Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (315. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.632
Cevap
207
Favori
1.264.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BENDE DE SADECE PULLANMA OLUYOR KAŞINTI YA DA KIZARIKLIK YOK BİR DE SURATIM ÇOK YAĞLI BİR TÜRLÜ ÇÖZÜMÜ BULAMIYORUM
  • Cildi nemlendirmek için ne kullanıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygultekin82 Y kullanıcısına yanıt
    Ne kullanıyorsun peki

• Şuan elimde bulunan ürünler; Şampuan; Tgel, Selsun Blue, Bioderma Sensibio DS, Avalon

Krem: Coresatin sarı, bepanthen sensio, bioderma ds, Locoid(kortizonlu)

Değişikli kullanıyorum.Düzenli kullanırsam geçiyor,2 gün ürün kullanmasam geri geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Şuan elimde bulunan ürünler; Şampuan; Tgel, Selsun Blue, Bioderma Sensibio DS, Avalon

Krem: Coresatin sarı, bepanthen sensio, bioderma ds, Locoid(kortizonlu)

Değişikli kullanıyorum.Düzenli kullanırsam geçiyor,2 gün ürün kullanmasam geri geliyor.

Coresatin sarı eskiden iyiydi çok kullandım son zamanlarda fayda etmedi bana . bioderma sd bakacam saçtan ziyade yüzde benim sorun

• Arkadaşlar öncelikle herkese meraba.Bu siteye bu sd ile igili kendi tecrÜbelerimi söylemek yanlışlarım varsa düzeltmek fikir alışverişinde bulunmak için kaydoldum
    Bundan tam 4 yıl önce burnumun kenarında meydana gelen bir kızarıklık neticesinde kışın doktora gittim öncesinde cildimde herhangi bir sorumum olmadı bu yaşıma kadar sivilce bile çıkmadı neyse doktor bana advantan krem verdi tabi ben bilmiyorum kortizon nedir cildime uyguladım (birkaç uygulamada geçti sonra bıraktım) çok iyi geldi dedim kendi kendime helal olsun doktora işin ehli imiş dedim bir zaman sonra cildimin dahada hassaslaştığını hissettim fakat yazın bir sıkıntı olmadı sonbahara doğru cildim tekrar hafiften kızarır gibi oldu çok düşük seviyede ama öğretmen olduğum için öğrenciler falan hemen dikkat çekiyor neyse gittim doktora doktor dedi sen sd olmussun o nedir falan derken reçeteyi yazdı ilaçları aldım eve geldim başladım sd yi araştırmaya bu forumda dahil bu rahatsızlıktan müzdarip olanlar belirtisi nedir ? ney iyi gelir ? onlarca losyon krem sampuan biri diyor o iyi biri diyor bu iyi geldi ne yapacağımı sasırdım .doktorun verdiği kortizonlu ilac(artık kortizonun ne olduğunu biliyordum) ve ayrıca coresatin sarı kullanmaya başladım özellikle coresatin sarı dan çok memnundum birazdaha rahat sürüyordum kortizonsuz diye .ilaç bitti dedim daha almayayım bırakınca tekrar nüksetti bende işkillendim birkaç yerde kortizon olabilceğini okudum bende bıraktım .sonra blue cap aldım bayağı etkili olduğu söylendi doktora gitmeden reçetesiz zaten ondaki etki coresatin ile aynı bıraktım tekrar nüksetti yzümde .elidel kremler vs vs hastalığın içinde boğulmaya başladım ve tecrübeyle şunu anladım ben bu rahatsızlığı bu kadar takmasa idim ve ilaçların içinde bu kadar dalmasaydım sd bu kadar ilerlemiyecekti
    bir öğretmen olarak bilime inanan biri olarak ben cilt ile ilgili piyasadaki ilaç krem losyon vs bunların yararı değil zararı olduğuna kanaat getirdim bunların hepsi cildin formunu bozuyor cildi ilaçlara mahkum ediyor kapitalizm tuzağına düşüyoruz bunlarla ilgili ilerleyen evrelerde hukuksal yollarla mücadele edeceğim

