birazcık kuvvet uyguluyorum daha iyi sonuç alabilmek için.
  • Seboreik için hangi şampuanı kullanıyorsunuz? Bu şampuanlar yüzede sürülür mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GK13 -- 20 Nisan 2019; 17:27:48 >
  • Head Shoulders Clınıcally Proven Solutıons kullanıyorum saç derimi baya iyileştirdi gibi yüz için bişey diyemicem ama saç derisi için tavsiye ederim bana baya iyi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende yağlı saç derisi-arada kaşıntı ve en çokta berbat saç kokusu problemi var,ne yapmalıyım kullandığım kalmadı,konazol bile akşamüstü kokutuyor saclarimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Head Shoulders Clınıcally Proven Solutıons iyi geldi bana kardeşim veya head shoulders'ın clinical strength'e iyi diyolar ben diğeri daha ucuz olduğu için ilk onu denedim memnunum gayet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü var.benim saç derim kaşıntıdan durmazdı.bembeyazdı dibi.vichy nin şampuanını aldım düzenli kullandım ve geçti.saçtakini geçirmek kolay da yüzdeki durum farklı.

    Burun,burun çevresi öyle bir yanıyordu ki.artık kızarmasını geçtim bildiğin alev alev yanıyordum.alev alev yanmasın ama kızarmasına razıydım.sonra ölüm diyetine başladım.günlerce yemedim içmedim o kadar çok kilo vermiştim ki
    Hastalık tamamen yeme içmeyle alakalı.sadece biz cilt hastalığı sanıyoruz.bağırsak hastalığı bu.
    Çözümü de dünyada tek bir probiyotiği kullanmaktan geçiyor.
    Vsl 3 450 milyon bakteri bulunan saşeyi kullanacaksınız.tamamen geçmesinin tek çözümü bu probiyotik.
    Ancak sorun şurda.Çok pahalı olduğu için Türkiyede satılmıyor.kutusu 800 tl ve içinde 30 tane var.İnternet üzerinden alınabiliyor sadece ingiltere gönderim yapıyor onun dışında hiç bir ülkeden temin edemezsiniz.

    normalde kutusu 500 tl ama özel kutusu var buzlu kutu.içindeki probiyotikler ölmesin diye özel buzlu kargolama yapıyorlar bu da 300 tl civarına geliyor.gerisini araştırın bulacaksınız zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Bahsettig8n probiyotik şuan bende var kullanan arkadaşlarımda var 3 kutu kullanan ama kısa sürede geri tekrarlıyor hastalık diyet yapınca azalıyor sonra tekrar daha güçlü geliyor.
    Bu arada vsl3 turkiyede satılıyor almak isteyen olursa pm atsın sitenin ismini veririm ben ordan aldım arkadaşlarımda ordan aldı soğuk kutuyla gönderiyorlar 10 şaşa 255 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Dustan yeni ciktim. durmadan kasiniyor. Kazagin haline bakarmisiniz. Saclarim gur. Dipleri kepek dolu gecmiyor. Kabuklanma her sey var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Probiyotik takviyelerde ciddi bir pazar oluşmuş durumda ve ciddi bir rant var maalesef. Ayrıca bir yakınımdan duyduğum kadarıyla, kar marjı da oldukça yüksek. Bağırsak florasında yaşayan bakterilerin toplam sayısı 100 trilyon civarlarında olarak ifade ediliyor. Türkiye pazarında satılan ve servis miktarları 5 ila 10 milyon arası bakteri içerdiği söylenen ürünlerin (hepsinin vücuda alındıktan itibaren etkin olabileceği de tartışmalı) çoğunlukla anlık etkiler yarattığı,(düzenli kullanım bağımlılığı yaratmak için sayıyı bunla da sınırlı tutabilirler diye tahmin ediyorum) kalıcı bir koloni oluşturamadığı kullananlar tarafından sık sık söylenmektedir.

    100 trilyon bakteriye sahip floranın yarısını ele geçirmiş bir kötü bakteri sayısının, vücuda destek amacıyla alınan günlük 5-10 milyon iyi bakteriyi kısa sürede elemine edeceğini düşünmemek oldukça saçma olur. Bu yüzden, alınabilecek iyi bakterilere yer açmak için güçlü bir temizlik aşaması şart. Yoğun bir antifungal kullanımı dönemi sonrası (3 ayda olabilir 1 senede!) probiyotik ve prebiyotik alımına geçmek gerekiyor. Prebiyotik önemli, çünkü bu tür gıdalar iyi bakteriler için yol açan ve doğrudan onları besleyen özellikle kalıcı koloni oluşturma safhasında kilit rolü oluşturan gıdalar. (Başlıca örnek, Ev yapımı ve organik yollarla fermente edilmiş lahana turşusu)

    Yukarıda yazılarda bahsedilen, 450 milyon bakteri sayısına sahip ithal probiyotiklerin birden vucuda alınmasının da çok sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum.(bkz die - off reaction toxic) Sağlık durumumuz birden bu boyuta gelmedi, belki de bu noktaya gelmesi on yıllar sürdü. Hemen bu süreci tersine döndürmek fiziğin doğasına ters, bu uzun bir mücadele. Saçımızdaki kepek, yüzümüzdeki cilt döküntüsü ve akneler geçti diye tekrardan sil başa dönmek büyük bir hata.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,
    14/01/2019 tarihinden beri Head and Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı kullanıyorum.
    Haftada bir bu şampuan, geri kalan günlerde ise normal kepek şampuanı kullanıyorum.
    Sorunlarımın tamamı geçti ancak haftada bir, maksimum iki haftada bir kesinlikle Head and Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı kullanırsam.

