Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vichy kullanmanızı önermem. İçinde sülfir maddesi var ve bu ilk başlarda iyi etki olarak gözüküyor ama uzun süreli kullanımda saç derisinin anasını ağlatıyor
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam onu listeden çıkarayım zaten haftaya candida diyetine başlayıp vitamin ve probiyotik tedavisine başlicam umarım sonuç alirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da ekleyeyim o halde, her probiyotik her insana iyi gelmez. Toprak bazlı probiyotikler iyi geldi bana sadece. Solgarın en pahalı probiyotik ürününü kullandım hiçbir faydası olmadı.
    Onuda deneye deneye öğrenecez desene hocam yine baya masraf olacak

• Yani aydınlatın derseniz bacilus sporlarını kullanmanız gerekiyor bende bayağı araştırdığım için solgar vs bir çok ürünü kullandım entrogermina diye marka var o iyi geldi ama tercih sizin deneyin yinede ilk sefer kullanacaksanız.
    Fark nedir Hocam bacillus ile normal probiyotiklerin

• kubilay251 K kullanıcısına yanıt
    Bakalim, insalah buluruz

• ya açıkcası bende D vitamini eksikliği veya bi bağışıklık rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum. arkadaş adam 1 hafta banyo yapmıyo yediği yağlının aldığı alkolün haddi hesabı yok ben yağlı bi yemek yesem burun kenarlarımdan kepeklenmeler atmaya başlıyo doktorlar da tıp sektörüde araştırdığını düşünmüyorum yok adamlar tedaviyi bulsalar o kadar kremi şampuanı kime satacaklar dimi sürenilem anasını satım. ha bide yorum yapmak için illa birine cevap mı vermek gerek ya direk konuya yorum yapamıyozmu sitenin yenisiyimde bulamadım bi yardımcı olursanız :)
  • Daha önce de yaptirmistim bugün yine kan ve idrar tahlili yaptırdım o zamanda şimdi de 2 farklı doktorun söylediği şey turp gibi sapasağlamsın.e o zaman neden benim sacimda ve yüzümde bu seboreik denen illet var ,dışardan yüzüme ve saçıma burda yazan krem ,şampuan vs. Sürdüm yok içerden desen zaten abur cubur pek sevmediğimden hiç tüketmiyorum bi ekmeğim vardı onu da bıraktım probiyotik aldım sirke içtim d vitamini aldım 3 yıldır 1 günlugune bile eski halime dönemedim.ben de kızarıklık yok sadece boyle yüzümde yapış yapış kir var sanki yüzümü ne zaman yıkasam kuruladiktan sonra yapis yapis bir his var, cildim aşırı yağlı yikadiktan 30 dk 1 saat sonra sanki yüzümü yıkamamışım gibi, nemlendirici sürsem yine yaglaniyor cilt yağından para kazanilsa trilyoner olurdum yani o derece.ama bu seboreik cildi kuru olanlardada oluyomuş sadece yağlı ciltlerde değil.zaten kendimi bildim bileli yağlı ciltliyim ama son 3 yıldır bu illeti çekiyorum.eskisehir de yasiyorum saçım da kepek hic yoktu sonra sadece saçım da kepek olustu yaklaşık 1 yil sonra canakkaleye gittim saçım da kepek falan kalmadi ben sampuandan geçti zannediyodum ki hayatım boyunca yemedigim kadar abur cuburla beslenmeme ragmen. , 5 yil canakkaledeydim hic bir sikinti olmadi , sonra tekrar eskisehire dondum 4 yildir eskisehirdeyim bunun son 3 yili seboreikle geçti , bu arada hayatım boyunca cildimi normal su dışında bir seyle yıkamadım ama bu bahsettigim son eskisehire dönüşümde artik su cildim normal olsun diye nilera,sebamed, imex tarzi yağlı cilde uygun.sabunlarla yikadim ve yüzüm için franksiyonel lazer yaptırdım, işte herşey bundan sonra başladı. Sürekli dusunuyorum neden diye tezlerim su şekilde 1)cildimin phini bozdum ondan oldu dicem ama saçımı hep ayni sampuanla yikadim saçımda eskiden yoktu sonradan oldu bu tezim çürüyor. 2)sagliksiz beslenme mümkün gelmiyor 5 yil acayip sağlıksız beslendim c.kalede hiçbişey olmadi ki tahlillerim çok sağlamsın çıktı.3) tükürük testine göre candida sıkıntım var ama ailemde diğer 3 kişiye de tükürük testi yaptirdim onlarinda candidasi var ama gayet sağlıklı hepsi. 4)stres sikinti işte bu olabilir. Çünkü son 3-4 yildir stres sıkıntım var Dicem ama benim bildiğim stres sıkıntı içinde olmayan insan sayisi cok azdir o zaman çoğu kişide bu seboreik olabilirdi ama çevremdeki kimsede yok.5) su. Dicem ama aynı suyla yüzümü de saçımı da vücudumu da yikiyorum ki zaten bulunduğum şehirdeki herkes ayni suyla yikiyo neticede bir tek ben de var seboreik ki o da yüzümde saçım da hafif göğsümde belki o seboreik mi tam emin değilim sadece hafif bir beyazlık var çamaşır suyu degmiste rengi açılmış gibi. Neticede ben bir türlü uygun bi tez üretemedim başka sebep ne olabilir sizce son olrak bu illetle sinandigimizi dusunuyorum başka bi sey aklıma gelmiyo ben çok kötü biri olduğumu da düşünmüyorum ne kötü insanlar var taş gibiler bunun çözümü olarak ölümden başka bir çözüm gelmiyo.

