Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.645
Cevap
208
Favori
1.270.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eczacinin verdigi krem bir karisim mi buraya da yazarsan herkes yararlanabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 yıldır muzdaribim kendisinden ... İnsanların çözüm arama veya bulduğunu sandığı çözümü paylaşma isteklerini tabi ki saygıyla ve oldukça doğal karşılıyorum ama günün sonunda yine bıkkınlık veriyor.

İkinci el düşük sınıf bir araba parası harcamışımdır bu hastalığa. Özellerden, devlete, en ünlü eczanelere, yurt-dışından getirtilen özel ilaçlara, kompleks formüllerden, diğer hastalıklarla bağlantılı olabilir diye o hastalıkların üzerine (normalde rahatsız etmemesine rağmen) şiddetli bir şekilde gitmeye kadar, strese bağlı olduğuna inanıldığı için psikolojik tedavilere, çeşit çeşit diyetlere, spora, tuzlu suya, güneşlenmeye, envai çeşit bitkesel çaya-yağa karışıma, piyasada çoğu kişinin ulaşamayacağı altın değerinde ilaçlara kadar...

Buraya daha ne sıfatlar yazarım aradığım-kullandığım-vakit ayırdığım yöntemlere. Ama bir sonuç yok ! Yok yok yok !

Onlarca bilim adamı bu hastalıkla, en üst düzey laboratuvarlarda, göğüs göğüse çarpışıyor, dünyanın en gözde üniversitelerinin dermatolojik alanda ilk hedefleri arasında olan bir rahatsızlık, hakkında binlerce sayfa tez-makale-çalışma vuku bulmuş ...

Öldürmediği için bir kanser muamelesi görmüyor ama "çözümsüzlüğü" bakımından belki bir kanser kadar hatta ondan daha beter bir statüye bile konumlandırılabilir, konumlandıran da var.

Dolayısı ile böyle bir rahatsızlığa karşı, "aktardan keçi boynuzu aldım düzeldi", "idrarıma parmağımı batırdım düzeldi", "naneyi bir tarafıma sürdüm düzeldi" gibi yorumlar görünce, hem bir kısmını samimi görmediğimden ve olası pazarlama taktiği olabileceklerinden şüphelenmemden ötürü, kimisinde ise hastaları yanlış yönlendirip onların cüzdanını, belki de canını yakacak sonuçlar doğurabilecek olmasından ötürü hoş bulmuyorum.

Kortizol, bazal metabolizmayı en derinden etkileyen anti-fungal antibiyotik ilaçlar ve sülfürlü-sülfitli ağır metalli deriyi param parça eden şampuanlar dışında en azından semptomları (hastalığın kendisi gene orada) geçiren başka bir şey yok. Çoğu plasebo zaten. Strese ve mevsimine göre atakları var... O da bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor, neredeyse her hastalık gibi.

Tıp bir gün bunu çözüp, hapını, iğnesini oluşturana kadar yapacak hiç bir şeyiniz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 15 Ocak 2019; 5:17:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Aynı çöp şeyleri yemişiz. ben öğretmenim,kafayı kazıtıp okula gidemem.Birde ben zamanında çok antibiyotikler kullandım sinüzit ile baş edebilmek adına.Bu hastalığın sebebi bağırsak Florası ile alakalı olabilir,yağ hücrelerindeki bozulma olabilir,vücut fazla yağı kusuyor olabilir.Bende stresli anlarda daha
    fazla kızarıklık oluyor.Stresten kurtulmak içinde diyet yapmalı ve spora yönelmeliyiz.
    Stresten nasıl kurtulacaz ya, bende bi ton dert var, egzama kaç senedir var, hayatımı mahveden insanları söylemiyorum, zaten belkide egzama oluşum ve artma sebebi sadece bunlar. O değil bi ara işsizlik sıkıntısıyla spora başladım orda da beni kalite insanlar bulmadı, al sana bi stres daha.
  • Geçenlerde hayatımda ilk defa bu kadar yoğun saç derisi kasintisi yaşadım normal kepektir diye üstünde durmadım ama bu aralar saçlarımın önlerinde enselerde arkada ve saçlarin orta bölgesinde sivilcemsi kırmızı şeyler çıktı duştan çıkıyorum direk burnumun etrafı kızarıyor soyuluyor saç derim hemen pul pul dökülüyor arkadaşlar bu nedir saç dökülmesi de yaptı bu sey bende internetten araştırdıgima göre seboreik dermatit gibi duruyo yurt dışındayım burda hastaneye cildiyeye de nasıl gidilir sistemleri nasıl pek bilmiyorum daha Türkiye'ye donmeme 5 ay var nasıl gecicek bu ya da tedavisi var mı dökülen saçlar tekrar çıkıyomu

• freshmind kullanıcısına yanıt
    SEVGİLİ KARDEŞİM..

