Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ygultekin82

Mavi mantarlara, pembede bebeklerdeki egzamaya iyi geliyormuş. Cildim sarıya bağışıklık kazanırsa pembe ve maviyi mutlaka denerim. Çünkü insan bazen öyle bir duruma geliyor ki, ne bulsa sürüyor yüzüne.

Bende kabuklanma falan yok aslinda benim direk kizariyor ve yanma oluyor yanlis mi tercih ettim acaba sariyi pembe olsa daha mi iyi olurdu diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyly13 T kullanıcısına yanıt
    Sigara kullanıyormusun

• Privyet kullanıcısına yanıt
    Cok az

• Bugun yaklasik bir 40 kisiye sunum yaptim universitede ama baya suratjm yandi ve kizardi insanin konsantresi bozuluyor kortizon da kullanmak istemiyorum coresatinin pembe olanini mi alsam acaba sari iyi gelmedi

• Lise yıllarının başında nükseden bu illet 10 yıla yakındır artarak devam ediyor. Önce saç derisinde hafif seyrederek gelişti, ardından T bölgesi diye adlandırılan kısımda kendini gösterdi. Şimdi ise kulak arkası, kulak içi ve göğsümün arasında başıma bela oldu.

İlk bu sorunu fark ettiğim sırada sigaraya yeni başlamıştım, yıllarca acaba sigaradan mı diye düşündüm ve 1 aydır sigara da içmiyorum fakat hiç bir değişiklik olmadı.

Kortizonlu losyonlar, kremler kullandım hepsi gelip geçici oldu. Üniversite yıllarımda clear men mentollü şampuan kullandım o yıllarda çok rahattım sonra bu şampuan da etki etmeyince başka çözümler aramaya başladım ve her defasında sonuç hüsran.

Saçlı bölgedeki SD pek fazla canımı sıkmıyor zira aşırı kaşıntı ve saç dökülme sorunu bende yok. En çok müzdarip olduğum bölgeler; yüz ve kulak..

Yüzümün rengini unuttum, pullanmalardan, kızarıklıktan vs. aşırı bunaldım artık. Her ne kadar krem ile (Coresatin) baskılasam da birşeylere bağlı kalmak istemiyorum. Stres anında SD li bölgelerin tamamına iğne batıyormuş hissi zaten adamı canından bezdiriyor..

Hiç geçmeyeceğini bilmek adama koyuyor. Oldukça titiz ve temiz biri olmama rağmen kendimi kirli hissediyorum, nasıl bir illetir bu arkadaş! Şu hayatta bütün enerjimi sömürdü.

Bu sorun dıştan çözülecek bir sorun değil, tam olarak neyin tetiklediğini bilmediğimiz sürece herkes kendine uygun olan kombinasyonu anlatıp duracaktır.

Tüm SD mağdurlarına selam olsun, bununla yaşanmayı öğrenin diyecem de, yok öyle bir dünya..

• arkadaşlar bende yaklaşık 20 yıldır bu rahatsızlıkla yaşamaya çalışıyorum.denemediğim tıbbi ve bitkisel ürün kalmadı diyebilirim.ama zeree ilerleme olmadı.eskisinden dahada kötü durumdayım.burun kulak içi ve arkası ve alın.çok ama çok zor bi durumdayım.nette araştırırken bi sitede kesin çözüm yazan bi kitap var.ama nedir ne değildir hiç bi fikrim yok.adresi vereyim sizde bi inceleyin isterseniz.http://egzamatedavisi.info/wp-content/uploads/2012/09/egzema-cover.png..akıl akıldan üstündür.belki yorumlarınız banada bi yönlendirme yapabilir.umut tacirlerinden bıktım artık
  • günbatımı2323 G kullanıcısına yanıt
    Siteyi inceledim 89 sayfalık bir e-kitaptan bahsediyor. Çözümünü de içinde barındırıyormuş! 89 sayfalık bir çözüm önerisi mi olur yaf? Preview falan koysunlar bakalım neyi nasıl çözmeyi hedefliyorlar.

Egzama, seboreik dermatit ve sedef hastalığı gibi kronik bir hastalığı yaşamış ve çözmüş biri parayla bu bilgisini satacağını düşünmüyorum. En azından ben öyle yapmazdım, bu hastalıkla ilgili açılmış bütün konu ve siteleri bulur tek tek üşenmeden yazardım. Hatta site açar yayınlar, google adwordste reklam verirdim. Yeter ki bu hastalığı çeken insanlar ilaçlara tonlarca para ödemesin, ümit tacirlerine ekmek yedirmesin diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcest

İşte neresi açılıyorsa genel olarak atabilirsin. Yüz ölçümü ne ki zaten kafa alt tarafı :D

Bir şey sormak istiyorum dökülen saçların ucunda beyaz nokta varmı
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    Çoğunda var. Hatta bazen parmaklarımı kafa dibimde gezdiriyorum elime böyle kum tanesi gibi beyaz bir şeyler geliyor. Onları tırnaklarımın arasına alıp dışarı çıkarmak çok zevkli geliyor :D Muhtemelen o saçın ucundaki beyaz taneler bunlarda.