    İlk kullanımdan sonra direkt etki ediyor, kepeklenme, kaşıntı, pullanma, vb gidiyor.

    Zaten artık kendim de hissediyorum ne zaman H&S C.S. kullanmam gerekiyor.

    Yani kalıcı bir şifa bulamadım ancak dediğim gibi H&S C.S.ni haftada bir kullandıgım surece hıçbir kepek vb sıkıntım kalmadı.

    Edit: maalesef dolar yüzünden pahalı bir şampuan, ben ocakta 87lira verim 400ml, 4 ayda yarısına yakını bitti. Bir arkadas yukarıda belirtmiş Head Shoulders Clınıcally Proven Solutıons kullandım diye, eğer daha uygunsa fiyarı elimdeki şampuan bitince bir de bunu denerim, tecrubelerimi yazarım.

    Edit2: İkiside yaklasık fyatlarmıs ancak Clınıcally Proven için skt geçmiş ürünler var deniyor piyasada, skt geçmemiş bir ürün bulursam alıp deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasph -- 14 Mayıs 2019; 16:35:8 >




  • 44 yaşındayım ve hayatım boyunca kepek sorunum oldu. benim kepek dediğim hastalık seboroik dermatit hali ile. Doktorlara da gittim, ilaçlarda kullandım. Bazen biraz bazen hiç yarar göremedim.

    Yüzlerce şampuan denedim yıllar içerisinde. Bir iki sene önceydi herhalde. Head shoulders clinical strength'e rastladım. Hastalık bu şampuanı kullandığınız sürece tamamen geri çekiliyor.

    Kimine iyi gelen kimine gelmez bu hastalıkta. Ama bu şampuan için geçerli değil. Veya % 1 falandır beğenmeyen. Yurt içi ve yurt dışı yorumları inanılmaz. Bir ara Türkiye'de bulmaz zorlaştı. Ama şimdi n11, hepsi burada da falan satılıyor.

    Dün satın aldım. 85 TL 400 ml. Son kullanım tarihi 08/2020

    Bu hastalıktan derdi olan hiç düşünmesin bu şampuanı alsın arkadaşlar. Candır, şifadır, çözümdür.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 17 Mayıs 2019; 17:34:1 >




  • Bu Head & Shoulders Clinical Strength yada Clinically Proven Solutions kullanan arkadaşlar hiç saç dökülmesi yada herhangi bir yan etkiyle karşılaştılar mı?

    Edit: Arkadaşlar 15 dakikalık bir araştırma sonucu bu şampuanların içindeki "selenyum sülfit" maddesinin saç dökmesine sebep olabileceği yazıyor. Kullananların dikkatine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 17 Mayıs 2019; 20:10:42 >
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    şampuana bak gizli devil sanki :D
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Benim zaten saçlarım dökülüyor şampuan ayriyeten bi yan etki yaptı mi bilmiyorum maalesef:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene aralıksız tek şampuan bunu kullandım daha önce. Bir tel saçım dökülmedi, herhangi bir yan etki olmadı.
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 15-20 önce bende aldım bu sampuandan eski sampuanima göre dökülme çoğaldı ilk kullanımda bende hemen bıraktım ama nasıl bir illetse ben her sene saçlarımı sıfıra vurdururum çünkü 2-3 ay yağlı ve kabuklu deriden arinirim şuanda kafamın dibi katman gibi yağ oldu yıkarken tirnaklasam arinacak ama ozamanda yüzlerce saçım dökülecek ne güzel sıfıra vurunca istediğim şekilde tirnaklanip ovalayip arindiriyordum ama saç varken ne yazikki yapamıyoruz bu seboroit deil kendi saçlarımı ekilen saçlarımı bile döktü her banyoda dökülen saçlarımı gördükçe moralim bozuluyor resmen kafamda saç bırakmadı ama ne yazikki bir türlu çaresini bulamadım kullanmadığım kalmadı keşke şu head shoulders clinici daha önce bulsaydim diyorum belkide ekildikten sonraki saçlarım dokulmezdi ama biliyorum ki belli bir zaman sonra vücut bence bu sampunada bağışıklık kazanacak ve etki etmiycek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    Hergunmu kullandınız hocam acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 347348349350351
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.