YILLARDIR BENDE BU RAHATSIZLIĞI ÇEKİYORUM DEDİĞİN HERŞEYE KATILIYORUM. Bİ UFAK BİLGİDE BEN VEREYİM. BAKIN EN BAŞTA SÖYLEYİM İLME VE BİLİME, TEKNOLOJİYE VE İNSANIN MANTIĞIYLA BECERİSİ İLE YAPTIĞI HERŞEYİ SONUNA KADAR DESTEKLİYOR VE İNANIYORUM AMA BU HASTALIKLA İLGİLİ BİŞEY DUYMUŞTUM ODA ŞÖYLE.

SİZİ SEVMEYEN SİZİ ÇEKEMEYEN HASET GÜDEN BİRİSİNİN SİZE BELA OLACAK GEÇMEYEN BİR HASTALIĞI VÜCUDUNUZA MUSALLAT ETMESİ İÇİN BEDDUA VEYA BÜYÜ SONUCUNDA OLMASIDA BİR İHTİMAL. NİTEKİM BİR YAKINIM SAÇINDA BULUNAN EGZAMAYI OKUTTU VE GEÇTİ. ŞUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYALIM KAİNAT DUA ÜZERİNE KURULMUŞTUR. TABİKİ İLAÇLAR İLİM BİLİM BUNLAR GERÇEKTİR AMA MALESEF BU TÜR ŞEYLERDE YOK DEĞİL. ÇÜNKÜ YILLARDIR BENDE ÇEKİYORUM YAKINDA KANSERE ÇARE BULUNACAK AMA BİZİM BU RAHATSIZLIK GEÇMEYCEK.

HA BU ARADA 6-7 AYDIR ROACCUTANE KULLANIYORUM ÇOK Bİ YAN ETKİSİNİ GÖRMEDİM AMA CİLTTEKİ YAĞI TAMAMEN KURUTUYO VE KULLANDIĞIM SÜRE BOYUNCA SEBOREİK DERMATİTTEN ESER KALMADI. DOKTORUM DOZU YAVAŞ YAVAŞ AZALTIYOR. DOZ AZALDIKÇA KAŞINTILAR HAFİF PULLANMALAR BAŞLADI BIRAKINCA YİNE ESKİ HALİNE DÖNECEK GALİBA. YANİ BUDA ÇÖZÜM OLMADI AMA AZALTIR UMARIM ŞU AN BİLE YAZARKEN VÜCUDUMUN ÇEŞİTLİ YERLERİ HAFİF HAFİF KAŞINIYO ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :(

• Ben bir deney yapmak istiyorum arkadaşlar. Dolabımda bir sürü sarımsak vardı ben bunlar bozulmadan bitsin diye 1 haftadır günde 2 diş sarımsak yemeye başladım. 1 haftanın sonunda cildim bir düzelmeye başladı sivilce geçti kafamdaki kaşıntı geçti saçımdaki yağlanma geçti. Açıkcası bunun dışında yediğim hiçbir şeyde değişiklik yok. Başkalarında da işe yararmı merak ediyorum denemek isteyenler 1 haftanın sonunda sonucu bana özel mesaj yoluyla bildirebilirler mi teşekkür ederim.
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Bende sarimsak yedim midem bulandi 2.gunde tek dis olarak yedim.sonra bende cope attim. seninde miden bulandi mi.ornegin kelle paca sarimsak suyu koyunca midem bulaniyor bu kadar kotu etti beni

