Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Coresatin kullananlar nereden temin etti ilaci ve n11 den veya baska bir yerden alallim mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa derimiz head and shouldersa alisirsa mecbur prozinc gibi baska bir sampuana kisa sureli bir gecis yapacagiz.Coresatin sari dun sordugum eczanelerde vardi.Ben dermokozmetik diye bir siteden 3 kutu aldim,eczanede oldugunu bilsem internetle ugrasmazdim.

• Saçımda ve yüzümde ki egzamadan kurtuldum sadece sakalımda olandan kurtulamadım. Sakalı kesince sıkıntı yaşamıyorum coresatin kullandıktan sonra gidiyor ama ben yıllardır sakal uzatan biri olarak kesmek istemiyorum. Özellikle saçında ya da sakalı için herhangi bir şey kullanıp etkisini gören varsa paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayar Kolu

Saçımda ve yüzümde ki egzamadan kurtuldum sadece sakalımda olandan kurtulamadım. Sakalı kesince sıkıntı yaşamıyorum coresatin kullandıktan sonra gidiyor ama ben yıllardır sakal uzatan biri olarak kesmek istemiyorum. Özellikle saçında ya da sakalı için herhangi bir şey kullanıp etkisini gören varsa paylaşırsa sevinirim.

Sac ve surattan coresatin ile mi kurtuldun

• Coresatin pembe olanı doktorlar bebekler için öneriyorlarmış.Bebeklere önerilen bir ürün çok zararlı olamaz(bence hiç olmamalı) diye düşünüyorum.Coresatin sarı bitince, Pembe olanını deneyeceğim.

• Merhaba arkadaşlar bende yıllardır bu hastalığın pençesinde çile çekiyorum. İlk 10 yaşında ellerimde egzama çıktı yıllar içinde ya ellerimde ya ayaklarımda tekrarlıyordu bu illet ama hiç bir zaman hem elde hem ayakta aynı zamanda çıkmıyordu.
    16 yaşımdan sonra saçlarımda aşırı kepeklenme başladı tabi o zamanlar bununda bir egzama türü olduğunu bilmiyordum. Şimdi 30 yaşındayım ve son 6 yıldır bu seboraik dermatit yüzümde ve saçımda kendini daha çok hissetiriyor. artık ayakda hiç egzama olmuyor elimde bazen ara sıra hafif lezyonlar oluşuyor 3 günde kremle geçiyor ama yüze oluşan kızarıklık ve pullanma için kortizonlu pomat uzun süre kullanamıyorum.
    Kortizonlu kremleri yüzde uzun süre kullanmak tehlike yaratıyor bunu en iyi örneğini işyerinde bir arkadaşımızda gördüm. Yüzü aşırı kortizon kullanımından cüzzamlıya dönmüştü on ay çeşitli krem ve ilaçlarla yüzünü düzeltebildi.

Gelelim dermokozmetik ürünlere, piyasada birçok seboraik dermatit için kortizn içermeyen kremler mevcut bunlar sd yol açtığı kızarıklık ve kepeklenmeyi yatıştırmak için kullanılıyor. Yalnız bu öyle bir hastalıkkı kendi bağışıklığını yaratıyor ve size iyi gelen bir şampuan veya krem zaman içinde etkisi yitirmeye başlıyor. Kendi kendinize diyosunuz sahte ürünmü aldım, firma formulunumü değiştirdi acaba diye :). birde size iyi gelen bir krem başkasında hiç etkide etmeyebiliyor.

Bu güne kadar bende en iyi sonuç veren ürün şampuanda head & shoulders intensive yüz kreminde de pirdolin ve coresatin sarı krem oldu. Pirdolin krem 3. tüpe başladığımda artık etki etmemeye başladı mesela yüzümde kızarıklık ve pullar oluşmaya devam etti. Coresatin sarı krem şükür hala etkiliydi ama oda geçenlerde piyasadan toplatılınca ortada kaldım. Tam bu zamanda saboreik atak dönemi başladı yüzümde aşırı kızarıklık ve pullanma başladı aynada kendimi görünce bile irkilmeye başladım doktorum başka bir dermokozmetik krem önerdi Dermecto diye şampuanıyla birlikte aldım ama hayal kırıklığı yarattı. Bir hafta boyunca kullandım Şampuanı kepeklenmeyi geçirmedi sabah yıkasam akşamında saçım kapuk gibi pullar oluşmaya başlamıştı bile. şampuanı bırakıp Head & Shoulders Clinical Strength devam ettim ama o bile artık eskiis kadar etki etmiyor saçım aşırı kabuklu kepek bağlamaya devam etti. kremi yüzüme sürüyordum bir saat içinde kepekten bir tabaka kaplıyordu ve kızarıklık devam ediyordu.

