Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne zaman kabız olsam bu hastalık da geliyor sizde de geçerli mi bı durum ? kabız ve kabızlığa yakın bi durumda alevleniyor sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aralar ben peeling yapıyorum..garnier ın peeling ve maske yapılan bir ürünü var..inş olumlu sonuç alırım..

gece yatarken bepantol e devam..kortizonlu mfuro losyonu kullanmama kararı aldım..

clear lacivert iyi gelmemeye başladı..ketoral keserdi saçımı o da kesmiyor..clinical strenght zannediyorum adı head and shoulders ın ona bakacağım saç içinde..
  • SD deağır metal ve cıva toksidesini ve kandida durumunu merak ediyorum. Var mı aşı yaptıktan sonra ya da amaglam dolgu yaptırdıktan sonra bu sorunu yaşayan? Ya da sindirimi düzensiz olan, kabız, ishal vs kronik durumları olan arkadaşlar? Burada beslenmeyle ilgisi yok diyen arkadaş nbci den SD ve kazeini ya da gluteni birlikte arat bakalım ne çıkıyor karşına. Gelmiş tarakla bulaştığını iddia ediyor. Neyse. Arkadaşlar geçmişteki ortak yönerimizi hatalarımızı bulabilirsek eğer ortak bir payda yakalayıp hastalığın asıl sebepleri üzerine yoğunlaşabiliriz diye düşünüyorum. Daha önce de yazdığım gibi çok faktörlü bir hastalık fakat hepimizin SD'ne güneşin iyi gelmesi bana D vitamini eksikliğini anımsatıyor. Benimki 2 sene önce epey düşüktü. Benim araştrmalarım sonucu kesin olan bir şey varsa o da hepimizde gluten kazein ve kısmen histamin intoleransı olduğu. Turşuyu bu yüzden çok tüketmeyin tamam ama turşudaki probiyotikten de mahrum kalmayın o yüzde sauerkraut yaparak hep vücudu detoks edebilir hem de probiyotik alabiliriz.

• Problemi suratinda olanlar icin t bolgenizde gozenekler belli oluyor mu

• tyly13 T kullanıcısına yanıt
    Burnumun üzerindeki gözenekler kocaman kocaman görünüşü beni çok rahatsız ediyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 264burak

Burnumun üzerindeki gözenekler kocaman kocaman görünüşü beni çok rahatsız ediyor..

Benimde t bolgemde ve burnumdaki gozenekler belli oluyor bu kizarma da oranin yanmasida bu gozeneklerin genisliginden kaynaklaniyor zaten gozenekleri kucultmemiz lazim yani yuzdemi yag bezlerini azaltmamiz lazim ama nasil ?

• WhiteCrow6 W kullanıcısına yanıt
    amalgam dolgu var ama eskiden yaptırmıştım hocam .tabi amalgam zararlı bişeymiş ama eskiden başka yoktu ki.bende onun etkisi olduğun düşünüyorm .ayrıca kabızlıkta ben kendimi bildim bileli var .bencede bağırsak etkili bu hastalıkta .çözüm bulamamaları da enteresan.
  • Sonunda kala kala Elma sirkesine kaldık ve Bende uygulamaya başladım...sorunlu bölgelere,yüze ,saça bolca sürdüm...deneyimlerimi bir kaç güne yazarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yulaf,kepek ..ekmek ..vb dan uzak durun
    aşırı şekerli gıdalar,
    bol bol kefir,sirke,yogurt tuketin ..

benim yüzümde hiç kalmadı kepek ve kızarıklık ..
  • Le pötiğ kullanıcısına yanıt
    Surmen gerek içsende bişeylere faydası kesin vardır 100de100 fermente sirke ile.

• WhiteCrow6 W kullanıcısına yanıt
    bağırsaklarımız biraz sorunludur sülalecek ve basur var bende. ne zaman kabız olsam sd azıyor ne zaman normale dönse sd de geçiyor.

• Daha oncede yazdim askerdeyken gecmisti..orada domateste yedim sekerlide yedim ekmekte yedim..sutte ictim..amalgam dolgum var benimde..gozenek bende de var ve cildim incelmis dr bakti..

Bebekken bende konak varmis..boyle bir ortak payda gerekiyor..cikis noktasi mutlaka belli edecek kendini..

Stres etken mi olabilir olmayadabilir askerde ki stresim hicbir zaman olmadi

Deniz suyu iyi geliyor evet herkeste ayni sonuc var..tek yakaladigimiz yer bu

• Merhaba arkadaslar bende aranizda yeniyim guncel bi baslik oldugunu gordum ve onun icin uye oldum ortak noktamiz burasi olsun insallah

Gelelim benim derdime
    14-15 yaslarinda sacda basladi suan yuz bolgem kulak arkadasi kasimin ici sakal bolgem kisaca heryerde var
    Kendimce buldugum Cozum yollari
    *Stres olmucaniz
    *ekmek,pilav,makarna ,tavuk urunleri ,aci,eksi,yagli ve kizartma baharat ve tatli ve cesitlerinden uzak durcaniz
    *zeytinyagli yicekler yiceniz
    *duzenli dus alcani
    *dusdan sonra yuzune nemlendiri krem mutlaka surceksiniz
    Kisaca bunlar

Gecenlerde dermatoloji klinigine gittim muayene icin herzamanki aliskin olduguuz seyleri duydum buda benim canimi skiyo artik kansere care var kalp damarlari nakli yapiliyo ama ne yazikki sd ye care yok doktorlarin gozunde ...