• Rahatsızlık içerden geldiği için dısardan yapılan müdehaleler bence günü kurtarmaktan başka birsey değil ben yaklaşık 5 aydır hiçbir krem losyon vb seyler kullanmıyorum sizede kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim ...
    içerdeki sorunu halletmek için ;
    tatlı yemiyorum çaya şeker atmam acı ve çok yağlı şeyler yememeye özen gösteriyorum gazlı içecek yasak cips hiçyemem kuruyemiş fazla yemiyorum probiyatik takviyesi yapanlar varmış ben açıkcası ilaç ve türevlerinden çok soğudum probiyotik yerine kefir yoğurt bazen turşu (abartmadan) yiyorum dışarda yemek yemeyi biraz azalttım günde 2 litre su için bazen abartmamak kaydıyla suyuma bir tatlı kaşığı elma sirkesi atıyorum
    dısardaki sorunu hallatmek için;
    kesnlikle ve kesinlikle hergün duş almak lazım (duşlar sıcak su ile uzun süreli değil ılık su ile kısa süreli cildin nemini kaybetmemesi lazım) deri yağ üretiyor oda malessia diye bir mantarı oluşturuyor kaşıntı kepek pullanmanın ana nedeni bu o yüzden hergün duş alıp temizlemek lazım bunun içinde duş yeterli kimyasal temizleyiciler sabun vs bunlara girmeyin cildi kurutuyor .bazen(haftada bir ) duştan önce yüzüme su ile seyreltip elma sirkesi kullanıyorum.
    yüzüne nemlendirici sürmüyorum(su bazlı dahil) sabun kullanmıyorum maske yapmıyoum kısacası doğal olmayan seylerden elimden geldiğimce uzak durmaya çalışıyorum.
    tüm bunlar neticesinde cildim düzeldi kaşıntı hiç yok kızarıklık bazen( burun kenarında küçük bir bölgede) gelir gibi oluyor duştan sonra temiz cilde çay ağacı yağı sürüyorum öyle durumlarda geçiyor birkaç güne.

• quote:

Orijinalden alıntı: agrbs

Rahatsızlık içerden geldiği için dısardan yapılan müdehaleler bence günü kurtarmaktan başka birsey değil ben yaklaşık 5 aydır hiçbir krem losyon vb seyler kullanmıyorum sizede kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim ...
    içerdeki sorunu halletmek için ;
    tatlı yemiyorum çaya şeker atmam acı ve çok yağlı şeyler yememeye özen gösteriyorum gazlı içecek yasak cips hiçyemem kuruyemiş fazla yemiyorum probiyatik takviyesi yapanlar varmış ben açıkcası ilaç ve türevlerinden çok soğudum probiyotik yerine kefir yoğurt bazen turşu (abartmadan) yiyorum dışarda yemek yemeyi biraz azalttım günde 2 litre su için bazen abartmamak kaydıyla suyuma bir tatlı kaşığı elma sirkesi atıyorum
    dısardaki sorunu hallatmek için;
    kesnlikle ve kesinlikle hergün duş almak lazım (duşlar sıcak su ile uzun süreli değil ılık su ile kısa süreli cildin nemini kaybetmemesi lazım) deri yağ üretiyor oda malessia diye bir mantarı oluşturuyor kaşıntı kepek pullanmanın ana nedeni bu o yüzden hergün duş alıp temizlemek lazım bunun içinde duş yeterli kimyasal temizleyiciler sabun vs bunlara girmeyin cildi kurutuyor .bazen(haftada bir ) duştan önce yüzüme su ile seyreltip elma sirkesi kullanıyorum.
    yüzüne nemlendirici sürmüyorum(su bazlı dahil) sabun kullanmıyorum maske yapmıyoum kısacası doğal olmayan seylerden elimden geldiğimce uzak durmaya çalışıyorum.
    tüm bunlar neticesinde cildim düzeldi kaşıntı hiç yok kızarıklık bazen( burun kenarında küçük bir bölgede) gelir gibi oluyor duştan sonra temiz cilde çay ağacı yağı sürüyorum öyle durumlarda geçiyor birkaç güne.

Duştan çıkınca 15 dk sonra cildim inanılmaz derecede kuru oluyor nemlendirici bişey sürmeden durma şansımyok onu nasıl yapacaz peki

• Cildin kurumasina engel olmak için duş süresinin 5 dakikayı geçmemesine dikkat ediyorum birde sıcak Su ile duş almıyorum . Duşumu gece yatmadan önce alıyorum sabaha kadar cilt kendini topluyor.banyodan sonra gerilme kuruluk hissini bu şekilde azaltiyorum.

Cildin kuru olmasi problemlerin temelini oluşturuyor zaten kozmetikler ve birtakım yanlış yaşantı ve beslenme alışkanlıkları ile önce cildimizi kurutuyoruz sonra cildin formunu bozup nemlendiriciden medet umuyoruz.halbuki cilt kendi nem ve yağ dengesini sağlıyacak kabiliyete sahip . Önceden bende şikayetçi idim cilt kuruluğu dan şimdi gerilme aza indi . özelikle düzgün beslenme ve bol su içmek cildin nem dengesini sağlamada bize yardımcı olabiliyor.