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    sarımsak, turşu, domates, acı baharatlı ve yağlı yiyecekler genelde seboreik dermatiti tetikler ama saçkıran felan gibi sorunlarda sarımsağı sürün hatta yutun felan derler. hatta saçı uzattığı felanda bilinir ama seboreik dermatitte etkilimi değilmi araştırmak lazım kaşıntıyı ve pullanmayı tetikleyebilir çok dikkat etmek lazım
  • Şekeri kesmek, şekerli ve paketli gıdalardan uzak durmak bunun tek tedavisi. Şeker ve türevleri bağırsaklar da ki zararlı bakterilerin çoğalmasına sebep oluyor ve hastalığı tetikliyor. Tatlı dan, şekerden uzak durmak bunun tek ilacı. Bir tavsiye de, limonu kabuğu ile beraber kesip bir iki parçasını bardağınıza atıp bu şekil de su içerseniz zamanla çok büyük faydasını görürsünüz.
  • Bir gün intihar edersem bunun yüzünden olacak.Muhtemelen intihar notu bırakmam,sebebini öğrenmek isteyen bu mesajımı okur.Denemediğim şey kalmadı,tedavisi yok.Bütün yüzümü ele geçirdi.Yoruldum artık
  • kubilay251 K kullanıcısına yanıt
    keşke hangi dua olduğunu bilseydik valla gece gündüz okurdum
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    okuyanı bulup bi sormak lazım tıp bu konuda geçiştirici tedaviler uyguluyo bizde alternatif yollara başvuruyoz. herkes bıkmış baksana hayatımız kaşınmaylamı geçecek :(
  • Sizce hangi madde içeren şampuanları kullanmalıyız. Ketoral dışında günlük kullanım için soruyorum. Clear, head & shoulders gibi şampuanlar uygunmu bu seç egzaması için
  • head and shouldersin CLİNİCAL SOLUTİONS SCALP RELİEF ŞAMPUANI var,
    bu nasıl sizce, selenyum sülfid içeriyor.

• icoskun24 İ kullanıcısına yanıt
    kardeşim tavsiye niteliğinde söyleyim.

market raflarında satılan bilindik markaların ürünleri hiç iyi gelmiyor tabi kişiden kişiye değişir. bi ara head & shoulders şampuanlar benim saçımada iyi gelmişti ama sonra alıştımı bağışıklıkmı kazandı bilmem eski günlerine geri döndü.

bu zamana kadar bir çok şampuan kullandım ama saçıma en iyi gelen VİCHY DERCOS YEŞİL OLAN VE DUCRAC KELUAL DS BU İKİ ŞAMPUAN BAYA İYİ GELDİ.

VİCHY DE SON ZAMANLAR PEK ETKİ ETMEMEYE BAŞLADI GALİBA DERİ Bİ YERDEN SONRA ŞAMPUANLARA GEREKEN CEVABI VERMİYOR.

SEBOERİK DERMATİT HASTASI OLAN KİŞİLER BENCE BİR TEK ŞAMPUAN KULLANMAMALI 2 Lİ HATTA 3 LÜ ŞAMPUANLARLA HAFTADA 1 ER KEZ DÖNÜŞÜMLÜ YIKANABİLİR.

HA BİRDE SAÇLARINIZ ÇOK AŞIRI YAĞLANIYOSA BEBEK ŞAMPUANINI GÜNLÜK KULLANABİLİRSİNİZ AŞIRI KURUTMUYO AŞIRI KİMYASALDA YOK BANA DOKTOR ÖNERDİ.

BEN ŞU AN NİZORAL BEBEK ŞAMPUANI VE DUCRAY KELUAL DS 1 ER KEZ KULLANIYORUM HAFTADA İYİ GELDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM. ÖZELLİKLE DUCRAY KELUAL DS GÜZEL ŞAMPUAN

• quote:

Orijinalden alıntı: icoskun24

head and shouldersin CLİNİCAL SOLUTİONS SCALP RELİEF ŞAMPUANI var,https://www.headandshoulders.com.tr/tr-tr/urunleri-satin-al/klinik-cozumler/clinical-solutions-itch-relief-%C5%9Fampuan%C4%B1
    bu nasıl sizce, selenyum sülfid içeriyor.
    Ben kullanıyorum uzun süredir saç derisindeki gerginlik ve kızarıklık sorununu büyük ölçüde hafifletiyor. Tabii sonuçlar kişiden kişiye değişebilir.

• Saçım aşırı yağlı ince telli ve kaşıntı var. Yok mu çaresi bunun ya ne denediysem deneyeyim çözüm bulamıyorum kaç para harcadım denedim hala tık yok.
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Hocam sebamed şampuanı var onuda deneyin isterseniz ben aldım saçım biraz kendine geldi gibi en azından.
  • Moos ve tto şampuan iyi bu arada. Moos ısırgan özlü hem saçı kepekten arındırıyor hem organik hemde yağlanmayıda önlüyor. Ayrıca kimyasal madde içermiyor. Tto ürünüde aynı şekilde. İçinde çay ağacı yağı var ve bu yağ antiseptik özelliğe sahip.
  • Turkiye de caresini bulamadik kanada’ya tasiniyorum umarim orda caresini bulurum

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.