Cumartesi A101 de alışveriş yaparken La Diva diye bitkisel sabunlarını gördüm fiyatıda uygundu bıttım sabunu, ısırganlı sabun, kükürtlü sabun, çörekotlu sabunlarından aldım. Bıttım sabunu ve ısırgan otlu sabun için açıklama kısmında kepeklenmeye karşı etkili yazılmıştı. (Dana önce aktarlardan aldığım bıttım sabunları hiç bir fayda vermemişti bunuda belirteyim). Üç gündür hergün saçımı ve yüzümü bu aldığım bıttım sabunu ile yıkıyorum banyo sonrası yüzüme pek bir işe yardığını düşünmesemde dermecto krem sürüyorum ve o oluşan kepek tabaksı kayboldu kızarıklık çok az var saçımda kabuk kabuk oluşan kepekte yok. Bıttım sabunumu fayda verdi yoksa seboraik atak dönemi mi geçti bilemiyorum ama şuan bıttım sabunundan memnunum alternatif bir çözüm arayanlar deneyebilir pahalı bir sabun değil 2 lira civarı satılıyor. Coresatin tekrar piyasa sürülmüştü alacaktım ama şuan durumum iyi bakalım ne kadar sürecek bu durum. Atak dönemini girince coresatin şampuanı ve saç losyonuda onları kullanan hiç duymadım herkez kreminden memnun ama şampuanı kullanıp yorum yapan görmedim.

• FTaze kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf koyma imkanın var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sadece kafamda var bu illet. Saçlarım belimdeydi ve obsesif kompulsif bozukluğa sahiptim bir dönem. Biri saçıma dokunsun duşa girer yıkardım yani :) üstüne kurulamayı bırakın havlu bile sürmezdim kendi kendine kururdu saç. Sanırım bu şekilde mantar oluştu kafamda.

Head shoulders falan işe yaramıyor artık bende clear kullanıyorum.
    Bu hastalığın glutenle bağlantısı olabileceğini düşünüyorum. Gluten ve kaşıntı ilişkisini araştırabilirsiniz. Kepek bende bu hastalığa sahip olduğumu fark edemediğim dönemde vardı sadece. Çünkü kaşıyordum ve kaşıyınca deri soyuluyordu ister istemez. Epeydir kaşımıyorum ve 0 kepek. Bazen kaşıntı atağı geliyor ve kafamı tokatlayarak yatıştırıyorum.

Vegan besleniyorum 2 yıldır. Hayatımda zararlı olarak yediğim şeyler yılda 5-6 kez patates kızartması ve haftada 3-4 bardak kavhe. Bunun dışında her sabah su-yulaf-incir-kayısı-muz karıştırıp yerim. Yulafta gluten olduğu için keseceğim mesela bir süre. 2 yıldır cipsi, çikolata türevi abur cubur yemiyorum yani. Baklagil, kuruyemiş, meyve tüketiyorum.

Ekşi sözlükte konuştuğum bir kadın artık kaşıntıdan kafasına törpüyle girişip kanattığını söylemişti. Halime şükredesim gelmişti fakat şükür etmek bencil bir davranış olduğu için ona yardımcı olmaya çalıştım :)

Herneyse bir metal dinleyicisi olarak benim tek korkum kel kalmak. Saçıma elime sürmediğim zaman saçım dökülmüyor fakat kaşınmaya başlayınca misal şuan elimi saçımın arasına sokup oynayarak rahatlamayı arzuluyorum daha sonra elim kafamdan çıkmadığı ve çok önemli oynadığım için bir sürü saç dökülmeye başlıyor. 100 telin üstünü gördüğüm oldu.

• alcest kullanıcısına yanıt
    Hangi bölgenin istiyorsun dostum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcest

Benim sadece kafamda var bu illet. Saçlarım belimdeydi ve obsesif kompulsif bozukluğa sahiptim bir dönem. Biri saçıma dokunsun duşa girer yıkardım yani :) üstüne kurulamayı bırakın havlu bile sürmezdim kendi kendine kururdu saç. Sanırım bu şekilde mantar oluştu kafamda.

Bu hastalığın glutenle bağlantısı olabileceğini düşünüyorum. Gluten ve kaşıntı ilişkisini araştırabilirsiniz. Kepek bende bu hastalığa sahip olduğumu fark edemediğim dönemde vardı sadece. Çünkü kaşıyordum ve kaşıyınca deri soyuluyordu ister istemez. Epeydir kaşımıyorum ve 0 kepek. Bazen kaşıntı atağı geliyor ve kafamı tokatlayarak yatıştırıyorum.