Hastalandığımizda antibiyotik almaya benziyor cilde kimyasallar la müdahale etmek.rahatsizligimizi gideriyor kısa vadede ama cildimizin vücudumuzun Kendini koruma onarma yeteneğini kaybettirdigi için uzun vadede bize çok ciddi zararlari oluyor

• Arkadaşlar benim şu 2 aydır yüzümde pullanmalar oluyordu tabiki saçımdada oluyodu şimdi pullanmanın yerini kızarıklık kaşıntı kabarcıklar oluşmaya ve aradada olsa vücudumda da çıkmaya başladı seboreik dermatit denildi bebenthol kullanıyorum inş geçrr çok zor suratım ıslansın kaşınıyo krem sürsem kaşınıyo baharatlı yediğimde tatlı yediğimde daha çok alevleniyor ne yapsam bilemedim

• Arkadaşlar önceden muhakkak sorulmuştur fakat ben göremedim. Kepeğe karşı Vicy Dercos şampuanını kullanıyorum bi kaç haftadır. Kafamdaki kabuklanmış kepekleri sökmeye başladı. Fakat dökülen pul pul kepeklere yapışık halde baya bi saç teli de dökülüyor ve seyrekleşiyor o bölge. Burada yeni saç telleri çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CptMehmetCZ -- 17 Ocak 2018; 19:51:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey kullanmamak çözüm değil. Yüzünüz kıpkırmızı oluyor bazı zamanlar napalım fondoten mi sürelim. Kızarıklık giderici kremler kullanıyoruz mecburen. Hergun işe o yüzle nasıl gidecegiz? Öğrenci olsam yada calışmasam sorun değil de çalışırken olmuyor. İnsanlar zaten hemen ya yüzüne noldu diye soruyor sormasa da gözlerini yüz bölgene bakarak kaçırıyor. Takıntılı olmamak elde değil. Ben kabuklanma için blue cap

Kuzarıklık için uriage roza kremde şifayı buldum tavsiye ederim

• CptMehmetCZ kullanıcısına yanıt
    Vichy i bilmem ama ben 10 yıldır prozinc mor kullanıyorum ne dökülme oldu yıllardır ne kabuk. Clear ile dönüşümlü iyi sonuç veriyor

• Yaso12 Y kullanıcısına yanıt
    Kardeşim

Bepanthol ün tüm formlarını kullandım hepsi daha da kızarttı yüzümü aynı şekilde madecasol ve fito krem de.

Paraya kıy. Kabuklanma için bluecap al gercı onda da kortızon oldugundan şüpheleniyorum çünkü anında kesiyor.

Kızarıklık için uriage roza krem al.

Cikt bariyeri bozulduğu için sd ye çoğu zaman roza da eşlik ediyor ayırtetmek bizim için çok zor ikisini.

Bu iki ürünü al sana en az 6 ay gider

• Arkadaşlar bu illet bana geçen seneden beri musallat oldu.Kafamda pek bir sorun yok.Mesele suratımda.Gözün hemen altından başlayıp sakal bölgesine kadar sanki çakmakla yakmışlar gibi bir his ve kızarıklık var.Bu kızarıklıklar bölge nemlenmezse beyaz kabuk atıyor.

Hangi ilaci kullansam fayda etmedi.İlaçların etkileri nemlendirmek ve kaşıntı,yanık hissini dindirmek.Boyun fıtığı olan birisine kas gevşetici iğne yapmak gibi sadece belli bir süre acıyı dindiriyor hepsi bu,ilaçların hiçbirisi rahatsızlığı tamamen yok etmiyor.

Artık son zamanlarda iyice azıtti.Tamamen psikolojiyle,ruh haliyle ilgili olduğu teşhisini koydum kendim için.Hayatımda en ufak bir sinir stres olsun suratım kıpkırmızı oluyor.Bu siniri ve stresi tetikleyen bir olay veya kişiden uzaklaştığım zaman tekrar normal hale geliyor.Atıyorum yarına bitirmem gereken bir proje var ve işler karmaşık bir hal aldı stres yaptım.O projeyi teslim edene kadar suratımı yırtasım bıçakla kazıyasım gelir.Ama projenin işi bitti ve arkadaşlarımla keyifli vakit geçirdim diyelim ertesi gün dünden eser kalmaz.Bir dahaki stresli döneme kadar çok nadiren bir belirginlik oluyor o kadar.

Yemek alışkanlığı,dokunan bir yemek var mı diye düşündüm önce ama 30 senedir aynı şeyleri yiyorum ve yediğim şeyler de hemen hemen herkesin yediği klasik Türk mutfağı yemekleri.Eğer dokunan bir şey olsa 30 senedir nerdeydi bu rahatsızlık da geçen sene birden ortaya çıktı ? Geçen sene dedemin vefat ettiği dönemde yoğun bakım bekleyişi,ölüm anı ve cenaze defin işlemlerinde ilk defa bu kadar belirgin görmüştüm bu rahatsızlığımı.Eskiden de yüzümde bunun gibi şeyler oluyordu ama soğuktan veya güneşten vs olup 1 2 gün içinde tamamen geçiyordu.

