Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi üniversitenin fakülte hastanesine gittiniz. ilk cildiyeye mi gittiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Cildim 5-6 sene önce (lise yılları) birden yağlanmaya ve sivilceler çıkmaya başladı. Şuan hâlâ yağlanma ve yüz , sırt ve göğüs bölgesinde sivilcelenmeler devam ediyor. Saçlarım da 2 günde aşırı yağlanıyor ve kaşıntı , ara sıra da koku mevcut. Bu yağlanma , sivilcelenme ve saçtaki problemler ışığında bende s.d. olma ihtimali var mı ?

Bu arada yukarda birisi yazmış , benim vücudum da ne zaman güneş ve deniz suyu görse sivilceler baya bir azalıyor hatta sönüyorlar diyebilirim.

Sdnin bildiğim kadarıyla yağlanma ve sivilcelenmeyle alakası yok.

Pul pul derin dökülüyorsa, cildinde kızarıklıklar filan varsa sd olabilir.Özellikle yüz kısmında.Yine de kesin anlamak için doktora git.

• hangi şehirdesiniz siz ? vede neden ısrarla hangi üniversitenin hastanesine gittiğimi soruyosunuz biraz tuhaf bi durum seziyorum .
    hani bi laf vardırya üzüm yemek değil bağcıyı dövmek diye .
    dermatoloji ye gittim ilk olarak . vede ordan oraya ordan oraya yönlendirildim...

illakide hastanenin adını duymak istiyormusunuz ?
  • Özellikle saç derisinde pul pul kepeklenme ve sivilcelenme de var. Doktora gitmiştim , şampuan vermişti sadece(Ketoral). Kızarıklık vs yok.
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Fabrizo arkadaşım, mutlaka bir dermatoloğa gitmelisin. Eğer seboreik dermatit değilsen endişelenecek birşey yok. Doktor tavsiyesiyle kozmetik ürünlerden uygun olanını kullanabilirsin.

Ancak seboreik isen, zaten hiçbir kozmetik ürün çare olmaz. Yine doktor tavsiyesiyle birşeyler kullanmalısın. cc_cihan'ın dediği gibi gidebiliyorsan bir araştırma hastanesine gitmen gerçekten çok faydalı olacaktır. Normal hastanelere seboreik için ve dişimle ilgili bir konuda araştırma hastanesine gitmiş biri olarak, aradaki fark çok büyük. Bence de gidebiliyorsan bir araştırma hastanesine git.
    Bunun dışında hangi doktora gidersen git, eğer tanıdık değilse kanka değildir. Yani sana al bunu kullan dediği şeyin içerisinde kortizon veya türevi maddelerden(kortizon adıyla geçmeyen) olabilir.
    Bu sebeple doktora bu ilaç kortizon içeriyor mu diye sorman faydalı olacaktır. Bence yine de sana verilen ilaçları mutlaka araştır.

Mutlaka doktora gitmelisin.

Yine de illa bir tavsiye istersen, CoreSatin "Sarı kutu"yu alabilir ve kabuklanma olan bölgelere sık sık kabuklanma bitene kadar sürebilirsin. Bunu kullandığın sürece akşam sabah yüzünü neyle yıkadığının pek önemi yok. Kortizon içermediği söylenmekte, içeriğinde kortizon veya ajanlarının kullanıldığına dair bir şey yazmamaktadır. Ürünün fiyatı bir önceki alışımda 32 TL iken kısa sürede 38,5 TL'ye çıkmış. Yani %20 artmış. Ama bir tüpü bayağı uzun süre gidiyor.
    Saçlarında da sorun varsa Selenium Sulfide içeren herhangi bir şampuan faydalı olacaktır. Marka önemli değil. %1 selenyum sülfit varsa saçtaki seboreik'i bastırır, etkilerini yok eder.

Ancak, bunlar tedavi değildir. Etkilerini bastırır. Bir süre sonra tekrar edebilir. Yukarıdaki paylaşımlar o yüzden gerçekten çok önemli. Birçok kişi artık seboreik ile sindirim sisteminin ilişkisini yazıyor. Hatta cc_cihan arkadaşımız çare olduğunu belirtmiş.

Geçmiş olsun...

(bir hasteneye gider ve tedaviye başlarsan tecrübelerini burada paylaşman herkes için faydalı olacaktır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 7 Mart 2016; 9:27:07 >

• Asterix kullanıcısına yanıt
    dermatit sorununu uzun yıllardır cektim 4-5 sene akabinde clinical stenght sayesinde 2 hafta içinde bariz değişim gördüm ve suan hiç yok (1 yılı geçti.)
  • 2 günde bir yıkıyorum, yağlanma vs geçti. her cilt aynı değildir.çare olmamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istavrit59

Fabrizo arkadaşım, mutlaka bir dermatoloğa gitmelisin. Eğer seboreik dermatit değilsen endişelenecek birşey yok. Doktor tavsiyesiyle kozmetik ürünlerden uygun olanını kullanabilirsin.