• ygultekin82 Y kullanıcısına yanıt
    Mesela mastürbasyon veya seks sık yapmak veya az yapmak hormanal bir durum aslında sence olumlu mu olumsuz mu etkiliyor.

• Tükürük testi yaptım bende candida var seboreik var buraya kadar her şey normal , ama annemde,babamda, kardeşimde de candida var tukuruge göre ama 3 unundede seboreik yok buna ne demeli

• Cemelik31 C kullanıcısına yanıt
    tükürük testini uydurma diye nitelemişti benim gastro doktorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 28 Ocak 2019; 21:38:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupe96 kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah dediginiz gibidir bu candidanın varlığını hangi testle öğreniriz acaba

Merhaba

bu testi nerede yaptırdınız

Syg.
  • Arkadaşlar seboroik yüzünden ve aşırı yağlanma yüzünden saçım inceldi ve döküldü biraz ama açıklık falan yok sıklıgı biaz azaldı sadece. Sizce bu değişir mi yeniden çıkar mı saçlar ne önerirsiniz
    seboreik dermatitle dökülen saçlar kelliğe neden olmuyo . SEBOREİK DERMATİT ne zaman biterse ki bitmiycek :) saç dökülmenizde azaldı zaten bu hastalık için kullanılan şampuanlar losyonlar kremler felan saçı mahvediyo benim saçlarımda mat cansız ince telli felan. ben kaşıntı kepeklenme kızarıklık olmasında kel kalmaya razıyım valla :(

bide ufak bi tavsiye bu seboreik dermatit illeti kıllı bölgelerde daha yoğun yaşama şansı buluyo saçlarınızı kısa tutmaya çalışın hatta yakışıyosa sıfıra vurdurun deniz kenarında yaşayan arkadaşlar kafasını mutlaka deniz suyuna felan soksun deniz suyu tuzu felan yatıştırıyo bence.
    Hocam bende eskisehirliyim , acaba suda bize etki eden bir şeyler olabilir mi ? Çünkü çeşme sulari cok farklilik gosteriyor.

• kubilay251 K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yağlanmayı kaşıntıyı azalttım gibi ki kaşıntı yok yani hissedilir az bir şey var ama yğalanmayı da bitiremedim tabi ama incelen saçlarım güçlenmiyor nedense sabit duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay251

seboreik dermatitle dökülen saçlar kelliğe neden olmuyo . SEBOREİK DERMATİT ne zaman biterse ki bitmiycek :) saç dökülmenizde azaldı zaten bu hastalık için kullanılan şampuanlar losyonlar kremler felan saçı mahvediyo benim saçlarımda mat cansız ince telli felan. ben kaşıntı kepeklenme kızarıklık olmasında kel kalmaya razıyım valla :(

bide ufak bi tavsiye bu seboreik dermatit illeti kıllı bölgelerde daha yoğun yaşama şansı buluyo saçlarınızı kısa tutmaya çalışın hatta yakışıyosa sıfıra vurdurun deniz kenarında yaşayan arkadaşlar kafasını mutlaka deniz suyuna felan soksun deniz suyu tuzu felan yatıştırıyo bence.
    Kısa saç derinin hava almasını sağladığı için faydalı oluyor. Ben devamlı kısa kestiyorum saçlarımı. Deniz suyunun faydalı geldiği de doğru ancak yine de kalıcı çözümden çok uzak sanırım tıp dünyası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 gün önce falan bimden tresan şampuan aldım. 2 defa kullandım. İlkinde çok bir şey farketmedi ama 2. kullanışımda derimi resmen kabuk kabuk kaldırmıştı. Bir sonraki aldığım duşta dove şampuan kullandım. Kepeklenme ve pullanma aşırı azaldı. Dove şampuan kullanmaya devam edicem, bakalım böyle azalmaya devam mı edecek yoksa her seboreik gibi bir gün nüks mü edicek. Bir haftadır saçım rahatlamış durumda. Editlicem...
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.