Tabii bunu takıntı yapıp sürekli o taneleri çıkarmaya çalışınca saçım çok feci dökülüyor.
  • quote:

Çoğunda var. Hatta bazen parmaklarımı kafa dibimde gezdiriyorum elime böyle kum tanesi gibi beyaz bir şeyler geliyor. Onları tırnaklarımın arasına alıp dışarı çıkarmak çok zevkli geliyor :D Muhtemelen o saçın ucundaki beyaz taneler bunlarda.

Tabii bunu takıntı yapıp sürekli o taneleri çıkarmaya çalışınca saçım çok feci dökülüyor.

Yok dediklerim farklı senin dediğin kabuk ve kepek. Duştan sonra bak uçlarında iğne ucu gibi beyaz noktalar varmı diplerinde. Varsa sağlıklıdır saçların yenileniyodur
    Çok ufak noktaları demiyor musun dostum? Saçlarımın çoğunda var. Kafamda kabuk yok benim belki kepek olabilir. Gerçi eve tırnağımın arasına giren şeyler bu saçtaki beyaz noktalardan daha büyük.

Fakat yenilendiği konusunda şüpheliyim internette herkes kötü bir durum olarak bahsetmiş saçtaki beyaz noktalardan.
  • quote:

Çok ufak noktaları demiyor musun dostum? Saçlarımın çoğunda var. Kafamda kabuk yok benim belki kepek olabilir. Gerçi eve tırnağımın arasına giren şeyler bu saçtaki beyaz noktalardan daha büyük.

Fakat yenilendiği konusunda şüpheliyim internette herkes kötü bir durum olarak bahsetmiş saçtaki beyaz noktalardan.

Şöyle söyliyim bugün doktora gitmiştim tesadüfen saç dökülmemi ve seboreiki sordum. Senin gibi duşta 30-40 arası saçım dökülüyo benimde. xspecia ve bioxin gibi genetik dökülmeyi etkileyen şeyler kullanıyorum 3-4 aydır ama hiç bir etkisi olması. Adam amerikada saç üzerine doktora yaptım bakayım dedi. Köklerini inceledi karıştırdı dökülünce ucunda beyaz şeylerden oluyomu falan dedi normalde test yaparız ama erkek dökülmesine benzemiyor normalde saçlar 2-4 yılda sürelerini doldurup dökülür yerine yenileri çıkar sende sadece bu dökülme fazla görülüyo gibi bırak o ilaçları dedi ve saç güçlendiren bir hap verdi. İnternette yabancı forumlara vb bakarsan bölgesel dökülmende olmadığına göre nedeni değişim olabilir seninde. Ayrıca seboreik dökülme yapmaz dedi.

Benim duşta dökülen saçım 130-140 idi 30-40 değil. Gerçi 2 gün yıkanmamış ve çok oynamıştım yoksa bu kadar dökülmüyor. Birde bu doktor nerede? Yakınsa bende gideyim.

Birde ben veganım B12 200-900 aralığında 200 çıkmıştı 1.5 ay önce. 1 aydır B12 hapı kullanıyorum. Belkide B12 azlığından dökülüyor saçım. Ellemezsem çok dökülmüyor fakat elimi kafaya sokunca deli dökülüyor. Buda aklıma köklerinin zayıf olabileceği ihtimalini getiriyor.
  • Coresatin sari isteyen varsa gonderebilirim bana iyi gelmedi cunku

• quote:

Benim duşta dökülen saçım 130-140 idi 30-40 değil. Gerçi 2 gün yıkanmamış ve çok oynamıştım yoksa bu kadar dökülmüyor. Birde bu doktor nerede? Yakınsa bende gideyim.

Birde ben veganım B12 200-900 aralığında 200 çıkmıştı 1.5 ay önce. 1 aydır B12 hapı kullanıyorum. Belkide B12 azlığından dökülüyor saçım. Ellemezsem çok dökülmüyor fakat elimi kafaya sokunca deli dökülüyor. Buda aklıma köklerinin zayıf olabileceği ihtimalini getiriyor.

İstinye acıbademde engin adı 20 gün sonra tekrar çağırdı dedikleri doğrumuymuş görücez

• Beyler ben gittigidiyordan head shoulders clinical strenght siparis edicemde suphelerim var hem intten bilmedigim yer oldugu icin cunku sahtr olabilir sampuan.
    Bide daha once intensive treantment kullandim bir ise yaramadi aynisimi bunun yoksa ne farki var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asterix

quote:

Yok dediklerim farklı senin dediğin kabuk ve kepek. Duştan sonra bak uçlarında iğne ucu gibi beyaz noktalar varmı diplerinde. Varsa sağlıklıdır saçların yenileniyodur

sanmıyorum hocam benim saçımın da uçlarında iğne ucu kadar beyaz noktalar var ama tamam yeniden çıkıyor ,fakat eskisi gibi ddeğil yine de .size doktor hangi hapı önerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

quote:

quote:

sanmıyorum hocam benim saçımın da uçlarında iğne ucu kadar beyaz noktalar var ama tamam yeniden çıkıyor ,fakat eskisi gibi ddeğil yine de .size doktor hangi hapı önerdi

Eskisi gibi değil derken çıkanlar eskisi gibi güçlü mü değil bana priorin önerdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

quote:

quote:

Eskisi gibi değil derken çıkanlar eskisi gibi güçlü mü değil bana priorin önerdi

aynen güçlü değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

bunun çözümü var mı arkadaş ?

Sac icin kepek onleyici sampuanlar yuz icin kortizon ve en onemlisi stressiz hayat

• 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.