Ancak seboreik isen, zaten hiçbir kozmetik ürün çare olmaz. Yine doktor tavsiyesiyle birşeyler kullanmalısın. cc_cihan'ın dediği gibi gidebiliyorsan bir araştırma hastanesine gitmen gerçekten çok faydalı olacaktır. Normal hastanelere seboreik için ve dişimle ilgili bir konuda araştırma hastanesine gitmiş biri olarak, aradaki fark çok büyük. Bence de gidebiliyorsan bir araştırma hastanesine git.
    Bunun dışında hangi doktora gidersen git, eğer tanıdık değilse kanka değildir. Yani sana al bunu kullan dediği şeyin içerisinde kortizon veya türevi maddelerden(kortizon adıyla geçmeyen) olabilir.
    Bu sebeple doktora bu ilaç kortizon içeriyor mu diye sorman faydalı olacaktır. Bence yine de sana verilen ilaçları mutlaka araştır.

Mutlaka doktora gitmelisin.

Yine de illa bir tavsiye istersen, CoreSatin "Sarı kutu"yu alabilir ve kabuklanma olan bölgelere sık sık kabuklanma bitene kadar sürebilirsin. Bunu kullandığın sürece akşam sabah yüzünü neyle yıkadığının pek önemi yok. Kortizon içermediği söylenmekte, içeriğinde kortizon veya ajanlarının kullanıldığına dair bir şey yazmamaktadır. Ürünün fiyatı bir önceki alışımda 32 TL iken kısa sürede 38,5 TL'ye çıkmış. Yani %20 artmış. Ama bir tüpü bayağı uzun süre gidiyor.
    Saçlarında da sorun varsa Selenium Sulfide içeren herhangi bir şampuan faydalı olacaktır. Marka önemli değil. %1 selenyum sülfit varsa saçtaki seboreik'i bastırır, etkilerini yok eder.

Ancak, bunlar tedavi değildir. Etkilerini bastırır. Bir süre sonra tekrar edebilir. Yukarıdaki paylaşımlar o yüzden gerçekten çok önemli. Birçok kişi artık seboreik ile sindirim sisteminin ilişkisini yazıyor. Hatta cc_cihan arkadaşımız çare olduğunu belirtmiş.

Geçmiş olsun...

(bir hasteneye gider ve tedaviye başlarsan tecrübelerini burada paylaşman herkes için faydalı olacaktır)

teşekkürler yardım için

üstad şimdi bende çok ileri düzey bi belirti yok benim tek rahatlama yönteminin yüzümdeki yağı azalatmak kozmetik ürünlerle yıkamak tabi,saçlarım da ara ara kaşıntı oluyor ama her gün yıkadığım takdirde bu sorun da ortadan kalkıyor yüzümde aşırı derece de kabuklanma yok ancak 2-3 boyunca yüzümü herhangi bir kozmetik ürün ile yıkamazsam -sanıyorum ki yağlanmadan dolayı-pullanma olabiliyor.

Benim tek sorunum saçıma ve cildime zarar vermeyecej şekilde kozmetik ya da doğal yoldan temizlik yapmak,cildimi yağdan arındırınca çok rahatlıyorum

t bölgemde kızarıklıklar olmuyor değil tabi özellikle güneşli havalarda ama bu benim güneşe olan alerjimden kaynaklanıyor biraz da

daha önce hekime gitmiştim saç derime bakıp bu hastalığın ismini koydu betnovate losyon vermişdi bide konazol şampuan,konazol şampuanı ara ara kullanıyorum haftada 1 defa falan rahatlatıyor saç derimi,losyonu pek kullanmıyorum

benim istediğim al şu ürünü bununla yüzünü yıka bununla saçını yıka şeklinde,bana gittiğim doktor italyan bi şampuan vermişti ama sadece para tuzağıydı

• cc_cihan kullanıcısına yanıt
    Ben 3 tane üniversite hastanesine gittim ama onlar ya kortizon yazdılar yada rockutane yazdılar. Senin gitttiğin hastaneyi öğrenip biz de gitmek için soruyoruz. Yoksa seni dövmeye niyetim yok. Söyleme boşver.
  • Surattaki yag bezlerini azaltmamiz lazim arkadaslar ozellikle t bolgesindeki ben aksam hicbir sey surmesem bile sabah uyandigimda yagli oldugunu gorebiliyorjm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma sirkesi sürün geçsin 1aydıe sıfır seboroik

• hangi şehirdesiniz ?
  • cc_cihan kullanıcısına yanıt
    Ankara
  • ankaradakı hastaneler almış başını yurumuş gitmiş . hastanelıkten çıkmışlar . doktorların başlarını kaşıyacak vakıtlerı yok bırde arastırma yapsınlar . mumkun degıl .
    benden sana bır tüyo yakın illerdeki tıp fakültelerine git ve durumunu anlat ve benim yazdıklarımı onlara tarif et . bak bakalım nasıl alaka gösterip araştırıp köprüleri kuruyolar
  • Freakstory F kullanıcısına yanıt
    Yağlanmaya iyi gelmediyse nasıl bir kullanım şekli uyguluyorsun? Yıkandıktan 1 gün sonra saçın vıcık vıcık olup kokmaya başlayınca o günü acı çekerek mi geçiriyorsun, her gün saçını mı yıkıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

Sebamed şampuan kullanan var mı kullanıpta verim alan var mı ?