Şimdi sorunun üzüntü,stres,sinir,depresyon vs gibi nedenlerden kaynaklandığını buldum ama bu nedenleri yok etmek gibi bir şey bizim gibi maddi ve manevi durumu kötü kişiler için imkansıza yakın.Bu hastalık falan değil bildiğin kader.Bunla yaşamasını öğreneceğiz mecburen

• Elma sirkesini pamuğa döküp sebolu bölgelere sürmesini tavsiye ederim benim sebolar böyle yapınca 3 4 gün kayboluyor dökülüp kaşıntıyı anında kesiyor. Sürülen bölgeyi yıkamıyorum koku rahatsız etsede 10 15 dkda geçiyor yanma olabilir oda geçici.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Arkadaşlar bu illet bana geçen seneden beri musallat oldu.Kafamda pek bir sorun yok.Mesele suratımda.Gözün hemen altından başlayıp sakal bölgesine kadar sanki çakmakla yakmışlar gibi bir his ve kızarıklık var.Bu kızarıklıklar bölge nemlenmezse beyaz kabuk atıyor.

Hangi ilaci kullansam fayda etmedi.İlaçların etkileri nemlendirmek ve kaşıntı,yanık hissini dindirmek.Boyun fıtığı olan birisine kas gevşetici iğne yapmak gibi sadece belli bir süre acıyı dindiriyor hepsi bu,ilaçların hiçbirisi rahatsızlığı tamamen yok etmiyor.

Artık son zamanlarda iyice azıtti.Tamamen psikolojiyle,ruh haliyle ilgili olduğu teşhisini koydum kendim için.Hayatımda en ufak bir sinir stres olsun suratım kıpkırmızı oluyor.Bu siniri ve stresi tetikleyen bir olay veya kişiden uzaklaştığım zaman tekrar normal hale geliyor.Atıyorum yarına bitirmem gereken bir proje var ve işler karmaşık bir hal aldı stres yaptım.O projeyi teslim edene kadar suratımı yırtasım bıçakla kazıyasım gelir.Ama projenin işi bitti ve arkadaşlarımla keyifli vakit geçirdim diyelim ertesi gün dünden eser kalmaz.Bir dahaki stresli döneme kadar çok nadiren bir belirginlik oluyor o kadar.

Yemek alışkanlığı,dokunan bir yemek var mı diye düşündüm önce ama 30 senedir aynı şeyleri yiyorum ve yediğim şeyler de hemen hemen herkesin yediği klasik Türk mutfağı yemekleri.Eğer dokunan bir şey olsa 30 senedir nerdeydi bu rahatsızlık da geçen sene birden ortaya çıktı ? Geçen sene dedemin vefat ettiği dönemde yoğun bakım bekleyişi,ölüm anı ve cenaze defin işlemlerinde ilk defa bu kadar belirgin görmüştüm bu rahatsızlığımı.Eskiden de yüzümde bunun gibi şeyler oluyordu ama soğuktan veya güneşten vs olup 1 2 gün içinde tamamen geçiyordu.

Şimdi sorunun üzüntü,stres,sinir,depresyon vs gibi nedenlerden kaynaklandığını buldum ama bu nedenleri yok etmek gibi bir şey bizim gibi maddi ve manevi durumu kötü kişiler için imkansıza yakın.Bu hastalık falan değil bildiğin kader.Bunla yaşamasını öğreneceğiz mecburen

Bal’ ı hayatından temelli çıkar,semptomlar geriler..ayrıca Evde reçel yaptırma ve yeme ...seboreik ömür boyu sürer,ama gerilemeyi hissedersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler dermecto diye bi krem çıkmış çok övüyorlar kızarıklık için sd için alıp deneyecem bugün sizde deneyin inş işe yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Beyler dermecto diye bi krem çıkmış çok övüyorlar kızarıklık için sd için alıp deneyecem bugün sizde deneyin inş işe yarar

sitesine baktım da baya iddialılar .

Ne kadara aldınız ? ürünle ilgili buraya biraz daha bilgi verirseniz seviniriz.

1 hafta felan kullanın en azından sonuç nedir ?
  • NorveçliMühendis kullanıcısına yanıt
    Dün aldım 2 kutu kampanya yapmış eczane 36

Liraya aldım 1 gün kullandım daha o nedenle net bişey diyemem ama etkili gibi geldi bana alıp denemekte fayda var

• 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.