Vegan besleniyorum 2 yıldır. Hayatımda zararlı olarak yediğim şeyler yılda 5-6 kez patates kızartması ve haftada 3-4 bardak kavhe. Bunun dışında her sabah su-yulaf-incir-kayısı-muz karıştırıp yerim. Yulafta gluten olduğu için keseceğim mesela bir süre. 2 yıldır cipsi, çikolata türevi abur cubur yemiyorum yani. Baklagil, kuruyemiş, meyve tüketiyorum.

Ekşi sözlükte konuştuğum bir kadın artık kaşıntıdan kafasına törpüyle girişip kanattığını söylemişti. Halime şükredesim gelmişti fakat şükür etmek bencil bir davranış olduğu için ona yardımcı olmaya çalıştım :)

Herneyse bir metal dinleyicisi olarak benim tek korkum kel kalmak. Saçıma elime sürmediğim zaman saçım dökülmüyor fakat kaşınmaya başlayınca misal şuan elimi saçımın arasına sokup oynayarak rahatlamayı arzuluyorum daha sonra elim kafamdan çıkmadığı ve çok önemli oynadığım için bir sürü saç dökülmeye başlıyor. 100 telin üstünü gördüğüm oldu.

İradeni koy metal falan dinle kafan dağılsın oynamamaya çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: Asterix

quote:

Orijinalden alıntı: alcest

Benim sadece kafamda var bu illet. Saçlarım belimdeydi ve obsesif kompulsif bozukluğa sahiptim bir dönem. Biri saçıma dokunsun duşa girer yıkardım yani :) üstüne kurulamayı bırakın havlu bile sürmezdim kendi kendine kururdu saç. Sanırım bu şekilde mantar oluştu kafamda.

İradeni koy metal falan dinle kafan dağılsın oynamamaya çalış

Alıntıları Göster

saça gerek yok fiitassss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 3 Kasım 2015; 8:54:11 >

• legen wait for it dary kullanıcısına yanıt
    Dostum bende sakalda yok saçlar dalgalı falan kız gibiyim. Saçta giderse bembeyaz kafa kalacak :D

• FTaze kullanıcısına yanıt
    İşte neresi açılıyorsa genel olarak atabilirsin. Yüz ölçümü ne ki zaten kafa alt tarafı :D

• Su an coresatin kullananlarin durumu nasil sari renk ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tyly13

Su an coresatin kullananlarin durumu nasil sari renk ?

Coresatin kullan, hergün seboreik dermatitli bölgeye 4,5 defa krem sür, 1 hafta sonra iyileşir. Saç için vichy dercos sebo-correcter al tüm vichy eczanelerinde var. 1 yıldan fazladır bu kombinasyonu kullanıyorum, herhangi bir seboreik dermatitli bölge kalmadı kafam ve cildimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harac-i-gss -- 3 Kasım 2015; 22:38:57 >
  • Sabah aksam yeterli olmazmi okulda oluyorum genelde oglen

• quote:

Sabah aksam yeterli olmazmi okulda oluyorum genelde oglen

Kardeşim coresatin sarı krem zaten küçücük bişey. Cebinde taşı. En azından sabah, öğle, akşam sür. 1 haftaya hiçbirşey kalmaz. Dermatitli bölgede kıl çıkıyorsa sakal vs. Kıllar uzayınca dermatitli bölge maalesef aktifleşiyor. O zaman sürekli kullanman gerekiyor. Eğer sürekli tıraş olan biriysen dermatitli bölge iyileştikten sonra coresatin sürmene gerek kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: harac-i-gss

quote:

Kardeşim coresatin sarı krem zaten küçücük bişey. Cebinde taşı. En azından sabah, öğle, akşam sür. 1 haftaya hiçbirşey kalmaz. Dermatitli bölgede kıl çıkıyorsa sakal vs. Kıllar uzayınca dermatitli bölge maalesef aktifleşiyor. O zaman sürekli kullanman gerekiyor. Eğer sürekli tıraş olan biriysen dermatitli bölge iyileştikten sonra coresatin sürmene gerek kalmaz.

Tamamdir saolasin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harac-i-gss

quote:

Tamamdir saolasin

Bu arada kremi ince tabaka halinde sür fazlasıyla yeterli.

• coresatin mavi olani da ben kullanıyorum sonuç güzel ama bu toplatılıp tekrar piyasaya sürme işi kıllandırmadı değil

birde şimdi şampuanı var kullanan oldumu önerirmisiniz fiyatı 50 lira
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.