Ben kullaniyorum yuzde 90 geciriyo bende

• Arkadaş adam hangi hastaneye gittin diye soruyor cevap vermiyorsun üstüne bir şeyler arıyorsun.Belki adam senelerdir bu hastalıkla uğraşıyor hangi hastane ise gidecek söylesen ne olacak sanki adam senden özel şirketinin adını soruyor hey Allah'ım.
  • quote:

saçta ki durum nasıl ? önemli olan saçtaki deri kızarıklığı ?

Bir tek ensede kızarlıklık kaldı nedenini bilmiyorum
  • quote:

benim o bölgeler de hiç olmadı sırf saçta var benim demek ki kişiden kişiye baya farklılık gösteriyor

Ense dediğim hani saçlı bölüm kafanın arkası
  • Konuya yeni katılanlar için bir katkı olması açısından tekrar paylaşalım.

quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

Seboreik Dermatit

Başımıza bela olan ve SD 'ye sebep olan meşhur mantarımız "Malessezia Furfur'un fotosu üstte.

Öncelikle herkese geçmiş olsun...SD den bende muzdaribim...bu forumda kullanıcıların önerdikleri çözümler ile ilgili kısa bir derleme yaptım..umarım akıl karışıklığına fayda sağlar....alttaki ürünleri büyük eczanelerde veya internette bulabiliyorsunuz...çoğunun kullanımı haftada 2 kez şeklinde...saçları yormamak ve kurutmamak adına diğer günler deterjansız (none detergent) şampuanlar tavsiye edilir...Tekrar hatırlatalım ürünlerin etkileri kişiden kişiye kesinlikle değişir.DOKTORUNUZA MUTLAKA DANIŞINIZ.

ŞAMPUAN ve LOSYONLAR:

1- Selsun Blue medicated şampuan (yaklaşık 65 TL.)
    2- Vichy Dercos anti Dandruff şampuan (yaklaşık 40TL)
    3- Head&Shoulders Clinical Strenght şampuan (yaklaşık 55-60TL)
    4- Neutregena T/gel Therapeutic Şampuan (yaklaşık 60 TL)
    5- Blue Cap Şampuan (110 TL civarı)
    6- Ducray SD için bakım seti şampuan ( yaklaşık 40 TL.)
    7- La Roche Posay Kerium Ds şampuan (35-40 TL.civarı)
    8- L'Oreal Elvive Active Selenium Shampoo (Türkiyede satışı yok,yurtdışı satışı bulabilen linkini yazsın haber versin,memnun kalanlar var.)
    9- Ducray Sensinol Serum 30ml. (Yanma ve kaşıntı için serumdur,fiyatı yaklaşık: 40 TL.)
    10- Dermotto Losyon (30 TL civarı)
    11- Yves Rocher anti-dandruff şampuan (anti-kepek) (15 TL.civarı)
    12- Bioderma Seboreik Dermatit Karşıtı Set (85 TL.civarı)
    13- DHS Zinc Shampoo (yorumlar güzel,yurtdışı sitelerde satılıyor,TR de yok,bilgisi olan yazsın)

Listeye tecrübeleri ile katkı sağlamak isteyen arkadaşlar cevap olarak yazabilir,bende buraya ilave ederim.

Not1: "Vichy dercos" şampuanın formülü değiştirdiği bilgisi var,etki değişiminin ne yönde olduğunu, kullanan arkadaşlar konuya yazabilir.

Not2: Nizoral,Sedolin,Ketoral,Konazol,Prozinc vb.nispeten daha ucuz şampuanlarda mevcuttur...etkileri kişiden kişiye değişmektedir.

Not3: Yukarıdaki şampuanlar zaman içinde SD'ye karşı etkisini yitirebiliyor,o yüzden farklı 2 şampuanla mücadele bazen daha iyi sonuç gösterebiliyor,lütfen hekiminize danışınız.

Fikir vermesi açısından bir kısım görseli paylaşalım.
    Seboreik Dermatit

Yüzdeki ve ciltteki pullanmalar,döküntü ve kızarıklık içinde önerilenler (etkisi kişiden kişiye kesinlikle değişir,***DOKTORUNUZA MUTLAKA DANIŞINIZ***
    KREMLER:

1- Coresatin krem (sarı kutu) (30 TL civarı)
    2- Travacort krem (14 TL.civarı)
    3- Derm Ecto krem (35-40 TL.civarı)
    4- Blue Cap krem (110 TL civarı)
    5- Seb Clair krem (35TL civarı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 10 Mart 2016; 3:36:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.