Dipnot:kucukken sacimda konak olmus annem derdi kulagimda kalmis lafi acaba bu konak baslangic noktamiz mi ? Ben bu hastaligin bakteri kaynakli yada karaciger kaynakli oldugnu dusunuyorum varmi test yaptiranlar??

Iyi forumlar insallah bunu hep beraber yenecegiz

• melbourne kullanıcısına yanıt
    Bende de konak olmus kucukken annem hep der...

• Konak ile seboreik dermatiti ayni cumlede kullanan yazilar okudum az once..Konak yuksek ihtimalle baslangic noktamiz olabilir

• melbourne kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ... Biodermanin urunlerini tavsiye etti eczaci saci mukkemmel yapiyo kasinti kepek yok oluyo ama gecici iste para tuzagi bunlar bize kalici lazim biorezanans diye biseu duydum yaptiran arkadaslar varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

Sonunda kala kala Elma sirkesine kaldık ve Bende uygulamaya başladım...sorunlu bölgelere,yüze ,saça bolca sürdüm...deneyimlerimi bir kaç güne yazarım.

Elma sirkesini surata surmek orayi daha da tahris etmez mi

• Arkadaşlar bugün Vichy Dercosa başlıcam.Gözünüzü seveyim dua edin :)

• Freakstory F kullanıcısına yanıt
    Ben 2 senedir kullanıyorum hocam oldukça faydalı merak etmeyin.

• Arkadaşlar yerli-yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ( yabancılar daha aktif bu konuda) bu hastalığın şampuanla vs sadece belirtilerini bastırabilirsiniz o kadar.Asıl sorunu içten çözmek gerekiyor.Ve sanırım sorunun kaynağını buldum okuduğum her yazıda istisnasız besin alerjisinden bahsedilmiş.Üstelik hemen hemen birbirine yakın septomlarla.Bende de var seboreik dermatit ve ürtiker sürekli kaşınıyorum ve sanırım sebebini buldum.Dün gece kuruyemiş yemiştim yatmadan aradan 8 10 saat geçti kaşıntım çok fazla.Üç ay kuruyemiş yemediğimde olmuştu bu hastalığı unutmuştum.

Benim tavsiyem neye alerjiniz var onu bulun.O kadar çok besin varki birazda genetiğimizle alakalı.

Böylece soruna kökten çözüm getirebiliriz.

edit hastalığa çare diyet geldi.

quote:

Dietary Outline
    His diet appears to be quite health and is outlined here:

Carbohydrates – only complex carbohydrates are enjoyed, simple carbs are fully restricted or cut out. Specific foods mentioned include:

Brown rice
    Buckwheat
    Quinoa
    Veggies – all vegetables are consumed freely, except for:

Eggplant
    Bell pepper
    Protein – all protein sources are consumed freely, except for:

Eggs
    Fruits – strong focus on tart and citrusy fruits. Emphasis is made on fruit consumption only on an empty stomach. Which I also strong believe is another key to solving seborrheic dermatitis and digestion problems.

Nuts – generally only cashews and almonds are consumed.

Peanuts are indicated as very bad.
    Liquids – emphasis strictly on water. Consume lots and frequently. Try not to consume a lot with meals as it will dilute digestive juices.

Desserts – desserts are limited to home-made ice cream. Not really sure, but my guess is only quality milk ingredients are used and perhaps raw cane sugar as a sweetener.

Apart from diet he indicates that he only washes his face once a day at night and applies a moisturizer while he sleeps. Not sure if this essential to his regimen, but it is included in the post. However, I honestly believe this is just a habit and that such a restrictive diet as outlined above should be more than enough on its own.

önemli noktalar

Some of the biggest points to take away from all of this are:

Seborrheic dermatitis is very closely related to the state of your digestive system
    Clean and whole foods are essential to a balanced digestive system
    Fermented foods such as kefir and sauerkraut are also extremely important for good digestion
    Proper hydration is even more important than food
    Movement and exercise are as equally important as hydration
    Everyone is different and unique, you need to find what works for you
    Not everyone’s seborrheic dermatitis is strictly associated with Candida
    Focusing on what you should eat instead of shouldn’t will make things easier long term
    There are some other essential aspects that none of these posters really touched upon. Such as cortisol and its effect on digestion and inflammation. Or how your body actually has two different immune mechanisms and how an imbalance between the two can cause conditions such as seborrheic dermatitis. I will make sure to cover these topics in another post, so stay tuned.

If you are one of those lucky enough to have cured seborrheic dermatitis with diet alone please feel free to jump in the conventions using the comment form below. Anyone unlucky enough to be affected by seborrheic dermatitis will likely benefit from your knowledge.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8BCDC928 -- 3 Mart 2016; 13:42:27 >

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.